09-09-16

.. langzaamaan terug naar af..

haven 00.jpgWe wandelden de Westerkade dus verder af, afgelopen zaterdagmiddag toen wij, m'n zussies en ik, de Wereldhaventocht aan het doen waren. Het was best druk geworden en vooral hier op de kade is het altijd wel behoorlijk druk. Niet alleen omdat er van alles te zien en te beleven is op de kant, maar ook omdat je vanaf de kades uiteraard het best de activiteiten op het wáter kunt zien. En nu kwam dan dat enorme cruiseschip van P&O, de 'Pride of Rotterdam', er aan. Als je goed op de foto's van onze oversteek met de watertaxi gekeken had, had je 'm al aan hebben zien komen in de verte.. het gaat niet zo snel met zo'n reus hè. In ieder geval werd het opletten geblazen voor die taxi's denk ik.. maar alles werd goed gecoördineerd en gecontroleerd neem ik aan.. die politieboten lagen ook niet voor niks al paraat hè!
't Was wel lastig foto's te maken van het schip.. telkens stond er wel iets of iemand voor..
haven 01a.jpghaven 01b.jpg

Uiteindelijk vond ik dit shot met het beeldje 'Poseidon' ( van Tom Waakop Reijers, uit 1989) op de voorgrond nog wel aardig.. net of die god van de zee ook tot de bewonderende kijkers behoort hè hehe..haven 01c.jpg

haven 02a.jpgWe wandelden hierna niet door het Park (wat een optie was.. je kunt hier kiezen, linksom of rechtsom hehe) en eigenlijk ook niet meer langs het water.. daar was het wel érg druk, met dat offshore installatieschip Aeolus dat hier lag ( dat schip met die roodwitte kranen en grote zwarte palen die op de tweede foto van dit postje te zien is) en dat (ook volgens de krantenartikelen die ik er later over las) wel héél erg in de smaak viel bij het bezoekende publiek.. er stond een behoorlijke menigte in de rij te wachten tot ze erop konden om de boel te bekijken.
Nee.. wij waren bij de Ballentent (restaurant dat bekend staat om hun ballen gehakt.. schijnen de beste van Rotterdam te zijn, maar ik heb er nog nooit eentje op daar, dus daar kan ik niet over oordelen hehe) de weg overgestoken om onderaan de muur rondom het Park een beetje meer door te kunnen lopen. Ín die muur hadden zich diverse plantjes geworteld.. ik vind dat op vakantie in de bergen ook altijd zo'n leuk gezicht.. dat die plantjes maar zo weinig nodig hebben om te kunnen wortelen in het steen..haven 02.jpg

Zo doorwandelend kwamen we uiteindelijk bij het drijvende Chinese restaurant uit..haven 03.jpg

.. onder de Euromast..haven 04a.jpg

Grappig.. vorig jaar zat ik daar rechts achter die raampjes nog koffie te drinken met LUCRETIA hehe..haven 04b.jpg

haven 05.jpgWe hadden bij het Chinese restaurant binnen gekeken of er een beetje leuk wat gedronken kon worden, maar nee, het restaurantgedeelte ( er is ook een grote toko) zag er maar bar ongezellig uit hoor.. en je kon ook niet buiten zitten. Toen zagen we bij nog weer een andere restaurantboot ( De Swarte Swaan dacht ik dat het heette), dat helaas gesloten was, een paar lekkere banken staan. Welnu.. dan namen we hier wel gewoon een rustje.. en dronken wat uit onze eigen rugzak hehe. Want we waren onderhand wel weer aan een pauze toe hoor.. van slenteren word je altijd veel vermoeider dan van doorlopen hè.. en in die drukte kán je alleen maar schuifelen, daar woog dat laatste stukje redelijk door kunnen lopen niet tegenop!
Er was hier vanaf ons bankje trouwens nog genoeg te zien.. niet alleen de abseilers vanaf de Euromast, maar vanaf deze plek vertrekken ook de opendak-haven 06.jpgsightseeing-bus (waarvan we een reclameposter zagen) en de Splash, de gele amfibiebus. Bovendien werden hier zo te zien ook cursusjes 'segway-rijden' gegeven.. op die aparte gemotoriseerde tweewielers kun je ook stadsrondritjes maken, maar je moet dat rijden op zo'n ding natuurlijk wél even in de vingers/voeten krijgen. Dat lukte niet iederéén meteen.. ik zag in ieder geval één meneer van heel dichtbij kennismaken met het asfalt..! hehe! (nee sorry, geen foto van!)

Maar ook aan deze rust kwam toch algauw weer een eind, want we hadden nog een stukje voor de boeg hè. Nu korten we dat einde altijd wel een beetje in hoor.. de officiële route laat je nogal door Delfshaven slingeren, wat best mooi is, maar we deden deze tocht dus al veel vaker en dan heb je dat wel gezien.. de zere voeten beginnen dan belangrijker te worden hahahaha. Maar voorlopig wáren we nog niet in Delfshaven.. we moesten eerst nog een flink stukje via de brug over de Parkhaven..haven 07.jpghaven 08a.jpghaven 08b.jpg

.. over de Westzeedijk. Hier staat die flat, waarvan we ons de vorige keer dat we deze tocht deden al verbaasden over die uitbouwseltjes.. net rugzakjes.. nog steeds geen flauw idee waar die toe dienen..haven 09.jpg

Er passeerde ons een oude tram.. vast ook voor een stadstour of zo.. haven 10.jpg

Na een klein kwartiertje ging het dan eindelijk echt Delfshaven in.. en meteen in de eerste straat zag ik boven een raam van een woonhuis deze verzameling weerhuisjes..haven 11.jpg

.. schattig hè! In hetzelfde rijtje dit prachtige pand, dat ik al vaker op de foto zette, maar het was steeds in de renovatie.. nu was het zo te zien klaar, maar het is 'Nooit Volmaakt' hè hehe..haven 11a.jpghaven 11b.jpghaven 11c.jpg

Verder deze oude woonwijk in ( waar hier dus ook wel wat oude straten zijn moeten wijken voor nieuwbouw) ging het langs het Buizenwaaltje.. de verklaring voor die naam stond op een bord aan het hekje ervoor..haven 12.jpg

Natuurlijk zette ik  windkorenmolen 'De Distilleerketel' ook op de foto als altijd.. géén oude molen dit hoor.. de oorspronkelijke molen (uit 1727) is twee keer afgebrand (in 1899 en in WO II) en is de laatste keer in 1986 herbouwd op praktisch dezelfde plek. Op de baard van de molen staat in het Latijn 'ik ben herrezen met de hulp van vele burgers in 1989'.

Er volgde nu nog een fotogeniek stukje.. laat ik dat dan maar bewaren voor een allerlaatste postje over deze wandeltocht. Dat ga ik voor morgen onder de planknop zetten, want ik ben zelf het komende weekend lekker weer eens de hort op.. nieuwe fotootjes maken hehe! Ik ga zeker weten genieten.. ik hoop jullie óók!

FIJN WEEKENDDD!!!

haven 13.jpg

 

 

 

 

08:02 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

Commentaren

Aan die segways waag ik me niet aan, ik vind dat echt gevaarlijk. De pride of Rotterdam is zijn naam wel waardig:-)

Gepost door: Patrick | 09-09-16

@ Patrick..
Hier staan al die namaak-politieagenten, die stadswachten, op zo'n ding.. ik denk dan altijd 'doe normaal en ga toch lekker lopen!' ! :-)

Gepost door: mizzD herself | 09-09-16

Wat een post not eens, ik prijs mij gelukig dat de batterj van mijn ipone de duur van deze post uitgehouden heeft. Ben wat blogjes aan het bezoeken van in de trein op weg naar huis.
Je brengt hier wat typische R'damse landmarks in deze post. Maar dat kan best geen kwaad, R'dam blijft een stad die gezien mag worden. Prettig w-e ook.

Gepost door: pieterbe | 09-09-16

@ pieterbie..
En dit leek me nu eigenlijk gewoon wel een kórte post..! :-P

Gepost door: mizzD herself | 09-09-16

Goede avond, weer even een stuk mee kunnen wandelen met jullie. Hier is de tuin deels gedaan, met behulp van mijn zoon en zijn vriendin. Ik heb bij mij op het blog een captcha gezet, omdat opeens een hoop reacties in de spam terecht kwamen, misschien dat het zo wel beter gaat. Even afwachten maar. Ik wens je een fijne avond toe.

Gepost door: Haba | 09-09-16

the pride of Rotterdam..

enige trots past hier wel Mizzd

prettige waeekend

Gepost door: Willy | 09-09-16

Geweldig die wandeling tijdens de Wereldhavendagen. Ik vind het iedere keer weer een pracht wandeling als ik je postjes erover lees en zie.
Helaas te ver voor mij om deze wandeltocht ook eens te doen.

Ik wens je een fantastisch fijn weekend toe. Genieten jullie er maar van. Maar ik denk dat dit best wel zal lukken.

Gepost door: Noortje | 09-09-16

@ Noortje..
Als je de tocht voor het eerst doet en je bent niet zo bekend in Rotterdam, dan kom je er meteen een hoop over te weten en krijg je veel ervan te zien.. bij de route is een heel infoboekje over waar je allemaal langs komt aan bezienswaardigheden. Het héét Wereldhaventocht, maar dat slaat volgens mij eerder op de wereldhavenstád die Rotterdam is, dan op de Wereldhavendágen die er dan ook altijd zijn.. of misschien wel op allebei.
En dan doen wij nog maar één van de kortste afstanden.. als je een langere aankunt zie je natuurlijk nog veel meer! :-)
Jij ook een fijn weekend hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 09-09-16

Een serieuze tocht hoor die jullie doen maar best veel te bekijken. Zo mevrouw is weer op de hort, gelijk heb je ben al heel benieuwd!

Gepost door: Joke | 09-09-16

@ Joke..
Het lijkt meer dan het is.. had heel veel foto's gemaakt hehe.
'Op de hort' zeggen wij niet.. 'de hort op' wel haha.. en dat ben ik dus vanaf morgen! :-)

Gepost door: mizzD herself | 09-09-16

Ja, MizzD, je hebt 'm, knap ! Hadden wij maar voldoende aan zo'n heel klein beetje hé... Leuk gezien van je, die weerhuisjes ! Een molen kan niet ontbreken natuurlijk.
Pak het ervan in ' t weekend !
Lie(f)s.
@Dikke merci hé ! x.

Gepost door: Lies | 09-09-16

Hoi Mizzke!
Die segway's beginnen overal hun opgang te krijgen maar zijn ook niets voor mij hoor!
Geniet van je weekendje op verplaatsing!
Groetjes!

Gepost door: Lena | 10-09-16

met een segway minder vermoeide voeten maar wel kans op een blauw oog :-)
geniet maar verder

Gepost door: fotorantje | 10-09-16

De commentaren zijn gesloten.