19-09-16

Een mijlpaal!!

jaxon 1 jaar.jpg

Ja ja.. wij hebben hier feest vandaag.. ons manneke is alweer 1 jaar! tjonge.. de tijd vliegt toch hè! zó was ie dat kleine witte bolletje haar van 760gram en nu is het al een stevige knul van bijna 33 kilo en zijn er van lieverlee allemaal roodbruine sproetjes in z'n witte vacht gekomen! 82.gifMaar hij is nog net zo ondeugend als ie altijd al was, maar ook nog net zo lief hoor hehe.
Maar feest vandaag dus.. met slingers en ballonnen.. en hij krijgt straks z'n kadootjes.. es kijken of ie net zo goed in uitpakken is als z'n voorganger hehe! Dat zal wel want hij is toevallig een nog grotere expert in slopen, dus zo'n kadopapiertje moet geen problemen op gaan leveren hahahaha!

animaatjes-smilies-27926.gifMaar omdat dat feessie nog gevierd moet gaan worden heb ik er natuurlijk nog geen foto's van.. die komen wellicht nog wel in een apart postje.. nú maak ik dan toch maar even m'n verslag van ons weekendje in Sy af.. anders blijft dat maar duren hè hehe.
We waren dus vanuit Hamoir, waar we een drinkpauze gehouden hadden, nu op weg terug naar Sy.. en we gingen het paadje helemaal langs de rivier de Ourthe volgen.. te beginnen bij de camperplaats van Hamoir..asy 00.jpg

Dat is een mooi rustig pad en zo hier en daar kon Jaxon ook nog even de rivier in om af te koelen, want het was uiteindelijk toch ook weer een prima nazomerdagje geworden hoor, die zondag de 11e september..asy 01.jpgasy 02a.jpgasy 02b.jpgasy 02c.jpgasy 02d.jpg

Als de voetjes weer even gekoeld waren konden we weer verder wandelen.. hier ook weer veel balsemienen, maar dus ook die bruidssluierstruiken waar ik gisteren al die haiku bij maakte..asy 04.jpgasy 05.jpg

Inmiddels was er rechts een grote weide langs het pad.. en daarachter loopt het spoor. Tegen de heuvels daar weer achter staat zo'n mooi huis..asy 03a.jpgasy 03b.jpgasy 06.jpgasy 07.jpg

Vriendlief gooide Jax hier weer even los.. een betere plek dan in het bos, want op zo'n open weide kon je hem beter in de gaten houden. Maar algauw moesten we door een draadhekje..asy 08.jpg

asy 09.jpgasy 10a.jpg.. en werd het paadje al smaller en smaller, want hier kom je wat dichter bij het spoor, waarlangs een stenen muur is opgetrokken (waar zich, zo leuk, allerlei plantjes in geworteld hadden), dat dat spoor scheidt van de rivier.. het wandelpaadje is daar dus tussen..asy 10b.jpgasy 10c.jpgasy 10d.jpg

Jaxon was nu natuurlijk weer aangelijnd.. hij kon toch verder ook geen kant op. En op het stukje waar het paadje bijna nóg smaller werd, had ie de ondersteuning van de riem ook wel nodig om door te durven lopen..asy 11a.jpgasy 11b.jpg

We kwamen zo onderhand bij de bocht in de rivier.. aan de overkant van het water stond een kudde koeien in de wei..asy 12a.jpgasy 12b.jpgasy 12c.jpg

We zagen nu ook de eerste kano's op het water verschijnen..asy 13.jpg

Het paadje had zich, nadat we door een open hekje gewandeld waren..asy 14a.jpg

.. verbreed tot een graspaadje tussen bóssen balsemienen door.. de geur was bijna bedwelmend..asy 14b.jpgasy 14c.jpgasy 14d.jpg

Maar waar dat paadje ooit doorliep tot aan een balkenbruggetje over een stroompje, stonden we nu ineens voor dat stroompje zónder bruggetje..asy 15a.jpg

Niet zo erg, we hebben waterdichte wandelschoenen.. en Jax vond dat water ook wel fijn..asy 15b.jpg

.. maar hoewel er aan de overkant nog even een heel smal paadje nog doorliep (tussen manshoge brandnetels.. auw auw!!), hield dat ineens op en konden we niet verder. Er zat niks anders op dan terug te lopen, helemaal tot aan het open hekje, om daar naar rechts, door een tunneltje, onder het spoor door te gaan. Maar dan moesten we nog uit zien te vinden hoe we dán bij de spoorbrug zouden kunnen komen. Het antwoord was simpel..asy 16a.jpg

Tja.. niet zo heel erg fijn wandelen vond ik (hoewel er maar eens in de twee uur een trein langskomt hoor, en we wisten hoe laat en we liepen dus echt geen gevaar), maar nood breekt wetten. Vriendlief is nog een paar keer gaan kijken of we niet tot aan de oever van de rivier af konden dalen, maar nee, dat pad was echt verder compleet verdwenen. Dan maar zo verder gewandeld tot we de brug over konden.. verder omlopen zou echt wel veel te ver geworden zijn..asy 16b.jpgasy 16c.jpg

En toen was het eenvoudigweg naast de brug afdalen en onder de brug door Sy weer binnen wandelen..asy 16d.jpgasy 17.jpg

(en Jaxon nog een laatste keertje laten afkoelen hehe)asy 18.jpg

Bij één van de vakantiehuisjes in het dorpje hingen trossen druiven aan het tuinhek..asy 19.jpg

Maar nu gingen we dan toch de auto weer eens opzoeken hoor.. asy 20.jpg

.. we hadden nóg een afspraak die dag.. in St.-Truiden bij de fokkers van Jaxon. En daar gingen we.. nóg een stukje wandelen..! hahahaa! Maar dat was maar een kortje en de paar fotootjes die ik daarvan maakte komen morgen wel.. ik ga feestennnn! hahahaha!

GROETJESSS!!!

asy 21.jpg

 

 

 

 

08:10 Gepost door mizzD | Commentaren (23)

Commentaren

Wat? Echt waar? Al 1 jaar? Een snuffeltastische verjaardag gewenst Jaxon!

Gepost door: greta | 19-09-16

@ greta..
Jaja.. alweer een jaar geleden dat vriendlief en ik in Barvaux liepen te wandelen en een smsje kregen van de fokkers dat ons manneke geboren was.. 't gaat echt snel hè! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 19-09-16

1 jaar.. dat gaat snel Mizzd

een mooie wandeling, waarbij jullie wel een ommetje maakten

een prettige dag gewenst

Gepost door: Willy | 19-09-16

@ Willy..
Een noodzakelijk ommetje.. er was echt geen doorkomen meer aan.. zat al helemaal onder de brandnetelbultjes! Maar behalve dat stukje teruglopen naar het tunneltje onder het spoor door (en dan dat stuk aan de andere kant van het spoor weer) was het verder eigenlijk niet zo heel erg om.. het vroegere pad liep daar ook, alleen dan net onderaan de muur van het spoor waar we nu óp liepen.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-09-16

ooooh wat vliegt de tijd snel
gefeliciteerd Jaxon, veel plezier bij het aanvallen van de kadootjes :-)
hij kon heel veel snuffelen daar tijdens het mooie Syweekend

Gepost door: fotorantje | 19-09-16

Lieve Jaxon, een fantastische verjaardag gewenst met alle toeters en bellen die jij verdient. Ik ben zoals je baasje wel wist ook jarig vandaag al staan er bij mij heel wat meer jaren op de teller.Ik geef je van hieruit een flinke knuffel en een "hiep, hiep, hoera!"

Gepost door: Mieke | 19-09-16

@ fotorantje..
Ja, hij had dat weekend z'n grootste verjaarskado al te pakken, zo'n lekkere wandeling in de bossen langs de rivier! :-)

@ Mieke..
Ook jij nogmaals van harte gefeliciteerd! maar hoeveel je scheelt in jaren met Jaxon zal ik maar niet vragen zeker? :-)))

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-09-16

Hoi Mizzke!
Wow, jullie blijven maar feesten! Sy was het begin van 1 groot feest!
Dikke proficiat aan de jarige Jaxon! Hij zal wel genieten van de extra aandacht vandaag!
Groetjes!

Gepost door: Lena | 19-09-16

@ Lena..
Ja, maar dat is logisch natuurlijk als je weet dat we vorig jaar tijdens ons verkeringsverjaardagweekendje in de Ardennen te horen kregen dat ie kleine rakker geboren was hè. Dat zit dus allemaal dicht bij elkaar.. en dan woensdag nóg een klein feessie hè! :-PPP ;-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-09-16

Is hij alweer 1 jaar? Nu hij zal wel extra verwend worden. Maar volgens mij heeft hij nooit te klagen aan aandacht etc. Als je als hond zulke baasjes hebt als hij.
Ik wens jullie een fijne dag met Jaxon toe, maar die hebben jullie denk ik altijd wel met hem.

Wat gek dat dat pad opeens weg was. Maar goed dat jullie daar erg bekend zijn met de omgeving.

Gepost door: Noortje | 19-09-16

@ Noortje..
Ja.. is hard gegaan hè! :-) En nog es ja.. hij krijgt aandacht genoeg, maar zoveel kadootjes in één keer, daar stond ie toch wel van te kijken hoor.. hij was er moe van hehe. En de ballonnen vond ie eigenlijk nog het mooiste van alles.. nog niet meegemaakt dat een hond dié aandacht gaf ( Lennox was er zelfs bang van, op diens verjaardag bliezen we nooit ballonnen op), maar Jax speelde er net zo lang mee tot ie knalde en ging dan voor de volgende hahaha.

Het was inmiddels privéterrein geworden, dus wellicht dat ze daarom dat pad dicht hadden laten groeien. Jammer hoor, want anders kon je zo helemaal van Sy naar Hamoir wandelen (en vice versa zoals wij nu deden) langs de Ourthe.. zo'n mooi paadje.
Ja, we wisten nog wel meer wegen, maar dan zou het te ver om worden, want die gingen allemaal over de bergflank heen om aan de overkant van Sy uit te komen en dan hadden we de ándere spoorbrug over gemoeten. En die heeft van die vervelende roosters als voetpad.. pijnlijk voor hondenvoetjes.

Gepost door: mizzD herself | 19-09-16

En inmiddels is Jaxon een veel te zware hond om te dragen.

Gepost door: Noortje | 19-09-16

OOOO helemaal vergeten. Ben wel erg vergeetachtig de laatste tijd :-) Maar van Harte hoor Jaxon en baasjes en je krijg nog een mooi cadeautje de volgende keer dat ik je zie :-) Veel plezier nog vandaag met de baasjes :-)

Gepost door: ardnas | 19-09-16

Hij zal de cadeaus wel snel uitgepakt hebben denk ik:-)
toch een wandeling die jullie nog niet gedaan hebben dan als je voor de verrassing kwam dat het pad ophield maar uiteindelijk vind je toch altijd wel een uitweg.

Gepost door: Patrick | 19-09-16

@ Noortje..
Moet 'm nog wel elke week vier keer de auto in tillen hehe.. maar dat is geen dragen hè! hehe. Heb trouwens Axel weleens déze spoorbrug over gedragen toen ie 35 kilo woog.. die vond deze brug enger dan die andere, omdat die een klein opstaand randje aan de zijkanten heeft.. deze is helemaal open!

@ ardnas..
Schande! hahahahahaaa!

@ Patrick..
Daar had ie niet veel tijd voor nodig nee hehe.

Jawel.. we hadden dat paadje al eens gelopen en toen kon je nog wél door lopen tot aan de spoorbrug.. er was zelfs een georganiseerde wandeltocht over.. wat voor ons niet zo handig was, want dat maakte het heel druk en die liepen ons tegemoet.. en daar was dat paadje eigenlijk wel te smal voor hehe.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 19-09-16

Een beter jaar kon Jaxon nergens gehad hebben, MizzD, en da's eigenlijk wederzijds. Geniet maar allemaal van het feestje !
SY was mooi, een vaste waarde...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 19-09-16

Jaxon gefeliciflapstaart joh en nog heel veel jaren erbij.
Wel een kruipdoor sluipdoor wandeling zeg, maar zo zie je nog eens aparte plantjes en je kunt lekker door het water lopen als je je voeten wilt koelen en voor Jaxon is water bij een wandeling natuurlijk helemaal heerlijk.
Nu de maandag is bijna voorbij dus ik wens je maar al een fijne dinsdag toe. :)

Gepost door: Haba | 19-09-16

een heel erg dikke proficiat voor jullie jongetje, en natuurlijk nog veel mooie jaren gewenst.
Leuk detail : onze Vinyl weegt ook 33 kg. Ze zouden ideaal zijn om samen op de wip te zitten.

Gepost door: Moeder Overste | 19-09-16

@ Lies, Haba en Moeder Overste..
Heel erg bedankt voor de felicitaties! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-09-16

Wat een fijne wandeling langs de Ourthe, MizzD. Daar zou je zelfs natte voeten voor over hebben.
Jaxon is dus vandaag het feestvarkentje. Mijn allerbeste felicitaties voor deze knappe jongen. Laat hem maar genieten van z'n kadootjes terwijl jullie er een glaasje op drinken. Hopelijk komen er voor jullie nog heel veel plezierige jaren met Jaxon.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 19-09-16

Hiep hiep hoera voor Jaxon, inderdaad het is vlug gegaan.
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 19-09-16

@ Fluwijn en Chrisje..
Hartstikke bedankt! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-09-16

een jaar al weer voorbij: dikke proficiat voor de jarige!
33 kg, dan zit hij in dezelfde gewichtsklasse als onze Vinyl, is ook vooraan in de 30.
Kan niet wachten op foto's van het feestje.

Tja, zo langs de spoorlijn wandelen lijkt mij ook wel akelig.

Gepost door: pieterbie | 20-09-16

De commentaren zijn gesloten.