22-09-16

Nog meer gewandel!

dongen 00.jpgNee.. niet dat Ardennen-weekend hoor.. dat zou wel héél erg te gek geworden zijn als we tóén nog gewandeld zouden hebben.. hoewel.. vriendlief is Jaxon nog wel even uit wezen laten toen we thuis gekomen waren hahahaa! Maar dat was een ieniemienie-rondje, alleen voor een plasje.
Nee.. ik ben afgelopen weekend nog wezen wandelen.. met zussie heaven, de Herfsttocht in Dongen. Dat is een plaatsje in de provincie Noord-Brabant. We deden deze tocht wel vaker.. en toen ging het altijd door bos. dongen 01a.jpgEén keer kwamen we daarbij toen nog Schotse Hooglanders tegen.. en toen had ik die koeienfoob Axel bij me hahahaa, dat werd een ommetje hoor, die durfde écht niet over het pad langs die grote runderen! Maar de zussies ook niet volgens mij hehe.. heb soms nóg weleens de slappe lach als ik eraan terugdenk hoe we zenuwachtig door die struiken liepen te banjeren hahahaa!
Edongen 01b.jpgnfin.. we zouden om 10 uur pas kunnen starten dus we reden niet al te vroeg naar Dongen.. om te zien dat er in het stadje allemaal kraampjes stonden opgesteld.. er was jaarmarkt of zoiets. Gelukkig konden we zo vroeg nog tussen die kramen door rijden, want de gps stuurde me zo naar de start en ik had niet geweten hoe anders te rijden. Café de Viersprong was snel genoeg gevonden en na ons ingeschreven en een bakkie koffie gedronken te hebben, gingen we eens op pad. Op het terras stonden trouwens leuke statafels die me meteen weer aan die hooglanders deden denken hehe..dongen 01c.jpg

't Was eerst natuurlijk even die woonwijk door, want dat café ligt daar midden in..dongen 02a.jpg

.. ik zag leuke prullenbakken om hondenkakzakjes in te deponeren..dongen 02b.jpg

.. en nog een windvaan in de vorm van een duif.. grappig genoeg zaten er echte bij op die schoorsteen..dongen 03.jpg

We werden gepasseerd door een paard en wagen.. prachtig boerenpaard hè..dongen 04.jpg

Na een poosje doorwandelen kwamen we in een woonwijk, waar hele leuke straatnaambordjes stonden.. de straten waren hier naar mensen genoemd, waarvan men een foto op het bord uitgestansd had.. enfin, weet niet zo goed het te omschrijven.. kijk gewoon maar hehe..dongen 05a.jpgdongen 05b.jpg

Er stonden trouwens ook monumentale vleugelnotenbomen..dongen 05c.jpg

En toen bleken we aan de rand van de stad uit te zijn gekomen.. en werden we nóg eens gepasseerd door een paard en wagen, een andere, 't was er zeker een dag voor, voor paardenkar-ritjes hehe..dongen 06.jpg

Het ging echt de stad uit.. want we kwamen een plaatsnamenbord tegen..dongen 07.jpg

.. en we mochten een groengebied in dat om te beginnen bestond uit een lang grindpaadje (waar we meteen een schaduwselfie ( een schelfie hehe) konden maken, want ja, het zonnetje scheen heerlijk afgelopen zondag hier hoor)..dongen 08.jpgdongen 09.jpg

.. met links een stoppelige akker..dongen 10a.jpg

.. in het midden elektriciteitsmasten..dongen 10b.jpg

.. en rechts een watertje met daarachter in de verte kassen..dongen 10c.jpg

Sommige mensen vinden die masten landschapsvervuiling, maar ik niet hoor.. het hoort er in deze tijd gewoon bij, net als windturbines ook. We willen toch allemaal elektriciteit hebben om onze computers en wasmachines te laten draaien hè! hahaha!
En het geeft ook mooi diepte in je foto's, die 'weglopende' lijnen..dongen 11.jpg

Hier en daar stond een bankje, waarvan men de metalen poten verstopt had achter een op maat gezaagde boomstam..dongen 12.jpg

Boerenwormkruid wilde wel poseren voor mijn cameraatje hehe..dongen 13.jpg

dongen 14.jpgHet bleek ook een ecologische route te zijn, maar wij volgden gewoon onze gele pijltjes hoor. De tocht was erg goed bepijld, maar op dít paadje kon je al nauwelijks verkeerd lopen natuurlijk hehe.. 't was alsmaar rechtdoor geweest. Nu schampten we even een moderne woonwijk, waarvan ik die hoge daken van de huizen wel heel grappig vond.. net de mijter van sinterklaas hehe..dongen 15a.jpgdongen 15b.jpg

We moesten nu naar rechts een bruggetje over..dongen 16.jpgdongen 16a.jpg

.. en kwamen dan in een ander groengebiedje..dongen 17.jpg

.. maar het pad bleef wel zo'n beetje hetzelfde.. rechtdoor, maar nu met links en rechts af en toe plassen..dongen 18.jpgdongen 20a.jpg

In de verte lonkte een watertoren.. ik vond het een mooitje..dongen 19.jpg

We zouden er later nog veel dichterbij langskomen.. maar nu begon het paadje ietwat te slingeren en ging het zo langzamerhand dit groengebiedje uit. We gingen op weg naar de eerste rustpauze, die in 's Gravenmoer bleek te zijn. De wandeltocht, die als 10km in het wandelprogrammaboekje had gestaan, bleek 11,2km te zijn.. maar had dan ook twéé rusten hehe. Dat konden wij wel gebruiken hoor!dongen 20b.jpg

f7ff9677bd8d0d762651ee2dea464e39.jpgMaar ik ga morgen wel verder met dit verslag.. vandaag wil ik wéér iemand feliciteren. Ja ja.. ik heb twee hele lieve en vooral ook trouwe lezers die ik bloggertjes-zonder-blog noem en die verjaren precies een dag na elkaar! Gisteren Lena en vandaag Greta! Van harte gelukgewenst met je verjaardag, lieve Greta! *smak*smak*smak*! Ook voor jou maakte ik een collage van de vele bloemen die ik onderweg op wandel, hier in Nederland maar ook op vakantie, dit jaar allemaal ben tegengekomen. Voor jou heb ik getracht zoveel mogelijk violette kleur bloemen te verzamelen, want volgens mij is dat een kleur die jij graag ziet hè! Enjoyyy.. en ik hoop dat het een hele mooie dag wordt voor jou vandaag!hb greta.jpg

GROETJESSS!!!

dongen 21.jpg

 

 

08:05 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

Hoi Mizzke!
Het lijkt me een mooie route met veel leuke dingen om te zien. Dat bordje onder "fietspad " is ook wel goed gevonden. Die zie je bij ons niet!

Ik wil Greta hier ook een hele mooie dag toewensen en een dikke proficiat!
Groetjes!

Gepost door: Lena | 22-09-16

@ Lena..
Dat bordje van 'honden ook hier aan de lijn'?.. ik wilde maar dat mensen zich aan dat soort bordjes híélden.. je ziet té vaak dat honden toch gewoon los lopen en dat zijn dan niet altijd honden die heel erg goed luisteren.. irritant, als jíj dan je wél aan de geboden houdt.

Ik hoop dat je een leuke verjaardag had.. m'n belletje kwam niet door vrees ik.. maar dat maak ik nog weleens goed!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-09-16

originele straatnaamborden Mizzd

heel wat beter dan een naam alleen

groeten

Gepost door: Willy | 22-09-16

@ Willy..
't Was lastig ze goed vast te leggen, maar vond ze bijzonder genoeg om het toch te proberen. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-09-16

Dank U wel MizzD en Lena! Ja we zijn zowat de twee van de nog overblijvende bloggertjes van het eerste uur, en ik hoop nog lang.
Maar laat ik het Nicolaas Beets verwoorden, met een kleine aanpassing van mij, hoe het nu is, en hoop dat het nog een tijd mag zijn:
Want mijn dagen zijn in 't gele blad:
De tijd van groei en bloei is om;
De belangstelling voor zoveel moois
dat ik hier op nog veel blogs, zie en lees;
Is noch niet uitgedoofd door het vele wel en wee.
't Verwarmt me nog, en ik deel het graag;
als het mag zijn,
nog een hele tijd samen met jullie mee!
Dank voor alles.

Gepost door: greta | 22-09-16

@ greta..
Wauw.. schitterend gedicht van Beets en mooi aangepast door jou greta! Hopelijk is jouw dag net zo mooi!
Lieve groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-09-16

toffe straatnaamborden, is eens iets anders
mooie streek
aha daar woont sinterklaas dus

nog gefeliciteerd aan de twee jarigen!

Gepost door: fotorantje | 22-09-16

Oei, neen, niets gehoord en ook geen gemist gesprek. Maar we horen elkaar nog wel! Toch bedankt hoor, en ja, het was een mooie dag!
Groetjes!

Gepost door: Lena | 22-09-16

@ Lena..
Nee, ik kreeg je voicemail en daar heb ik niks op ingesproken. Wilde later nog terugbellen, maar ben dat door omstandigheden vergeten. We spreken mekaar zeker nog wel hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-09-16

Met zo een prachtig weer is het heerlijk om te wandelen. Leuk verslagje, met weer gezellige foto's.
Fijn weekend, groetjes
PS wij verwachten dit weekend de puppy-ooievaar bij ons Flora.

Gepost door: Chrisje | 22-09-16

Haha dat bakje koffie hoort er echt wel bij! Wandelelen, lachen, gekke namen en gekkebekken. Je hebt weer genoten al dat paard met zijn kar (grap)

Gepost door: Joke | 22-09-16

@ Chrisje..
Het is bijna gedaan met dat mooie weer.. volgende week schijnt het echt herfst te gaan worden. Dus moeten we ervan genieten zolang het kan hè!

Spannendddd! :-)

@ Joke..
Zonder bakkie kan ik niet hehe.. kikkert op hè! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-09-16

Dat is ook in de omgeving van Breda. Toch wel een mooi wandelpad om te beginnen maar vaak is dat een pad dat voor die hoogspanningsmasten gemaakt voor onderhoud.

Gepost door: Patrick | 22-09-16

@ Patrick..
Yep, iets noordelijker.. tussen Breda en Waalwijk in.
Dat zou best eens kunnen hoor, dat dat pad in oorsprong dáár voor was, maakt verder niet uit, het was er mooi wandelen! :-)

Gepost door: mizzD herself | 22-09-16

Fijne verjaardag voor Lena en ook voor Greta. Ja Greta hield van alle bloemen die blauwkleurig waren. Ook haar blogje had die kleur.
De wandeling ziet er tot nu toe rustig uit en toch mooi. Hopelijk blijft het zo.

Gepost door: magda | 22-09-16

Héél aparte tafels, MizzD ! Schitterende startplek ! Tof hé, zusjes 'D', zelfs hun schaduwen !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 22-09-16

heel mooi gedaan die straatnaamborden!

Gepost door: pieterbie | 23-09-16

Schitterende landschappen en een leuke watertoren, MizzD. Dit lijkt me best een gezellige wandeling. En tot hier toe was nog geen enkele Schotse koe in zicht.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 23-09-16

@ Fluwijn..
Die kwamen ook niet! :-)

Gepost door: mizzD herself | 23-09-16

De commentaren zijn gesloten.