30-09-16

Het kort..

breda 00.jpgJaaa.. het begon nu serieus te korten hoor, m'n wandeltocht van vorige week zaterdag. Het was tot nu toe een fantastisch mooie en vooral ook afwisselende tocht geweest en ik had m'n herfsthartje al flink op kunnen halen in de mooie bossen rond Breda, waar de start was van die Markdaltocht hè. Dat Markdal zelf was ook bijzonder de moeite geweest. Maar nu liep ik het laatste eindje in het Mastbos, waar ik al opgemerkt had dat er nogal wat naaldbomen gekapt waren.. gelukkig lagen er heel wat dennenappeltjes nog op de grond.. als daar maar een half procent van zou ontkiemen, dan zou er daar over een aantal jaren weer een aardig dennenbosje groeien hè hehe!
Op de grond rondom de boomstammen groeiden zoals altijd grote varens..breda 01.jpg

Ze herinnerden me weer aan die winterse wandeling, december 2007, waar ik gisteren ook al een fotootje van liet zien. Hier bij de dennenbomen maakte ik één van mijn mooiste winterse bosfoto's ooit ( al zeg ik het zelf hehe).. die varens zijn in de winter natuurlijk helemaal bruin, maar het zonlicht op een mooie winterse dag kan voor prachtige effecten zorgen hè..breda 01a.jpg

Maar we lieten het dennenbos achter ons en het ging een zonovergoten paadje op..breda 02.jpg

.. en daar tussen die boompjes groeiden erg veel zwammen op de grond..breda 03.jpg

't Was echt best warm, dus ik vond het niet erg dat het nog maar weer eens wat schaduwrijker bos in ging.. ik zie de zon dan liever zo tussen de boomkruinen heen schijnen hehe..breda 05.jpg

Deze omgekapte boom werd netjes opgeruimd door ook weer vele zwammen..breda 04.jpg

Ook in dit stukje bos stonden er op diverse punten van die bordjes met een foto uit de oude doos van dat zelfde punt erop.. altijd leuk om dat zo te kunnen vergelijken hè..breda 06a.jpgbreda 06b.jpg

Maar ik herkende nu ook waar ik ongeveer in het bos was.. en we liepen er nu echt uit..breda 07.jpgbreda 08.jpg

.. een smal paadje tussen wat weilanden leidde terug naar de bewoonde wereld..breda 09a.jpgbreda 09b.jpg

Ik wist dat hier veel braamstruiken groeien, maar de bramen waren allemaal óf al geplukt óf hingen verdroogd aan de takken.. géén bramen snoepen voor mij dus, maar kon nog wel wat mooi verkleurend blad vastleggen..breda 09c.jpg

En toen kwamen we dus weer aan de doorgaande weg uit, met zicht op de kerk van Ginneken..breda 10.jpg

.. kwam ik nog langs het plaatsnamenbord van Breda.. dáár had ik mezelf deze tocht nog niet bij op de foto gezet, dus dat moest nog hehe..breda 11.jpg

.. maar ik kreeg nog een bonus met ook nog die plaatsnaam erop.. ik kwam namelijk nog dit mooie putdeksel tegen..breda 12.jpg

.. da's er weer eentje voor m'n fotoverzameling daarvan hè!

Nu was ik dan bijna terug bij af.. eerst nog weer even het riviertje de Mark over, die natuurlijk toch wel een hoofdrol gespeeld had tijdens deze tocht..breda 13a.jpgbreda 13b.jpg

.. en daar was de startlocatie weer..breda 14.jpgbreda 14a.jpg

.. er stonden op het binnenplaatsje heel wat meer fietsen dan bij aanvang van mijn tocht om 10 uur. Ik zag op de kerkklok trouwens dat het inmiddels half één geworden was.. zoooo.. dat was toch echt niet zo langzaam gelopen als ik gedacht had! Ik meldde me af en ging op weg terug naar de auto op de parkeerplaats. Daarbij passeerde ik deze muurschildering..breda 15.jpg

..en zag ik dat het op het terras op het marktpleintje inmiddels een stuk drukker geworden was..breda 16.jpg

Voorbij café Moeke nog..breda 17.jpg

.. en voorbij de school waar deze prullenbak stond hehe..breda 18.jpg

.. kwam ik dan bij de parkeerplaats aan en ging op weg naar huis. Nee.. ik had er echt geen spijt van dat ik deze zaterdag was gaan wandelen, ook al moest ik dan alleen gaan.. had me prima geamuseerd! animaatjes-smilies-96487.gifEn morgen zou ik eigenlijk ook wel weer op stap willen gaan.. een hele andere tocht zou dat worden, de Furieadetocht in Maassluis namelijk. Maar het weer is nu láng zo goed niet meer als het het vorige weekend was.. en bovendien loop ik al de hele week nogal te kwakkelen met een verkoudheid, die begon met alleen een beetje keelpijn, toen werd het hoesten en nu heeft het alle registers animaatjes-smilies-39572.gifopengetrokken en snuit en nies ik me de dag door! Dus of het verstandig is om daarmee door regenbuien te gaan lopen wandelen, dat weet ik niet. Nog maar even afwachten.. zien hoe ik me morgen voel hè!

ALVAST FIJN WEEKENDDD!!!

breda 20.jpg

 

 

08:05 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

Dat is een mooi log met al heel wat herfst hangende. Prachtige foto's met mooi licht tussen de bomen. Maar ik voel mijn neus al kriebelen van al je neusbacteriën. Tijd om uit te zieken zou ik zo denken. Geniet van het weekend!

Gepost door: Joke | 30-09-16

Zo te zien was dit een schitterende wandeling op een schitterende nazomerse zaterdag. Eéntje die me zin doet krijgen om ook weer op stap te gaan.
Dit weekend zal het weer buiten iets minder mooi zijn, maar misschien valt het nog wel mee. Verzorg alvast je verkoudheid, MizzD.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 30-09-16

@ Joke..
Nou.. dat niezen is echt abnormaal.. volgens mij heb ik nog nooit zo vaak geniesd op één dag als gisteren! Ze kriebelen echt, die neusbacteriën!

@ Fluwijn..
Als het enigszins gaat met die verkoudheid, laat ik een regenbuitje me ook niet thuis blijven hoor. Maar voorlopig zijn de watten in m'n hoofd nog niet weg vandaag!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 30-09-16

Rond Breda is het altijd prachtig om te wandelen met die uitgestrekte bossen. Vergelijkbaar met de streek rond Utrecht maar daar is het meer heuvelachtiger.

Gepost door: Patrick | 30-09-16

@ Patrick..
Oeh ja.. daar wandel ik ook graag, maar is net weer wat verder rijden. Er zijn alleen vervelende teken op de Utrechtse Heuvelrug, die hersenvliesontsteking doorgeven.. dus wél uitkijken geblazen daar.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 30-09-16

de "Furieade" van Maassluis

niet te missen lijkt me Mizzd...

zie :https://fotografie54.wordpress.com/

Gepost door: Willy | 30-09-16

Prachtig logje zulle,herfst komt dichtbij,grt,Freddy

Gepost door: Freddy | 30-09-16

Logje 'Kunst'fotografie, moooiiiii..., MizzD ! Een bramendessertje zou meegenomen zijn. Putdeksel met schoenpunten-selfie, hahaaa... Knappe muurschildering.
Zou dat besmettelijk zijn ? Hier staat naast het warm citroensapje een fles hoestsiroop... Kalm aan, MizzD, moet ik ook.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 30-09-16

Goede middag Mizz, in mijn omgeving loopt zowat iedereen te hoesten en te niesen, ik heb zelf ook al wat last van mijn keel. Tja de bacteriën tieren welig met dit vochtig warme septemberweer.
Prachtig die foto met de laag invallende zon, daar mag je zeker trots op zijn.
Ik heb mijn kilometer weer gezwommen ondanks mijn keelpijn ben ik toch maar naar het zwembad gegaan. Zolang het niet erger wordt blijf ik maar rondlopen, in bed schiet ik ook niets op.
Hopelijk krijgen we geen van beiden echt griep.

Gepost door: Haba | 30-09-16

Verkoudheden en keelpijn schijnen schering en inslag te zijn MizzD. Wel ik ben blij een Breda te zien niet van in de stad zelf. Ongelooflijk wat mooie landschappen zeg maar onder de rook van Breda dat je er kan vinden, dat is zeker een bezoek meer dan waard voor wandelaars.
Groetjesssssss en hopelijk weer gezwind op pad MizzD!

Gepost door: greta | 30-09-16

@ Willy..
Ik liep de tocht al vele keren, maar dat de Furie al 100 jaar oud is wist ik niet.. bedankt voor de link dus!

@ Lies..
M'n schoenpunten staan soms expres maar soms ook per ongeluk erbij op de foto hehe... zou dat dan een schoenpelfie heten..? hahahhaa!

@ Haba..
Ach ja.. de hond moet ook uit, dus in bed blijven liggen gaat sowieso niet.. maar zou ik ook niet doen hoor.. daar voel je je vaak alleen maar zieker.. afleiding is fijner. Maar er staat de laatste dagen nogal wat wind.. en als je dan een hoog flatgebouw voorbij moet, dan waai je bijna uit je jas hè.. en dat lijkt me niet goed..! Maar laat het inderdaad alsjeblieft geen griep worden.. we willen nog op vakantie! :-)

@ greta..
Je weet met dit weer niet wat je aan moet trekken.. dat is het hoor. De ene keer waai je uit je jas en het volgende moment zweet je uit je jas.. lastig! En als er dan zovelen rond je heen je aan kunnen steken ook nog..! 't Was al even geleden dat ikzelf ook de pineut was, maar nu heb ik het toch aardig te pakken. 't Zal wel weer overgaan hè.. 'k mag nog niet klagen! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 30-09-16

zo'n prachtige winterfoto heb ik nog nooit gemaakt, dit is echt een topper, wil ik ook kunnen :-)
dat is zeker flink gestapt!
hier ook lichte keelpijn, t komt en t gaat

bij mij zijn de naaldbomen nog niet gekapt :-)

Gepost door: fotorantje | 30-09-16

@ fotorantje..
Is niks 'kunnen' aan hoor.. gewoon ergens zijn op het goede moment.. dan heb je dat geluk! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 30-09-16

Ik heb echt genoten van dit mooie postje. Wat een pracht foto's. Dit was echt een tocht voor jou als herfstmens hè?

Gepost door: Noortje | 30-09-16

Hoi Mizzke!
Mooie wandeling onder een stralend zonnetje! Zalig toch hé!
Het is inderdaad gevaarlijk weer voor verkoudheden. 's Morgens en "s avonds fris maar overdag kan het echt nog warm zijn hé! Voor het weekend beloven ze niet veel goeds. Ik zou toch maar oppassen dat je het niet erger maakt.
Groetjes!

Gepost door: Lena | 30-09-16

@ ;-)
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 30-09-16

Ik heb deze wandeling achter elkaar gelezen en het lijkt me een aangename en zeker geen saaie wandeling te zijn geweest. Het kan best leuk zijn om in je eentje je eens te laten uitwaaien. Maar waai maar niet teveel uit als je je verkouden voelt. Want met dat weer dat zo verschillende kan uitvallen op één dag vat je al vlugger een verkoudheid en raak die maar weer kwijt.

Gepost door: magda | 30-09-16

@ Noortje..
Jaaa.. maar in de herfst verwacht ik toch wel een jas aan te hebben tijdens zo'n tocht.. en nu liep ik nog in m'n t-shirt! Dus het was eigenlijk meer een zomertocht met al een beetje herfstkleuren! :-)

@ Lena..
Ja, dat is het verraderlijke.. het kan een heel verschil zijn in temperatuur met als ik Jaxon 'smorgens om 9 uur uitlaat en om half 2 'smiddags! En het schijnt heel erg te heersen ook, dus ja.. ik heb nu eens prijs.

@ magda..
Nee, saai was het zeker niet hoor.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 30-09-16

Ik wens je alvast een spoedi herstel!
Heel mooie plaatjes van die boswandeling, hoor!
Die muurschildering vind ik heel mooi. Onze kunstenares Babs moet binnenkort ook met enkele schetsen bij wijze van ontwerp afkomen voor de muur in onze tuin. Ben benieuwd.

Gepost door: Pieterbie | 01-10-16

De commentaren zijn gesloten.