24-10-16

(Re-)buzzy! :-)

1c.jpgHallo allemaal.. we zijn dus weer terug van onze vakantie in Zuid-Frankrijk. Het werd uiteindelijk toch Buis les Baronnies waar we de volle twee weken doorbrachten, vriendlief, Jaxon en ik. En de laatste week kwamen er nog heel wat mensen bij, (klim-)vrienden, zodat dat een klimweek werd.2c.jpg

Het was niet de hele tijd mooi weer.. we kregen de eerste week twee mindere dagen.. de donderdag, die uiteindelijk nog best mee viel en de vrijdag, die was echt wel behoorlijk nat. En dát was dan vriendliefs 58e verjaardag! 'Taartenweer' zoals wij slecht weer noemen op kampeervakantie.. 3c.jpgomdat je dan weinig anders kunt doen dan wat lezen in de tent en jezelf op wat extra lekkers bij de koffie trakteren hè! hahahaa! Dit keer echter zou er die dag sowieso taart bij de koffie zijn natuurlijk.. om die verjaardag te vieren. En bovendien zijn we ook dié dag niet de hele dag in de tent gebleven hoor.. we maakten nog een mooie autorit door de 'Vallée de Toulourenc'.
De tweede week was er één regendag.. de maandag. En tóén ging het wel flink tekeer, de regen kwam onophoudelijk met bakken uit de hemel. 4c.jpgWe zagen later beelden op tv van overstromingen in de buurt en het verbaasde ons niet.. maar in Buis viel het wat dat betreft wel mee. Maar we konden die dag dus echt maar heel weinig doen.. al maar een gelukje dat de tent goed waterdicht is.. er waren anderen die niet zoveel geluk hadden en de volgende dag moest er aardig wat gedroogd worden! Maar dat kon toen.. want ná maandag werd het prachtig zonnig weer.. niet héél erg warm maar lekker.. en dat bleef het tot we weer naar huis gingen.

5c.jpgEnfin.. ik ben gisteren, en ook vandaag nog, nog wel bezig de boel op te ruimen en alle was weg te werken, maar wilde natuurlijk wel even de oplossing van de rebuzz hier opschrijven. Met nog excuses erbij aan HABA.. ik was er zonder meer van uitgegaan dat iedereen wel wist hoe mijn rebuzzen zo'n beetje in elkaar steken, maar zij is een vrij nieuwe bezoekster van mijn blog natuurlijk, dus een klein beetje uitleg was wel op z'n plaats geweest. 6c.jpgIk zag echter dat ze er toch wel uitgekomen is.. gelukkig maar. En Haba was niet de enige die gezellig mee gepuzzeld heeft.. aan de reacties te zien, die ik na het posten van dit logje vrij zal geven van de moderatie, hebben er heel wat mensen plezier aan gehad.. ik las wel 11 verschillende namen en dan heb ik de 'stille puzzelaars' (die mijn zussies onder andere zijn hehe) nog niet eens meegerekend! Vind het altijd te gek dat er zóveel mensen meedoen.. maakt het het maken van de puzzel meer dan de moeite waard!

7c.jpgDe oplossing was een zin en die luidde: 'HELAAS GEEN PRIJS TE WINNEN MAAR TOCH VEEL PLEZIER ER MEE ALLEN'.

En zo is het dus jammer genoeg wel.. geen prijs meer ermee te winnen, met mijn puzzels. Ik vind het niet leuk, maar de portokosten voor pakjes naar het buitenland zijn dusdanig hoog geworden, dat alleen al dát geen kleine geitje meer is, laat staan als ik er dan nog een aardig geitje in moet stoppen, in dat pakje. Het liep de laatste keren een beetje de spuigaten uit (had alleen geluk als er Néderlandse winnaars waren, want dán vallen de portokosten nog mee).. 8c.jpgen dus is de prijs weer zoals die vroeger was.. een eervolle vermelding met link naar je blog (als je die hebt). Ik heb weleens gehoord dat dat best veel extra klikjes oplevert voor die genoemde blogs en dat is toch ook wat waard hè. En natuurlijk mijn welgemeende 'heel hartelijk bedankt voor het meedoen allemaal!!'

En omdat de puzzel niet zoveel moeilijkheden opleverde als ik van tevoren gedacht had, heb ik ook alleen maar goede oplossingen binnen gekregen en bij de reacties gelezen. Ik ga dus gewoon álle puzzelaars hier een eervolle vermelding geven:

9c.jpgGRETA   MEREL   PIETERBIE   PATRICK    LIES   FOTORANTJE   HABA   NOORTJE  LENA   LUCRETIA   MAGDA   (HEAVEN  &  ARDNAS) .. SUPER GEDAAN EN SUPERBEDANKT VOOR JULLIE MOEITE! xxx 2ff84915a3af160dbd7a6e1d01770fe3.gif

De foto's met de oplossingen van de verschillende rebuzzen staan hier rondom bij hè, maar de meesten van jullie hadden die dus toch wel goed gezien. Er waren er maar een paar die wat moeilijkheden opleverden.. 10c.jpgzoals de 'bocht' van foto 8 (inderdaad was die bovenste in Bath gemaakt pieterbie!).. en de 'markt' waar de A niet achter 'MAR' moest komen maar er tussen.. wist niet hoe ik dat duidelijker moest maken, maar de meesten kwamen daar toch ook wel 11c.jpguit hehe. De 'ballen' op de eerste foto van rebuzz 14 waren stierenkloten op de oude overdekte markt in Barcelona.. dus géén Hollandse specialiteit hoor Lies! hahahaa!12c.jpg
Het is trouwens altijd wel heel erg leuk om de overpeinzingen over de opdrachten van de diverse puzzelaars in de reacties te lezen.. dus dank weer daarvoor, Patrick en Lies o.a. . Grappige zinnetjes met de oplossing daarin verwerkt zijn ook leuk om te lezen na m'n vakantie, dus dank daarvoor, fotorantje!13c.jpg

Enfin.. ik heb nog het nodige te doen dus.. onder andere ook m'n foto's van de vakantie verder bekijken en klaarmaken voor de blog. 14c.jpgNiet allemaal.. het zijn er een kleine 700.. vond ik zelf wel meevallen haha maar te veel om allemaal te laten zien hier hè! De komende week zal het hier in ieder geval vakantieverslagen zijn wat de klok slaat.. vind ik zelf heerlijk, want dan hou ik dat gevoel nog een tijdje langer vast!

GROETJESSS!!!

jax.jpg

 

 

08:15 Gepost door mizzD | Commentaren (25)

Commentaren

Shit nu al en ik heb geen tijd gehad om het erop te zetten of naar je te sturen. Ik had hem in ieder geval goed en dat is voor mij al een prijs :-P Was gisteren in Slagharen en het was een leuk dagje, nog bedankt voor de kaartjes :-) Ook voor je vakantiekaartje, kreeg er trek van :-P

Gepost door: ardnas | 24-10-16

@ ardnas..
Wist ik wel hoor, dat jij de oplossing wel zou hebben.. zo'n puzzelkanjer als jij bent! :-)
Leuk dat je plezier gehad hebt van die kaartjes.. soms win je dus ook weleens een prijs waar je niks aan hebt.. maar dan kan je een ander er nog een plezier mee doen hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-10-16

we zijn allemaal winnaars, leuk toch!
mooie foto van Jaxon, hij is weer veranderd vind ik

Gepost door: fotorantje | 24-10-16

Neen Mizzd dat was nu wel heel makkelijk, te makkelijk.
Dat is mooi gezegd van fotorantje, voila en iedereen tevreden.
groetjesssssss

Gepost door: greta | 24-10-16

@ fotorantje..
Jullie zijn sowieso allemaal kanjers dat je elke keer weer meepuzzelt! :-)

@ greta..
Té makkelijk? tjaaa.. had zelf het idee dat dat wel meeviel toen ik 'm maakte.. zo zie je maar dat dat lastig in te schatten is.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 24-10-16

Ik ben ermee begonnen maar niet verder gedaan volgende keer toch eens proberen meer mijn best te doen
Nog gelukwensen voor de jarige

Gepost door: Merel | 24-10-16

@ Merel..
Niks moet hè.. vind het al leuk dat je het toch ook eens probeerde! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 24-10-16

Hoi Mizzke!
Ik had hem ook helemaal goed hoor! Leuk toch dat iedereen gewonnen heeft! Je moet echt niet in de kosten komen hoor voor ons. De verzendingskosten zijn echt al fenomenaal om iets kleins te versturen naar het buitenland.
Groetjes!

Gepost door: lena | 24-10-16

Het gaat niet om de prijs maar om het plezier wat we eraan beleven.

De kosten om iets naar het buitenland te sturen zijn inderdaad heel erg hoog.
Jaren achtereen stuurde mijn correspondentievriendin in Australië en ik elkaar met onze verjaardagen en kerst een klein presentje. Met ingang van dit jaar zijn wij daar ook mee gestopt aangezien de kosten de pan uitvlogen. Jaren terug kon dat nog met zeepost maar ook dat is helaas niet meer mogelijk.
Trouwens ik vind het ook duur als je in Nederland een pakje naar iemand op stuurt.

Gepost door: Noortje | 24-10-16

Ik had de rebus bijna helemaal want de laatste had ik in enkelvoud.dat je wat mindere dagen ertussen had is wel logisch uiteindelijk want het is ook geen augustus meer he:-)

Gepost door: Patrick | 24-10-16

@ lena..
Nee, het werd nu echt te gek met die portokosten.. anders was ik er toch gewoon mee doorgegaan hoor.. is toch leuk om eens een aardig geitje in de bus te vinden hè. Maar hiér zou vooral de PostNL garen bij spinnen. Had een tijdje geleden zelfs strafport aan m'n broek toen ik een verjaardagskaart had verstuurd.. die was blijkbaar een paar gram zwaarder dan de toegestane 20 gram.. kostte me het dubbele van de hele kaart!

@ Noortje..
Je kunt iets een klein beetje goedkoper versturen met DHL, maar dan moeten de mensen naar zo'n uitgiftepunt.. vind ik ook niet leuk. De porto voor pakjes binnen NL is gemiddeld ook duurder dan het was ja.. vooral bij kleine pakjes, waar je eerst een postzegeltje of 2 voor hoefde te plakken, vallen nu met dat vaste tarief van €3,95 veel duurder uit. Maar die €9,95 voor het buitenland vind ik echt belachelijk.. vooral als het naar België is, da's toch gewoon naast de deur?

@ Patrick..
In augustus zit er ook weleens een mindere dag tussen hè! ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-10-16

Meedoen was ook nu belangrijker dan winnen, MizzD. Zo voelde ik me toch niet helemaal door jou verlaten...
Alvast merci voor de 'klikjes' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 24-10-16

zo'n een rebuzz is mijn ding niet Mizzd

het is wel uitkijken naar je foto's

en die laatste is wel een heel mooi portret..

prettige avond

Gepost door: Willy | 24-10-16

@ Lies..
Da's fijn om te lezen hoor!
En graag gedaan.. hoop dat het werkt! :-)

@ Willy..
Jaxon zat daar omhoog te kijken naar de baas, die aan een rotswand hing.. da's makkelijk om er dan een mooi portret van te maken.. maar vind het zelf vooral mooi dat je de diepte erachter zo goed ziet.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-10-16

Fijn dat je zo'n leuke vakantie hebt gehad. Ik ben niet iedere dag wezen puzzelen, maar ach jij hebt er vast meer werk aan gehad dan wij. Mooi toch alleen maar winnaars :) Puzzelen doe je voor de lol, ik ben niet een mens die alleen maar iets doet om te winnen. Maar het is een leuk tijdverdrijf.

Gepost door: Haba | 24-10-16

@ Haba..
Het is ook wel vooral voor de lol hoor.. ben blij te lezen dat je er plezier in hebt gehad.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-10-16

Hoera, ik had het juist :-)
Bedankt voor de eervolle vermelding!
Ik ben blij dat jullie vakantie goed verlopen is en dat jullie er het naar jullie zin hadden.

Gepost door: pieterbie | 24-10-16

@ pieterbie..
Dat was uiteraard graag gedaan! :-)

Gepost door: mizzD herself | 25-10-16

Hé had ik het nu eens gevonden en vergat het door te sturen! Maar toch lief om mijn naam te vernoemen. Ik vond het leuk en je hebt er best wat tijd in gestoken .

Gepost door: magda | 25-10-16

@ magda..
Je was niet de enige die het niet instuurde hoor.. dat deden er maar twee. Maar het was eigenlijk ook niet nodig hè.. laten weten dat je meegedaan had was al voldoende! :-)

Gepost door: mizzD herself | 25-10-16

Was leuk om weer eens mee te doen. En cadeautjes hoeven niet. We spelen voor de fun. En...omdat je er zoveel werk van gemaakt heb, zoals steeds!
Liefs weer..xx

Gepost door: Lucretia | 25-10-16

ah idd, je bent dus al terug, hahahah

De Toulourenc deden wij dit jaar ook (weekje Malaucène gedaan en gewandeld stroomopwaarts in de Toulourenc, toen zaten we net in die hittegolf, dat deed dus deugd)... mooie streek toch he.

Gepost door: Dinne | 25-10-16

@ Lucretia..
't Was leuk te zien dat jij ook meedeed.. was misschien wel fijne afleiding hè? :-)
xxx

@ Dinne..
Haha ja dus.
Wij waren een paar jaar geleden, met Axel toen nog, eens een weekje in de zomer in Buis en toen hebben we zelfs nog in dat riviertje gezwommen. Niet lang, want we ontdekten ineens een waterslangetje (ongeveer een halve meter lang hehe) en toen vond ik het niet leuk meer hahahahahahaa!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 25-10-16

hahaha, ja idd :D Dat zit er ook, en visjes :D
Maar die doen niks (zeggen de locals en ik geloof ze dan maar), en 't was echt té warm om niet in t water te wandelen :D

(hadden er spinnen gezeten, ik zou wel anders reageren :D )

Gepost door: Dinne | 26-10-16

@ Dinne..
Die zagen we dit jaar op de camping in Buis.. spinnen.. met lijven zo groot als flinke druiven.. brrr.. binnentent steeds goed dichtgehouden hoor! :-)

Gepost door: mizzD herself | 26-10-16

De commentaren zijn gesloten.