04-11-16

(Niks) gemist! :-)

amist 03.jpgVind het als herfstmens soms weleens jammer om naar warmer oorden te vertrekken in de herfstvakantie, omdat je dan toch een deel van die mooie herfst in Nederland mist, maar dat was dit jaar niet echt aan de orde.. de zomer duurde zó lang, dat alles nog maar net in de herfst-mood kwam hier hè. Door de droogte waren er ook nog nauwelijks paddenstoelen te vinden. Dus toen we terug kwamen van vakantie, bleek alles ineens dan toch helemaal in herfsttooi te staan hehe.
't Duurde even voor ik er écht van kon genieten, aangezien ik met oorpijn van vakantie terug kwam. Begon die vrijdagavond daarginder al, met dat het kraakbeen van m'n oorschelp aan de onderkant pijnlijk was als ik eraan zat.. ik dacht dat het bandje van m'n helm niet goed gezeten had. Maar zaterdagavond thuis werd het wel héél erg pijnlijk.. amist 01.jpgdat 'klepje' van kraakbeen voor de ingang van de gehoorgang.. man man dat mocht ik echt niet aanraken.. kon er ook niet op liggen in bed. De zondag nam ik flink pijnstillers in en maandagochtend kon ik gelukkig al vroeg bij de huisarts terecht. Ik dacht een oorontsteking te pakken te hebben.. maar wat bleek..? er zat een flinke puist in m'n gehoorgang! Is ook wel een soort van ontsteking natuurlijk, maar ben je met een oorontsteking wel een paar weken zoet, zo'n puist krijg je met bepaalde druppels in een paar dagen wel klein. En die druppels kreeg ik dan ook mee.. super. Kon de dag erna met Jaxon naar de dierenarts, want ook hij had last van z'n oren! Bij hem bleek het wel oorontsteking te zijn, aan beide oren! Dus dat werd elke dag zalven en hij is er nog niet vanaf.. ik wél!amist 00.jpg

En nu was het afgelopen dinsdag hier zo mooi herfstig mistig en die mist bleef nog lang hangen. Dus toen ik om een uur of half 10 met Jaxon naar buiten ging, nam ik m'n cameraatje mee.. een herfstzonnetje is supermooi op al die warme kleuren, maar zo'n mistdagje is toch ook wel heel sfeervol hè.. ik kiekte wat af, vooral mooi verkleurende bomen, waarvan die kleuren door die mist heen prikten..amist 02.jpgamist 04.jpg

Blaadjes op een haag onder de bomen gevallen..amist 05.jpg

amist 06.jpgamist 07.jpgIk wandelde maar eens naar het kleine parkje met de vlonder-bruggetjes, maar daarvóór al zag ik deze veldchampignons, in een plantsoentje bij een school..amist 08a.jpgamist 08b.jpgamist 08c.jpg

Dat beloofde.. want in het parkje zag ik voorgaande jaren ook al vaak paddenstoelen.. en ik werd niet teleurgesteld..amist 09a.jpgamist 10.jpgamist 11.jpgamist 12.jpg

Alvorens de bruggetjes over te gaan, wandelden Jax en ik eerst eens naar achterin het parkje, waar de 'vuurwerkstruikjes staan hehe..amist 13.jpgamist 14.jpgamist 15.jpg

Als ik in de herfst in dit parkje ben, kan ik niet anders dan me verwonderen over de prachtige kleurtjes die deze berberisstruiken dan krijgen..amist 16a.jpgamist 16b.jpgamist 17.jpg

Ik liet Axel er ooit weleens bij poseren.. Jaxon ging vanzelf al zitten hehe..amist 16c.jpg

Nu liepen we terug naar het waterrijkere gedeelte van het parkje.. maar ik liep ondertussen te bellen.. met de dierenarts, want Jaxon liep al vanaf dat we de deur uitgegaan waren te hoesten.. het klonk niet goed. Vriendlief was het ook al opgevallen.. blijkbaar had die hond van één van de jonge hondjes waarmee hij elke avond op een weide hier vlakbij speelt, een kennelhoestje overgenomen. Niet gevaarlijk, maar wel heel vervelend voor je hond. Ik kon gelukkig die middag al langskomen bij de dierenarts, dus zou ie er snel weer vanaf zijn hopelijk.amist 18.jpg

Morgen het laatste stukje van de wandeling, waarbij we nog wat herfstverschijnselen tegenkwamen die ik een heel stuk mínder leuk vind dan paddenstoelen en verkleurde bladeren hehe. En dan kan ik daarna jullie de beelden van het familie-uitje naar de dierentuin nog laten zien hè.

FIJN WEEKENDDD!!!

amist 19.jpg

08:17 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

Mooi altijd die kleurrijke herfst, het lijkt of de natuur zich eerst nog even uitleeft in een explosie van kleur om daarna in te keren tot het zwart-wit-grijs van de winter.
Jij ook een fijn weekend gewenst.

Gepost door: Haba | 04-11-16

zo hondje zo baasje, beiden een oorprobleem

prachtige herfstkleuren en de mist maakt het eigenlijk nog sfeervoller

mooi weekend

Gepost door: fotorantje | 04-11-16

@ Haba..
Ja.. moeder natuur gaat nog even in haar mooiste avondjapon naar het bal voor ze gaat slapen hè. :-)

@ fotorantje..
Heb dat wel vaker gehad met de honden, vooral met Axel. Moest míjn gal eruit, kreeg híj enge bulten op z'n buik, die verwijderd moesten worden.. allebei een buikoperatie dus. En toen hij last kreeg van die artritis waardoor ie slechter kon gaan lopen, kreeg ik last van m'n voeten! Heel toevallig allemaal maar ik heb het liever niet hehe.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-11-16

Een mooi postje over de herfst. Ik heb zelf nog maar weinig paddenstoelen gezien. Misschien morgen als het weer een beetje redelijk is en ik de Najaarstocht in Zeegse ga doen.

Hopelijk zijn de lichamelijke ongemakken zowel bij Jaxon en zijn vrouwtje verleden tijd.

Gepost door: Noortje | 04-11-16

foto's in de mist hebben ook hun charme Mizzd...

het duurde lang eer de herfst zich eigenlijk doorzette, maar nu zie je plots paddenstoelen bij de vleet...

hopelijk zijn je fysieke ongemakken nu voorbij

prettige dag

Gepost door: Willy | 04-11-16

@ Noortje..
De weersvoorspellingen zijn voor het weekend alweer een eind milder dan eerder deze week.. het ziet er naar uit dat we wel kunnen wandelen hoor!
Jax' oorontsteking is hardnekkig.. en nu heeft ie er die hoest ook nog bij..! duimen dat het meevalt, want de dierenarts is er nog niet uit wat dat nu weer is.

@ Willy..
Het werd tijd vind ik hoor.. maar die paddenstoelen, die zijn ook weer heel snel verdwenen nu.
Mijn oor is gelukkig over.. 't was geen pretje dus ik ben er blij om.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-11-16

Drie pijnlijke oortjes..., en een hoestje... Hemeltjelief, MizzD. Prachtige 'mist'foto's !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-11-16

Met die kleuren is de herfst op zijn best en de mist geeft ook echt de herfstsfeer weer.

Gepost door: Patrick | 04-11-16

Hoi Mizzke!
Ik duim voor Jaxon dat hij zich vlug beter voelt! Met jou gaat het al veel beter lees ik. Gelukkig maar dat het gemakkelijk op te lossen was!
Mooie herfstfoto's en Jaxon staat er heel mooi bij. Je ziet dat hij gewoon is van te poseren!
Groetjes!

Gepost door: lena | 04-11-16

@ Lies..
Geen pijnlijke oortjes meer hoor.. alleen nog vieze.. van Jaxon. Maar dat betert ook al. Dat hoestje.. tja, we moeten nog zien wat dat is.

@ Patrick..
Dat vond ik ook! :-)

@ lena..
Ja graag, duim jij maar.. die duimen van jou doen vaak wonderen hè! :-)
Die honden van mij móéten wel poseren hè hahahahaa!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-11-16

zo'n mooie mistfoto's heb ik hier nog niet kunnen maken. Maar het heeft zijn charme en ik vind dat de geluiden dan overal gedempter zijn. Ik was deze week met de kleinzoon in het bos bij ons hier , maar paddenstoelen waren er niet veel ,en deze die we zagen waren erg klein en we moesten acrobatie doen om ze deftig in beeld te krijgen. Maar vandaag zijn we met de senioren naar een bosrijk gebied van 750 ha groot geweest en daar waren er paddenstoelen in overvloed. Dat was eens echt genieten en het was ook echt herfstweer, fris en wat nevelig!!

Gepost door: magda | 04-11-16

@ magda..
Het mistte hier al vaker, maar nog niet eerder bleef het zo lang hangen dat ik er forto's van kon maken.. alleen die ene dag.

De paddenstoelen vliegen nu de grond uit volgens mij.. maar in sommige groengebieden zie je ze sowieso weinig. Bijvoorbeeld in de Gorzen hier zijn er altijd maar weinig, maar áls er zijn, zijn het vaak wel speciale die je verder weinig ziet, zoals de aardster en zo.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 05-11-16

Knap verslag!
Bij zeggen ze dan: 'Amai m'n oren' ...
Mooi WE!

Gepost door: Gidsjoris | 05-11-16

wat jammer dat Jax een oorontsteking heeft, wellicht is dat pijnlijk voor hem.
Mooie staart heeft ie!

Gepost door: pieterbie | 07-11-16

@ pieterbie..
Meer irritant volgens mij.. hij bleef maar klapperen met z'n oren en eraan krabben.. maar het is nu wel over al.

Gepost door: mizzD herself | 07-11-16

De commentaren zijn gesloten.