17-11-16

..(altijd mooi) als de zon schijnt!

buurt 22.jpgIk was dus met Jaxon aan de wandel in de buurt.. of eigenlijk in de aangrenzende woonwijk hier op Rotterdam-Zuid. En we waren in een park aanbeland.. een mooi park met veel grote vijvers, maar we bleven min of meer aan de rand van het park hoor. Aan de ándere kant van de vijver worden doorgaans veel meer honden uitgelaten en ik wilde lekker rustig lopen.. niet dat Jaxon alsmaar aan de riem liep te trekken.. dat deed ie toch al genoeg! De eendjes in het water trokken zich daar niks van aan..buurt 23.jpgbuurt 24.jpg

We wandelden verder langs het water het bos weer in..buurt 25.jpg

.. en hier zag ik weer vele soorten paddenstoeltjes..buurt 26.jpgbuurt 27.jpgbuurt 28.jpg

.. naast deze tonderzwammen zag ik nog een paar hele grote 'flappen' aan een boomstronk, waarvan ik niet weet hoe ze heten..buurt 29a.jpgbuurt 29b.jpgbuurt 29c.jpg

Enfin.. Jaxon rook van alles interessants en trok toch vrolijk voort op dat mooie bladerentapijt..buurt 30.jpgbuurt 30a.jpgbuurt 31.jpgbuurt 32.jpg

We kregen nu de singel aan onze linkerhand.. daar zouden we later aan de overkant nog langs teruglopen.. Jaxon snuffelde zich er helemaal naartoe hehe..buurt 33.jpgbuurt 34.jpg

Ook déze singel was behoorlijk groen van het kroos.. ik had niet gedacht dat dat spul zó lang stand zou houden hoor..buurt 35.jpgbuurt 36.jpg

Met deze mooie omgeving als decor wilde ik wel weer eens een twelfie maken met Jaxon samen.. de laatste keer dat ik dat deed was ie nog maar een half jaartje oud of zoiets.. die foto staat hiernaast in de linker zijkolom. En dit was nú het resultaat..buurt 37.jpg

.. niet veel verschil! hahahahaa!

We wandelden het park nu definitief uit..buurt 38.jpg

.. en meteen kwamen we langs een rand rozenstruiken die prachtig felgeel verkleurd waren..buurt 39.jpg

De weg naar huis strekte zich voor ons uit..buurt 40.jpg

.. maar saai werd die nooit hoor.. kijk die mooie herfstkleuren toch eens..buurt 41a.jpgbuurt 41b.jpg

.. en besjes en tamme kastanjes.. het kon niet op!..buurt 41c.jpgbuurt 41d.jpg

En toen waren we alweer bij de nieuwe rotonde.. en nam ik nóg eens een foto van die schitterend verkleurende jonge boompjes die daar geplant zijn..buurt 42.jpg

Op het stukje pad naar het tunneltje scheen de zon door de gele bladeren van de struiken daar..buurt 43.jpg

.. prachtig toch? En toen gingen we dan het tunneltje weer terug onderdoor en de doorgaande straat in ons eigen kleine wijkje in.. die straat is in het voorjaar prachtig met de vele bloeiende Japanse kersenbomen..buurt 44b.jpg

.. maar in de herfst is het er net zo mooi, want ook de bladeren van dié bomen verkleuren schitterend..buurt 44.jpg

Altijd mooi dus.. maar ik ben als herfstmens in dit seizoen natuurlijk al snel tevreden hehe.

Vrijdag de 11e november nam ik wéér m'n cameraatje mee toen ik Jaxon uit ging laten.. ook toen scheen de zon en kon ik de Rotterdamse herfst ook weer goed vastleggen. Iets leuks om op terug te kijken als de regen, hagel en de natte sneeuw tegen de ruiten slaat hè en je de uitlaatrondjes noodgedwongen kort houdt. Ik ga jullie vanaf morgen laten zien hoe het die zonnige vrijdag eruit zag!

GROETJESSS!!!

buurt 45.jpg

08:05 Gepost door mizzD | Commentaren (21)

Commentaren

Je hebt weer een mooie wandeling gehad zie ik wel. Fijne donderdag gewenst.

Gepost door: Haba | 17-11-16

Mooie wandeling heb je zeker gemaakt met de hond en ook weer mooie zwammen heb je ontmoet. Geniet van de zon als deze er is want ik genoot weer van je mooie foto's. Gezellige Donderdag.

Gepost door: Tine de Jong | 17-11-16

@ Haba en Tine..
Ja, altijd heerlijk als de zon schijnt hè.. en als het regent neem ik meestal geen foto's, dus dan wordt het veel moeilijker dit blog vol te krijgen hahahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-11-16

Dat zijn nog eens mooie kleuren die je tegen kwam op je wandeling! Leuke foto met Jaxon!!!

Gepost door: Joke | 17-11-16

@ Joke..
Zo zie je maar dat de herfst echt niet voorbij gaat aan grote steden als Rotterdam ook hè.. je hoeft er niet persé het bos voor in (maar dát is in deze tijd wél véééél mooier nog hahahaha).
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-11-16

een leuke twelfie Mizzd..

en de herfstkleuren vliegen hier vandaag in het rond....

groeten

Gepost door: Willy | 17-11-16

Dank je wel voor je reactie terug op mijn schrijven. Met de regen ga ik er ook niet op uit want dat is niet goed voor mijn camera en ontvang dan ook niet echt mooie beelden. Dat je niet op mij hier kan drukken heeft waarschijnlijk met de website te maken want ik heb een blogger account. Heb alles nagekeken en het staat goed dus weet hiervan het antwoord niet. Maar ik heb mijn URl ingevuld dus kan je mij altijd terug vinden.

Gepost door: Tine de Jong | 17-11-16

Mja, toch vind ik die van de lente net ietsje mooier maar ja je hebt dan ook die bomen in bloei op foto gezet toen.
Toch wel een heel verschil hoor die twelfie. Wat de onze betreft, de draadjes in zijn borst mogen er maandag uit, er zat een gezwel in dat ineens snel groeide. zonder nazorg kostte de operatie ons 220 euro maar nu is ie oke en anders was het fataal omdat die op belangrijke aders en luchtwegen drukte. Dit kan erbij horen maar nu is ie terug 'een happy dog':-))

Gepost door: Patrick | 17-11-16

@ Tine..
Mjaaa.. maar Noortje en fotorantje die hier ook geregeld reageren hebben óók een blogspot-blog en diens URL hangt toch gewoon aan hun naam. Dus ik weet niet goed wát er misgaat met die van jou, maar er gaat toch íéts mis. Maar heb je nu op m'n favorietenlijstje in de rechterkolom staan hè, dus geen probleem hoor!

@ Patrick..
Vond die bomen bloeiend ook heel erg mooi hoor hehe.. maar nu ook nog wel.
Oei, een snelgroeiend gezwel? al maar goed dat het eruit is. Operaties kosten altijd wel veel, maar ik zou het zéker ook gedaan hebben. Heb voor die vreemde kale plekjes op Jaxons tenen al een veelvoud van 220 euro uitgegeven en daar is eigenlijk helemaal niks aan verholpen.. jij hebt tenminste resultaat. :-)
Blij dat je dog weer happy is.. zo zien we ze het liefste hè! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-11-16

Het kan inderdaad niet op
De herfst is een mooi seizoen met al die kleuren

Gepost door: Merel | 17-11-16

Alweer zulke mooie herfstfoto's. Ik zit nu in de trein terug naar huis na een Groene Wissels Stadswandeling in Nijmegen. Ik kwam door twee parken, het Kronenburgerpark en het Valkhof maar hier ook geen paddenstoelen gezien op een verrotte aan een boomstam na.
Maar goed dat ik van jouw mooie foto's kan meegenieten vooral nu het weer somber is.

Gepost door: Noortje | 17-11-16

@ Noortje..
Ooh, lang geleden dat ik in het Kronenburgpark wandelde.. we gingen vroeger nog weleens op een zaterdag naar SpacSport, een grote buitensportzaak in Nijmegen en dan maakten we er een dagje uit van. Mét een wandelingetje in het park voor Lennox. Er zíjn echter inderdaad wel parken en groengebieden waar geen of weinig paddenstoelen groeien.. in de Gorzen waar ik geregeld met de honden kwam/kom, staan er ook bijzonder weinig en het is daar toch ook best wel vochtig. Dus zo zie je maar. Maar ik neem toch aan dat je die wandeling niet alleen maar maakte om paddenstoelen te zien hè.. lijkt me heel mooi hoor, een Groene Wisselstocht in Nijmegen!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-11-16

Nee hoor, ik wilde de stad ook eens zien zonder de 4daagse drukte en ik heb van mijn dagje uit genoten. Het verslag komt binnenkort op mijn blog.

Gepost door: Noortje | 17-11-16

@ Noortje..
Dat dacht ik al! :-) En ik kijk al uit naar dat verslag! :-)

Gepost door: mizzD herself | 17-11-16

Toch kunstig, MizzD, de onderkant van die 'flappen' ! Tof hé, je twelfie ! Heel mooi Rotterdams kleurenpalet !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-11-16

@ Lies..
De onderkant van zwammen kan heel mooi zijn.. dus die probeer ik soms ook te fotograferen ja! :-)
Hij werkte niet helemáál goed mee, maar we staan er toch goed op hè! :-)
GROETJESSS!

Gepost door: mizzD herself | 17-11-16

Je kunt het in je verslagjes niet wegsteken dat je een herfstmens bent!! Ik heb er van genoten zonder zelf een voet buiten te moeten zetten,hahaha!

Gepost door: magda | 17-11-16

Prachtige herfstbeelden.
En terug mooie van Jax.
Zag vorige zondag twee setters op 't strand, 1 van de 2 had kleurtjes zoals Jax.
Maar kon niet dichter gaan, ze waren aangelijnd en begonnen hard te blaffen toen ze Vinyl zagen. Heb dus mijn afstand gehouden.

OT: NYC is inderdaad druk in het stadsgedeelte. Hier en daar kan je rustige foto's maken, maar in Soho moet ik de rustige plekken nog ontdekken.

Gepost door: pieterbie | 18-11-16

Goede morgen Mizz, bedankt voor je drie stemmen van gisteren, zou je er vandaag ook weer drie kunnen geven? Het mag elke dag tot 12 december, dus die drie van jou tellen behoorlijk mee :)

Gepost door: Haba | 18-11-16

Wat is de natuur toch mooi en afwisselend hé ? Ieder seizoen heeft zijn schoonheid. Ik merk nu ook in mijn eigen tuin dat de paddenstoelen dezer dagen als... paddenstoelen uit de grond schieten.
Mooie wandeling heb je gedaan met Jaxon.

Gepost door: Fluwijn | 18-11-16

mooie kleurtjes
en zo'n mooie foto van twee vriendjes

Gepost door: fotorantje | 19-11-16

De commentaren zijn gesloten.