01-12-16

St.-Truidenaar 1 jaar in Rotterdam!

2st.jpgNee, niet precies vandaag.. het was al afgelopen zondag, de 27e november, dat vriendlief een smsje kreeg uit St.-Truiden:

'Vandaag is het alweer precies een jaar geleden, dat onze dikke vriend mee ging naar Rotterdam, om daar een heerlijk leventje bij jullie te krijgen!'

Het was uiteraard van de fokster van Jaxon, dat smsje hehe.. en heel eerlijk gezegd was dit nu eens een datum die bij mij niét was blijven hangen hehe. Eigenlijk weet ik ook niet meer de precieze data dat Lennox en Axel ooit bij ons kwamen.. blijkbaar vindt mijn geheugen dat niet iets om op te slaan hehe.
Maar in feite ís het dat dus wél.. iets om eens bij stil te staan. Want tjonge.. wat verandert je leven toch als er ineens zo'n klein handenbindertje in je huis rondloopt hè! En als je na een jaar zo eens terugkijkt.. pfoeiii wat verandert dat kleine mormeltje dan ook enorm snel..!!1st.jpg

Heb eens wat foto's bij elkaar gezocht.. zo'n beetje van elke maand één.. bij Engelse setters, die helemaal wit geboren worden met een gladde korte vacht, verandert die vacht uiteraard het allermeeste, zowel de kleur als de lengte van het haar. Na een jaar is de uiteindelijke lengte nog niet bereikt hoor.. dat groeit nog door totdat Jax een jaar of drie is. En dat geldt ook wel een beetje voor de kleur.. er kunnen altijd nog wat vlekjes bij komen hehe. Maar er komt de eerste maandjes het meest opvallend steeds meer kleur op.. en t2.jpghet antenne-staartje ontvouwt zich langzaam tot een vlag. Ook aan de pootjes komen franjes, die mogen blijven.. aan de oortjes moet je de lange haartjes eigenlijk trimmen, maar eerlijk gezegd: heb dat bij Jax pas één keer gedaan.. het groeit niet zo hard als bij Axel en dan staat het eigenlijk wel lekker stoer en is het tijdens de winter ook lekker warm hehe! Ook z'n voetjes heb ik pas één keer getrimd.. maar dat heeft meer te maken met de huidproblemen die hij helaas op z'n teentjes kreeg. Kale plekjes op de bovenkant, waarvan niemand weet, ook de dokter en zelfs de dermatoloog niet, waar die door veroorzaakt werden. Ik liet dus het haar bovenaan en tussen de teentjes groeien, zodat er een beetje comb-over-effect ontstaat hehe.. de haren vallen een beetje over de kale plekjes heen. Grappig genoeg merkte ik zo niet, dat de kale plekjes op de voorvoetjes inmiddels helemaal verdwenen zijn..! dichtgegroeid weer met haar! jippie! Op z'n achterpootjes waren de plekken wat groter en die heeft ie dan ook nog wel.. maar ook daar zie ik al verbetering.. de plekken zijn kleiner geworden.. en we hebben nu goede hoop, dat wat eind januari zomaar vanuit het niets ontstond, nu ook weer zomaar zal gaan verdwijnen. Het heeft ons een hoop geld en kopzorgen gekost, maar als het écht verdwijnt zal het me dat allemaal waard geweest zijn hoor! En de fokkers, die zich er onderhand nóg meer zorgen over maakten als wij, zullen zeker weten superblij zijn!1 gg.jpg

Al een gelukje dat Jaxon zelf sowieso niet veel last van de tenen had.. hij groeide gewoon lekker als kool, ondanks de enkele eliminatiediëten die hij moest volgen om een allergie uit te sluiten. Hij is dan ook een goede eter.. helemaal niet als zijn voorgangers, die beiden wat dat betreft nogal problemen gaven.. ook aan de andere kant van het spijsverteringskanaal hehe. Daar heeft Jaxon totáál geen last van.. maar áls ie dan eens niet lekker is en aan de diarree zoals afgelopen zomer net voor we op vakantie zouden gaan, dan werd daar door de dierenarts wel een heel circus van gemaakt hoor.. we moesten naar het dierenziekenhuis en al.. voor een echo! Gelukkig bleek het allemaal mee te vallen.. geen rare dingen opgevreten (wat wél gekund had!). Vraag me af of ie nu die dikbehaarde buik heeft, doordat die op zo'n jonge leeftijd een keer kaalgeschoren is geweest.. voor die echo hè! want Len en Ax hadden juist een vrij kale buik hoor haha!2ff.jpg

Tja.. het was niet alleen maar lol en plezier met ons manneke dit eerste jaar, behalve die kleine gezondheidsproblemen (z'n oren zijn ook al een paar keer ontstoken geweest, maar dat is met van die hangende oren al gauw hoor.. dat broeit dan gemakkelijker daarbinnen hè) is het een echte deugniet gebleken.. en hij is en blijft een enorme liefhebber van knagen.. z'n e2.jpgkauwstaven en -touwen zijn allemaal geen lang leven beschoren hehe.. en z'n knuffels zijn allemaal al naar de knuffelhemel vertrokken. Die had ie wel bijzonder graag hoor.. maar die zijn allemaal niet tegen van die sterke hondentanden bestand natuurlijk! Hij knaagt ook nog geregeld op dingen waar dat niet op mag. Ook al heeft ie allang al zijn melktandjes gewisseld! Heb er nog diverse gevonden en een hoektandje is nu een hangertje aan mijn kettinkje, naast die van Lennox en Axel.
Volgens de fokster kan dat blijven vernielen van dingen, als ie een beetje op z'n moeder lijkt, nog wel eventjes gaan duren.. die doet het namelijk nóg en is al ruim 4 jaar..! 3ff.jpg

Een uitdagertje is het ook.. hij vindt niks zo leuk, als iets te pakken wat ie niet mag, niet zozeer om dat kapot te gaan maken of op te vreten, maar meer om de baas of de vrouw dan achter 'm aan te krijgen, dát vindt ie toch zo'n leuk spelletje..! wij niét..! hahaha! Vooral in de tuin weet ie dan paadjes te vinden waar je nét niet aan 'm kan komen.. dan haalt ie echt het bloed onder je nagels vandaan hoor hehe.. we zijn soms met z'n twééën bezig om 'm te pakken te krijgen en zelfs dán is het nog moeilijk! maar ja.. je neemt ook niet het risico dat ie echt iets opvreet wat niet voor hondenmaagjes geschikt is hè! o.jpgDaarvoor zijn we toch echt wel veel te gek op 'm!

Gelukkig wordt ie ook steeds rustiger.. hij is niet meer het handenbindertje dat hij ooit was. En hij is zo'n lieve snuffelaar.. hij staat soms je hele gezicht af te snuffelen.. tot achter je oren aan toe.. zo grappig en lief! En bij je liggen doet ie ook wel graag.. z'n hondenbankje is niet bepaald meer z'n favoriete plekje hoor, hij ligt veel meer lekker naast één van ons op de bank. En ach.. ik vind dat ook best wel gezelliger hehe. Oók dat ie steeds beter uit ging slapen hehe.. dát was voor mij echt wel een superontwikkeling. Vriendlief laat 'm heel vroeg al uit, om half zeven, voor ie naar z'n werk vertrekt.. en daarna kruipt Jaxon lekker op het bed bij mij en slapen we uit.. vaak tot half 9, soms nog wel een half uurtje langer.. heerlijk! Kan ik de (vermoeiende) dag met een jonge hond ook beter aan hè!4ff.jpg

De vakanties waren spannend.. hoe zou ie het gaan doen in een tent? Tot onze verbazing ging dat super in mei tijdens de eerste kampeervakantie.. alsook in de zomervakantie toen we weer half Frankrijk doortrokken. Alleen in de laatste vakantie, in de herfst in Buis les Baronnies, zag ie een kat op de camping, waar ie natuurlijk achteraan moest en toén is ie dus half over de tent gelopen, waarbij één stok verbogen werd.. en hij viel één van de scheerlijnen aan die meteen in tweeën ging..! Het blijft dus altijd afwachten met dit monstertje hehe.. maar dat maakt 'm ook wel weer leuk natuurlijk.. helemaal zo zijn eigen ikje! Waar we nu dus alweer een jaar van mochten genieten.. hij heeft niet alléén een heerlijk leventje bij ons hoor.. wij hebben dat ook met hém!

GROETJESSS!!!

6.jpg

 

08:03 Gepost door mizzD | Commentaren (18)

Commentaren

wat fijn dat zijn knobbeltjes verdwijnen! en wat issie toch mooi he!! :)))

Gepost door: heaven | 01-12-16

Goede morgen Mizz. Leuk om hem zo op te zien groeien door al je foto's. Tja en iedere hond heeft een eigen karakter, net zoals iedere kat dat heeft. Maar Jaxon heeft een geweldig stel bazen gekregen daar mag hij blij mee zijn.
Ik wens je een fijne donderdag toe.

Gepost door: Haba | 01-12-16

@ heaven..
Die kale plekjes? dat waren niet echt knobbeltjes hè.. dat waren z'n teenkootjes die je zo beter zag omdat er geen haar op zat. We waren héél blij toen we zagen dat die voorste allemaal weer dichtgegroeid zijn.. gaf hoop hè.. we hadden ons er al bij neergelegd dat die plekjes geen haarworteltjes meer zouden bevatten, zó lang al kaal. Maar achter ziet het er momenteel weer niet zo goed uit hoor.. van de kou barst dat spontaan open met lopen.. en dan is het natuurlijk weer likken geblazen door die eigenwijs, wat er geen goed aan doet.. jammer.
Maar búiten die tenen is het best wel een prachthond ja. :-)

@ Haba..
We hopen altijd goede bazen te zijn hehe.. we hebben in ieder geval altijd alles voor zo'n beestje over.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 01-12-16

Hoi Mizzke!
Alweer een jaar dat jullie leven weer opgevrolijkt wordt door die lieverd! Het is een prachthond waar jullie veel geluk mee hebben, maar hij ook met zo'n lieve baasjes!
Heel mooi om de evolutie weer eens te volgen hé!
Groetjes!

Gepost door: lena | 01-12-16

@ lena..
Vind het bijna niet te geloven dat ie alweer een heel jaar hier is.. hij is nog steeds zo heel erg speels, onstuimig en enthousiast hehe! Maar vind 'm qua kleur echt supermooi geworden.. en qua haar ook. Typisch genoeg hadden z'n broertjes en zusjes bij de fokkers allemaal nogal krullen boven en op hun staart.. daardoor zijn die vlaggen aan die staart dan niet zo lang. Jax heeft bij hén vergeleken behoorlijk steil haar.. ik ben daar niet ontevreden mee.. en de fokkers waren jaloers op die staart! hahaha! hij draagt 'm alleen te hoog, het zou wat rechter naar achteren moeten zijn, maar aach.. wij showen toch niet met 'm hè.. van mij mag ie zo blij omhoog krullen hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 01-12-16

ja ook kleine hondjes worden groot .
Mooi om te zien

Gepost door: merel | 01-12-16

Ik dacht dat hij pas in december bij jullie gekomen was. Ik dacht van de week nog we zullen vast wel een postje krijgen dat we te zien krijgen hoe hij het afgelopen jaar gegroeid is.
Ik vind hem prachtig om te zien.

Ja iedere hond heeft natuurlijk zijn eigen karakter. Bij katten is dat ook zo, net zoals Haba dat schrijft. Solo lijkt ook niet op zijn voorgangers.

Gepost door: Noortje | 01-12-16

Zalig om zo een huisdier te hebben maar ik weet ook dat het niet zomaar vanzelf altijd oke is. Je hebt er je werk ook mee en ze geven aandacht maar ze vragen er ook. Vooral als ze ziek zijn of iets hebben.

Gepost door: Patrick | 01-12-16

een echte Limburger dus Mizzd...

en één jaar is zo voorbij

groeten

Gepost door: Willy | 01-12-16

Niet te geloven dat hij al een jaar bij jullie is. Mooi zoals je toont hoe hij in één jaar geëvolueerd is. Ik hoop dat je nog lang van Jaxon mag genieten en ik ben er zeker van dat hij ook van jullie geniet ;-)

Gepost door: magda | 01-12-16

leuk om te zien hoe hij veranderd is
en gelukkig zijn z'n teentjes beter geworden

Gepost door: fotorantje | 01-12-16

@ Noortje..
Nee, nog net november was het hè.. maar het scheelde niet veel dus! :-)
Heb m'n best gedaan, maar eigenlijk poseert ie nog niet super.. en onderweg heeft ie bijna altijd z'n neus aan de grond hehe. Dus genoeg goeie foto's van 'm vinden was een karweitje, maar die foto's allemaal zo terugkijken was wél heel erg leuk natuurlijk.. om 'm zo te zien 'groeien'! Als je dat allereerste fotootje op z'n bankje vergelijkt met die allerlaatste.. tóén moesten we hem nog een kontje geven om erop te raken en nú hij heeft er niet veel ruimte meer over op hè! hahahaha!

@ Patrick..
Ja, jij als medehondenbaasje weet wel dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is met die beesten hè.. maar gelukkig heeft het positieve dík de bovenhand hier hoor!

@ magda..
Ja, stond er ook wel van te kijken dat het alweer een jaar is hoor!

@ fotorantje..
Nou.. nog niet helemaal dus hè.. de teentjes op z'n achterpootjes zijn helaas nog wel kaal, maar omdat we dachten dat ze niet meer dicht kónden groeien, geeft dat van die voorpootjes heel veel hoop!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 01-12-16

Wat een bewogen jaar toch hé. Een jaar van elkaar leren kennen, een jaar van opvoeden, een jaar van lief en leed. Maar wat een prachtdier is hij toch hè. Zei ik al... maar het valt me telkens weer op. Mooie 'reportage' heb je erover gemaakt. Nog heel veel plezier samen! xxx
Liefs, L. xxx

Gepost door: Lucretia | 01-12-16

Jij die zoveel verjaardagen weet(!), MizzD...
Schitterend, een hecht team ! Nog vele jaren... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 01-12-16

@ Lucretia..
Ja, dat was het met recht.. een bewogen jaar.. heb zelf ook héél veel bewogen hahahaa! Het is een mooie setter ja.. maar hij wordt volgens mij nooit zo volwassen als ie er al uitziet hahaha! het blijft een doerakkie.. en een wildebras. Maar gelukkig slaapt ie ook heel vaak.. en dan is toch lief..! :-)))
xxx

@ Lies..
Hahaa.. ja gek hè.. ik weet van alle honden wel welke maand ze kwamen en hoeveel weken oud ze toen waren, maar de precieze data zijn echt niet blijven hangen. Maar het zijn ook geen echte verjaardagen hè.. hun verjaardagen weet ik echt wel! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 01-12-16

He MizzD al een jaar? Ben net een boek aan het lezen van De dame met het hondje geschreven door Anton Tsjechov, net zoals u iemand die door haar hondje nu dagelijks haar wandelingetjes moet doen, en hoe dat eigenlijk haar ganse leven gaat bepalen.
Groetjes en een dikke knuffel aan die mooie jongen van u

Gepost door: greta | 02-12-16

De evolutie van de vacht vind ik nu zo lekker bij dit soort honden, de mooie pluimstaart die zich ontwikkelt. Ik denk dat ik nog precies weet op vele dat Vinyl bij ons kwam. En als ik het niet meer zou weten kan ik natuurlijk in de exif van zijn eerste dag foto's gaan kijken :-)

OT: de 4 Beatles waren alle 4 van simpele afkomst. George en Ringo woonden in echte werkmanshuisjes, terwijl Paul en John het ietske beter hadden. John is natuurlijk grootgebracht door zijn tante Mimi omdat zijn mama er een levensstijl op nahield waarbij het opvoeden van een kind geen plaats had. Alhoewel ze later 2 stiefzussen op de wereld zette voor John en toch opnieuw contact zocht met hem als hij al een tiener was.

Gepost door: pieterbie | 03-12-16

@ pieterbie..
Ja, dat van die foto's dan kan ik bij Jaxon ook doen.. maar dat zegt nog niet dat ik het uit m'n hoofd weet hehe. Toen Axel en Lennox pups waren, had ik nog geen digitale foto's en op die papieren stond niet altijd een datum hehe.

Thanx voor de info over de Beatles!

Gepost door: mizzD herself | 03-12-16

De commentaren zijn gesloten.