07-12-16

.. en toen vroeg genoeg!

ast 00a.jpgWoensdag de 30e november moest ik gaan stemmen.. dat was voor een referendum over de nieuwe Woonvisie van wethouder Ronald Schneider, die het onzalige plan opgevat heeft een flink aantal oudere (sociale huur-)woningen te gaan slopen, om de diversiteit aan woningen in de oude stadswijken terug te brengen, zodat mensen 'wooncarrière' kunnen maken binnen hun eigen buurt. Een mooi streven.. áls iedereen die in die oude wijken woont ook echt in hun wérk kunnen opklimmen op de maatschappelijke ladder. Maar veelal wonen er in goedkope huurwoningen mensen met een laag loontje, wat nooit meer zal worden.. of bijvoorbeeld met een bijstands-, werkloosheids- of ouderdomsuitkering. Dié mensen kúnnen helemaal geen 'wooncarrière' maken.. want daar wordt mee bedoeld, dat naarmate je meer gaat verdienen, je een steeds hogere huur of hypotheek kunt betalen en dus ook een duurdere woning betrèkt. ast 00b.jpgIn een stad als Rotterdam zijn er érg veel mensen die helemaal niet zoveel aan inkomsten hebben.. de wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn al bijzonder lang.. en dan zomaar 20.000 van die woningen gaan slopen om er dure koopwoningen voor in de plaats te gaan zetten? da's een beetje te kort door de bocht mijns inziens.. dus ik ging zéker tegen die Woonvisie stemmen. Er ligt hier vlakbij al een stuk grond al jaren braak en dat is niet het enige stuk in de stad.. zet dáár dan van die dure woningen op.. en knap die goedkope huisjes een beetje op. Maar dat is blijkbaar allemaal niet mogelijk.. vast te duur pfff.
Het stembureau is aan het einde van onze straat, in de kantine van de korfbalclub daar.. en ik wandelde er op Jaxons vroege uitlaatbeurtje even heen. Het gebouwtje is al een tijdje compleet beschilderd.. ik vind het wel vrolijk en de geldschieters hebben hun reclame hehe.ast 02.jpg

Maar woensdagochtend.. toen was het dus ook weer behoorlijk koud.. en nú had ik dus m'n cameraatje bij me en kon ik die mooie berijpte struiken vast gaan leggen.. te beginnen bij deze ligusterheg langs het pad rond het korfbalveld..ast 01.jpgast 01a.jpg

De vlassige bloeiwijze van de wilde clematis ziet er van zichzelf al sneeuwerig uit hehe..ast 03.jpg

.. maar de klimop leek ook wel besuikerd..ast 04a.jpgast 04b.jpg

Toen we aan het einde van het pad de bocht van het fietspad om gingen, zagen we dat de pas opgekomen zon de wereld in een oranje-achtige gloed zette.. daar stak dat berijpte gras wel mooi bij af..ast 05.jpgast 05a.jpg

Ook hier staan boompjes die nog bessen dragen.. blijkbaar lusten de vogels die niet?..ast 05b.jpgast 06.jpg

Nu gingen wij het dijkje op.. enfin, dat héét een dijkje te zijn, maar de échte dijk is iets verderop pas hè.. dit is eigenlijk gewoon een weg, met links een slootje erlangs en rechts volkstuintjes. Hierlangs staan een paar  struikjes die ook weer prachtig berijpt waren..ast 07.jpgast 08a.jpgast 08b.jpg

Herkennen jullie ze? het zijn die struikjes die ik in de herfst altijd vuurwerkstruiken noem, omdat ze schitterend verkleuren in vele verschillende tinten.. berberisstruiken dus! Maar ik denk dat dít hieronder een cotoneaster was.. en die was ook schitterend winters hè..ast 09.jpg

De klimopstruiken hier hadden van die mooie bessen.. en ze vingen ook nog eens dat zonlicht..ast 10a.jpgast 10b.jpg

Aan de overkant is achter dat slootje dat braakliggende stuk grond.. het noodwijkje dat hier gebouwd werd om de mensen, die hun huis kwijtraakten in de stad tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog, te kunnen huisvesten, is een jaar of zeven geleden al compleet afgebroken en nog steeds is er niks nieuws gebouwd. Er wordt alleen vérbouwd.. olifantengras namelijk.. blijkbaar goed om groene energie uit op te wekken, levert die grond nog iéts op. Het gras, dat een beetje op riet lijkt, stond ook dikbevroren..ast 11a.jpgast 11b.jpg

Jaxon loopt eigenlijk constant met zijn neus op de grond.. een andere foto dan zo kun je bijna niet van 'm maken buiten hoor hehe..ast 12a.jpgast 12b.jpg

.. maar hij had ook alles gedaan wat hij moest doen.. dus het werd tijd om weer eens op huis aan te gaan, het ontbijt wachtte voor ons! Dus gingen we langs het uitlaatveld, dat er verlaten bij lag..ast 13.jpg

.. maar ook de bomen daar vingen nog dat mooie licht!

Jammer genoeg was niet álles mooi daar.. er hangen hier 's avonds altijd jongelui rond.. de één zegt dat het junks zijn.. de andere gewoon hangjongeren. Ik denk dat laatste, want naalden of zo liggen er nooit.. alleen maar flink veel afval van etenswaren en lege blikjes en flesjes.. junks hebben nooit zo'n honger volgens mij!  En hoewel er twee grote afvalbakken staan, ligt de rotzooi allemaal op straat.. niet te doen..ast 14.jpg

.. gelukkig weten ze dit bij de gemeente ook wel en ik zag toen ik Jax tussen de middag uit ging laten, dat alles alweer opgeruimd was. Het leert die jong helemaal niks.. maar de rest van de buurt hoeft er zich niet aan te ergeren en dat is tegenwoordig al heel wat!

images.pngEn oh ja.. dat referendum? dat is ongeldig verklaard.. er was maar 17% op komen dagen.. wél vooral tegenstemmers, maar een opkomst onder de 30% geldt dus niet. En die stomme Woonvisie gaat dus ook gewoon uitgevoerd worden.. pff, wat dat weer gaat worden dan..?

GROETJESSS!!!

ast 20.jpg

 

08:15 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

Gezien en gehoor in de Late night talkshow met Jeroen Pauw. Hedy van den Berk, die bestuurder is hiervan, zegde het helemaal niet eens te zijn met wat wetshouder Schneider wil doen. Berk zegde dat Rotterdam eerder een tekort dan een overschot heeft aan sociale woningen. en dat vooral de vraag naar sociale woningen alleen nog maar toeneemt.
Maar Schneider schijnt vast te houden aan zijn plannen. Ja want de kiesdrempel werd dus niet gehaald, te weinig mensen hadden komen stemmen, jammer MizzD wat gaat er nu gebeuren?
groetjessss

Gepost door: greta | 07-12-16

Hedy van de Berk is de directeur van de woningstichting waar ons huisje ook onder valt.. en zij heeft soms zelf ook wel stomme plannetjes hoor.. er is bijvoorbeeld maar ternauwernood voorkomen dat er hiér gesloopt ging worden in de wijk.. gelukkig zijn we nu beschermd stadsgezicht geworden en kan dat niet zo gemakkelijk meer.
Er waren heel wat meer deskundigen het totáál niet eens met de plannen van deze egotripper in de gemeenteraad.. maar ja.. als de mensen de hand die hen geboden wordt niet grijpen, kan ie toch gewoon z'n gang gaan. Wat het preciés in houdt.. wáár ie die huizen gaat slopen, weet ik niet eens. Maar zoals ik al schreef, die wachtlijsten worden niet korter zo.. en de buurgemeenten hebben al laten weten dat ze niet van plan zijn om méér sociale huurwoningen te gaan bouwen, alleen maar omdat Rotterdam die huurders blijkbaar kwijt wil..! LeefbaarRotterdam heet de partij van meneer Schneider.. met als slogan dat Rotterdam er is voor álle Rotterdammers. Al die simpele zielen die die partij groot hebben gemaakt en dat geloofden, komen nu dus bedrogen uit: die partij is gewoon voor mensen met een wat dikkere portemonnee. Ze laten de minderbedeelden nu gewoon in de kou staan.. zowel letterlijk als figuurlijk.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 07-12-16

Ik vind het wel goed dat er een kans was om te stemmen want vaak wordt zoiets gewoon uitgevoerd zonder enige inspraak. Afval zie je tegenwoordig overal in het straatbeeld, niks aan te doen.

Gepost door: Patrick | 07-12-16

@ Patrick..
Ja, dat was het ook.. maar er was vanuit de politiek en de diverse wooninstanties een heel grote tegenstand tegen dit plan en dat probeerden ze dus zo te torpederen.. helaas werkten de mensen om wie het ging, de bewoners van al die huizen, dus niet erg mee.
Ik vind het echt belachelijk dat het zo moet.. als je ziet dat er twee enorme afvalbakken staan en dan nog al die rommel op de grond.. zó irritant! én stom, want niemand valt ze daar lastig nu, maar zó zal dat wel niet lang gaan duren vrees ik.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 07-12-16

Goede middag Mizz. Je foto's laden bij mij niet allemaal goed op, van sommige zie ik maar een rand en dan een leeg stuk. Jammer dat de mensen niet gingen stemmen, want huurwoningen in de goedkopere secties zijn hard nodig. Nu kan de woningstichting lekker zelf doen waar ze zin in hebben.
Wat de rommel betreft, het lijkt wel of die jongelui thuis niets leren. Misschien helpt het om er een soort spel van te maken, iets met een net (zoals bij basketbal) waar ze de troep van een eind in moeten gooien, want een gewone prullenbak schijnt niet te helpen bij die jongelui.

Gepost door: Haba | 07-12-16

Ik las toevallig vandaag een stuk in onze regionale krant over de Oosterparkwijk waar de oorspronkelijk bewoners zich niet meer zo thuis schijnen te voelen. Vroeger een hele gezellige wijk met hoofdzakelijke sociale woningen en zeker toen daar ook nog het voetbalstadion was. Tegenwoordig worden daar duurder woningen gebouwd en is het nu een buurt waar veel yppies komen wonen.

Ik lees wel eens vaker dat jouw foto's bij sommigen niet goed of niet snel laden. Ik heb hier nooit last van of ik je blog nu bekijkt op mijn laptop, tablet of smartphone.

Ik zag vandaag je mailtje pas en heb dit intussen beantwoord hoor!

Gepost door: Noortje | 07-12-16

@ Haba..
Dat van die foto's heb ik zelf ook weleens als ik m'n postje op de laptop bekijk.. op de vaste pc heb ik er geen last van Maar als je de reacties openklik (of de pagina vernieuwd met dat ronde pijltje bovenaan hè) dan zijn de foto's meestal meteen ook goed.
Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik ben sowieso maar een digibeetje hè! :-)

Die vangnetten heb ik weleens gezien.. bij verkeerslichten op schoolroutes staan ze vaak, maar óf die jongelui kunnen niet goed richten óf ze doen het erom om het er zoveel mogelijk naast te gooien ipv erin.. !

@ Noortje..
Ja.. dat komt er ook nog bij.. dat de sociale cohesie van zo'n wijk helemaal verstoord raakt als er mensen uit 'andere milieus' komen wonen. Maar ik vraag me af of de wijken die meneer de wethouder op het oog heeft om eens lekker 'op te schonen'.. de echte achterstandswijken, of de huizen daar wel verkocht zouden raken..?

Houden zo, dat van die foto's! :-)))

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 07-12-16

Hoi Mizzke!
Die berijpte struiken zijn mooi hé!
Jammer dat die hangjongeren blind zijn voor vuilnisbakken. Da's bewust niet willen zien denk ik.
Die stemming had dus jammer genoeg niet echt nut.

Nog bedankt voor mijn sinterklaaswens!
Groetjes!

Gepost door: lena | 07-12-16

Hallo Mizzy, het maakt niet uit hoor ( antwoord op je reactie van je antwoord op mijn schrijven ) want ik lees graag je blog en zie graag je foto's. Je hebt vast meer volgers die je blogjes lezen al reageren ze niet (of toch net als ik dus wel).Dat is het mooie van blogger te zijn. Je komt mensen tegen die ook mooie dingen delen en zo bouw je ook een beetje een band op, al ken je elkander niet persoonlijk. Ik lees je graag. Heb wel even mijn blog afgesloten want heb het beetje druk de laatste dagen.Maar kom wel even om de hoek kijken want krijg je berichten automatisch (in mijn leeslijst) van je mooie wandelingen. Wens je mooie wandelingen en blogjes nog hoor. Tot latersss Tine

Gepost door: Tine de Jong | 07-12-16

@ lena..
Nee.. da's niet stoer hè, om je troep in de prullenbak te gooien als je vriendjes erbij staan.. stel je voor! :-)

En.. heeft je Sinterklaaskado al een beetje geholpen? :-)))

@ Tine..
Ja, da's zeker het leuke van bloggen.. ik heb in de bijna 11 jaar dat ik blog al heel wat heel leuke mensen leren kennen, zowel alleen op de blogs als in het echt. En daardóór heb ik dan weer heel wat van België gezien, want de skynetblogs zijn Belgisch, dus dan leer je Vlaamse mensen kennen hè. :-)

Altijd welkom hoor.. ik sluit zelden m'n blog, dus er is altijd wel wat te lezen hier!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 07-12-16

Ik doe mijn best! Komt wel weer goed hoor!
Groetjes!

Gepost door: lena | 07-12-16

Spreek me niet over bouwen...
Je natuurfoto's zijn zo mooi, MizzD !
...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 07-12-16

@ lena..
Goed zo! :-)

@ Lies..
't Is meer afbreken dan bouwen hier.. en dáár volgens mij ook!
:-(

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 07-12-16

ai, dat referendum was dus in feite een slag in het water.
Jax is dus een snuffelaar.

Gepost door: pieterbie | 08-12-16

Ben jij een vroege vogel als je de zon zag opkomen. Dan kijk ik pas door het raam,hahaha! Maar ja ,we zijn allemaal verschillend hé. Ik hoefde vroeger niet zo nodig vroeg het pad op met de hond, die lieten we gewoon in de tuin rondlopen.
Jammer van het referendum, maar wellicht rekenden ze erop dat de drempel niet zou bereikt worden en kunnen ze nu zonder problemen hun zin doen!.

Gepost door: magda | 08-12-16

@ magda..
Die zon komt nu niet zo heel vroeg meer op hoor.. het was een uur of half 10! Ik ben al blij dat Jaxon tegenwoordig een beetje uitslaapt! :-)

Gepost door: mizzD herself | 08-12-16

De commentaren zijn gesloten.