15-12-16

Appelflappen aan de oliebol..

ALBA 00A.jpgWe liepen dus op de Oost-Kinderdijk, tijdens de Kersttocht vanuit Alblasserdam, zussie ardnas en ik.. en die ging toen met een bocht van het water af, waarna we in de bebouwde kom van het dorp zelf terecht gingen komen. Bij een groot flatgebouw op de hoek stond een prachtige oranje-achtige struik.. het leek wel vuurwerk.. dat zou goed passen bij de oliebol waar we nu naar toe op weg waren. Die zouden we immers bij de rust gaan krijgen hè..alba 00.jpg

Maar zover was het nog niet.. we kwamen nu langs de prachtige panden die ik altijd al vanuit de auto gezien had, als ik op weg was naar Kinderdijk.. vooral dat met dat torentje wilde ik best weleens van wat dichterbij zien..alba 01.jpg

Maar ervóór was er ook al genoeg moois aan villa's te zien..alba 02.jpg

alba 02a.jpgOp het gebouw met het torentje waren zelfs twee windvanen te bewonderen..alba 03a.jpgalba 03b.jpg

.. en zo'n prachtige voordeur kan ik ook nooit aan voorbij zonder een fotootje te maken..alba 03c.jpg

Huizen met een naam, dat vind ik ook altijd leuk.. gewoon 'Doresteijn' of wat mysterieuzer ' 't Zandeken'.. of heel simpel 'Ons Huisje'.. allemaal goed hehe..alba 04a.jpgalba 04.jpgalba 04b.jpg

Zo'n portaal mét balkon.. en nóg weer een mooie deur.. m'n cameraatje stond niet stil..alba 05.jpgalba 06.jpg

Van lieverlee ging het echt het dorp in.. het was hier en daar al in kerstsferen en omdat het een Kersttocht was, legde ik dat allemaal vast natuurlijk..alba 07.jpg

alba 08.jpg(zie eens.. een spiegelportretje hehe)
Prachtige huizen en een eenvoudige kerk hier ook nog..alba 10.jpgalba 09.jpgalba 11.jpg

.. het gemeentehuis is dan wel een beetje een bruine doos, maar er staat kunst voor en er zit kunst op de zijgevel, dat maakt het nog aardig om te zien..alba 12.jpgalba 13.jpg

Inmiddels had zussie een alarmerend telefoontje van haar oudste dochter gekregen.. een huisdiertje (een gerbil) was al een paar dagen wat stilletjes geweest en die ochtend was het compleet onverwachts (want het was nog maar een jonkie) in nichtjes handen gestorven.. ze was er behoorlijk ondersteboven van. Maar ja.. zussie kon vanuit  hier maar weinig voor haar doen natuurlijk. Nichtje wist duidelijk niet dat wij aan het wandelen waren. Zussie belde maar even naar haar man. alba 13ak.jpgEnfin.. ik hield me maar even bezig met het vastleggen van nog veel meer mooie kerstversiering dat hier stond.. van een mooi verlichte kerstboom tot aan een paar reusachtige 'nutcrackers' (leuk voor m'n fotoverzameling van reuzen-dingen), waar ik zussie tussen de bedrijven door nog even bij liet poseren hehe (uiteraard had ik het trieste nieuws over nichtjes gerbil nog niet gehoord, toen ik daar zo vrolijk stond te lachen hè.. zo ongevoelig ben ik niet dat ik daar dan hard bij zou staan te lachen..). Hierna kwamen we bij de outdoor-zaak waar we de rust verwachten.. maar er was buiten niks te zien.. HUH? we keken eens binnen.. alba 13bk.jpgdaar zaten de wandelaars die ons in het parkje ingehaald hadden, aan de oliebol. Op een paar kleine bankjes die in de zaak gebruikt werden om oliebol.jpgop te zitten als je nieuwe schoenen paste. Dat was dus niet echt een toereikende rustplaats.. en er was ook geen koffie! Wél lekkere oliebollen.. zussie en ik namen er allebei één met rozijnen.. en m'n jas zat compleet onder de poedersuiker hahaha! Ben daarbinnen helemaal vergeten foto's te maken.. maar we waren dan ook perplex, omdat we dáár dus van die andere wandelaars hoorden, dat die witte tent op 2,5km tóch de rust geweest was..! En tóén keek ik dus pas goed op het routepapier en zag dat het daar inderdaad op stond.. nou jaaa!

Enfin.. we konden in ieder geval hier even zitten.. en we konden van het toilet gebruik maken.. ook fijn. Dan maar zonder drinken verder hoor.. al maar een gelukje dat ik aan míjn rugzakje niet zo zwaar hoefde te tillen, als die buiten voor de deur van die winkel stond.. jaja NOORTJE.. hier stond ook zo'n grote Deuter! en ik had het geluk dat ik iemand bij me had die me erbij kon vereeuwigen hè..alba 14.jpg

Het ging nu rechttoe rechtaan de winkelstraat ( dat tevens wel een beetje de hoofdstraat van het centrum is) uit, op weg terug naar het sportcomplex waar de startlocatie van de tocht was. Maar natuurlijk zag ik op weg daarheen nog wel het één en ander dat ik het nemen van een fotootje waard vond. En dan kwamen we nog iets moois te bezoeken tegen net voor de finish..! Dus het laatste stukje van de tocht is voor morgen!

GROETJESSS!!!

alba 15.jpg

08:05 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

Commentaren

zo'n portaal met een balkon..

iets voor een chique buurt lijkt me
prettige dag

Gepost door: Willy | 15-12-16

@ Willy..
Het zijn inderdaad wat grotere huizen daar hè.. maar ik heb eigenlijk wel een vermoeden dat dat portaal er later voor gezet is hoor! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-12-16

Goede middag Mizz. Die ene voordeur in antiek blauw met wit wat is die prachtig zeg. Vroeger maakten de bouwers nog iets moois van een voordeur.
Ik wens je .

Gepost door: Haba | 15-12-16

Wow zo een grote rugzak, die kan bijna als een slaapzak dienen. Gelukkig hadden jullie de oliebollen nog als er geen rust meer was.

Gepost door: Patrick | 15-12-16

@ Haba..
Oei.. Lucretia schrijft altijd al dat het vaak gebeurt dat de helft van haar reactie weg is als ie hier geplaatst werd.. ik denk dat dat met jouw reactie nu ook gebeurd is..! Maar het zullen gewoon je groetjes geweest zijn hè! :-)
Ik vroeg me achteraf trouwens af of dat echt een óude deur was, die blauwe.

@ Patrick..
Ja.. dat zal er geen eentje zijn om echt op je rug te hebben hehe, meer promotiemateriaal.. maar het is wél m'n favoriete rugzakkenmerk hehe.
Ja, die oliebol pikten we dan toch nog mee.. en die zijn niet meer zo goedkoop tegenwoordig, dus dat was nog een aardig gratis attentie! :-)

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 15-12-16

Ik moest eerst opzoeken wat een gerbil was, ik kende die naam niet.
Ja ik moest gelijk aan die rugzak denken die ik in Nijmegen zag tijdens mijn stadswandeling daar.
Mooie huizen kwamen jullie daar tegen.

Gepost door: Noortje | 15-12-16

@ Noortje..
Een woestijnratje hè, maar gerbil klinkt liever vind ik hehe.
Er zullen wel meer outdoorwinkels zijn die zo'n rugzak als reclame buiten hebben staan hè! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-12-16

Leuk dat er bij verschillende woningen kerstversieringen zijn aangebracht. Hier zie je het alsmaar minder en minder en ook minder en minder buitenverlichting. Met die ledverlichting is dat nochtans niet zo duur.
Mooie deuren en portalen heb je gezien. Vroeger werd er veel aandacht bestaat aan de buitenkant van een woning. Sommige huizen zijn echt kunstwerken als je ziet hoe de bakstenen werden aangebracht .
Zo'n reistas ,je kunt er zelf helemaal in, je hoeft niet eens een tentje op te zetten hahaha!
Ach wat jammer voor je nichtje om een huisdiertje te verliezen . Hoe jong het ook is ,je hecht je er toch vlug aan

Gepost door: magda | 15-12-16

@ magda..
Oh, het lijkt hier weer meer en meer te worden met die kerstverlichting hoor.. denk er zelf ook over om zo'n 'lichtjesnet' te kopen en die over de ligusterhaag in de voortuin te spannen.. snel klaar en mooi resultaat vind ik altijd!

Ja, de buitenkant was belangrijk want daarmee lieten ze zien hoe rijk ze waren hè.. of ze nu rijk wáren of niet hehe.

Het was vooral het onverwachtse waar ze erg van geschrokken was.. maar ze is er gelukkig alweer een beetje overheen hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-12-16

heel mooie gezellige huizen!!
jammer van het beestje

Gepost door: fotorantje | 15-12-16

Rijke buurt, MizzD ! Je bent de eerste niet die onder het poedersuiker zit... Wahw..., tof, die rugzak !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-12-16

@ Lies..
Hahaha.. nee en ik zat ook al niet voor de eerste keer onder..! :-))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-12-16

Inderdaad prachtige Villa's!

Gepost door: pieterbie | 16-12-16

De commentaren zijn gesloten.