13-01-17

Even zwammen en bomen! :-)

boom 00.jpgOmdat ik afgelopen weekend nog ziek in m'n bed lag, heb ik natuurlijk geen wandeltocht kunnen doen toen. Wás van plan in Dordrecht de 65e Oliebollentocht te gaan wandelen, te meer omdat ik las dat die tocht meteen ook voor de laatste keer gehouden werd.. er zijn te weinig vrijwilligers bij DDV om het nog langer te kunnen organiseren. Dat soort dingen lees je tegenwoordig vaker hier.. het gaat niet goed met de wandelverenigingen.
Maar goed.. ik kon dus niet, ik kon zelfs niet naar de 85e verjaardag van m'n schoonmoeder.. en de dubbele verjaardag bij m'n nichtje thuis.. helaas! En nu ben ik dus even door m'n fotomapjes heen en moet ik wat anders verzinnen om hier over te posten. Mensen die hier al langer lezen, zetten zich nu ongetwijfeld schrap hahaha, want de ervaring leert, dat als ik eigenlijk niks te bloggen heb, het postje nog véél groter wordt dan anders hahahaa!boom 01.jpg

boom 09.jpgNou ja, zal wel meevallen hoor, maar ik héb nog wel wat dingetjes die ik hier aan de vergetelheid wil onttrekken (waar het ongetwijfeld in zou verdwijnen als ik het niet zwart op wit zette hier hehe). Zo wilde ik nog schrijven over Jaxon en de kerstboom.. dat was de afgelopen keer eigenlijk veel meer een puntje hier dan het jaar ervoor toen ie nog maar een pupje van zo'n 3 maandjes oud was. boom 10.jpgTóén kon ie nog niet zelf op de bank klimmen, wat achteraf behóórlijk geholpen heeft 'm bij die boom vandaan te houden. Dit jaar was dat wel anders.. hij springt nu natuurlijk allang zonder ook maar enige moeite die bank op.. en elke ochtend als we beneden kwamen, was z'n eerste sprintje er eentje naar de bank, hup erop en met z'n voorpoten op de armleuning stond ie dan op z'n gemakje te kijken, welke bal ie er eens uit zou gaan halen..! Eén keer had ie een puntje van een slinger te pakken.. oh oh ik was maar nét op tijd om 'm dat weer te ontfutselen..! Gelukkig heeft ie wél een paar keer een balletje eruit gegooid, maar er ging niks kapot (wat soms wel een wondertje mocht heten, want het waren echt wel glazen ballen!) en hij vrat ze ook niet op hehe. boom 02.jpgboom 03.jpg

Die boom dan.. daar heb ik me echt wel enórm over op lopen winden hoor.. niet toen ie hier prachtig rood versierd stond te stralen, nee, pas toen ie kaal buiten naast de vuilnisbak lag. Waarom? Nou.. ik heb 'm donderdag de 5e, terwijl vriendlief ziek lag en ik me ook al behoorlijk gammel voelde, helemaal afgetuigd, omdat je die bomen uiterlijk de 6e januari aan de vuilophaaldienst mee kon geven. Dat is op zich al een rare zaak, aangezien het de 6e pas Driekoningen is en de aloude traditie wil eigenlijk dat de boom tot en met die dag blijft staan. Maar goed.. zó erg vond ik dat nou ook weer niet hoor.. ik was 'm onderhand wel zat hehe. boom 06.jpg

Dus gammel en al ik een paar uur bezig geweest dat ding leeg en naar buiten te krijgen.. die avond in de vrieskou 'm aan de stoep gezet, naast onze kliko (=minicontainer), gewoon zoals het hoort. Ik had er al een zwaar hoofd in dat ie de volgende dag meegenomen zou zijn, want het is al veel vaker gebeurd dat ik uiteindelijk het ding maar, van z'n takken ontdaan, in de groenbak heb staan stampen, omdat ie er na de vuilophaal nog steeds lag. En jawel, ook dit keer lag ie vrijdagochtend er nog.. maar deze keer was het toch ietsje anders, want de ándere bomen die in de straat door de diverse buren bij hun kliko's gelegd waren, waren wél weg..! De onze leek als enige vergeten.. wat gek! Ik lag ondertussen nu echt ziek, maar vriendlief was gelukkig wat meer opgeknapt en hij belde de vuilnisdienst. Ze zeiden 'laat maar liggen, er komen wel wat jongens langs met een pickup'. zo gezegd zo gedaan.. maar niks hoor, geen pickup te zien.. het héle weekend heeft het ding nog voor de deur gelegen.. en de maandag ook nog.. ik schaamde me gewoon voor de buren hoor! En toen heeft vriendlief wéér gebeld en toen eindelijk, dinsdagochtend, was ie ineens weg.boom 11.jpg

Ik hoop maar door die jongens met die pickup, want als ik nu met Jax in de wijk rondloop, zie ik er her en der nog genoeg zwerven.. tot in het water van de singels aan toe. boom 05.jpgboom 07.jpg

Tja, dat krijg je als ze die pickup niet gewoon achter de vuilniswagens aan kunnen laten rijden.. dan liggen die bomen te grijp voor een ieder die dat lollig vindt hè. Ze zouden hier in Rotterdam ook de portemonnee boom 04.jpgeens moeten trekken voor een kleine vergoeding per boom, zoals in de omringende kleinere gemeentes. Daar verzamelen jongetjes graag al die bomen voor 50 cent tot een euro per stuk voor een extra zakcentje.. en hoeven de 'jongens' van de vuilophaaldienst maar naar een paar plekken toe om ze op te halen.. en dat schéélt ook een hoop geld. Maar als je hiér zelfs met je hele straat al je bomen bij elkaar legt, is het nog teveel moeite ze op te komen halen geloof ik pffff.. dat gaat echt nooit wat worden hier vrees ik hoor!

GROETJESSS!!!

boom 08.jpg

08:17 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

Daar heb ik nog nooit van gehoord dat kinderen ze voor een vergoeding kunnen verzamelen. Ik vind dat wel een heel mooi initiatief.

Gepost door: Noortje | 13-01-17

Goede morgen Mizz. Ja hier is het ook wel geweest dat de kinderen een klein bedrag per boom kregen, ze belden zelfs aan om te vragen of ik nog een boom voor ze had. De bomen werden op een centraal punt verzameld en ik dacht dat ze dan ook versnipperd werden, maar dat weet ik niet zeker. Ik weet niet of dat nog steeds zo is, want nu met Molly heb ik een kunstboom en die gaat lang mee, even uit elkaar halen en weer in de doos en klaar.
Nu ze geen boom meer in de tuin zien liggen wordt er ook niet meer aangebeld, maar het kan ook zijn dat de gemeente er mee gestopt is. Vorig jaar heb ik mijn boom ook in stukjes in de kliko gedaan toen had er niemand aangebeld.

Gepost door: Haba | 13-01-17

@ Noortje..
Oh maar dat is al een tijdje zo hoor.. in Dordrecht en Zwijndrecht doen ze het ook.. ik hoorde dat ze in Zwijndrecht zelfs ook een bedragje gaven voor zakken vuurwerkafval. Nou, dan zie je tenminste niet die grote afgeschoten dozen overal nog staan zoals hier het geval is. Vind het echt wel belachelijk dat zelfs dat grote spul door degenen die het afgestoken hebben, niet even in de kliko gegooid wordt.

@ Haba..
Ja, soms wordt het versnipperd ook ja.. en soms maken ze er een Nieuwjaarsvuur van, om het even wat.. ze mogen ze van mij ook gewoon bij het huisvuil meenemen, maar dan moeten ze het wel dóén, niet alleen maar beloven.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-01-17

ja een mens z'n fotomapje geraakt al eens leeg, hier ook, enkel nog wat miniatuurtjes, dus veel kans dat er plots een lange stilte zal zijn, of t is dat de sneeuw eens blijft liggen

jammer dat je al die feestelijkheden moest missen

kerstbomen die gaan wandelen
hier werd aan kerstboomverbranding gedaan maar of dat nu nog zo is betwijfel ik

Gepost door: fotorantje | 13-01-17

hier komen de gemeentediensten pas op 19 januari de kerstbomen ophalen.. Mizzd

en dat is wel heel laat..

inmiddels staat hij hier behoorlijk in de weg en het is nog niet zo een kleintje ook

Gepost door: Willy | 13-01-17

Gewoon een plastieken volgend jaar en daarna de berging in er mee:-))

Gepost door: Patrick | 13-01-17

Het ophalen door kinderen voor een centje is een heel goed idee!
De onze heb ik naar jaarlijkse traditie enkele dagen na 3-koningen weer dicht geplooid en in de grote gele kist gestoken. Die boom doet het al zeker 15 jaar maar begint al wel veel plastieken naalden te verliezen...
Groetjes

Gepost door: Gidsjoris | 13-01-17

@ fotorantje..
Geloof niet dat de sneeuw blijft liggen.. dat deed ik ook niet toen ik lag..! ;-)

@ Willy..
De 19e pas? da's wel érg laat.. dan zou het hier versjouwen moeten worden, van achter- naar voortuin.. oefjes!

@ Patrick..
Eerder geen dan namaak hier hoor! :-)

@ Gidsjoris..
Hahaha daarom juist dat veel mensen een namaak nemen.. omdat ze tegen die naaldenval op zien.. zo zie je maar. Maar die Nordmannen van tegenwoordig, daar valt nauwelijks nog een naaldje uit hoor.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-01-17

Hier zijn ze dit jaar de kerstbomen vroeg komen ophalen en die worden op een hoop gegooid op het strand. Er wordt dan een vuurtje gestookt . Ik ben er eigenlijk nog nooit naar toe gaan kijken. Maar het blijkt echt spectaculair te zijn. Nu zouden ze dat niet moeten doen met zo'n stormweer( dat tot nu toe redelijk is meegevallen). Nog een nachtje bang afwachten of de zee nog een flinke aanval doet en dan is het springtij voorbij. Er is sneeuw gevallen maar de volgende ochtend was alles weg . Nu is er nog een strakke wind en is het ook veel kouder geworden.

Gepost door: magda | 13-01-17

@ magda..
Ja, dat weer vandaag viel toch wel mee, maar ik was wel blij dat ze al die voorzorgsmaatregelen namen al.. is wat mij betreft een teken dat ze het in ieder geval serieus namen. Maar al te vaak is het achteraf-gepraat van 'hadden we maar dit of dat' hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-01-17

Hier bij ons worden ze opgehaald en in een soort van volkshappening worden ze allemaal verbrand. En dan mag je geen tuinafval in je tuin (rookloos !) verbranden...Waar is de logica weer hé ? ;-) 'k wens je een voorspoedige genezing mizzD !

Gepost door: Dirk | 13-01-17

@ Dirk..
Ja, dat soort overdenkingen hebben wij altijd op vakantie in Zuid-Frankrijk.. dan mag je geen kleine barbecue aansteken op die campings en ernaast zie je dan de boeren hun afval op het erf verbranden, met een rookwolk tot boven de bergen uit zowat.. vreemde dingen zijn dat hè! :-)

Dank je wel, maar ondertussen ben ik alweer op de been hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-01-17

Dat wàs dus Kerst(boom), MizzD...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 13-01-17

dat portret van Jax vind ik zalig.
Wij zetten al jaren geen echte kerstboom meer en de namaak grote blijft ook op zolder.
Zo moeten wij ons geen zorgen maken over hond en boom.
Wens jullie beiden spoedig beterschap.

Gepost door: pieterbie | 14-01-17

De commentaren zijn gesloten.