16-01-17

Een alternatiefje..

areyouchicken_.gifIk wás van plan gisteren te gaan wandelen.. in Waalwijk, waar de 3e tocht van de Winterserie georganiseerd werd.. de eerste twee deed ik al en ik wilde zo graag de hele serie weer eens doen. Het komt er weer niet van hoor.. want hoewel het er naar uit zag dat het weer overdag wel mee zou vallen, kreeg ik 'smorgensvroeg eerst een animaatjes-smilies-96487.gifsmsje van zussie ardnas, dat ze keelpijn had en dat ze nauwelijks geslapen had omdat al haar spieren pijn deden.. oh oh, die heeft datzelfde virusje te pakken als waar vriendlief en ik net na Nieuwjaarsdag mee getobd hebben denk ik. Daarna smste zussie heaven dat het bij haar spekglad was en animaatjes-smilies-91007.gifdat ze bang was om uit te glijden daarginder (immers, Waalwijk ligt nog wat meer in het midden van het land, waar het nog harder gesneeuwd en gevroren had dan bij ons), dus dat ik haar niet op hoefde te komen halen. Bleef ik alleen over.. maar vriendlief zei ook al, toen ie terugkwam van Jaxon uit te laten, dat het niet erg lekker animaatjes-smilies-32553.gifwandelen was nu zo vroeg in de morgen.. de stoepen waren nog behoorlijk opgevroren. En ik wás natuurlijk al gevallen.. niet veel zin dat nóg eens over te gaan doen hehe. Dus ik nam het risico ook maar niet en sliep uit.. animaatjes-smilies-03842.gifook weleens lekker. En daarna, na lekker rustig te hebben ontbeten en koffie te hebben gedronken met vriendlief, ben ik wat fotomapjes uit gaan zoeken.. moest m'n fotoverzamelingen eens wat bij gaan werken, had de foto's van het afgelopen oude jaar nog niet bij elkaar gezocht.

a1.jpgHeb zo verschillende dingen die ik praktisch altijd wel op de foto zet, als ik die op wandel of op vakantie zie.. gewoon omdat ik die leuk of interessant of mooi vind. Én omdat er heel veel verschillende van bestaan.. zoals bijvoorbeeld de verzameling windvanen. Had er het afgelopen jaar redelijk wat gezien onderweg bleek toen ik ze bij elkaar gezocht had.. vooral veel in eigen land, op vakantie in Frankrijk zie ik dat soort dingen toch een stuk minder. Soms zag ik er tijdens één wandeltocht wel héél veel.. zoals nog niet zo lang geleden die Kersttocht vanuit Alblasserdam, waarbij ik heel veel vogels, maar ook scheepjes en paard-en-wagens tegenkwam..alblasserdam 2.JPGalblasserdam 3.JPGalblasserdam 6.JPGalblasserdam 7.JPG

Een hele mooie met een wimpel..alblasserdam 5.JPG

.. maar deze met een vliegtuig om een wereldbol was wel een héél originele..alblasserdam 8.JPG

Ook Waalwijk was goed vertegenwoordigd met windvanen vorig jaar.. en hoewel ik hier al heel vaak gewandeld heb, zie ik toch elke keer nog weer andere. Het is een streek waar men veel met paarden bezig is.. en met de jacht zo te zien hehe..waalwijk 1.JPGwaalwijk 2.JPGwaalwijk 3.JPGwaalwijk 5.JPGwaalwijk 4.JPG

Die laatste vind ik vooral apart, omdat ie in kleur is én omdat dat hondje aan de riem zit hehe.. dat zie je echt niet veel , meestal lopen de hondjes gewoon los mee met de jagers hè, zoals op deze in Breda, die ik van beide kanten op de foto nam..breda 1.JPGbreda 2.JPG

Bij zee of sowieso bij water zie je toch vooral veel bootjes.. Kijkduin aan de kust en Maassluis aan de Nieuwe Waterweg lieten dat ook zien..kijkduin.JPGmaassluis.JPG

In Brabant zijn dus vaak de jachttafereeltjes favoriet, met jagers en geweren, maar in Dongen was het een hoornblazer of iets dergelijks..dongen 2.JPG

Plus nog een mooie van een duif, die duidelijk échte soortgenootjes aantrok hehe..dongen 1.JPG

In Molenaarsgraaf zag ik ook een vogel.. die uil hè, is nog niet zolang geleden dat ik daar was..molenaarsgraaf.JPG

In Oudewater heb ik behalve een ouderwetse haan op de kerktoren, geen enkele windvaan kunnen ontdekken..oudewater 1.JPG

.. en in Middelburg ook niet.. maar de klovenier (of kolvenier) op de Kloveniersdoelen mocht er ook wel bij vond ik..middelburg 1.jpg

Tot slot spotte ik nog een koppeltje zwanen op een huis in Zoetermeer, toen ik daar met een flink deel van de familie het Floravontuur meewandelde..zoetermeer.JPG

Zo.. best aardig wat windvanen weer bij m'n verzameling erbij hè.. zo komen ze eindelijk weer eens bij elkaar in mapjes te staan. Ik hád dat al, maar bij een pc-crash een aantal jaren geleden, waren die mapjes verdwenen. De originele foto's gelukkig niét.. die staan (redelijk) safe op een animaatjes-smilies-12742.gifexterne harde schijf. Het was alleen een werk om ál die fotootjes weer bij elkaar te zoeken.. dat heb ik dan ook nog niet helemaal gedaan. Maar van zo'n afgelopen jaar gaat het best snel hoor. En dan heb ik ook nog eens wat te bloggen als ik eens niét gewandeld heb hè!

animaatjes-smilies-53686.gifMaar een klein wandelingetje hebben we gisteren toch wel gedaan.. een rondje met Jaxon, rond de begraafplaats hier. Daar ga ik morgen wel wat van laten zien.

GROETJESSS!!!

alblasserdam 4.JPG

08:20 Gepost door mizzD | Commentaren (17)

Commentaren

Nogmaals goede morgen Mizz. Leuke verzameling windwijzers. Ik heb er geen, maar de overbuurman wel, al zou ik moeten gaan kijken wat voor afbeelding het is. Ik let niet zo op windwijzers, dus ik zou het nu niet weten en om er voor naar buiten te gaan is op het moment teveel gevraagd.
Fijne maandag verder.

Gepost door: Haba | 16-01-17

Goedemorgen Haba,
Ik kan het juist niet laten.. ik zie ze altijd en zet ze dan altijd op de foto ook.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-01-17

Ik heb speciaal voor jou even naar boven gekeken, toen ik de kliko aan de weg zette. Op die windwijzer staat dus een fazant :)

Gepost door: Haba | 16-01-17

Het zijn allemaal mooie windvanen en de eigenaars doen echt hun best om origineel uit de hoek te komen. Geen twee zijn dezelfde,wellicht allemaal laten maken door een ambachtsman.

Gepost door: magda | 16-01-17

@ Haba..
:-))) thanx.. fazanten héb ik weleens vaker gezien als windvaan (op de tweede foto van dit postje staat er zelfs eentje hè), maar ze kunnen altijd verschillen natuurlijk.

@ magda..
Ja, ik weet eigenlijk niet of die dingen ergens standaard te koop zijn, maar volgens mij heb ik nog nooit echt eenzelfde gezien.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-01-17

Wat een mooie aanvulling voor je verzameling weer. Er zitten echt wel pareltjes tussen. Hier vlakbij zit een smederij en ik weet dat die vroeger op bestelling windvanen maakte. Die zal dus waarschijnlijk naar wens het soort gemaakt hebben wat de eigenaar wou. In het verleden zag je er hier ook regelmatig op de daken of op torentjes maar dat is nu duidelijk minder bij nieuwbouw. Zal bestaan wel vrij kostelijk wezen als je het op bestelling moet laten maken.
Veel groetjes x
L

Gepost door: Lucretia | 16-01-17

@ Lucretia..
Heb inmiddels eens zitten googelen en er zijn er wel zó te koop, en een simpele haan is dan niet eens zo duur. Maar ik denk dat veel mensen een persoonlijke noot eraan willen geven en dan zullen ze toch wel op bestelling gemaakt moeten worden. Op nieuwbouw zie je ze ook wel, maar inderdaad niet zóveel. In Frankrijk zie ik er zelden, óf het moeten ook simpele hanen zijn.. daar hebben de mensen er helemaal niet veel mee denk ik.
Groetjesss! xxx

Gepost door: mizzD herself | 16-01-17

Nee gelukkig geen last van een virus, alleen een lastig lichaam :-) Baalde wel omdat ik het er lekker vond uitzien buiten. Maar ja volgende keer beter :-)

Gepost door: ardnas | 16-01-17

@ ardnas..
Nou gelukkig maar dat het dat virus niet was!
Maar ik dacht ook dat het er wel okee uitzag buiten, maar het bleek dus behoorlijk beijzeld te zijn.. misschien maar beter dat we niet gegaan zijn.
Volgende keer is de carnavals-editie.. gratis soep! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-01-17

Dat is al een hele collectie, persoonlijk vind ik de zeilboot met de twee zeilen de voorkeur hebben.

Gepost door: Patrick | 16-01-17

@ Patrick..
Ik vind álle scheepjes wel leuk, maar dan vooral als het op een huis staat dat dichtbij zee of een haven oid is.. beetje toepasselijk dus.

Gepost door: mizzD herself | 16-01-17

voor elk wat wils Mizzd...

ik zit me nu af te vragen waarom op de meeste kerktorens bij ons een haan staat..

een sluitende uitleg vind ik er niet voor

groeten

Gepost door: Willy | 16-01-17

Een heel apart logje, MizzD, met heel veel speciaaltjes !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-01-17

@ Willy..
De symboliek die dat verklaart moet volgens mij in de bijbel gezocht worden.. maar daar ben ik niet zo in thuis. :-)

@ Lies..
Een speciaaltje is hier een gebakken visje.. maar een vis heb ik volgens mij nog nooit op die schoorstenen gezien..! ;-)))

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-01-17

Wat een super collectie windhanen zet je hier neer!

OT: Dat ene gebouw op Leicester Square is inderdaad heel speciaal en raar qua architectuur, dat heb je goed opgemerkt.
Over de architectuur vond ik weinig terug, wel over het gebruik er van over de jaren.
Toen ik er passeerde een goede week terug merkt ik op dat het restaurant er al weer weg is.

Gepost door: pieterbie | 17-01-17

groot gelijk Mizz ik heb toen ook het risico niet genomen, geen zin iets te breken en dan maanden niet te kunnen wandelen

mooie variatie windvanen

Gepost door: fotorantje | 17-01-17

Wel wel, wat een mooie verzameling windvaantjes. In ons Belgen landje zeggen wij 'windwijzer of windhaan'.

Gepost door: Dirk | 20-01-17

De commentaren zijn gesloten.