18-01-17

.. een aardig rondje!

buurt 15.jpgIn het park rondom de begraafplaats hier op Rotterdam-Zuid, waar vriendlief en ik Jaxon uitlieten afgelopen zondagmiddag, kwamen we nu aan bij het stuk waar een flinke vijver te zien is tussen de struiken door. Elke keer als ik hier loop denk ik tóch weer aan die koffer die men hier ooit eens vond.. dat met het stoffelijk overschot erin van een man die (uiteraard) door een misdrijf om het leven was gekomen en hier gedumpt. Je moet er toch niet aan denken dat het jóú overkomt hè.. ik bedoel dan eigenlijk zo'n koffer te vinden.. erin terécht komen zou natuurlijk helemáál niet zo best zijn hehe. Maar goed.. er zijn in deze omgeving heel wat meer stoffelijke overschotten te vinden natuurlijk hehe.. dus echt creepy zou het me niet moeten laten voelen. Hoewel een begraafplaats wel wat anders is dan een moorddumpplaats. De vijver is trouwens zelf best mooi..buurt 16.jpgbuurt 18.jpg

Aan de andere kant zagen we tussen de struiken door de strooivelden van het crematorium al..buurt 17.jpg

Hier zouden we niet veel later voor langs wandelen. Zoals ik gisteren al schreef was dit crematorium in Rotterdam Zuid één van de eerste in Nederland en kon dus na zoveel jaar wel een opknapbeurtje gebruiken. De laatste keer dat ik hier wandelde stond het gebouw nog in de steigers, nu was alles weer glad en sereen..buurt 19a.jpgbuurt 19b.jpgbuurt 19c.jpg

Jaxon vond het witte goedje op het gras wel interessant.. typisch dat er op sommige plekken nog veel lag, ook al lag dat veld toch niet echt in de schaduw van iets..buurt 20.jpg

We gingen nu weer terug onder het viaduct onder de rijkswegafrit door, waarna we in het parkje rondom de kinderboerderij terecht kwamen.. het beukenlaantje daar om precies te zijn. Nu natuurlijk niet zo overweldigend mooi roestbruin als in het najaar, hoewel sommige blaadjes nog goed volhielden..buurt 21a.jpgbuurt 21b.jpg

En ook hier behoorlijk wat grote plassen tussen de struiken..buurt 21c.jpg

Langs het geiten- en schapenweitje van de kinderboerderij ging het, maar de schaapjes zag ik niet en de geitjes stonden allemaal bij elkaar onder het afdak van de schuur..buurt 22.jpg

We waren nu wel echt op de weg terug naar huis hoor.. we zouden door het 'asfaltpark' lopen ( dat park bevat na een grote opknapbeurt mij te veel asfalt hehe).. naast de brug zag ik een reiger tot z'n knietjes in het water staan, maar toen we naderden stapte hij met grote stappen wat verder van de brug vandaan..buurt 23.jpgbuurt 24.jpg

Ik had onderweg een beetje lopen klagen.. dat ik, nu ik niet naar Waalwijk gegaan was, ook nog m'n kopje erwtensoep gemist had.. juist zo lekker met van dit koude weer hè! snert-met-roggebrood-en-spek.jpgOmdat we nu na het park nog over de winkelstraat zouden komen (en hier op zondagmiddag tegenwoordig de supermarkten gewoon open zijn), stelde ik voor even een blik erwtensoep te gaan halen.. had er reuze zin in.. en vriendlief vond het ook een goed plan. Lekker met roggebrood met katenspek.. mjammm! We waren thuis snel weer op temperatuur zo hoor! hehe!

au.jpgToch een leuk wandelingetje gehad ondanks dat saaie weer!
Oh.. en m'n elleboog na die val van vorige week? die kleurt al aardig donker en de plek zakt van lieverlee verder uit over de achterkant van m'n onderarm, helaas is de pijn ook nog niet weg, maar zoals gezegd: ik kan m'n arm verder goed en pijnloos bewegen, het doet alleen zeer als ik eraan zit en dat doe ik dus maar zo min mogelijk!

GROETJESSS!!!

buurt 25.jpg

11:23 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

Katenspek had ik nog nooit van gehoord, waarschijnlijk omdat hier nooit spek op het menu staat denk ik. Die koffer is wel heel luguber, als je op zoiets op uit komt.

Gepost door: Patrick | 18-01-17

@ Patrick..
Het is wel een speciaal soort spek dit.. het wordt eerst gekookt voordat het gerookt wordt, meestal wordt spek eerst gedroogd en daarna gerookt. Maar het is echt zoiets dat op roggebrood bij erwtensoep gegeten wordt.. waarom weet ik eigenlijk niet hehe. Misschien omdat het gewoon lekker is bij elkaar.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 18-01-17

Hallo Mizzy, Beterschap met je arm en hoop dat de normale kleur snel terug komt en je minder pijn zal hebben. Verder is deze wandeling weer erg mooi ondanks dat verhaal van de vondst. Mooie weerspiegelingen zag ik ook in dit blog. En erwtensoep is vandaag hier op het menu en natuurlijk ook de roggebrood en katenspek want dat hoort er echt bij. Ik wens je nog gezellige voortzetting van deze dag. Groetjes weer en tot een volgende keer maar weer.

Gepost door: Tine de Jong | 18-01-17

Eindelijk weer even je postjes gelezen van de laatste dagen. Ik begrijp dat de griep in Nederland nog steeds heerst nu ik heb er hier ook een staart van te pakken. Ik heb anders nooit griep en nu hier wel. Is wel balen hoor, manlief had het vorige week ook al.

Bij het zien van die kom erwtensoep met roggebrood en katenspek moet ik opeens wel aan de winterse kost in Nederland denken die ik voorlopig zal missen. Maar je kunt natuurlijk niet alles hebben.

Gepost door: Noortje | 18-01-17

@ Tine..
Zelfgemaakte snert? da's altijd wel het allerlekkerste hè! Maar daar had ik die zondagmiddag geen tijd voor.. morgen ga ik een grote pan bruine bonensoep maken.. plus nog een tomatensoep.. krijg een hoop visite vrijdag! :-)

@ Noortje..
Wees maar blij dat je niet thuis bent nu.. er is weer sneeuw en ijzel voorspeld voor het noordoosten! Ik haat ijzel.. dan heb je geen hond nodig om je omver te krijgen hehe!
Die soep kun je nog genoeg eten als je weer terug bent hè! :-)
Beterschap hoor.. ziek zijn op vakantie is echt niks!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-01-17

Ik zie dat er dit jaar hier in de streek veel nog jonge reigers zijn MizzD, zag er aan mijn vijver altijd zo'n kleintjes. Lijkt of alle oudere op reis zijn. Nu dacht ik dat reigers zowel groot of klein gewoon naar het zuiden gingen tijdens de winter. Hier liggen wel hier en daar grote vijvers of zou dit de reden kunnen zijn, en geloof het of niet maar er zit echt op sommige massaal vis. Ook hier ging het echt om nog jonkies.
Het zijn toch wel mooie vogels en die op je foto is wel een heel mooi exemplaar! Ach ze eten wel een visje maar ik laat ze gewoon doen, zeker als ik alleen thuis ben, leegeten zal wel niet zo vlug gaan, en dan nog....
Koud vandaag, of ben je toch even een frisse neus gaan halen met die jongen van u?

Gepost door: greta | 18-01-17

@ greta..
Weet je dat ik geen flauw idee heb hoe ik kan zien of het jonge reigers zijn die hier zitten? Ik ben maar een stadsmeisje hè.. een reiger is een reiger voor mij hahaha! En er zitten er hier heel wat.. bij de flat hier vlakbij stonden er van het weekend wel 8.. in gezelschap van 4 ooievaars! Da's elke winter zo.. dus ik vraag me af of die beesten nog wel op trektocht naar het zuiden gaan hoor!

Moet elke dag naar buiten met Jaxon hè greta.. vandaag met m'n donsjas aan en m'n fleecemuts op.. dan heb je het niet koud hoor!
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 18-01-17

katenspek..moest ik wel opzoeken Mizzd

je laatste foto is een toppertje

fijne avond

Gepost door: Willy | 18-01-17

@ Willy..
Tja, ik heb daar weer even niet bij stilgestaan, dat etenswaren hier en in België zo kunnen verschillen. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-01-17

Bizar verhaal, MizzD, op een serene plek. Knappe reiger-foto's ! Heerlijk, snert, zeker op zo'n koude dag. En dat blauw..., als je wat doet, doe je 't goed !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-01-17

@ Lies..
Mja.. Rotterdam voert nu eenmaal wel vaak het lijstje met de meeste moorden per jaar aan.. maar ik zou zo'n koffer toch niet graag vinden natuurlijk!

Dat blauw deed ík niet hè, dat deed Jaxon. :-) Maar ik heb ermee geleerd.. ik hou de riem niet meer zo stevig vast! Vanmiddag schrok ie wéér.. van simpelweg een geparkeerde scooterbrommer.. vraag me niet wat er eng aan is. Maar nu gebeurde er dus niks.. gelukkig!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-01-17

Hoi Mizzke!
Da's inderdaad wel luguber, als je op zo'n koffer stuikt! Zou zoiets echt niet graag vinden!
Je elleboog ziet er mooi donker gekleurd uit! Maar de kleurtjes zullen vanaf nu wel iedere dag veranderen tot op het einde nog een beetje gelig! ;-)))
Groetjes!

Gepost door: lena | 18-01-17

@ lena..
't Is op zich wel grappig om te volgen, zo'n blauwe plek.. m'n halve onderarm ziet nu groenig blauw hehe en rond de punt is het inderdaad goed donker. Het vreemde is dat er maar één stuk niet gekleurd is en daar doet het het meeste pijn nog!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-01-17

ik zou inderdaad de koffer niet willen vinden en er toch ook liefst niet in steken.

Gepost door: pieterbie | 20-01-17

De commentaren zijn gesloten.