24-01-17

Nog meer wits..

ewan 00.jpgWe waren, na een klein kwartiertje wandelen vanaf de reserveparkeerplaats, dan toch bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas uitgekomen. Het was hier nog steeds een drukte van belang met auto's die rondjes reden op de parkeerplaats in de hoop dat er net iemand wegging. ewan 02.jpgÉn met wandelaars die net als wij klaar waren voor een fijn rondje door het duingebied hier, dat zo'n beetje tussen Rockanje en Oostvoorne in ligt. Wij gingen de Nachtegalenroute van 4,5km volgen.. vriendlief had de route zelfs thuis vanaf de site van het Zuid-Hollands Landschap op z'n smartphone gedownload.. het zou niet de eerste keer zijn dat er paaltjes kwijt waren en wij verkeerd liepen.. en dit keer wilde ik dat toch wel voorkomen hoor. Het stukje van de blauwe Berkenroute dat we nu al gedaan hadden ( en aan het einde van onze wandeling nóg eens zouden moeten doen om terug bij de auto te komen) telde al op bij die 4,5km natuurlijk.. dus bij elkaar werd het toch al meer dan ik eigenlijk van plan geweest was.. zo'n 7km. Maar dat was uiteindelijk dan toch een stuk minder dan de doorgaans ruim 10km van een georganiseerde tocht. Voorbij het bezoekerscentrum zelf (dat we dit keer niet bezochten hehe..ewan 01.jpg

.. gingen we op pad, het duingebied in. Nog een boerderij hier..ewan 03.jpgewan 04.jpg

.. en wat andere bebouwing die we tussen de kale takken van de struiken zagen, over een bevroren slootje heen..ewan 05.jpg

.. ging het toch algauw de volle natuur in.. heerlijk wandelen hoor! Maar zoals gezegd: het zag er nog wel wat witter dan bij ons in de stad..ewan 06a.jpg

Het leek zelfs wel of er hier nog wél van die ruige rijp aanwezig was.. maar dit was vast geen aangevroren mist, maar rijp dat zich afgezet had op rijp en nog es.. dan word het ook wel dik hè..ewan 06b.jpgewan 06c.jpg

Al ontdooide blaadjes hadden van die nacht een dunner laagje rijp..ewan 06d.jpg

En op andere planten zag je dan weer helemáál geen rijp.. maar was wel duidelijk dat ze bevroren geweest waren die nacht, zoals deze helleborus die helemaal slap hing..ewan 07.jpg

Langs wat gigantische zeedennen ging het..ewan 08.jpg

.. ewan 09.jpgmaar oh wee.. we zagen nu wel tekenen van de kudde hooglanders die hier rondloopt.. verse mest. We waren er een paar jaar geleden, toen we hier eens waren toen we even geen hond hadden, dwars tussendoor moeten wandelen, die grote harige koeien stonden toen midden op het wandelpad. Daar had ik geen probleem mee.. maar Axel was altijd erg bang voor vee.. en ook Jaxon moet er volgens mij niet veel van hebben.. dus mét hond hoop ik ze altijd liever meer op afstand te zien hoor! Maar ik hoefde me geen zorgen te maken.. we bleken ze achteraf helemáál niet tegen te komen.. ze waren klaarblijkelijk in een ander deel van het gebied dan waar wij langskwamen. We konden zonder angst lekker verder wandelen.. langs een bevroren plasje, waar Jaxon de dikte van het ijs wel eens van wilde controleren hehe..ewan 10a.jpgewan 10b.jpg

.. maar hij mocht niet van de baas, die trok 'm er snel weer af.. flauw hoor hehe. De zon maakte een feestje van de kleuren van het bos..ewan 11.jpg

ewan 14.jpg.. er bleek veel gekapt te zijn.. flinke schijven stam lagen nog naast de stronk..ewan 12.jpg

Boven in sommige bomen zagen we heel veel bollen maretak (of mistletoe hè)..ewan 13a.jpgewan 13b.jpg

.. en een dode berkenstam werd opgeruimd door berkenzwammen..ewan 15.jpg

Vriendlief en Jaxon wachtten af en toe geduldig op de fotografe hehe..ewan 16.jpg

Maar ineens gingen Jaxons oortjes omhoog en maakte zijn neus overuren met snuffelen in de lucht.. hij had duidelijk iets aparts gespot. En jawel.. bij een zijpaadje aangekomen zagen wij het ook.. een paar wilde witte paardjes, ja die lopen ook los rond hier..ewan 17a.jpg

Eentje schommelde naar een kleine duinpoel.. die lag dikbevroren, er waren zelfs een paar mensen met hun kinderen op aan het schaatsen, maar het paard vond een gaatje om te kunnen drinken..ewan 18.jpg

Aan de andere kant stond ook een paardje te drinken, maar die was wat schuchterder aangelegd en voelde zich niet zo op z'n gemak met al die mensen erbij..

ewan 17c.jpgJaxon wilde niet al te dichtbij, maar vond dit toch niet zo heel erg eng.. dus het was leuk om die paardjes tegen te komen. Tijd om verder te wandelen.. maar da's weer voor morgen hoor!

GROETJESSS!!!

ewan 17b.jpg
 

08:15 Gepost door mizzD | Commentaren (18)

Commentaren

Heb één van je mooie witte paardjes moeten gebruiken om tot aan de reacties te raken MizzD, maar we zijn er.
Ach die maretakken het geeft de bomen toch een wel altijd een sprookjesachtige uitstraling. En wij hier betalen ons blauw voor een piepklein bosje.
Weer een dag met prachtig weer en een wandeling de moeite waard om nog eens over te doen.
groetjesssssss

Gepost door: greta | 24-01-17

Die foto met dat witte paardje vind ik zo leuk. Echt een winterse wandeling zo te zien.

Gepost door: Noortje | 24-01-17

Goede middag Mizz. Wow wat een groot wit stuk om bij de reacties terecht te komen. Je foto's zijn weer mooi en die witte paardjes, het lijken wel eenhoorns ;) Ik zie hier alleen zwarte paardjes rondlopen in het natuurgebied.

Gepost door: Haba | 24-01-17

@ greta..
Oei.. waar dat nou weer vandaan komt.. dat grote witte stuk?? ik zal zo eens kijken of ik het weg kan halen hoor!
Ja, die is echt een heerlijk wandelgebied, waar we elke keer graag terugkomen. We waren er met Axel ook al meerdere keren.. en met Jax toen ie net een half jaar oud was! :-)

@ Noortje..
Ze kuieren daar rustig rond.. komen niet naar je toe, maar gaan gewoon hun eigen gangetje. Des te beter vind ik.
't Was daar nog behoorlijk wit ja.

@ Haba..
Ja, schrijf het net in m'n tegenreactie voor greta.. ik zal wel iets verkeerds hebben gedaan op de laptop.. daar kan ik niet zo goed mee uit de voeten. Straks op de vaste pc de boel wel even herstellen.. als het lukt.
Het zijn meer geenhoorns, die paardjes hehe.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-01-17

die witte paarden stelen hier de show Mizzd..

leuke foto's

Gepost door: Willy | 24-01-17

Een schitterende winterse wandeling. Foto's met wit paard zijn heel knap vooral de allerlaatste. Fijne groeten!

Gepost door: Joke | 24-01-17

@..
Zo.. dat witte vlak onderaan de laatste foto heb ik gelukkig weg kunnen halen.. mijn excuses aan iedereen die het helemaal heeft moeten af-scrollen. Over dát wits ging het in m'n posttitel niet hoor hehe!

@ Willy en Joke..
Ja, was leuk om ze tegen te komen, die paardjes.. eigenlijk kom je eerder de hooglanders tegen, maar die hebben we dit keer juist niet gezien.. alleen hun achtergelaten 'sporen' hè! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-01-17

Goed idee als je de route kan downloaden. Zo ben je toch altijd een stuk zekerder en vooral als je ergens minder de streek kent.

Gepost door: Patrick | 24-01-17

bijzonder leuk is dat, paarden in het wild!

Gepost door: fotorantje | 24-01-17

Hoi Mizzke!
Die laatste foto's met de witte paardjes zijn zo mooi! Net schilderijtjes met dat bevroren water! Ziet er een beetje sprookjesachtig uit allemaal!
Groetjes!

Gepost door: lena | 24-01-17

@ Patrick..
We waren daar wel vaker verkeerd gelopen.. soms zijn er paaltjes omgevallen en dan zie je ze dus niet.. was deze keer ook zo. Is wel fijn als je dan de route toch nog bij je hebt ja.

@ fotorantje..
Heb de mensen wel van de foto's gehouden, want het stond er ineens zwart van.. die paardjes trekken zich er niet zo heel veel van aan, van al die aandacht, maar heb weleens gelezen dat ze goed kunnen bijten als ze zich in het nauw gedrongen voelen.

@ lena..
Moest tegen de zon in fotograferen, maar dat kwam de sfeer van de foto's nu wel ten goede hè!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-01-17

Maar daar moet je u geen zorgen om maken MizzD, die zoekt die vindt, het leek vreemd op het eerste zicht, maar ik heb je wel gevonden, alles is prima weer op orde.
Goeie avond met je "jongens" samen.

Gepost door: greta | 24-01-17

@ greta..
Och nee.. ik maak me er geen zorgen om, maar het was absurd lang hè, dat lege witte stuk! Het kostte me nog wat moeite ook om het te corrigeren.. en hoe het kwam weet ik eigenlijk nóg niet. Maar zo is het weer goed! :-)
Jullie ook een fijne avond samen!

Gepost door: mizzD herself | 24-01-17

Tchoh, schitterende plaatjes en grappig uitgelegd. MizzD in topvorm.

Gepost door: Gidsjoris | 24-01-17

Héérlijke tocht, MizzD !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 24-01-17

Ik dacht dat mistletoe meer voorkwam in het zuiden .In Frankrijk heb je streken waar de meest bomen dergelijke bollen op de takken hebben. Blijkbaar ook meer noordwaarts ook dus.
Schattig die witte paardjes, in het Zwin lopen er ook zo'n kleine paardjes maar ze hebben een grijsbruine huidskleur met donkere manen.
Ben je zeker dat het wolfsmelk is? Ik heb in de tuin een soort helleborus staan die erg goed lijken op die struikjes en de wolfsmelk is hier nog niet uit zijn winterslaap.

Gepost door: magda | 24-01-17

@ magda..
In de Ardennen en in Noord-Frankrijk zag ik ook al vaak van die bollen in de bomen hoor.. maar wat die plant op de grond betreft heb je gelijk.. da's inderdaad een helleborus! Ik vond het al zo vroeg voor een wolfsmelk, maar deze soort helleborus lijkt er wel wat op. :-) Ik pas m'n tekst aan.. thanx voor de correctie!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-01-17

die zon ziet er mij inderdaad heerlijk uit!

Gepost door: pieterbie | 25-01-17

De commentaren zijn gesloten.