27-01-17

Lief om te krijgen, leuk om te volgen..

bloei 00a.jpgAls ik jarig ben, krijg ik heel vaak wel de nodige bloembollenmandjes.. en dat was dit keer niet anders. Het is er de tijd van het jaar voor hè.. in de bloemenwinkels staat niks anders zowat hehe. Ik kreeg ook nog de nodige bosjes tulpen.. fantastisch, want dat zijn toch wel m'n lievelingsbloemen hoor. Ik vind tulpen zo lekker eigenwijs in de vaas.. zet eens een bosje rozen neer.. als de knopjes al niet open waren, dan gaan ze open en daarna gaan die kopjes hangen en dan heb je het wel gehad. Kijk eens naar een bosje tulpen.. dat beweegt zowat!! dat groeit en kronkelt de vaas uit.. er gebeurt echt wat! da's nou juist zo leuk aan tulpen! Ik kreeg er van Grote Broer en Schone Zus.. die staan op het tafeltje waar ook de foto van mijn moeder staat.. kon zíj er ook een beetje van meegenieten hè..bloei 00b.jpg

En ik kreeg nog een prachtige bos in gemengde kleuren van m'n schoonouders, die staat op de eettafel en was het eerst een nette mooi geschikte bos..bloei 01a.jpg

.. nu staan ze uitgewaaierd over de volle breedte van de tafel..! bloei 01b.jpghahahaa..

Maar de bolletjes dan.. zó leuk om te krijgen ook! bloei 02a.jpg

Ik kreeg er van zussie ardnas in een rechthoekige mand..bloei 02b.jpg

.. en van een neef en zijn vriendin in een langwerpige ovalen mand..bloei 02bb.jpg

.. beiden uit dezelfde serie haha.. met in allebei diverse soorten bloembolletjes, zoals tête-a-tête-narcisjes, crocusjes en hyacintjes, en met een eender stenen vogeltje erin.. heel schattig! Met die van zussie was wat aan de hand.. want eerst nam ik déze foto ervan..bloei 03.jpg

.. ah ja.. Jaxon vindt die zogenaamde 'vogelnestjes' bijzonder leuk.. net als die felgroene namaak-mosjes trouwens.. die heeft ie al verschillende keren gegapt! De laatste keer van dat vogelnestje had ik het niet eens gezien.. het lag achter de bank op de grond.. had ie het gegapt en meteen laten vallen, de sufferd..! hehe! Misschien omdat ie net toen iets zag wat ie nog interessanter vond.. zoals wellicht de hyacintenbolletjes in het plantenbakje dat ikzelf had opgemaakt een paar dagen vóór m'n verjaardag..?bloei 04.jpgbloei 04a.jpg

.. jawel.. daar heeft ie het groen namelijk ook al vanaf geknabbeld.. grrr! Da's echt iets dat z'n voorgangers nou nog nóóit gedaan hebben hoor, van de kamerplanten snoepen.. en ik wilde maar dat déze doerak er ook eens mee stopte..!

In het midden van de bloembollenmandjes een houten potje met nog meer narcisjes.. van Grote Zus gekregen, en een frisgroen potje blauwe druifjes die ik van een nichtje kreeg..bloei 02c.jpg

.. en op de salontafel nog een allerliefst minipotje (mét hartje eraan hehe), ook met narcisjes.. en ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet meer weet van wie ik die gekregen heb..! ik dacht ook van ardnas, maar als het niet zo is, dan schrijft ze dat hier wel bij de reacties haha..bloei 05.jpg

Het is duidelijk.. alleen de narcisjes zijn al aan het uitkomen in deze eerste week na mijn verjaardag.. ik kan nog zéker een week genieten van deze bloembakjes.. en dat ga ik zéker doen ook!

bloei 06a.jpgbloei 06b.jpg

De bloemen in het boeket dat ik van mijn jongens kreeg, staan voor het grootste gedeelte ook nog heel mooi.. alleen sommige rozen beginnen een klein beetje te hangen.. en ook de eustoma's zullen niet allemaal helemaal gaan uitkomen denk ik. Maar ik geniet er nog elke dag van, van die aparte kleurige bloemen allemaal.. is toch heerlijk om zo letterlijk én figuurlijk in de bloemetjes gezet te zijn?

GROETJESSS!!!

bloei 07.jpg

08:06 Gepost door mizzD | Commentaren (18)

Commentaren

Hoe mooi MizzD. Wat heerlijk nà de donkere dagen brengen ze echt een lentegevoel in geur en kleur al naar binnen ..een enorme stimulans voor ons mensen, en weer een leuk speeltje voor Jaxon. Mooi cadeau van de zussen!
Wat mooi je tafeltje, eigenlijk zou iedereen zo een mooi gedenkplaatsje moeten hebben.
Rozen koop ik nooit, ze zijn zo fragiel, maar ik heb zo'n rechte vaas MizzD, een accubak( in verschillende grote te krijgen) noemen ze dat, en daar kan je tulpen heel goed rechtop houden, omdat ze even wijd is boven als onderaan, anders gaan je tulpen rap als een paraplu erbij staan.
Veel kleurrijk genot gewenst.

Gepost door: greta | 27-01-17

Ben jij een verwende scheet met je verjaardag!

Gepost door: Joke | 27-01-17

@ greta..
Neeeee... géén speeltje voor Jaxon hoor.. hij mag daar niet aanzitten hehe.

Ik koop zelf eigenlijk ook nooit rozen voor mezelf.. maar weleens voor anderen, hoewel het eigenlijk wel stom is, want ze komen bijna nooit mooi uit. Maar zo'n accubak voor tulpen.. ja dat ken ik wel, maar ik vind het juist zo leuk dat die tulpen zo'n 'paraplu' worden! :-) een deel van de charme van tulpen voor mij hoor!

@ Joke..
En dan heb je al het lekkers, de gevulde envelopjes en de flessen wijn nog niet gezien..! Ja ja.. ben echt verwend geworden hoor! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-01-17

Hoi Mizzke!
Da's ook het leuke aan jarig zijn hé! Dan word je letterlijk in de bloemetjes gezet! En als je dan ook nog eens populair bent...
Jaxon geniet duidelijk mee van de mooie bloembakjes! ;-))
Tulpen zijn inderdaad heel eigenwijs mooi hé!
Groetjes!

Gepost door: lena | 27-01-17

Kan het geloven dat je geniet van al die bloemenpracht. Het fleurt de duistere dagen die er zijn als de zon niet schijnt helemaal op! Geniet er maar van de tijd dat ze zo mooi staan.

Gepost door: magda | 27-01-17

Heb weer wat gemist in je blogjes. Een verjaardag,Nu je bent het hele jaar nog jarig dus van deze zijde van Harte nog. Je presentjes zijn heel kleurrijk en bloemen houden van mensen en andersom ook. Tulpen kunnen ook heel lang staan als men ze goed behandeld. Heb eens tips gegeven op 1 van de websites. Vandaag ook maar even wat bosjes gehaald van enkele bloemen want dat doe ik meestal wel voor het weekend. Het maakt het dan extra gezellig in huis. Ik wens je gezellige weekend samen en met jullie viervoeter.

Gepost door: Tine de Jong | 27-01-17

@ lena..
Populair?? hahahaa!
Jaxon mag dat niet hehe.. maar eigenlijk heb ik dat liever dan wat ie vandaag doet.. hij heeft blijkbaar iets (voor hem) vreemds gezien in de tuin en daar is ie de hele ochtend al naar aan het blaffen.. word er echt supergek van! nóg iets wat z'n voorgangers nog nooit gedaan hebben.. het is een specialleke hè! :-)

@ Tine..
Och geeft niks hoor.. ben inderdaad het hele jaar nog 57! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-01-17

Heerlijk, en Jaxon had er blijkbaar ook zijn plezier aan...

Gepost door: Gidsjoris | 27-01-17

@ Gidsjoris..
Ja, maar nogmaals.. hij mág dat niet!!! hahahaha!

Gepost door: mizzD herself | 27-01-17

Wat een bloemenweelde heb je gekregen Mizz. Ik kan geen bloemen meer in huis houden, ik had altijd bloemen op tafel en geen van mijn vorige katten keek er naar om. Maar nu Molly, die haalt alle bloemen uit de vaas en verspreidt die over de kamer en de keuken, tja een bloementapijt, daar heb ik ze dan niet voor gekocht natuurlijk. Van bepaalde kamerplanten eet ze ook stukken af en dat terwijl ze overdag naar buiten kan wanneer ze maar wil, daar kan ze gras eten maar dat schijnt minder lekker dan kamerplanten. Jaxon heeft dus ook zulke plantenhapjes buien zo te zien.

Gepost door: Haba | 27-01-17

Tulpen uit Amsterdam in Rotterdam:-))

Gepost door: Patrick | 27-01-17

ze hebben je terecht in de bloemetjes gezet Mizzd

groeten

Gepost door: willy | 27-01-17

@ Haba..
Tja.. ik ken dat wel.. heb ook zussen met katten en die laten de bloemen vaak ook niet in de vaas. Van honden had ik het nog nooit gehoord.. maar ja.. Jaxon is wel een hele speciale hehe. De bloemen blijft ie wel vanaf.. hoewel.. het siergroen dat bij het boeket zit, heeft ie ook al een paar keer aandachtig bekeken hoor!

@ Patrick..
Euhmm.. nee, tulpen uit Oud-Beijerland en Dordrecht hoor..! :-P

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-01-17

Allee vooruit, als ik ooit in de gelegenheid kom om een kado voor je te kopen, dan weet ik nu al wat geven :-)

Gepost door: Dirk | 27-01-17

@ Dirk..
Makkelijk hè! :-)))

Gepost door: mizzD herself | 27-01-17

Héérlijk, MizzD, verwend worden... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 27-01-17

fleurig mooi! en lentegevoel

Gepost door: fotorantje | 28-01-17

toch wel leuk in de bloemetjes gezet worden

Gepost door: pieterbie | 29-01-17

De commentaren zijn gesloten.