02-02-17

De stand van zaken..

bloem 05.jpgDe tweede van de tweede vandaag.. bekende datum.. waarvan ook alweer? ah jaa.. het is de trouwdag van onze koning Willem Alexander en zijn Maxima hehe.. alweer 15 jaar getrouwd.. makkelijk te onthouden met zo'n datum als 02-02-02 hè.. dat had die linkmiegel Wim-Lex slim bedacht! En mensen met geld krijgen echt álles voor elkaar lijkt het wel.. die twee hadden ook nog eens het prachtigste weer van de wereld zo begin februari..! Eigenlijk zou het vandaag ook mooi zijn, maar daar zie ik voorlopig niet echt veel van..!
boom 04.jpgMaar de huwelijksverjaardag van dat koningspaar.. aaach, dat interesseert mij niet zoveel hoor.. als de mensen maar gelukkig zijn, dat hoop ik voor élk koppel hehe. De posttitel slaat daar dan ook helemaal niet op hehe.. nee, ik wilde nog eventjes terugkomen op wat postjes van vorige week.. van de 27e januari, toen ik het over m'n bloembollenbakjes had.. en van de 28e toen ik jullie een beetje de kaalslag in ons wijkje door die bomenkap liet zien.

Die bloembollenbakjes.. dat is leuk om te volgen schreef ik in dat vorige postje.. en dat doe ik dus ook. En het valt inmiddels wel op, dat de bak van zussie ardnas het wel ietsje beter doet dan die van neeflief.. de narcisjes in die van zussie komen helemaal uit, die in de andere mand verdorren in de knop! Wat jammer! Ik vrees dat die mand ietwat te koud gestaan heeft in de koelcel in de zaak waar het gekocht is! bloem 00.jpg

De hyacinten komen in beide mandjes wel uit.. die van zussie zijn al wat verder, het zijn enkele witte..bloem 01.jpg

Maar de (volgens mij paarse) hyacint in het andere mandje komt er ook aan, die is gelukkig niet bevroren geweest..bloem 02.jpg

IMG_2807a.jpgDe krokussen in beide bakjes zijn nog niet open, maar ik zie wel al bloemknopjes.. en die zie ik inmiddels gelukkig ook in het potje blauwe druifjes dat ik van m'n nichtje kreeg.. dacht even dat er alleenIMG_2808a.jpg groen uit kwam, heb dat zelf ook al vaker aan de hand gehad hoor. Die bolletjes zijn dan te hard 'voorgetrokken'.. maar die bolletjes gaan dan gewoon in de tuin de grond in.. dan bloeien ze volgend jaar dáár wel! Maar nú kan ik er eerst binnen ook van genieten.. en dit jaar dus al hehe.
De hyacint die ikzelf gekocht had en waar Jaxon aan geknabbeld had in een gestolen momentje, heeft daar gelukkig geen hinder van ondervonden en komt langzaam maar zeker ook tot volle wasdom..bloem 03.jpg

.. en het zijn nog twéé bloemen uit één bol ook! hehe. Ik heb dus nog het één en ander om naar uit te kijken.. leukkk! De tulpen zijn inmiddels allemaal wel weg, maar daar heb ik toch wel zeker 10 dagen plezier van gehad! Van het boeket van m'n jongens staan nog een paar laatste bloemen.. de sterkere soorten, waarvan die eustoma's ( waar het openingsfotootje van deze blog er nog eentje was) me vooral verbaasd hebben.. die hielden het veel langer vol dan ik voor mogelijk gehouden had!bloem 04.jpg

De bomenkap dan.. het was de vorige keer dat ik hier foto's van maakte voor m'n blog nogal mistig geweest.. en vorige week vrijdag ben ik er tijdens het uitlaatrondje van Jaxon eens wat dichter langs gelopen.. hier vooraan staan de bomen nog, verderop zijn toch wel twee bermvakken, plús de stoep voor de christelijke basisschool, nu erg leeg..boom 00.jpgboom 01.jpgboom 02.jpg

Die borden (met parkeerverboden erop voor de hele vorige week) zijn inmiddels ook al weggehaald.. dus men maakt geen haast met het heraanplanten van nieuwe bomen. Maar aan de voorbereidingen in de stoep voor de school zie je dat dat nog wel gaat gebeuren..boom 03a.jpgboom 03b.jpg

Op een boom aan de singel ná de school zag ik die mooie grote zwam waar ik afgelopen zondag een haiku bij maakte..boom 08a.jpg

Ik weet eigenlijk niet of dat óók een kastanjeboom is.. maar dat het niet goed is als er zwammen op groeien, staat buiten kijf hè! Dus hoe lang dié boom nog blijft staan..?boom 08b.jpg

Teruglopend zagen Jaxon en ik dat het sprietige boompje, dat eerder al een (door een herfststorm) afgebroken boom vervangen had, weer weggehaald was.. ik denk dat men meer uniformiteit wil toch aan die weg.. en hopelijk ook wat meer volwassener bomen meteen.. dat zou wel een beter gezicht zijn dan eerst járen van die sprietjes hè..boom 05.jpg

.. maar ik heb al vaker gezien dat gemeentewerken daar niet zo om geeft hoor.. aan een mooie lommerrijke weg in een buurwijk werden de mooie over de weg gebogen bomen gekapt en vervangen door.. sprietjes dus!! Je wist niet wat je zag! Dus ik hou m'n hart vast voor ónze wijk hoor!boom 06.jpg

Weer aangekomen bij onze eigen straat, keek ik met hernieuwde bewondering naar de mooie oude bomen die hier dus nog níét gekapt zijn.. en dit is volgens mij echt ook een kastanjeboom..boom 07a.jpg

Die rottige kastanjeziekte ook hè.. zo jammer dat daar nog niks aan te doen is.. behalve kappen dan. Hopelijk blijft dat deze nog even bespaard!

Wordt ongetwijfeld nog weleens vervolgd!
216.gifEn wat ook nog vervolgd werd.. m'n tellertje, die ging een paar weken geleden over de 1230000.. en ik hoopte dat het formidabel217.gif leuke getalletje van 1234567 wellicht op m'n site zou gaan 218.gifverschijnen. Nu begint het pas echt dichterbij te komen, want gisteren ging het tellertje over de 1234000! Nog zo'n 500 nu te gaan dus.. spannendddd!

GROETJESSS!!!

boom 07b.jpg

08:10 Gepost door mizzD | Commentaren (17)

Commentaren

Dus de 2de van de 2de waren wij 15 jaar geleden op weekend in Duitsland en dat herinner ik me weer dank zij jou
En na de 2de komt de 3de en dan .....'

Gepost door: Merel | 02-02-17

@ Merel..
Haha.. jij kijkt wel héél erg uit naar je verjaardag hè! :-P
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-17

Goede middag Mizz. Tja in februari heb je best wel vaak een zonnetje hoor. Mijn trouwdag was 19 februari en wij hadden ook stralend weer toen.
Nou ik weet het niet zeker, maar Molly heeft het geloof ik nu opgegeven, maar als die muis daar zijn laatste adem heeft uitgeblazen zal ik het vast wel ruiken binnenkort, vrees ik.

Gepost door: Haba | 02-02-17

@ Haba..
Goeiemiddag! :-) Nou.. ik weet nog heel goed van toen mijn oudste zus de eerste keer trouwde.. op Valentijnsdag was dat, in 1979 en ze had toen een heuse sneeuwstorm op haar trouwdag..! De zwarte koets met ook zwarte paarden ervoor die het bruidspaar voor hun vervoer die dag gehuurd hadden, staken wel extra goed af haha! Er zijn ook meer Elfstedentochten in februari geweest dan in welke andere wintermaand dan ook. Dus het kán wel vaker mooi weer zijn in februari, maar ook best heel slecht hè!
:-) Maar wel fijn dat jullie ook een mooie dag hadden toen je trouwde natuurlijk.. dat het niet alleen maar die mensen met blauw bloed toekomt hè hahahaa!

Ooit eens op m'n werk een dooie muis van achter het panelenplafond gehaald.. omdat het hele lokaal ernaar stonk.. dat wil je echt niet in d ehuis hebben hoor.. denk dat die zware kast dan toch wel van z'n plek zal gaan..! ;-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-17

de tweede van de tweede..

ik dacht spontaan aan "Lichtmis" Mizzd

en de traditie wil dat er dan pannenkoeken gebakken worden..

1234567.. dat wordt uitkijken...

en wie doet beter, vraag ik me af

groeten

Gepost door: willy | 02-02-17

Die 2e februari is hier bij ons ook een speciale dag want dan is onze dochter jarig:-) als ze daar bezig zijn met de bomen om te halen kan het volgens mij niet lang duren daar bij jullie en zeker al niet als ze ziek zijn.

Gepost door: Patrick | 02-02-17

MizzD zal je een nachtje moet wakken bij je blog. Jammer dat Axeltje je copywriter er niet meer is, die zou wel aan de slag gaan, als hij niet in slaap valt natuurlijk. Maar Jaxon die moet nog in opleiding denk ik;
Dat mooie lepelplantje dat kan je makkelijk overhouden MizzD, regelmatig wat water, de bruine bladeren uitknippen en je krijgt een mooie plant, eigenlijk een heel makkelijke, en altijd heb je bloemen in huis.
Groetjesssss

Gepost door: greta | 02-02-17

@ willy..
Aaah.. de pannenkoekendag..! van 'geen vrouwtje zo arm of ze heeft wel een pannetje warm' of zoiets hè haha! wist niet meer dat dat de 2e feb. was eerlijk gezegd.. ik ken die dagen niet zo.

@ Patrick..
Oh, van harte dan aan je dochter! xxx
Ik weet het niet hoor wat die bomen betreft.. de boel is nu weer helemaal opgeruimd. Maar wie weet doen ze het in fases.

@ greta..
Neeee.. de tijden van waken bij het blog zijn voorbij hoor.. ik zie het of ik zie het niet.. maar het zou wel leuk zijn óm het te zien! :-)
Jaxon is nog in opleiding inderdaad.. haha je wordt niet zomaar co-writer van dit blog natuurlijk! :-)))

Een lepelplant..?? ik weet niet welke je nu bedoelt hoor.. die Spathiphyllum.. met die witte platte bloemen? in dat plantenstukje dat ik zelf samenstelde? Ja, dat zijn makkelijke planten.. ik heb er meerdere.. maar ze bloeien niet allemaal meer.. na verloop van tijd komt er geen bloem meer in. Maar ze zijn wel heel handig als aangever voor wanneer de kamerplanten water moeten hebben! Daarvoor heb ik er speciaal eentje op de hoek van de wandkast staan.. als die slap hangt, krijgt alles een beetje water. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-17

Ik moet er niet aan denken dat de bomen gerooid zouden worden aan de weg die naar onze wijk gaat. We wonen nu 25 jaar in onze wijk en nu is het een prachtige laan geworden die naar onze wijk gaat. In het begin stonden er hele kleine boompjes en de laan wordt ieder jaar mooier vooral in de lente en zomer.

Gepost door: Noortje | 02-02-17

Ik kende de Latijnse naam niet, wij zeggen altijd lepelplant.
Is een plant die je ook rond de vijvers ziet staan, dus houden ze van vocht, vandaar lusten ze wel een goed glas water en wat plantenmest. Hier staat er eentje die wel al drie jaar is, en bloeien dat het een lieve lust is.
Regelmatig zet ik ze even in de douche, is goed voor de bladeren, zo zijn ze stofvrij. Zijn wel heel mooie bloemstukjes die je hebt.

Gepost door: greta | 02-02-17

@ Noortje..
Die ene laan was daarna het aanzien niet meer waard.. er staan grote villa's aan, maar als alles zo kaal is, zien die er toch ook een stuk minder voornaam uit hoor!

@ greta..
Heb ondertussen lepelplant gegoogeld en dat is 'm inderdaad. Wist niet dat ze ook buiten rond vijvers kunnen.. zo leer je elke dag weer wat bij hè! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-17

Pure verwennerij, MizzD, die bloemen, zeker voor jou, maar ook een beetje voor ons.
Amai, da's nogal een leegte..., eens zo goed te zien als je beide foto's bekijkt.
Nog 364..., spannend... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 02-02-17

@ Lies..
Ah ja.. ik laat jullie expres ook een beetje meegenieten hè!

Tja.. het zal wel even duren eerdat het weer een beetje ergens op gaat lijken.. maar voorlopig staan de nieuwe bomen er nog niet in. Misschien pas als er geen vorstkans meer is?

Nee, volgens mij zijn het er nog ietsje meer dan 400 hoor! maar het schiet toch al op.. vanmorgen moest ik er nog 540!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-17

Lichtmis dat is ook de verjaardag van mijn oudste zus ;-)
Mooi hoor al die plantjes die uit bloembollen groeien dat doet ons al naar de lente hopen. Maar dat is het bijlange nog niet.
Spijtig voor die bomen dat ze niet te redden waren.
Bij ons in de gemeente is het erger gesteld. Ze halen er een hele baan bomen, planten en struiken uit om een nieuwe tramlijn aan te leggen.

Gepost door: emmy | 02-02-17

@ Emmy..
Oh tegelijk gereageerd! :-)
Van harte met je grote zus! xxx :-)

Nee.. er komt weer een koudegolf aan als ik het goed heb begrepen.. we zijn ook nog maar net in februari hè.

Voor infrastructuur gaat er vaker wat weg wat een ander mooi vindt.. maar dan heeft het nog wél nut in ieder geval. Dit hier óók.. de bomen waren ziek.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-17

wat vaderlandslievend van je dat je de trouwdatum van je koning van buiten kent.
Ik zou het niet weten.
Maar zijn hebben het ons wellicht niet zo gemakkelijk gemaakt.

Gepost door: pieterbie | 03-02-17

@ pieterbie..
Nee, dat zij op 04-12-1999 getrouwd zijn heb ik even opgezocht hehe.. ik weet wél dat Mathilde op 20 januari jarig is.. maar da's logisch, op die datum ben ik zelf ook jarig! :-)))

Gepost door: mizzD herself | 03-02-17

De commentaren zijn gesloten.