21-02-17

Lekker afwisselend..

abos 00.jpgDe weg waar ik nu op wandelde, tijdens de Snerttocht vanuit Prinsenbeek afgelopen zaterdagochtend, zou rechtstreeks naar het bos leiden, maar daar was ik nog niet hoor, het was een vrij lange weg.. en ik zag voorlopig nog genoeg leuke en mooie dingen om vast te leggen. Behalve die windvanen zag ik bij een boerderij langs het toegangsbruggetje een paar flinke dotten bloeiende heide..

abos 01.jpg.. een hond op het terrein ging behoorlijk tekeer, sowieso omdat ik langskwam, maar toen ik ook nog eens bukte om wat bloeiende krokusjes in de berm te fotograferen was het helemaal prijs hehe..abos 02.jpg

Schattig hè, zomaar in het wild? Ik vond ze vroeg ook, maar zag later ineens nog veel meer krokusjes. Ach ja.. zo gaat dat.. ineens komt alles op, na de sneeuwklokjes de krokusjes en dan straks de narcissen, hyacinten en de blauwe druifjes en daarna de tulpen.. da's zo'n beetje de volgorde volgens mij.
De mist begon langzaam al wat minder te worden nu.. maar over de velden heen was het nog flink heiig..abos 03.jpg

Na nog een laatste boerenwoning..abos 04.jpg

.. maakte het pad een slingertje om een spoorwegovergang over te gaan..abos 05.jpgabos 06.jpg

Aan de andere kant ging het nu langs een water met rietkragen.. plús de nodige rietsigaren (zoals wij die thuis altijd noemden.. heb lang niet geweten dat dat de echte naam niet is haha)..abos 07a.jpgabos 07b.jpgabos 07c.jpg

Aan de andere kant, over een slootje heen, liep nog steeds de weg.. en aan die weg nog steeds mooie grote boerderijen..abos 08.jpgabos 09.jpg

.. maar uiteindelijk kwam ik dan toch bij een t-splitsing.. hier moest ik de kruisende weg oversteken en ging het eindelijk dan het bos in. Het is een gedeelte van de Baronie van Breda en heet het Liesbos.. jaja LIES.. ik wandelde weer eens in het Liesbos, dat deed ik al vaker hè..abos 09a.jpg

Eerst nog langs een laatste woning.. met een mooi rieten dak..abos 10.jpg

.. daarna naar links het bos in, wat duidelijk aangegeven was door de wandelvereniging.. alleen de mensen die 25km liepen, mochten hier nog een extra lus maken..abos 11.jpg

Een prachtig beukenbos was het hier.. maar in de verte zag ik allemaal kokertjes (die beetje lichtgele) waarin jonge naaldbomenstekken stonden.. het wordt dus een meer divers bos hier van lieverlee..abos 12.jpg

.. maar het was sowieso al heel erg genieten hoor..abos 13.jpgabos 14.jpgabos 17.jpg

Het (lange!) pad dat ik eerst moest volgen, was een beetje glibberig.. ik moest oppassen niet uit te glijden en was blij dat ik m'n goeie wandelschoenen aanhad..abos 16.jpgabos 18.jpg

En toen.. brak de zon echt door! daar had ik wel naar uitgekeken hoor.. vond het nogal frisjes in die mist..abos 19.jpg

De kleuren van het bos kwamen ook meteen veel mooier uit..abos 20.jpg

Het laatste stukje van de wandeling bewaar ik voor een volgend postje.. ben (alwéér!) een beetje geveld met een zware verkoudheid.. ben nog wel op de been, maar alles is een beetje vermoeiender dan anders, dus ik hou me lekker rustigjes.. voor zover dat gaat dan met een jonge hond in huis hehe!

GROETJESSS!!!

abos 21.jpg

08:15 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

Goede middag (nou bijna middag) Mizz. Ja in het Liesbos gingen we vroeger ook wel wandelen, altijd een mooie omgeving daar.
Ik kom net terug uit het asiel en nu na mijn lunch straks hier in huis nog wat doen. Ik wens je een fijne dinsdagmiddag en avond toe.

Gepost door: Haba | 21-02-17

Redelijke villa's daar en dat moet ook leuk zijn daar te wonen met zo een bos in achtertuin.

Gepost door: Patrick | 21-02-17

@ Haba..
Het is inmiddels wel middag, dus goeiemiddag terug! :-)
Liesbos, Mastbos, Ulvenhoutsebos.. van oudsher de bossen waar wij altijd gingen wandelen.. plús het bos bij Chaam en de Loonse en Drunense duinen.. ja mijn ouders waren liefhebbers van een mooie boswandeling op de zondagmiddag hehe.

@ Patrick..
Ik zou het geen villa's noemen.. meer grote boerenwoningen, maar woongenot zullen ze zeker geven. :-) en al zeker met dat bos zo vlakbij inderdaad!

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 21-02-17

Grr... rottige verkoudheden. Hier ook hoofdpijn hoesten, kortom geen enkele energie om maar iets te doen.Zelf de computer staat er wat troosteloos bij. Nu na een grote week, beginnen pas de meeste klachten stilletjes aan milder te worden. Maar een vermoeid, slap gevoel. en dan een bijkomende hoest lijken helemaal niet te wijken. Gewoon echt goed uitrusten MizzD, is heel belangrijk, natuurlijk je jongen moet ook zo nodig even buiten. Maar nu even geen te grote wandelingen.
groetjesssssss maar alles komt wel weer goed MizzD, maar er is nu dit jaar echt wel veel geduld nodig, hoor ik van iedereen, eer je weer je echt te been bent.

Gepost door: greta | 21-02-17

met of zonder zon, maakt ook een groot verschil voor je foto's Mizzd..

beterschap gewenst

Gepost door: willy | 21-02-17

heerlijk zo'n landelijke wandeling!
veel beterschap

Gepost door: fotorantje | 21-02-17

@ greta..
Ik denk dat het niet zo'n zware aanval was als begin januari, maar vermoeiend is het sowieso.. met zo'n dichte neus is het moeilijk ademhalen hè. En geen smaak vind ik ook niks.. en sinds ik 10 jaar geleden m'n smaak niet meteen meer terugkreeg na een flinke verkoudheid ( gelukkig is dat na jaren toch weer bijna helemaal terug gekomen), heb ik daar ook schrik voor, maar gelukkig komt het nu toch alweer langzaamaan terug pfjewww!
Ik doe rustig aan hoor.. geloof me maar. En vandaag scheen het zonnetje, dat was fijner dan de miezerregen van gisteren.

@ willy..
Da's altijd zo hè! kleuren komen veel mooier uit als de zon erop schijnt! :-)

@ fotorantje..
Ja, niet zo erg om het wat korter te moeten houden als het zo mooi en afwisselend is hoor!

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 21-02-17

Ik wandel hier dit jaar nauwelijks. Manlief heeft erg veel last van zijn voet en is al weken heel verkouden. Zelfs de loopband schiet er dit jaar nogal eens bij in.
Ik zal wel blij zijn als ik weer een georganiseerde tocht in Nederland kan lopen. In principe heb ik er al een gepland met mijn wandelmaatjes voor eind maart. Nu wandel ik maar met jouw georganiseerde tocht mee.

Gepost door: Noortje | 21-02-17

@ Noortje..
Gelukkig weten jullie je nog met andere dingen te vermaken hè.. zoals mooie autoritjes. Wel vervelend voor je man.. niét leuk om zoveel klachten te hebben als je lekker weg bent.
Het is niet veel om mee te wandelen hehe.. een tochtje van 5 kilometer, voor een doorgewinterde wandelaar als jij bent. Maar aach, straks kun je er weer tegenaan hè.. ook iets om naar uit te kijken! :-) Ik had ook al een volgend tochtje in de planning staan.. komende zaterdag is de Zuurkooltocht in Dordt.. maar er wordt erg slecht weer opgegeven tot nu toe.. als dat niet verandert vrees ik dat het niet door zal gaan voor mij (ons, wellicht dat er ook wat familie nog mee ging).. over die dijken van Dubbeldam in de stromende regen met een harde wind lijkt me niet verstandig als ik net weer van m'n verkoudheid af ben..!
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 21-02-17

Lente tussen herfstbladeren, MizzD... 'Sigaren' zijn fotogeniek. Het Liesbos, ben er làààng geleden geweest. Speciale 'kleur' in 't bos, deze tijd van 't jaar.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 21-02-17

Fijne wandeling zo tussen de bomen
En die krokussen brengen de lente weer wat dichter bij

Gepost door: Merel | 21-02-17

@ Lies..
Prachtig toch, lente tussen de herfstbladeren.. in de winter? :-)))
Lies in het Liesbos.. had erbij willen zijn! :-)

@ merel..
Alsmaar dichter en dichter hè.. en we kunnen bijna niet wachten! :-)))

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 21-02-17

geen loslopende honden: jammer!
Amai, die boerenwoning ziet er toch een luxe bedoening uit.
Goed bezig: hopelijk OK met de voetjes.

Gepost door: pieterbie | 22-02-17

@ pieterbie..
Nee daar niet.. maar er zijn in de bossen hier altijd wel plekken waar de viervoeters wél los mogen hoor. Je kunt andere wandelaars ook niet altijd een loslopende hond opdringen hè! :-)

Gepost door: mizzD herself | 22-02-17

Het bos kleurt zo mooi met al de roestkleurige bladeren op de bodem.

Gepost door: magda | 22-02-17

De commentaren zijn gesloten.