08-03-17

Een hondje in de branding..

hoek 00.jpgHet strand van Hoek van Holland.. daar waren vriendlief, Jaxon en ik afgelopen zondagochtend aangekomen, toen we het goede weer te baat namen, dat alleen die ochtend zou duren.. 's middags regende het! Na langs de haven, door de achterduinen én het duingebied zelf gewandeld te zijn, kwamen we eindelijk via een duinovergang op het strand uit. Je hebt hier meteen uitzicht op de pier die langs de Nieuwe Waterweg, dé ingang het land in richting de havens van Rotterdam, de zee insteekt. Jaxon was inmiddels al een tijdje los en rende als een dolle vrolijk over het strand, op zoek naar vriendjes.. die waren er genoeg hoor..hoek 01.jpghoek 02.jpghoek 03.jpghoek 04.jpg

't Was zo vroeg op de dag nog niet zó druk, maar er is hier altijd wel volk. Je kunt dan ook meer dan alleen maar over het zand lopen hè.. er is altijd die druk bevaren route bij die pier, waar altijd wat te zien is.. ik zag een groot containerschip de Waterweg opvaren bijvoorbeeld..hoek 05.jpg

Nee.. je kunt nooit zeggen dat er geen kip op het strand was hier hehe..hoek 06.jpg

Er was even weer een vervelend incidentje met een slechtgehumeurde hond.. een 'ridgeback' dit keer. Zonder enige reden begon ie te grommen naar Jax en bijtende bewegingen te maken.. Jaxon maakte dat ie bij de baas kwam.. die liet hem tussen z'n benen door lopen en pakte daarna die andere hond, die nog steeds naar Jax aan het happen was, bij z'n nekvel en dirigeerde (gooide hehe) hem in de richting van zíjn baasjes. Die stonden erbij en keken ernaar.. bah, ik heb een hekel aan hondenbaasjes die hun hond los laten lopen en er dan geen enkele verantwoordelijkheid voor op zich nemen.. zelfs niet als de hond zich slecht gedraagt.. of eigenlijk júíst als de hond zich slecht gedraagt! Jaxon was er een beetje confuus van.. de vrolijkheid was eventjes verdwenen. Hij liep wat stijfjes verder en begon ook een beetje vreemd rond om zich heen te zoeken.. we dachten eerst naar óns.. maar ik denk dat ie de drie hondjes, waar ie even daarvoor zo leuk had lopen spelen, kwijt was geraakt door het incident en graag weer op had gezocht. Maar die waren allang en breed verder gelopen natuurlijk. Geen nood.. hij vond wel weer nieuwe vriendjes hoor.. léúke, niet van die chagrijnige!hoek 08.jpg

Lekker een beetje in de branding spelen was ook leuk..hoek 07.jpg

We kwamen echter steeds dichter in de buurt van de pier.. en heel veel mensen komen van díé kant het strand op. Dus trok die hond geregeld op met hondjes die tegengesteld aan ons liepen.. dat was niet zo handig.. vriendlief moest vaak een heel stuk teruglopen om 'm weer mee de goede kant op te krijgen..hoek 09.jpghoek 11.jpg

Het containerschip was inmiddels al een heel stuk opgeschoten..hoek 10.jpg

.. en ik zag de nieuwe strandappartementjes tegen de duinenrand staan..hoek 12.jpg

.. apart model, maar er is over nagedacht.. dat grote raam op de bovenverdieping.. wauw, wat zal je daar een mooi uitzicht over zee door hebben!
De wolkenlucht bleef onveranderlijk mooi..hoek 13.jpg

.. en Jaxon had weer een paar nieuwe vriendjes om mee in het water te spelen gevonden..hoek 14a.jpghoek 14b.jpg

Die kleine vond ie wel héél erg leuk.. maar helaas.. ook deze hondjes gingen de andere kant op. Noodgedwongen moest vriendlief Jax toen maar aanlijnen.. anders blééf ie het strand op en neer lopen hè! En aach.. we waren nu toch al bijna bij de pier aangekomen. Door de bolling van het strand leek dit kraanschip ( echt wel een joekel!) over het zand te glijden..hoek 15.jpg

Dat was natuurlijk niet zo.. het zánd.. dat gleed zélf door de frisse bries wél over het strand hehe..hoek 16.jpg

.. maar het schip ging de pier op..hoek 17.jpg

.. oh nee.. dat leek ook maar zo haha, het voer toch gewoon op de Nieuwe Waterweg..hoek 17a.jpg

Bij de grote keien van de pier hadden zich vele schelpen verzameld.. vooral veel zwaardschedes en gapers..hoek 18a.jpghoek 18.jpg

We stapten hier de pier op, maar daarmee waren we nog niet aan het einde van onze wandeling. Morgen laat ik het laatste stuk daarvan zien!

GROETJESSS!!!

hoek 19.jpg

09:50 Gepost door mizzD | Commentaren (17)

Commentaren

altijd wat te zien aan de Nieuwe Waterweg Mizzd..

origineel camerastandpunt bij de voorlaatste foto..

groeten

Gepost door: willy | 08-03-17

veel mooie foto's van het strand
Jaxon heeft zich goed kunnen uitleven

Gepost door: fotorantje | 08-03-17

@ willy..
Yep.. altijd wat te zien daar.. er zijn mensen die het strand niet eens opgaan.. die kijken de hele dag bootjes vanaf de pier hehe.

@ fotorantje..
Ja, die had z'n ochtendje wel, die hond.. hier in de stad kan ie nauwelijks los, dus dat is altijd een kadootje voor 'm. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-17

Dat is nu het mooie aan die stranden in Nederland, je hebt van die wijdde uitzichten zonder dat het volgebouwd is. Maar daar kan het ook omdat er meer kustlijn is.

Gepost door: Patrick | 08-03-17

@ Patrick..
Het staat wel onder druk, die lege kustlijn.. er zijn steeds meer plannen voor bebouwing.. die gelukkig nog steeds wel op grote weerstand stuiten.. maar hoe lang nog?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-17

Heerlijk om zo met jullie mee te wandelen bij Hoek van Holland. Ik ben er alleen eens geweest voor wandeltochten.
2x voor de Nachtstrandwandeling en ook de start van de Strand 6daagse was in Hoek van Holland die ik 2 x gedaan heb.
Maar het is zo te zien best de moeite waard om er zo ook eens heen te gaan. Helaas veel te ver van ons vandaan want manlief zou zeker genieten van het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Waterweg.

Wat vervelend dat er baasjes van honden zijn die hun honden te veel hun eigen gang laten gaan zoals het baasje van die herders.

Gepost door: Noortje | 08-03-17

@ Noortje..
Ja, als je van schepen houdt, is het zeker de moeite er eens te gaan kijken.. er vaart doorlopend van alles voorbij,, hele grote vooral ook!

Die baas van die herders viel nog mee.. die dééd tenminste nog wat.. dat jonge stel van die ridgeback deed echt helemaal niks.. maar dat was echt wel een vals hondje.. om zomaar uit het niets zo te doen.. die hoort gewoon aan de lijn. Zag vanmiddag pas dat Jaxon er nog een flinke schram van had overgehouden op z'n dijbeen.. da's vast een puntje van een hoektand geweest. Midden op z'n snoet zit ook iets van een korstje, maar ik mag dat niet beter bekijken van 'm hehe, dus of dat er ook van is of gewoon een puistje weet ik niet. Ach, dat soort wondjes overleeft ie wel.. ik vond het zelf vervelender dat die hond meteen niet zo vrolijk en onbevangen meer was. Gelukkig kwam dat wel weer terug, maar het duurde eventjes hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-17

Jaxon treft het maar met je, hij kan zich heerlijk vermaken.
Je hebt een gezellige weblog.
Prachtig weer om aan het strand te zijn, je ziet meer meeuwen op strand en een kraai is volgens mij wel uniek.
Wat een schepen zijn het ook, indrukwekkend. Hans

Gepost door: Hans | 08-03-17

@ Hans..
Maar wij boffen ook met Jaxon hè.. het is superleuk om 'm zich zo te zien vermaken.. helemaal blij was ie. :-)

Ja, die kraai was wel apart.. maar er vlogen er meer van hoor. Bij de pier zie je heel vaak van die strandlopertjes.. ook leuke vogeltjes.
Oceaanreuzen komen er daar voorbij.. tja.. Rotterdam is een wereldhaven voor iets hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-17

Dat brede strand doet een beetje denken als wij in de richting van Zeebrugge kijken. Voorbij Zeebrugge richting Blankenberge heb je ook zo'n breed strand. Onlangs lagen er ook hier bergen van die messen en op andere momenten valt er hier niet veel speciaals te rapen. Zalig om langs zo'n strand te wandelen. Hier zien we vanaf de kust ook zo'n enorme schepen heen en terug varen de Schelde in en uit. Al is Zeebrugge niet Rotterdam er varen ook vel schepen in en uit.

Gepost door: magda | 08-03-17

@ magda..
Soms zie je heel veel van die schelpen en dan ineens weer niks meer.. weet niet waar dat aan ligt.
Die schepen zijn een extra attractie als je bij Hoek van Holland naar het strand gaat.. wij gaan vaker naar Ouddorp, maar daar is het echt alleen strand en duinen hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-17

Zàààlige plek, MizzD !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 09-03-17

Goede morgen Mizz. Weer een leuke wandeling, zeker voor Jaxon. Heerlijk rennen met andere hondjes spelen en even vrij zijn.
Hier ligt ook zo'n heerlijk lang en breed strand , even een wandeling en ik sta bij de zee.
Ik wens je een fijne donderdag toe.

Gepost door: Haba | 09-03-17

@ Lies..
Zeker weten! :-)

@ Haba..
Voor ons is de Hoek het dichtst bijzijnde strand maar dat is ook nog wel een half uurtje rijden.. zou mooi zijn om wat dichterbij te wonen.. zeker voor Jaxon. Maar gelukkig is het vanuit hier nog heel goed te doen.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 09-03-17

De hoek van Holland, daar zijn we 5 jaar geleden op fietsvakantie geweest. Zalig is het daar ! De Nederlandse kust is schitterend vind ik, zoveel mooier dan onze lelijke Belgische kust vol grijze betonnen woonblokken. Dat moet lekker zijn om daar zo kort tegen te wonen !

Gepost door: Dirk | 10-03-17

@ Dirk..
Half uurtje rijden.. iets korter dan Ouddorp, waar we vaker heen gaan. Maar allebei een heerlijk stukje kust! :-)

Gepost door: mizzD herself | 10-03-17

altijd leuk als ze wat vriendjes vinden om mee te spelen op 't strand

Gepost door: pieterbie | 11-03-17

De commentaren zijn gesloten.