10-03-17

The making of..

baby 00c.jpgVanavond ga ik eindelijk op kraamvisite bij m'n allerjongste achternichtje. Het ging voorspoedig met dat kleine ding.. totdat ze wat vreemde plekjes op haar huid kreeg.. de dokter stuurde haar en haar ouders linea recta terug naar het ziekenhuis, waar ze via een infuus antibiotica kreeg. Het was namelijk een huidvirus.. waarschijnlijk getriggerd door een klein verkoudheidje. Maar dit virus, dat SSSS genoemd wordt, is voor pasgeborenen levensbedreigend als het niet op tijd behandeld wordt. Want als het virus in de bloedbaan terecht zou komen (wat heel gemakkelijk kan, aangezien de huid loskomt), dreigt bloedvergiftiging en da's niet zo best voor die kleintjes!

baby 00.jpgGelukkig waren de kersverse ouders er goed op tijd bij.. na een dag of twee in het ziekenhuis (ook mama, voor de borstvoeding hè), droogden de wondjes netjes in en was het gevaar geweken. Vorige vrijdag mocht ze dan gelukkig weer naar huis en konden papa en mama weer op hun roze wolk klimmen. Heb ze maar eventjes laten bekomen.. ik had toch m'n geboorteolifantje nog niet klaar!

Dbaby 01.jpga's een beetje traditie geworden.. al sinds een jaar of 25 maak ik die dingen voor pasgeboren kindjes van familie en hele goeie vrienden. Het is een olifantje, omdat ik in de tijd dat ik ermee begon nog volop olifantjes spaarde.. baby 00a.jpgeen verzameling die nooit af kan komen en dus ben ik er maar mee gestopt ondertussen. Maar dat olifantje dat ik als sjabloon gebruik voor die geboortekadootjes is zo'n schattig beestje.. het is gebaseerd op een olifantje uit een boekje, Trompy geheten.. ik vond er op internet nog een fotootje van. Dus die is het gewoon al die tijd baby 00b.jpggebleven.. voor die babytjes dan.. heb in de loop der tijd ook wel poezen, honden, schildpadden en weet ik wat nog meer allemaal al eens gemaakt hahahahaa! De laatste keer zelfs een 'Jaxon'.. om aan de fokkers te geven toen we ons manneke daar op mochten gaan halen hè!  Het geheel vormt altijd een trekpopje.. als je aan het touwtje trekt, bewegen z'n oren en beentjes.. tenminste.. dat is de bedoeling hehe. Het werkt de ene keer beter dan de andere.. maar da's omdat het handgemaakt is hè.. niet altijd even perfect! wink
Maar hoewel m'n knutselkastje (zelfgemaakt van wijnkistjes hehe) nog vól verf lijkt te staan, valt dat hard tegen hoor.. de meeste potjes zijn uitgedroogd. Tja.. ik knutsel eigenlijk alleen nog déze trekpopjes.. en dat zijn er wél geregeld, maar niét erg veel hè! Tot nu toe heb ik nog net de goeie kleurtjes nog kunnen maken, maar het zal een keertje op gaan houden. Hobbyverf is prijzig.. en als je het dan maar zó weinig gebruikt..! Ook qua triplex nadert het einde.. ik gebruik nog steeds hetzelfde plaatje, dat vriendlief zó lang geleden kocht voor z'n modelbouw-hobby, waar ie echter algauw weer genoeg van had! Er gaan heel wat olifantjes uit zo'n plaat triplex hè..!!baby 02.jpgbaby 03.jpg

Ik gebruik ook nog steeds de elektrische figuurzaagmachine die vriendlief voor die hobby kocht.. daar heb ik dus meer gebruik van gemaakt dan hij ooit. Het is wel gemakkelijker dan met de hand figuurzagen hoor.. als ik die machine niet had gehad, was ik waarschijnlijk nooit aan die popjes begonnen! En nu maar hopen dat de zaagjes niet breken.. want veel reserve heb ik daar niet meer van en ik weet niet of die nog te koop zijn..!baby 04.jpgbaby 05.jpg

Na het zagen worden er eerst op de aangewezen plaatsen gaatjes geboord, waarna alle randjes netjes glad geschuurd worden. En dan is het een kwestie van de verschillende onderdelen verven. Op het mutsje zet ik altijd de naam en geboortedatum van het kleintje.. dat maakt het een heel persoonlijk kadootje en dat vinden de ouders ook altijd erg leuk (omdat ik op mijn blog geen echte namen gebruik, heb ik de naam even weggeshopt van de foto's). Tot slot wordt alles netjes afgewerkt met een zwart lijntje.. dan wordt het pas echt mooi.baby 06.jpgbaby 07.jpg

En daarna maak ik van ijzerdraad bevestigingsoogjes, waarmee oortjes en pootjes aan het rompje vastgemaakt worden en die fungeren als het bewegingsmechanisme, wanneer er draadjes tussen geknoopt worden hè. Inpakken en op het eigenlijke kado, dat meestal iets van kleertjes is, plakken.. en klaar is mizzD!baby 08.jpgbaby 09.jpg

Ik denk dat ook déze nieuwbakken ouders het wel weer op prijs gaan stellen.. weet het bijna wel zeker! En vanavond ga ik dat kleine wondertje dan zelf eens bekijken hè.. hopelijk is het 'op' en kan ik er wat fotootjes van maken. Maar dat weet je natuurlijk nooit.. babytjes moeten ook heel veel slapen hè.. het is een kwestie van geluk hebben hehe. Neef en zijn vriendin hadden dat alvast.. heel erg veel geluk, dat ze zo'n lief klein meisje kregen! wink 
duim7.gifIk hoop baajdeweej dat ook LUCRETIA vandaag geluk heeft.. zij moet weer naar het ziekenhuis voor scans en ik hoop en duim dat die een zo gunstig mogelijke uitslag gaan geven hoor! Toi toi toi meid! xxx

FIJN WEEKENDDD!!!

baby 10.jpg

 

 

09:18 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

Nog altijd vind ik zelfgemaakte cadeautjes leuker dan die je in de winkel koopt. En het blijft een geweldige herinnering voor later, zo raak je zeker niet vergeten MizzD.
groetjes.

Gepost door: greta | 10-03-17

@ greta..
Mja.. het is maar een 'erbij-kadootje' hè.. vind het toch ook altijd wel leuk om eens in die babykleertjes-rekken te snuffelen in de winkels hoor. Heb er weinig verstand van, heb zelf geen kinderen hè, maar gelukkig staat tegenwoordig op die maatkaartjes erbij voor hoeveel maanden oud dat dan is.. en dan is het makkelijk uitrekenen natuurlijk. En het ziet er allemaal zo schattig uit, zo klein hè hehe. :-)
Och.. ik weet niet of het ervoor zorgt dat ik niet vergeten raak, daar heb ik eigenlijk nooit bij stil gestaan. Ze mogen me ook gerust vergeten hoor hehe, ik vind het gewoon leuk om te doen.. verder niet. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 10-03-17

Goede middag Mizz. Ik kom net terug van mijn uurtje zwemmen, ik heb 1050 meter of 1100 meter gezwommen, ik was even de tel kwijt, dus voor de zekerheid maar een baantje extra gedaan.
Leuk hoor die olifantjes , ik denk dat de ouders er blij mee zullen zijn. En jij hebt er ook plezier aan om ze te maken denk ik, anders zou je het ook niet doen natuurlijk.

ot. Tja Laura neemt makkelijk taalgebruik over, dus ze zal het haar vader, moeder of broer wel hebben horen zeggen. Ik hoor ook wel eens een echo van dingen die ik tegen haar zeg. Zij zegt het dan weer tegen haar poppen. Leuk om haar steeds weer nieuwe dingen te zien doen en te horen zeggen.

Gepost door: Haba | 10-03-17

Ocharme dat kleintje, MizzD. Schattig olifantje, heel leuk, zo'n eigengemaakt kadootje ! Je maakt er echt je werk van !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 10-03-17

Een zelfgemaakt cadeau maakt het allemaal veel persoonlijker en daar kan niks boven vind ik,toch niet voor zulke geschenkjes. Zeker als het zo prachtig gemaakt is toch.:-)

Gepost door: Patrick | 10-03-17

@ Haba..
Ja, dat dacht ik al.. dat ze dat van iemand overgenomen had.. is toch grappig hè hehe.

Vind het nog steeds leuk om te geven, maar niet meer zo erg om te maken eerlijk gezegd hehe.. m'n ogen worden slechter en m'n handen trillen ietsje meer.. dus het fijnere werk wordt lastiger! :-)

@ Lies..
Ja, had er nog nooit van gehoord.. en dat was wel schrikken.. maar gelukkig is alles weer okee.

@ Patrick..
't Blijft wel leuk, zo met de naam erop. Nu hoorde ik pas vandaag dat de ouders niet zo op roze zijn hahahaha.. hopelijk vinden ze het toch nog leuk.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-03-17

zoooo mooooi Mizz! wat een leuk kadootje
ocharme dat prutske al zo ziek geweest, gelukkig waren ze er vlug bij

k hoop dat het voor Lucretia mag meevallen

Gepost door: fotorantje | 10-03-17

Mooi uitgelegd en getoond hoe je dat maakt. Het is ook mooi om te krijgen en de mensen aan wie je het geeft zijn er zeker blij mee want het is toch iets persoonlijks hé!
Gelukkig is die kleine schat op tijd in het ziekenhuis geraakt. Ik had daar ook nog niet van gehoord. Gelukwensen aan het lieve meisje en ook aan de ouders . Ben jij nu een suikertante van het kleintje ,hihihi!

Gepost door: magda | 10-03-17

Gelukkig voor het ukje dat ze er zo snel bij waren en de juiste diagnose hebben gemaakt. Dat was ff oef denk ik...
Dat kleine olifantje is echt schattig en bijzonder origineel.
Vroeger heb ik ook nog houten puzzels voor kinderen en mentaal gehandicapten gemaakt , ook in triplex hout. Maar ik deed het wel met een hand figuurzaag :-) en verder afwerken met verf, stift (zoals jij) en een stevige (boot) vernis als afwerking.

Gepost door: Dirk | 10-03-17

Bah wat een nare aandoening had dat kleintje. Toen ik het op Google opzocht had ik er toch weleens overgehoord. Niet leuk voor het kleintje en ook niet voor de ouders.

Wat leuk dat zelfgemaakte kadootje weer. Ik had het al eerder op je blog gezien en ook dat trekpopje voor de fokkers van Jaxon. Ik vind dat zo knap. Zelf kan ik helemaal niets maken, ben helemaal niet creatief. Ook heb ik het geduld er niet voor.

Gepost door: Noortje | 10-03-17

@ fotorantje..
Het blijft leuk hè! :-)
Ja, echt heel erg vroeg dat ze erbij waren.. puur gelukje hoor, want ze had nog maar één blaar toen de verloskundige toevallig nog langskwam.. en die belde meteen naar de kinderarts! zo snel was nog maar zelden iemand erbij geweest zei die.

@ magda..
Nee.. ik ben maar gewoon oud-tante hoor.. het kleintje zal het sowieso goed hebben, met een oma die in de wolken is met haar eerste kleinkind.. die wordt verwend tot en met. :-)

@ Dirk..
Geen stift gebruikt hoor.. die lijntjes zijn ook allemaal met een dun penseeltje geverfd.. da's nog de grootste klus! :-) Heb het vroeger wel met een stift gedaan en zag toen, als er een tweede kindje geboren werd in eenzelfde gezin, dat die randjes helemaal paarsig verkleurd waren.. niet mooi, daar ben ik teveel perfectioniste voor om het er dan bij te laten zitten hehe.
Bootvernis (jachtlak noemen we dat hier ;-)) gebruikte ik alleen bij naambordjes voor buiten aan de voordeur.. die heb ik ook nog wel gemaakt. Als het weerproof moest zijn.. maar die trekpopjes hangen maar binnen, da's dan niet echt nodig vind ik.

@ Noortje..
Op google staat meteen zo'n fotootje van zo'n kleine met zo'n hele rauwe buik hè.. akelig gezicht. Zo erg was het dus nog niet, maar 'ons' kleintje had al een flinke blaar in haar gezichtje, rond een oortje.. 't was gelukkig al bijna helemaal weggetrokken.. heb ik net met eigen ogen kunnen zien. 't Schrikken zoiets.. je vraagt je af waar het vandaan komt. Maar dat was dus niet van een verkoudheidje zoals ik dacht, maar waarschijnlijk door een wondje.. het naveltje!

Het kwam wel van pas als peuterleidster om een beetje creatief te zijn hehe. Maar iedereen heeft z'n eigen kwaliteiten hè! ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-03-17

Wat spannend om op kraamvisite bij je allerjongste achternichtje te gaan.
Zo dat was een spannende ontwikkeling, dat wens je zo'n kleintje niet.
Het olifantje van de geboortecadeautjes is inderdaad schattig, waar zou de kleine zonder oma zijn. Hans

Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Jammer dat ik niet op de reactie van mijn reactie kan reageren.
Maakt niet zoveel uit of je luistert, het verzoekje is mij al veel waard.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Gepost door: Hans | 10-03-17

@ Hans..
Als het mijn allerjongste achternichtje is, betekent dat waarschijnlijk dat ik niét haar oma ben hè.. ik ben haar oud-tante hoor! M'n oudste zus is haar oma! :-)

Dat onderste stukje van je reactie snap ik niet helemaal.. je kunt hier op alles reageren hoor!
Ik vraag graag nog weleens een plaatje aan.. maar afluisteren zal er zelden van komen vrees ik!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-03-17

Ik bedoelde dat ik niet kan reageren op wat jij als commentaar op mijn reactie geeft.
Ja, heb daar wat moeite mee met tantes en oma's. Hans

Gepost door: Hans | 11-03-17

@ Hans..
Maar dat kan toch gewoon wel? dan schrijf je toch gewoon iets van 'in reactie op jouw reactie'.. of iets dergelijks.. ik snap dan heus wel waar het over gaat hoor, dat hoeft er niet persé precies onder te staan hoor!

Gepost door: mizzD herself | 11-03-17

oef, wat ben ik blij dat het goed afgelopen is met dat babytje. Inderdaad een geluk dat de verse ouders er snel bij waren.
Respect en bewondering voor jouw creatieve kant, wat je hier toont ziet er wel mooi en AF uit.

Gepost door: pieterbie | 12-03-17

De commentaren zijn gesloten.