13-03-17

Nieuw leven?

buurt 00.jpgHaha.. ja ik dacht al wel, toen ik die haiku hier gisteren postte, dat het een beetje aan de late kant was.. de sombere natte dagen waren al een paar dagen geleden. Maar ja.. toen kwam dat kraambezoekje er tussen en ik had gisteren niet veel tijd om te bloggen en dus gooide ik het er toch maar op. En hoewel we deze week echt verwend gaan worden met lenteweer, denk ik toch wel dat er nog wel wat sombere daagjes ook zullen komen hoor.. maar zoals de haiku al zei: we zullen tóch al wel van lentekleurtjes kunnen genieten nu hè!
Dat dat leuker is onder een blauwe lucht met een lekker schijnend zonnetje staat natuurlijk vast.. en gelukkig hebben we dat nu dus.. en hadden we het eind vorige week ook al. Zulk lekker weer, dat vraagt om een wat langer wandelingetje met Jaxon.. en ik besloot weer eens naar de kinderboerderij te wandelen.. eens zien of daar al nieuw leven geboren was. Onderweg er naar toe was er natuurlijk ook al van alles te zien, zoals de wilgenkatjes waar dit postje meer begint. En Jax en ik zagen ook dat de boom die omgewaaid was, dan toch eindelijk was opgeruimd.. hoewel..buurt 01a.jpgbuurt 01b.jpg

.. .. de stomp hadden ze laten liggen.. vreemd.buurt 01c.jpg

De bomen aan dit pad begonnen langzaam maar zeker ook in bloesem te komen..buurt 02a.jpgbuurt 02b.jpg

.. net als de gele kornoeljestruik bij de seniorenflat..buurt 03.jpg

Nu we toch hier waren besloot ik ook te gaan kijken bij die kleine berkjes bij de speeltuin die ook omgewaaid lagen hè. Dus staken we over en aan de overkant, bij het Dierenziekenhuis, zag ik in het gras bij de sloot al klein hoefblad staan.. dát is ook echt een voorjaarsbode hoor!buurt 04.jpg

Langs de torenflats ging het..buurt 05.jpg

.. maar toen bleek dat die berkjes nog steeds om lagen.. zó zonde. Wij wandelden dan maar verder, langs het andere stuk van het park, daar waar de flinke vijver altijd veel watervogels aantrekt..buurt 06a.jpgbuurt 06b.jpg

Opvallend hoe vreemd de bomen vaak toch gesnoeid worden hier.. echt lelijk..buurt 06c.jpg

Op één van de flats in deze wijk zag ik weer die muurschildering van Molière.. die ietwat ironische tekst 'Dit moet prachtig zijn.. ik begrijp er niks van' zou op die bomen kunnen slaan hè haha! Enfin.. tussen de flats veel groen ook hier, da's sowieso mooi..buurt 07.jpgbuurt 08.jpg

.. en toen kwamen we al in de buurt van de kinderboerderij..buurt 09.jpg

Er is aan deze kant ook een ingang, maar die is niet toegankelijk voor honden, aangezien je dan meteen op de schapen- en geitenweide uitkomt, en daar mogen dus geen honden. Wij gingen dus maar gewoon naar de hoofdingang, via het beukenpaadje, waar naast het behoorlijk nat lag..buurt 10a.jpgbuurt 10b.jpg

Vanuit Jaxons oogpunt ziet het er zo uit hehe..buurt 10c.jpg

.. en snuffelen kan ie altijd en overal..buurt 10d.jpg

Bochtje om, waar ik nog krokusjes ontwaarde in het gras..buurt 11.jpgbuurt 12.jpg

.. en daar was de ingang van de kinderboerderij dan..buurt 13a.jpgbuurt 13b.jpg

.. en het eerste dier dat we zagen was..buurt 14.jpg

.. euhmm juist ja, er zat een kat op de caviaheuvel (de cavia's zaten in nog in hun winterhokken) lekker in het zonnetje! Jaxon was meteen op z'n qui vive hoor.. hij heeft het niet zo op katten. Trouwens.. ook niet op konijnen zo bleek.. want toen we bij de konijnenhokken keken..buurt 15a.jpg

.. en er één zo'n langoor naar het gaas toe kwam om die hond eens goed te bekijken..buurt 15b.jpg

.. schoot die 'held' van mij als een pijl uit de boog in z'n achteruit hahaha hij schrok zich een hoedje! Sjeetje.. ben ik dan voor niks vorig jaar toen ie nog klein was, al eens een paar keer hier geweest, zodat ie aan die beestjes kon 'wennen'? Het is echt wel een beetje een schijtebroekje hoor! Hoe het dan ging met wat grotere beestjes.. dat laat ik morgen verder zien!

GROETJESSS!!!

buurt 15c.jpg

11:47 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

Molière heeft zo veel van die citaten verwerkt in zijn toneelstukken, hij was de man van het theater.
Ha die Jaxon, ik zou eens willen weten MizzD wat hij dan zo denkt als hij zoveel rond zich ziet, zoals die diertjes, al die verschillende geurtjes, dat moet toch wel iets doen met zo'n hondje.
Ach ik ken niets mooier dan die onvoorwaardelijk vriendschap die jullie samen hebben met elkaar.
veel wandelplezier

Gepost door: greta | 13-03-17

@ greta..
Hahaa volgens mij denkt die hond niet zoveel hoor.. die reageert alleen maar en meestal nogal schrikkerig dus! Het is echt geen held.. z'n voorgangers waren onverstoorbaarder. Maar aach, braaf is ie meestal toch wel hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-03-17

Zou Jaxon zijn eerdere geurtjes herkennen op die vergeten stronk?

Gepost door: Gidsjoris | 13-03-17

@ Gidsjoris..
Dat weet ik niet.. maar hij legde er meteen een flink nieuw geurtje bíj..! ;-)))
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 13-03-17

de eerste bloesems , daarvoor alleen al zou ik gaan wandelen Mizzd


en dat citaat van Molière snap ik niet....

groeten

Gepost door: willy | 13-03-17

@ willy..
Molière zelf ook niet denk ik haha!
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 13-03-17

Bang van een konijn? Voor jachthond hoeft hij alvast niet te solliciteren :-))

Gepost door: Patrick | 13-03-17

Toch fijn die eerste lentetekens en stukjes blauwe lucht
Maar goed dat Molière het ook niet snapt
Ik ga eens kijken naar je haiku ..... heb er ook eentje voor morgen geprogrammeerd

Gepost door: Merel | 13-03-17

@ Patrick..
Een echte jácht-setter is het niet.. de Engelse jachtsetter heeft grotere platen (vlekken) en staat lager op de poten. :-) Maar dan nog.. de setters zijn bij de jacht de honden die het wild ( wat in hun geval patrijzen zijn, geen konijnen) opsporen en 'aanwijzen'.. de wat meer heldhaftigere jachthondensoorten gaan dat wild dan halen! dus ze hoeven er niet echt dicht bij in de buurt te komen als ze dat niet willen hè, die setters. :-)

@ Merel..
Dat was maar een grapje van mij hè.. Molière wist zelf vast wel wat ie bedoelde! Ik vind zelf altijd dat bijvoorbeeld hele moderne kunst, in welke vorm dan ook, van schilderijen tot dans, nauwelijks te begrijpen is.. maar de kunstkenners vinden het dan 'práchtig' .. en dan zal het wel zo zijn zeker, vinden dan een hoop mensen ;-).. ikzelf dus niet, ik vind er dan nóg niks aan. Ik weet niet of Molière er dat mee bedoelde maar ik stel me zo voor dat het dat wel kan zijn.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 13-03-17

Ik zie in het park nog steeds de gevolgen van de natte dagen, er ligt nog volop regenwater.
Een kraambezoekje is toch veel leuker om te doen.
Ja, de Hazelaar doet me weer proesten en hijgen.
Die berkjes liggen er al een tijdje, hopelijk redden ze het.
Het snoeien gaat inderdaad erg grof, zijn ze er weer een tijd vanaf.
Zo ziet het park hier er ook uit, vanuit Jaxons zijn en mijn oogpunt gezien maar beestjes kijken is ook leuk. Hans

Gepost door: Hans | 13-03-17

haha, grappig, bang van een haas.
Vinyl verschoot ooit van zwanen in het park.

OT: gelukkig had Kimmie haar creatieve bui met de cupcakes voor ik mijn dieet startte. Nu is dat inderdaad niet meer aan de orde.

Gepost door: pieterbie | 13-03-17

@ Hans..
De natuur krijgt de komende dagen eindelijk de kans weer een beetje op te drogen hè.. het werd tijd, want die plassen liggen er al een tijdje.
Ik snap niet waarom de vrijwilligers van die speeltuin die jonge berkjes zelf niet overeind zetten.. paaltje erbij.. klaar. Nu liggen ze gewoon dood te gaan vrees ik.

Nog een geluk dat die bomen er kunstenaars in zijn de boel zelf in de loop der tijd te herstellen, maar zo knullig gesnoeid is toch een hele tijd erg lelijk vind ik hoor!

@ pieterbie..
Tja.. eigenlijk is ie gewoon bang van álle dieren.. behalve honden! :-)

Oh.. nou, gelukkig maar.. heb je ze tenminste ook kunnen proéven! :-)))

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-03-17

Ja het was hier vandaag lekker lenteweer. Ik heb een oefentochtje van 20 km gewandeld. Het was zelfs af en toe al flink warm. Niet in een hele bijzondere omgeving maar als ik dit jaar de 4daagse wil volbrengen zal ik nog heel wat kilometers moeten oefenen. Door het overwinteren is daar nog niet veel van gekomen.

Gepost door: Noortje | 13-03-17

@ Noortje..
Ja, heb voor Jax' rondje vanmiddag een dunner jasje opgezocht.. ik liep 's morgens al te zweten namelijk.
Elke omgeving kan bijzonder zijn.. maar je moet het willen zien hè! en 20km.. dan móét je toch zeker wel het één en ander moois of leuks zien, dat kan bijna niet anders, zo'n eind! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 13-03-17

Oeps..., die torenflats springen uit je log, MizzD ! Molière..., 'k probeer te denken, maar 'k ben wellicht te moe... Da's wel groot hé, zo'n langoor... even groot als Jaxon, en da's een flinkerd !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-03-17

@Te vroeg...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-03-17

@ Lies..
Zó groot zijn die konijnen nu ook weer niet hoor.. zéker niet zo groot als Jax! :-)
Euhmm.. had m'n postje voor vandaag onder de planknop gezet.. blijkbaar heeft die niet gewerkt.. ik ga er even wat aan doen.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 14-03-17

t enige wat ik begrijp is dat het daar wel mooi wonen is en zo dichte bij de kinderboerderij

Gepost door: fotorantje | 14-03-17

@Kom ik gewoon terug, MizzD.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-03-17

De commentaren zijn gesloten.