15-03-17

Zonnige zondag!

ast 00a.jpgJawel.. we werden afgelopen weekend echt wel verwend met dat mooie weer! Zéker geen weer om binnen te blijven zitten.. en we hoefden ons dit keer ook niet te haasten, want het zou de hele dág mooi zijn hè.. en dat was het ook! Dus brunchten we nu eerst lekker op ons gemakje, na lekker te hebben uitgeslapen.. en vertrokken we om een uur of één richting de kust.. ast 00b.jpghet werd dit keer weer gewoon Ouddorp.

Of nou ja.. gewóón.. dat nou ook weer niet.. want we waren van plan halverwege een extra ommetje in te lassen.. naar Goedereede.. het plaatsje waarvan je de kerktoren vanuit de duinen van Goeree (het eiland waar Ouddorp ook op ligt) kunt zien staan. Dat vond ik weer eens wat anders. Omdat we de wind op het strand graag in de rug hebben en ie nu de andere kant op stond (het was wel maar een heel matige wind hoor), besloten we eerst de duinen door te wandelen.. dat is het mooie van een wandeling bij Ouddorp.. je kunt er een soort van rondje van maken hè..ast 01a.jpgast 01b.jpgast 01c.jpgast 02.jpg

Zodra we het hek door waren, mocht Jaxon los van de riem..ast 03a.jpgast 03b.jpgast 03c.jpg

We genoten van de uitzichten over de duinplassen..ast 04.jpg

.. en Jax had natuurlijk weer de tijd van z'n leven.. vooruitrennen is favoriet..ast 05a.jpg

.. maar even wachten tot we weer bij zijn ('komen jullie nog ouwe knarren? je ziét het 'm bijna denken dan hehe) en dan lekker dollen met de baas is ook leuk..ast 05b.jpgast 05c.jpg

Ik zag dat de elzenkatjes bloeien.. daar zijn een hoop mensen allergisch voor, maar ik heb er gelukkig geen last van..ast 06.jpg

Enfin.. zalig wandelen dus.. en dit is nog maar het stukje onderlangs de duinen..ast 07.jpgast 08.jpgast 09.jpg

Zodra dat pad een bocht maakte waren we Jaxon kwijt..ast 10a.jpg

.. maar die stond natuurlijk boven op het duin op ons te wachten..ast 10b.jpg

Een flinke klim hoor.. poehpoeh.. maar wat een beloning als je hond je dan enthousiast tegemoet komt rennen hè..ast 11.jpg

Nu ging het dus naar rechts..ast 12.jpg

.. en wandelden we bovenop het duin.. met uitzicht op het nieuwe achterland.. vroeger waren dit spruitjesakkers.. nu natuurgebied..ast 13a.jpgast 13b.jpgast 13c.jpgast 14.jpg

Het laatste stuk van het pad hier heeft nauwelijks uitzichten, je loopt dan omgeven door duindoorn- en andere struiken. Het pad kronkelt daarbij ook nog, dus het zicht op Jaxon waren we ook kwijt.. gelukkig wachtte ie netjes bij het hek waar je dit stuk van het duingebied weer door verlaat..ast 15.jpg

Ik was echt bang dat ie meteen naar links naar het strand zou rennen hoor.. want ja, links is dus de duinovergang naar het strand die we meestal nemen. Maar dit keer wilden we dus eerst eens naar rechts.. even een ommetje naar een leuk terrasje.. en Goedereede is ook een prachtig dorpje hoor! Daarvoor moesten we het nieuwe natuurgebied doorkruisen.. dat mag, maar alleen op het pad en honden aangelijnd, het stond duidelijk op het infobord..ast 16.jpgast 17.jpg

Ik moet nu als de wiedeweerga de auto in, want ik moet bij de Stadswinkel om een nieuw paspoort.. de oude verloopt volgende week. Heb om 8.50u een afspraak, maar daar in die buurt een parkeerplekje vinden zou weleens moeilijk kunnen zijn.. dus ik ben weg nu! En daarna moet ik nog gaan stemmen ook..! Morgen vertel ik verder over onze mooie zondagse wandeling!

GROETJESSS!!!

ast 18.jpg

 

08:17 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

Die hond heeft de tijd van zijn leven maar zo hoort het ook. Hij is wel nog jong van leeftijd ook he. Bij ons moest er eentje een operatie voor een gezwel maar hij is dan ook al 13 jaar oud.

Gepost door: Patrick | 15-03-17

Als je zon, zee en rust en ruimte wilt , daar is Ouddorp en omgeving echt de plaats voor Daar kan de pret niet op voor Jaxon, lekker rennen en spelen op het strand en / of in het water. Wat wil je nog meer?!
groetjesssss en door omstandigheden MizzD tot volgende week hoop ik.

Gepost door: greta | 15-03-17

@ Patrick..
Ja, hij wordt komende zondag precies 1½.. een jonkie nog.
Hoop dat die operatie goed verlopen is? 13 jaar is al behoorlijk oud om nog een operatie te ondergaan hè.

@ greta..
Ja.. eigenlijk elk strand wel hè, daar doe je een hond een groot plezier mee.. en Jaxon zéker. :-)
Hopelijk voor leuke zaken dat je een weekje weg bent? in ieder geval tot dán.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-03-17

prachtige fotoreeks!!

goed stemmen hé Mizz, een spannende dag voor nederland, k ben zelf ook benieuwd naar het resultaat

Gepost door: fotorantje | 15-03-17

@ fotorantje..
Was vanmorgen al om kwart over acht in het stemlokaal! 'k Ga niet schrijven waar ik precies op gestemd heb, maar zéker niét op die geblondeerde racist. En ik hoop echt dat dat hele belachelijke gedoe met Turkije mensen er niet toe laat neigen dat wél te doen..!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-03-17

Onze hond loopt ook niet meer zo rap net als het vrouwtje niet en zij Toscana heeft het nu aan haar nieren dus extra voorzichtigheid is geboden en ze heeft ook een apart dieet ontvangen. Maar als we gaan wandelen dan zijn het dus maar kleine stukjes en mag ze de auto van de baas weer in als ik toch nog verder probeer te wandelen voor mooie foto's te nemen . Jullie hadden ook een mooie wandeling en jaxon genoot ook weer dat zag ik wel. Had wel even last van nies aanvallen maar dat komt door de polletjes die de wind ook weekend bracht. Vandaag weer super weer en ook ik ga even mijn stem geven,(al word ik schijtziek van de politiek) dus weer kleine wandeling. Gelukkig dicht om de hoek hier. Wens jullie nog mooie dagen allen. Tot laterss.

Gepost door: Tine de Jong | 15-03-17

zonder twijfel heb jij op de juiste gestemd! We horen het wel.

Gepost door: omamoetje | 15-03-17

ja dat is waar, hij is al 13 maar als het nog kan laat je het toch nog doen. iedereen denk ik.

Gepost door: Patrick | 15-03-17

ik ben benieuwd wat het wordt vandaag Mizzd

waarschijnlijk volgen er dan een heel lange onderhandelingen...
en daar kennen we alles van

groeten

Gepost door: willy | 15-03-17

Morgen beloven ze nog een zonnige dag, geniet er van.
Je woont heel mooi om snel aan de kust te zijn, zelfs de Zeeuwse.
Wat een mooi en rustig gebied is het, Jaxon is reuze blij met zijn baasje. Hans

Gepost door: Hans | 15-03-17

@ Tine..
Onze vorige hond Axel had artritis aan z'n achterpootjes.. daar kon ik op het laatst ook niet al te ver meer mee.. maar dan pas je je aan hè. Ben wel bang dat Jaxon zich aan míj aan moet passen hehe.. ik kan van lieverlee ook niet meer zo ver als hij wel zou willen..!
Ik werd eigenlijk meer ziek van die hele campagne.. ben blij dat dat nu achter de rug is.. laten ze het nu verder maar uit gaan zoeken zelf hehe.

@ omamoetje..
Och wat is goed.. dat zal voor iedereen wat anders zijn denk ik.
;-)

@ Patrick..
TUURLIJK!!!

@ willy..
Volgens mij hebben jullie daar het record van in handen..! :-)
Maar ik heb zo'n idee dat ze er snel uit zullen zijn.. ik vrees een rechtse regering, maar hoop van harte dat het niet extréém rechts wordt!

@ Hans..
Euhmm.. volgens mij is Goeree-Overflakkee nog Zuid-Holland hoor! :-) Maar inderdaad.. Rotterdam ligt goed strategisch tussen kust en de Brabantse bossen.. altijd een mooi wandeldoel voor handen. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-03-17

Wat een zàààlige plek, MizzD !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-03-17

Te lang geleden dat ik daar eens was. Goedereede een heel lieflijk stadje vind ik. Jullie hadden ideaal weer. Ik hoop dat het aankomend weekend ook aardig weer zal zijn want we gaan voor een extra lang weekend naar Limburg.

Ik ben wel benieuwd naar de uitslag van de verkiezingen.

Gepost door: Noortje | 15-03-17

@ Lies..
Yep, dat is het zeker! :-)

@ Noortje..
Ooit was de start van de Nieuwjaarswandeling van de bergsportvereniging in Goedereede.. toen was ik er voor het eerst ( en het laatst!), maar heb toen wel al gezien dat het inderdaad een schattig klein plaatsje is.. met prachtige huizen en dat haventje met sluisje er middenin.. het heeft gewoon wat hè.

Oei.. ik vrees dat je weekend dan weleens in het water kan gaan vallen.. er wordt voor na morgen niet echt goed weer meer verwacht! Ik zal duimen dat ze het mis hebben.

Volgens mij is letterlijk de halve wereld benieuwd naar onze verkiezingsuitslag..! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-03-17

Hoi Mizzke!
Je ziet op de foto waar Jaxon komt aangerend dat hij de tijd van zijn leven heeft! Schitterende foto! Da's genieten hé, voor de baasjes én voor de hond!
Groetjes!

Gepost door: lena | 15-03-17

Een héél mooi wandelgebied en zo rustig. Jaxon rent wel ver voor jullie uit maar hij wacht toch op die oude knarren , hahaha, en rent niet eindeloos ver weg!

Ik heb het stemmen in Nederland een beetje gevolgd vandaag en ik denk dat er eentje zal zijn die groen gaat zien omdat hij niet een monsterscore heeft gehaald zoals hij verwachtte!! Gelukkig maar!

Gepost door: magda | 15-03-17

toch mooi die blauwe lucht
ziet er een rustgevend wandelplekje uit

Gepost door: merel | 15-03-17

@ lena..
Omdat ik die foto heel snel moest nemen is ie niet helemaal scherp, maar dat kon me nu eens helemaal niet schelen.. vind 'm ook gewoon hartstikke leuk! :-)))
't Was echt wel genieten ja!

@ magda..
Axel rende meestal wat verder door.. die wachtte niet of ie ons nog zag. Maar Jax begint ook al wel wat overmoediger te worden hoor.. ik hoop maar dat ie toch ietwat onzeker blijft.. dat ie die ouwe knarren toch nodig denkt te hebben hehe.

Heel Europa haalt opgelucht adem lijkt het wel, wat die verkiezingsuitslag betreft. Maar de echte uitslag moet nog komen.. vooral uit de grote steden verwacht ik nog wel flink wat stemmen voor die geblondeerde engerd.. dus ik juich nog niet!

@ merel..
't Was echt heerlijk weer!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-03-17

wat een prachtige plek om met de hond te gaan wandelen.
En welke hond loopt niet graag voorop?

Gepost door: pieterbie | 17-03-17

De commentaren zijn gesloten.