09-04-17

Doorzetters en volhouders..

ima 09a.jpgVandaag wordt de RotterdamMarathon gehouden, dat jaarlijks terugkerende sportieve evenement dat het grootste deel van de stad in z'n greep zal houden. Het parkoers gaat dan ook door de hele stad heen.. zelfs hier over de 'boerenzij', zoals geboren en getogen Noord-Rotterdammers het zuidelijke deel van de stad noemen hehe. Ik ben vele malen langs het parkoers gaan kijken.. even de sfeer opsnuiven. Dat lange lint van kleurige hardlooptenues, het is echt wel leuk om te zien.. en het 'decor' is in deze tijd van het jaar vaak niet minder mooi.. de narcissen bloeien hè.. de vele duizenden gele kopjes begeleiden de lopers als een peloton van zichzelf!ima 08.jpg

Ik heb helaas geen begijntjeshofje in de buurt waar ik ze mooi afstekend tegen schattige witte huisjes op de foto kon zetten.. het dichtste bij kwam het oude Claraziekenhuis hahahaha..ima 00.jpgima 02.jpg

Maar daar stonden er dan ook heel wat, zo mooi die bloeiende middenberm.. zelfs Jaxon moest er even aan ruiken hehe..ima 03.jpgima 04.jpgima 05.jpg

Géén mooie achtergrond nee, maar toch leuk.. alleen: hiér komen de hardlopers niet meer langs volgens mij.. de route is al een tijdje anders dan ie ooit was en hij buigt verderop aan deze weg alweer af..ima 06.jpg

Ook de narcissen langs de trambaan nog wat dichterbij ons huis, waar Jax en ik daarna langskwamen, zullen geen marathonlopers aanmoedigen..ima 07.jpg

.. en dat hebben die mannen en vrouwen juist zo hard nodig vaak.. je moet het toch maar doen hè, ruim 42km hardlopen.. moet er zelf niet aan denken hoor hahaha! Het zijn doorzetters en volhouders.. ik neem er m'n petje voor af. De hele marathon is geëerd door de stad met een kleurig standbeeld onderaan de Erasmusbrug.. het moet het fleurige lint lopers, van bovenaf gezien denk ik, voorstellen..ima 09b.jpg

Geef mij maar die narcissen hoor.. qua kleur niet zo afwisselend, maar qua hoeveelheid toch echt wel een aardige afspiegeling van die vele hardlopers die vandaag die zware maar vast oh zo bevredigende afstand met goed gevolg af zullen leggen! Toi toi toi mensen.. maak er een mooie dag van.. hopelijk is het zonnetje niet té warm!ima 09c.jpg

ima12.jpgMaarre.. over doorzetters en volhouders gesproken.. wat dát betreft had dit evenement niet op een betere datum gehouden kunnen worden.. de verjaardag namelijk van de beste volhoudster en doorzetster die ik ken! Het is dan ook niet maar een dagje voor de lol een zware uitdaging aangaan zoals die atleten doen wat háár betreft, maar al flink wat járen letterlijk vechten voor haar leven. Natuurlijk heb ik het over m'n goeie vriendin LUCRETIA.. zij verjaart vandaag en daarom zet ik haar graag even in de bloemetjes!
Ik heb grote bewondering voor de manier waarop zij met die vreselijke kloteziekte, waar ze nu al zó lang mee worstelt en waar ze ook niet meer van kan genezen, omgaat, zoveel mogelijk genieten van de dingen die ze nog wél kan en ima 11.jpgliefst met een beetje humor. Het is zoals zijzelf zo mooi schreef op haar blog: 'meer leven in haar dagen stoppen, nu er minder dagen in haar leven zullen zijn'..!
Natuurlijk.. soms ziet zelfs een opgewekt meisje als zij is, als je al zóveel op hebt moeten geven of als er wéér maar eens iets vervelends ontdekt wordt in je lijfje, het ook weleens niet meer zo heel erg zitten, dat is alleen maar logisch lijkt me. Zo wilde ze vorig jaar eigenlijk haar verjaardag helemaal niet meer vieren.. en het was toen nog wel zo'n mooie mijlpaal.. haar 60e! Uiteindelijk vierde ze het tóch.. en daar was ik heel erg blij om. Feitelijk is élke verjaardag een mijlpaal hè.. en of je nu ziek bent of niet! Blij met elk jaartje erbij zeg ik altijd maar, dus lieve scheet.. van harte met je 61e hè! *smak*smak*smak*! maak er een hele mooie dag van vandaag! je krijgt er het weer bij dat je zo heel erg verdient!

ima 13.jpgWij gaan vandaag niet naar de RotterdamMarathon kijken.. we gaan namelijk de hort op (en nee, niet met de bus, hoewel ik deze bushalte die ik van de week in een buurwijk zag, wel érg mooi vond hehe) en door die marathon betekent dat, dat je vroeg de stad uit moet, anders wordt het lastiger om weg te komen. Maar ik wens al die doorzetters en volhouders natuurlijk nogmaals enórm veel succes toe vandaag! Toptijden zullen er door die onverwachte hoge temperaturen niet in zitten, maar dat al die mensen, die daar zo hard voor getraind hebben, dan maar een hele léúke dag mogen hebben hè!

GROETJESSS!!!

ima 10.jpg

09:05 Gepost door mizzD | Commentaren (11)

Commentaren

waw, t is even prachtig, al de narcissen, voor het ziekenhuis, in de border, langs tramsporen,...

laat ze maar lopen, zij die willen :-)

een heel zware strijd voor Lucretia, proficiat voor haar verjaardag maar ook om haar strijdlust

mooie dag vandaag

Gepost door: fotorantje | 09-04-17

Die trambaan in een geel decor is (ook!) mooi, MizzD. Valt mij meer op omdat er in Brugge geen trams rijden.
Succes aan alle lopers !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 09-04-17

Een mooie dag voor zo een evenement. Het zal druk zijn vandaag in Rotterdam.

Gepost door: Patrick | 09-04-17

@ fotorantje..
Hopelijk zijn er geen mensen ingestort door dat warme weer..! Wij zijn ook vroeger teruggekeerd omdat Jaxon het nogal warm had!

@ Lies..
Die was lastig te fotograferen, maar dat is inderdaad altijd een mooi gezicht zo langs de trambaan.

@ Patrick..
Ja, het zal met zo'n zonnetje erbij vast nog méér volk gekomen zijn dan ooit.. zo heel druk hoeft het voor mij niet hoor! Maar voor de atleten is het leuk.. al die aanmoedigingen stuwen hen naar de finish toe hehe.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 09-04-17

Heb de RotterdamMarathon vandaag kunnen volgen in de ontbijt buffet ruimte van ons hotel in Turnhout. Onze zwarte medemensen zijn ons, westerlingen heel duidelijk meester hé :-) Prachtatleten zijn het !

Gepost door: Dirk | 09-04-17

Geen witte begijnhof huisjes daar bij jou maar wel mooie bloemetjes
Proficiat voor Lucretia ze is inderdaad heel moedig en te bewonderen

Gepost door: Merel | 09-04-17

Goede avond Mizz. Ja altijd mooi die gele voorjaarsbloemen. Hier zijn de narcissen in de berm alweer bijna uitgebloeid. In mijn tuin zijn ze al verdwenen, daar staat alleen nog het groen ervan, dat langzaam geel zal worden. Ja ik denk dat je vriendin gewoon doorgaat tot het gaatje, fijn dat ze haar verjaardag nog wel wil vieren, ze zal wel iedere dag vieren die ze heeft en er iets moois van willen maken. Gelijk heeft ze, in een hoekje gaan zitten huilen heeft ook geen zin, dat heb ik zelf ook wel gemerkt, gewoon doorgaan is ook het enige dat je kunt doen, niet teveel aan de (misschien hopelijk nog verre) toekomst denken en genieten van wat je hebt.
Ik heb niet naar de marathon gekeken, ik was lekker buiten, maar in de middag wel naar de wielerwedstrijd Parijs/Roubaix gekeken.
Ik wens je nog een fijne avond verder.

Gepost door: Haba | 09-04-17

@ Dirk..
Een Keniaan weer hè.. maar geen toptijd.. kon ook bijna niet, daarvoor was het weer niet optimaal genoeg! Alleen voor de toeschouwers wél natuurlijk hahahaa!

@ Merel..
Ook zonder begijnhuisjes zijn het gelukkig mooie bloemen hè, die narcissen hehe.

@ Haba..
Deze foto's dateren eigenlijk ook al van begin vorige week.. dus die hadden de marathon ook niet gehaald dit keer hehe.. dat heb je hè, als het een paar dagen ineens zulk mooi warm en zonnig weer is..! :-)

Ja, dat doet ze wel hoor, zoveel mogelijk genieten. Zo'n ziekte is natuurlijk niet niks.. maar hoe sommige mensen erop reageren nog minder.. want blijkbaar zijn die er pas van overtuigd dat je héél erg ziek bent áls je dus zielig in een hoekje gaat zitten. Blijkbaar hebben die nog nooit van 'afleiding en rust zoeken' gehoord..?
Sorry.. dat is natuurlijk niet aan jou gericht Haba.. ik maak me gewoon altijd boos als ik zulke verhalen van lucretia hoor.. en ik hoop van harte dat jij ook niet zulke vervelende ervaringen met mensen uit je directe omgeving hebt gehad!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 09-04-17

De RotterdamMarathon was ook nog op het nieuws vanwege de extra beveiliging.
Gelukkig is alles goed gegaan.
Jaxon is een liefhebber van Narcissen, ze staan mooi in bloei.
De Zwaan, daar uit de haven vertrekken ook de boten voor de rondvaarten, leuk om te doen trouwens.
Het was een prachtige dag. Hans

Ot, zal een logje besteden aan de kip en het ei :)

Gepost door: Hans | 10-04-17

Proficiat Lucretia!

R'dam is toch een prachtige plek om een Marathon te lopen.
Ooit moet in nog eens opnieuw jullie mooie stad komen bezoeken.

Gepost door: pieterbie | 10-04-17

@ Hans..
Ja, we hebben wat vrachtwagens die de wegen afsloten zien staan toen we de stad uitreden.. dat hadden ze bij elke toegangswegen die bij de route uit zouden komen gedaan.. vracht- of vuilniswagens en betonblokken.. het zal gescheeld hebben. Maar het is wel belachelijk dat er zulke maatregelen getroffen dienen te worden hè! :-(

Oh, je hoeft daar niet persé over te posten hoor.. dat was maar een grapje van die kip en dat ei hahahaa!

@ pieterbie..
Ik zou in geen enkele stad een marathon kunnen lopen.. hoe mooi ook haha!

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 10-04-17

De commentaren zijn gesloten.