22-05-17

Schaapjes op de dijk..

dijk 00.jpgOh oh.. wat had ik er vorige week de pest in dat ik met het donderdagochtendrondje (mooi woord!! haha) met Jaxon m'n cameraatje niet bij me had. Die neem ik zelden mee op dat kleine rondje hoor.. alleen als er bijvoorbeeld mooie ochtendmist is in de herfst of zo.. dan wél. Maar normaal gesproken valt er niet zo heel veel interessants te zien. Afgelopen donderdag dus wel.. Want hadden vriendlief en ik niet toevallig een paar dagen daarvoor het erover gehad, dat het gras (en zo) op het dijkje zo hoog stond en dat het hoog tijd werd dat de stadsschapenkudde weer eens aan de slag zou gaan daar.. prompt kwam die kudde donderdag door de wijk heen! Altijd zó'n ontzettend leuk gezicht! Alle auto's en fietsers die even moesten wachten totdat de weg weer vrij was, zag ik meteen met smartphones in de weer.. al die wollige beesten filmend en fotograferend die rond hen heen doorrenden..! tja.. en een smartphone heb ik óók al niet! Béétje jammer wel, is toch echt een uniek gebeuren vind ik altijd als ik het zie.. ook in het buitenland.. ik maakte daar weleens een heel POSTJE (*KLIK)* over hehe. Maar postjes over schaapjes.. daar is op dit blog van een echte Dordtse schapenkop tóch al geen gebrek aan.. en dit is er dus ook weer eentje hehe.bc sh.jpg

Jaxon keek trouwens wel even naar één van de bordercollies die bij de schaapskudde hoort.. die liep vooruit en kwam als eerste in z'n blikveld. Zéker toen die van het water in de singel even ging drinken. Hij wilde er wel op af.. maar met de singel er tussen kon dat natuurlijk niet. En tóén zag ie ineens die kudde er achteraan rennen.. en tóén wilde die maffe hond van mij er al helemaal niet meer op af hahahaha!

Vrijdag was ik 's middags op wandel met Jaxon en toen zijn we wel even naar het dijkje gelopen.. want dáár werden die schapen heen geleid, door herder en honden. Zoals vriendlief en ik dus goed geraden hadden hehe. Ik zag meteen al het oranje gaas dat als tijdelijk hek fungeert, maar de schapen zag ik nog niet. Jaxon rook ze al wel denk ik, want hij week meteen uit naar de andere kant van de dijk.. nou, daar kijk je uit op een bruggetjesparkje, dus dat was ook mooi..dijk 01.jpgdijk 01a.jpgdijk 02.jpgdijk 03.jpg

We zagen bovenaan fluitenkruid.. en beneden kleurden de boterbloemen de velden geel..dijk 05.jpg

Bij het voetpad naar beneden wilde Jaxon meteen wel die kant op gaan..dijk 04.jpgdijk 04a.jpg

.. maar nee, ik wilde eerst zien of de schaapjes er nog waren.. en die zouden dus aan de andere kant moeten staan. Dus wandelden we nog verder boven op de dijk, met nu zicht op de parkvijver, waar het kroos in een aparte vorm op het water lag..dijk 06.jpg

(denk dat het van de meerkoeten nog is, die er in het midden een nest hebben gehad.. veel stroming is er in die vijver niet echt hè)
Nu zag ik dan eindelijk toch iets van de schapen en ik switchte naar de andere kant van de weg..dijk 07.jpg

Maar echt veel kon ik er niet van zien.. het leek wel of ze allemaal lágen. Maar nee hoor.. toen ik nog wat meer dichterbij kwam, bleek dat ze toch gewoon stónden.. het gras was dus echt wel héél erg hoog!..dijk 08.jpgdijk 08a.jpgdijk 09.jpg

(kijk dat staartje tussen z'n benen.. de bangebroek! hehe)dijk 10a.jpgdijk 10c.jpg

Kreeg van een paar natuurlijk wel weer 'the ass'.. hahaha..dijk 10b.jpg

We wandelden helemaal tot het einde van de dijk, daar waar ie naar omlaag loopt..dijk 11a.jpgdijk 11b.jpgdijk 11c.jpg

Ik wilde een paar overzichtsfotootjes van de schapen tegen de dijk op maken.. en hier aan het einde bleek het gras toch al voor een groot gedeelte kaal te zijn gevreten en lagen de schapen lekker te herkauwen..dijk 12a.jpgdijk 12b.jpg

Het was hier een beetje grijze dag, afgelopen vrijdag.. maar zo'n schaapjeskudde doet me toch heel erg aan zomer denken hoor! Maar Jaxon was uiteindelijk toch zó braaf met me meegewandeld langs al die 'enge' schapen, dat ik hem beloonde met een slingertje door het parkje onderaan de dijk.. bf_b_day10.pngwat ie zo graag wilde hè. Het maakte trouwens de grijze dag toch nog wat kleuriger.. ik ga dat morgen laten zien!

Vandaag zijn er nog felicitaties voor een paar jarigen in onze vriendenkring.. want niet alleen is onze goeie vriend, die mee was op klimvakantie, jarig vandaag, maar ook de fokster van Axel, Ann! Van harte gefeliciteerd allebei! *smak*smak*smak*! Het is een prachtige voor-zomerse dag vandaag.. dat zullen jullie wel verdiend hebben hè! Cheers folks! cool

GROETJESSS!!!

dijk 13.jpg

 

08:15 Gepost door mizzD | Commentaren (21)

Commentaren

Goede morgen Mizz. Ja de schaapskuddes hebben in deze tijd een hoop werk. Ik vind het ook altijd zo leuk als ik ze tegen kom met herder en honden om naar de volgende 'maailokatie' te gaan.
Ik zie dat in deze kudde verschillende schapenrassen samen zijn, die met de zwarte gezichten en de gewone texelaars (ik ben niet goed in schapenrassen hoor) maar zolang ze het samen maar goed kunnen vinden is het prima toch? Schapen doen meestal niet zo moeilijk.
Ik wens je een fijne maandag toe.

Gepost door: Haba | 22-05-17

@ Haba..
Goeiemorgen! :-) Ik vraag me af of er iémand is die dat géén leuk gezicht vindt..! :-) maar ik weet wel dat er al eens mensen geklaagd hebben over de keutels die die beesten dan achterlaten op de straten pfff.. sommige mensen klagen overál over hè.

Ja, het viel me op dat er steeds meer van die zwarte oren bij zijn.. weet niet of dat altijd al geweest is, maar vind het wel een mooi gezicht zo die verschillende schaapjes bij elkaar.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-05-17

Ik heb het idee dat er steeds meer stadsschapenkudde's komen de laatste jaren. Ik heb nog nooit in het echt gezien dat ze van de ene naar de andere plek gingen. Wel een keer op onze regionale tv zender dat ze door de stad Groningen gingen. Prachtig!

Dat jij je fototoestel niet bij je had kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Ik dacht eigenlijk dat je die dag en nacht binnen handbereik had, ha, ha.

Gepost door: Noortje | 22-05-17

@ Noortje..
Valt tegen hè! hahahahahaaa! (mij dus ook! whahahahaaa!)

Ik denk dat het een stuk goedkoper en milieuvriendelijker is dan de boel te laten maaien met machines, dus niet zo vreemd dat steeds meer gemeentebesturen van die kuddes aan laten rukken. En 't is dus nog leuk ook! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-05-17

Een milieu vriendelijke manier om het gras te maaien en ook prachtig om zien ook nog.

Gepost door: Patrick | 22-05-17

Zalig toch al die schapen. Zo'n kudde wil ik ook nog wel eens tegen het lijf lopen maar hier in de buurt is het hopeloos vrees ik... Betere manier om de bermen te maaien is er toch niet!

Gepost door: Joke | 22-05-17

@ Patrick en Joke..
Helemaal mijn idee ook hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-05-17

Hoi Mizzke!
Wat een leuk idee om die schapen overal rond te sturen om het gras kort te maaien! Hier zie je zoiets niet. Het geeft inderdaad een zomerse sfeer!
Proficiat aan de jarigen!
Groetjes!

Gepost door: lena | 22-05-17

@ lena..
Men heeft in België zeker nog genoeg geld voor maaimachines hahahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-05-17

jullie hebben blijkbaar de schaapjes op het droge Mizzd

prettige avond

Gepost door: Willy | 22-05-17

@ Willy..
Letterlijk wel, figuurlijk daarentegen..! :-P
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-05-17

zo tof om zien, wat een kudde
het gras moest echt wel dringend bijgegeten worden want ze konden verstoppertje spelen

Gepost door: fotorantje | 22-05-17

Ohhhhh..., schaapjes, dat heb(ben) je/we gemist, MizzD ! Hahaaa..., maffe hond ! Wahw, mooi parkje ! En toch nog schaapjes, véél... Niet te geloven wat die beestjes 'kunnen' eten !
@'Keep smiling'..., tuurlijk was ik nieuwsgierig...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 22-05-17

Ik spreek Lena tegen: langs de Damse vaart lopen er ook . Het is even afgelast omdat fietsers ertegen protesteerden. Kun je dit voorstellen dat die fietsers dat lastig vonden?Het is een vrijetijdsfietspad en daar rijd je heus niet om op je werk te geraken. Maar ja ze liepen nl ook gewoon op het brede fietspad en dat stoorde die vrijetijdsfietsers! En in de Blaarmeersen in Gent heb ik ook hele kuddes met schapen zien lopen. Maar deze kudde bij jullie is wel erg groot! Gras genoeg om ze allemaal te voederen zou ik zeggen.

Gepost door: magda | 22-05-17

@ fotorantje..
Yep, maar dat hebben ze rap genoeg kaal hoor! :-)

@ Lies..
Nieuwsgierig..? oooh, naar dat postje van mij? Ja.. dat watervrouwtje was zo'n lief en opgewekt mensje.. en zo onverwachts overleden.. triest. Het deed mijzelf ook wel wat het weer eens terug te lezen.

@ magda..
Da's misschien niet in de stad.. die Damse Vaart? wellicht bedoelde Lena dat.
Kan het me zéker voorstellen dat die fietsers daarover klaagden.. sommige mensen hebben niks beters te doen dan klagen! ( zie mijn antwoord op Haba's reaktie)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-05-17

Jammer dat je je camera niet mee had.
Hier lopen ook vaak schapen in het park te grazen.
Het kroos heeft zeker een aparte vorm, lijkt wel een bloem.
Het gras is zo hoog dat je de schapen haast niet ziet, wel een mooie omgeving.
Had je je mobiel niet bij je om foto's te maken? Hans

Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Gepost door: Hans | 22-05-17

@ Hans..
Ik ben zo'n dino met een heel simpel klein klapmobieltje.. daar kan ik geen foto's mee maken. Alleen dáárvoor zou ik wel aan de smartphone willen.. maar zo'n grote telefoon in m'n broekzak, moet er nog even niet aan denken hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-05-17

Ik heb een Android toestel, is niet zo groot.
Heeft zijn beperkingen, maar kan er wel aardige foto's mee maken. Hans

Gepost door: Hans | 23-05-17

@ Hans..
Bedankt voor de tip! :-)

Gepost door: mizzD herself | 23-05-17

Schaapjes in de Veluwe zijn ook niet mis hoor :-) Mét schaapherder en border collie schaaphonden erbij is dat een toffe ervaring !

Gepost door: Dirk | 24-05-17

Toen wij twee zomers geleden in Wales op vakantie waren zag ik border collies aan het werk met de schapen en ik was ronduit onder de indruk van het kunnen van die intelligente honden. En dat vol enthousiasme en energie op een heel steile bergwand. Heb het dan over Mount Snowdon.
Dus ik kan mij inbeelden dat je er spijt van had dat je je cam niet bij had.

Gepost door: pieterbie | 27-05-17

De commentaren zijn gesloten.