29-05-17

Vandaag is roze!

giro 1.jpgMag ik, mogen wíj hier in Nederland, eventjes trots zijn op de fantastische prestatie van wielerheld Tom Dumoulin? Gisteren de winnaar geworden van de Giro d'Italia.. ongelofelijk! De allereerste Nederlandse winnaar van deze grote ronde.. en het heeft zelfs 37 jaar geduurd eer we weer eens een landgenoot zo'n grote wielerronde zagen winnen.. ná Joop Zoetemelk, toen die in 1980 de Tour de France won! En die was al net zo'n ijskonijn als Dumoulin nu is.. zo kalm en onverstoorbaar bijna.. alleen Dumoulin is wel een stúk knapper! hahahaha! giro 2.jpgMaar Joop had in 1979 ook al de Ronde van Spanje gewonnen.. dus die staat een ronde voor. Tom moet dan dus 'maar' de Tour gaan winnen hè.. zou mooi zijn hehe. Het zou moeten kunnen lukken.. hij was tijdens deze Ronde van Italië zelfs zó snel, dat ie vorige week rustig nog even in de berm kon gaan zitten kakken, zonder dat het 'm de uiteindelijke overwinning kostte..! hahahahaa! The King of the Race.. zonder enige twijfel.

En zo'n mooi kleurtje, dat roze! Ik zet Tom Dumoulin vandaag eventjes in de roze bloemetjes.. fotootjes, die ik door de jaren heen van roze bloemetjes nam, figureren in deze collage! En het geeft me de tijd om de fotootjes van het afgelopen, zéér warme!, weekend in Sy een beetje uit te zoeken voor publicatie hier op het blog hè!

FIJNE NIEUWE WEEKKK!!!

ROZE.jpg

08:20 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

Inderdaad een geweldige prestatie van Tom. Maar om hem nu dit jaar al de tour te laten winnen, ik denk dat dat wel erg veel gevraagd is. Joop had ook geen twee keer in één jaar een grote ronde gewonnen. De Vuelta was natuurlijk een jaar eerder. Misschien is het voor Tom wel mogelijk, maar ik houd het erop dat hij de kans heeft om de tour een keer te winnen, maar dat hoeft niet gelijk dit jaar. Het is al mooi dat hij de Giro heeft gewonnen , dat heeft nog nooit een Nederlander gedaan. Chapeau Tom, ik neem heel diep mijn zonnehoed voor je af.

Gepost door: Haba | 29-05-17

@ Haba..
Hihi.. ah ja, dat was in de euforie over die geweldige overwinning hè, dat ik dat schreef.. volgend jaar de Tour winnen mag natuurlijk ook..! hahahahahaaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 29-05-17

le vie en rose voor Tom Dumoulin

en dat is hem van harte gegund

groeten

Gepost door: Willy | 29-05-17

Ik ben weer bijgelezen. Ik had de laatste dagen geen puf om na het wandelen in die hitte op het internet te gaan na thuiskomst. Bovendien kreeg ik de tweede dag een hele nare blaar bij mijn rechter grote teen wat erg pijnlijk en nog steeds pijnlijk is. Daarom maar 2x 30 km en 2 x 10 km gewandeld. Daarom was het heerlijk om jouw wandeltocht vanuit mijn stoel mee te kunnen wandelen.

Jullie hebben het wel getroffen met het weer in Sy. Of was het misschien ook al te warm?

Goed hè van Tom Dumoulin? Daar mogen we met recht, als Hollanders, trots op zijn.

Gepost door: Noortje | 29-05-17

@ Willy..
Yep! :-)

@ Noortje..
Oei.. dat zijn de mindere plekjes voor een blaar hè.. als er al góéie plekken zijn natuurlijk voor zoiets.. maar sommige zijn wel beter af te plakken. Met Compeed of zo.. geen optie?
Ja, zelfs in Sy was het eigenlijk véél te warm.. we hebben elke dag wel gewandeld, maar geen al te lange tochten hoor.. niet te doen.

Jaaa.. vind het echt supergoed. En zo fijn voor 'm dat dat verhaal van die sanitaire stop 'm nu niet voor eeuwig blijft achtervolgen.. als ie dáárdoor had verloren, was ie het lachertje van de ronde geweest!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 29-05-17

Een topprestatie als je de ronde van Italië kan winnen. Misschien wel een toekomstige tour winnaar als je dat al kan.

Gepost door: Patrick | 29-05-17

gefeliciteerd aan Tom, knappe prestatie!

Gepost door: fotorantje | 29-05-17

@ Patrick en fotorantje..
Vond ik ook.. vandaar deze kleine huldiging hier hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 29-05-17

Niet alleen Limburg is trots op Tom Dumoulin.
Volgen Zoetemelk red hij nu ook de tour, een opkikker in de wielersport. Hans


Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Gepost door: Hans | 29-05-17

@ Hans..
Nee, natúúrlijk is niet alleen Limburg trots.. hij is een nationále held..! Maar of Zoetemelk gelijk heeft..? ik hoop het maar we zullen zien hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 29-05-17

Ergens op een fb verkeerd gereageerd, MizzD, met 'think pink'. Hier wordt het duidelijk... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 29-05-17

Nederland kleurt dit keer roze in plaats van oranje. Een puike prestatie van Tom Dumoulin. Een Hollander met een Franse naam.
Het kan niet anders of binnenkort wordt alles geel in Nederland.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-05-17

@ Lies..
Ah, dát roze is ook goed dat het er is.. dat van Pink Ribbon hè.. think pink zouden we zo allemaal moeten doen!

@ Fluwijn..
Een Franse naam inderdaad dat dan weer iets heel Nederlands betekent.. Van de Molen! :-)))
Ik vind geel ook een erg mooie kleur hoor.. oranje is natuurlijk wél mooier, maar tijdens de Tour mag heel NL wel geel kleuren.. met dat nationale voetbalteam is het toch maar niks tegenwoordig. ;-)

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 29-05-17

terecht trots, een heel mooie prestatie!

Gepost door: pieterbie | 30-05-17

@..
Ongelofelijk!! ik als feministe heb me zelfs door de media in laten pakken.. want natúúrlijk was Dumoulin niet de eerste Nederlander die de Giro won.. offe wél de eerste Nederlander maar niét de eerste Nederlandsé.. want dat was Marianne Vos, waarna zij die prestatie nog 2 keer herhaalde. En ook Anna van der Breggen won die Italiaanse grote ronde al eens. Pfff.. hoe goed ik de prestatie van Tom ook vind, dat die vrouwen helemaal niet vermeld worden, érgens in de media, dát vind ik toch wel grof!

Gepost door: mizzD herself | 30-05-17

De commentaren zijn gesloten.