16-06-17

En daar zijn ze dan!

amo 17.jpgOp wandel in Kinderdijk, m'n zussies en ik afgelopen zaterdagochtend, waren we dus eerst zowat de hele Molenstraat en daarna een stuk van de West-Kinderdijk afgelopen, waarna we eindelijk naar links af mochten slaan.. dat zou ons dichter naar de beroemde molens gaan brengen. We deden deze wandeltocht al veel vaker en dit is eigenlijk wel het standaard begin ervan. En zoals gisteren te zien was, best een mooi stukje zo langs al die dijkhuisjes en - huizen, met de mooie bloemen in de gevel- en voortuintjes (Zoals ook deze papaver hiernaast). En met af en toe uitzicht op de rivier naar de rechterkant en naar links wat doorkijkjes naar de molens.  Sommige jaren ging de route nog net ietsje verder rechtdoor, waarbij je dan in een buitenwijk van naastgelegen gemeente Alblasserdam uitkwam. Via een witte brug over een vaart kwam je dan op deze zelfde weg,die we nu mochten inslaan, richting de molens terecht.amo 18.jpg

Die brug zagen we later dan ook aan onze rechterhand opdoemen.. over de vaart heen die bedekt was met plompebladeren en de kenmerkende gele bloemen daarvan..amo 19a.jpgamo 19b.jpgamo 19c.jpg

In de wei erachter een tweetal koeien.. vreemd gezicht met die nieuwbouwwijk inclusief geparkeerd blik er vlak achter hè.. dat verwacht je niet hehe..amo 20.jpg

De eerste molens (links en aan het einde van de weg) kwamen nu echt in zicht..amo 21.jpgamo 22.jpg

Naar rechts is het uitzicht heel erg landelijk, met paarden in de weide op de voorgrond.. en ook daar figureren molens op de achtergrond..amo 23.jpgamo 25a.jpgamo 25b.jpg

Links passeerden we de molens nu..amo 24.jpg

En ook hier bleken we publiek te hebben.. in de weide aan de andere kant zagen we dit veulentje, die vond het wel gezellig, al die langslopende tweebeners..amo 27a.jpgamo 27b.jpg

Vóór de molens, in de vaart aan de andere kant, heel veel ganzen.. dat worden er hier steeds meer..amo 28.jpgamo 29.jpgamo 29a.jpg

Maar de zussies stonden alweer op mij te wachten.. ik blijf altijd wel wat achter met het maken van al die foto's hè. Maar ze wachtten wél heel geduldig hoor..amo 30.jpg

Ik kan het dan ook niet laten om héél veel foto's van de molens te maken.. zulke unieke bouwwerken..amo 31.jpgamo 32.jpg

.. en in de berm naast de weg ook nog de nodige wilde bloemen.. gewoon mooi, ik kan er niet aan voorbij..amo 33.jpg

En toen kwamen we bij de witte brug over de boezem.. zo heet zo'n vaart hier.. en daar vandaan heb je ook weer een heel mooi zicht op die molens..amo 34.jpg

.. de andere kant op óók.. maar dat laat ik morgen zien. De wipmolen hieronder is museummolen de Blokweer.. die kan je dus tegen betaling bezoeken. Er is ook een klein terras bij waar je wat kunt drinken en de wandelorganisatie heeft er daarom maar de rust van gemaakt. Maar wij hadden tijdens deze tocht niet echt een rust nodig, we waren pas een dik half uur onderweg!.. dus sloegen we die over. Morgen wandelen we weer een stukje verder.. waarbij we op moesten passen voor vieze schoenen. Waarom..? tja, dat schrijf ik dus  ook morgen hè!

GROETJESSS!!!

amo 35.jpg

 

08:22 Gepost door mizzD | Commentaren (21)

Commentaren

Weet je Mizzd die molens zijn mooi maar als ik,klaprozen zie dan ga ik daarvoor ze betekenen heel veel voor mij
En die zo midden in de woonwijk ... dat zijn toch echte koeien ?

Gepost door: Merel | 16-06-17

@ Merel..
Zo heeft iedereen z'n voorkeuren hè.. en maar goed ook, als we allemaal hetzelfde mooi en leuk zouden vinden, zou de wereld maar een saaie plek zijn! :-) Maar ik vind klaprozen ook prachtig hoor!

Ja, dat zijn echte koeien.. maar het platteland gaat hier dan ook érg abrupt over in de stad.. er zal tussen de wei waar die koeien liggen en die woonwijk nog wel een flinke sloot zijn. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-06-17

Goede morgen Mizz. Een echt 'Hollands' log met molens en koeien. Ik zeg speciaal Hollands, omdat het Noord- en Zuid-Hollandse taferelen zijn en niet echt Nederlands want in Limburg of Drenthe ziet het er weer heel anders uit.
Bij de foto van dat wit/zwart gevlekte paard moest ik aan vroeger denken. Ooit (als driejarige) riep ik mijn moeder om te komen kijken. Er reed een paard met wagen door de straat, nu was dat in die tijd niet bijzonder, maar het was een gevlekt paard en die kende ik niet, dus ik vroeg mijn moeder of dat paard vroeger een koe was geweest :)

Gepost door: Haba | 16-06-17

Ze zijn wereldberoemd hé, deze molens ? En terecht. Nog Hollandser kunnen deze plaatjes niet meer zijn. Misschien hadden jullie in Kinderdijk klompen moeten dragen ? :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-06-17

@ Haba..
Er was eens hier bij skynet een blogster die 's morgens op weg naar haar werk de auto eens stilgezet heeft, omdat ze een 'koepaard' zag.. zo'n wit paar met zwarte vlekken.. had ze nog nooit gezien! Dus dat jij als kínd dat dacht vind ik niet zo gek! :-)))

@ Fluwijn..
Veel Hollandser wordt het niet op dit blog hè.. deze week eerst al de Hollandse nieuwe en nu weer Hollands glorie hehe.
Heb vroeger (zussie heaven ook!), in m'n tienerjaren, nog wel op klompen gelopen, maar m'n voeten zouden dat nu geen goed idee meer vinden. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-06-17

Een prachtige papaver om mee te starten. Leuke paarden en veulens, ze zijn zo mooi en leuk om te zien. De molens zijn zo beroemd en bekend, helaas nog nooit in het echt gezien.

Gepost door: Joke | 16-06-17

Het is een speciaal gezicht, al die molens zo bij elkaar, maar als ik van een héél eind weg moest komen, had ik ze wellicht ook nog nooit gezien hoor. ;-)
Dat veulentje stond ons echt na te kijken hehe, zo'n scheetje.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 16-06-17

Kinderdijk.. zowat het uithangbord van "Holland" Mizzd

een beetje jammer dat de zon het liet afweten..

prettige dag

Gepost door: Willy | 16-06-17

Een weide bij een nieuwbouwwijk dan zal het niet lang meer duren of de koeien moeten plaats maken. ,zo gaat het gewoonlijk toch.

Gepost door: Patrick | 16-06-17

't Blijft raar, MizzD, koeien in een woonwijk... Heel mooi doorkijkje, prachtige molenzichten, en sierlijk wiegende bloemetjes...
Lie(f)s.
@West-Vlaams dialect. In 't Brugs is 't ''k genèren me', als je de g dan zj uitspreekt en het accent verandert naar é heb je een heel andere betekenis -> genant.

Gepost door: Lies | 16-06-17

Hoi Mizzke!
Leuk weerzien met de molens van Kinderdijk! Het blijft aanspreken hé! Ik heb er weer van genoten om ze weer eens terug te zien!
Groetjes!

Gepost door: lena | 16-06-17

Kinderdijk is een mooie omgeving.
De waterplanten staan hier ook in bloei, maar verstikken het water ook wel weer.
Wat een mooi veulen. Hans

Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Gepost door: Hans | 16-06-17

Mijn vrouw en ik hebben 4 jaar geleden een hele week in Kinderdijk en omgeving rondgefietst. De windmolens in het vlakke landschap zijn immens om te zien, alsmede de geschiedenis waarom ze die windmolens (die eigenlijk waterpompen zijn) hebben gebouwd. 't is wereldwijd een unicum (voor zover ik weet).
Je foto's doen me goesting krijgen om er eens weer te gaan :-)

Gepost door: Dirk | 16-06-17

prachtig die molens aan het water!!
en dan nog koetjes, paarden en bloemekes
super wandeling

Gepost door: fotorantje | 16-06-17

@ Willy..
Ja, dat vonden wij ook wel jammer.. pas helemaal aan het einde van de tocht kwam ie terug. Maar het was wel warm.

@ Patrick..
Ja, als ze verder uit willen breiden, dan gebeurt dat meestal wel ja.. bouwgrond levert meer op hè.

@ Lies..
Maar die koeien liggen dan ook niet in die woonwijk.. die woonwijk kijkt uit op de koeien. :-)

Aha.. bedankt voor de uitleg.. ik had al zo'n idee dat het West-Vlaams was.. dat vind ik nergens op lijken hahahaha!

@ lena..
Is al weer eventjes geleden hè! :-)

@ Hans..
Altijd gedacht dat die waterplanten het water juist van zuurstof voorzagen.. zo zie je maar hoeveel ík er van af weet..! haha.

@ Dirk..
Een hele week? dan heb je alles wel uitentreuren goed kunnen bekijken hahaha!

@ fotorantje..
Ja, en lekker dichtbij.. als ik kan wandel ik 'm wel mee hoor!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-06-17

Een pracht tocht lijkt het me om te wandelen.
Helaas te ver voor me om aan deze tocht mee te doen.

Gepost door: Noortje | 16-06-17

@ Noortje..
Moet eerlijk zeggen dat ik hier nooit anders dan de 5km-route gedaan heb.. en dat is puur een rondje langs de molens dus. Hoe het er voor de langere afstanden uitziet weet ik dus niet.. heel veel polderwegen vermoed ik. 't Is wel een móóie polder hier hehe.. maar dit rondje langs de molens is wel het hoogtepunt denk ik.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-06-17

Wel een gevarieerd publiek langsheen die wandelroute, dat moet je ze toch geven :-)

Gepost door: pieterbie | 17-06-17

@'t Lijkt wel alsof...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-06-17

Prachtige foto's en wat heerlijk dat je ook heeft genoten van de molens en het landschap erom heen. Het is hier een prachtige omgeving met steeds andere gezichten. Ik wen jullie nog mooie momenten. Kom af en toe ook kijken hoor. Want je geeft mij heerlijke mooie foto's en mooie momenten.

Gepost door: Tine de Jong | 17-06-17

Inderdaad waterplanten geven zuurstof af, maar de bladeren van de waterlelies bedekken het water en daar onder is het dan donker en gaan de waterplanten weer dood. Hans

Gepost door: Hans | 17-06-17

De commentaren zijn gesloten.