17-06-17

In de ganzen..euhmm..kak!

amo 40.jpgTijdens de Molenwaardtocht in Kinderdijk, waren m'n beide jongere zussies en ik inmiddels dan toch uitgekomen bij de beroemde molengang, waar dit dorpje wereldwijd bekend om staat. Het viel me vorig jaar al op dat het gehele gebied een upgrade gehad heeft met het oog op het toerisme.. er zijn onder andere veel van dit soort mooie wegwijspaaltjes geplaatst. Nu kan je er wándelend niet echt heel erg ver verkeerd lopen hoor.. de hele molengang is gelegen aan één wandel-/fietspad, met nog één zijweggetje, te bereiken over een grote witte houten brug over de boezems (zoals het water hier heet).. dat weggetje waar wij net over aan waren komen wandelen. Wij moesten nu dus die brug over.. vanaf deze brug heb je een heel mooi uitzicht over de rijen molens.. ik zette mezelf er ook weer eens bij op de foto..amo 41.jpgamo 42.jpgamo 43.jpg

Zoals WILLY gisteren al opmerkte.. de zon was inmiddels achter de wolken verdwenen, wat wel jammer was.. en ik had m'n zonnebril wel af kunnen doen. Later, toen we de molens alweer achter ons gelaten hadden, kwam die zon pas weer terug.
Aan de andere kant van de brug gingen de zussies al linksaf ( en het pijltje van de wandeltocht wees daar ook heen), maar ik wist van vorig jaar dat je in plaats van het fietspad hier, ook een houtsnipperpaadje naar links kan nemen.. daarvoor moet je dan een kleine brug over (het stond zo ook op de routebeschrijving van de tocht). Dat liep vorig jaar best leuk, want je hoeft dan niet steeds op langsrijdende fietsers te letten hè, ik vind dat wel lekker rustig. amo 44.jpgamo 45.jpg

Vanaf dit paadje, dat dus een soort van langgerekt eilandje in de hoge boezem is, ook weer een mooi uitzicht op de molenrij aan de andere kant van de brug.. we maakten er een grelfie.. heb de twee dames, die alsmaar in de weg op de punt daar bleven staan, weggeshopt hoor..amo 46.jpg

En toen was het dus simpelweg het paadje af wandelen en genieten van de uitzichten..amo 47.jpgamo 48.jpgamo 49.jpg

.. nou jaaa... simpelweg.. het was opletten geblazen hoor, want de talloze ganzen die hier zich rondom de molens gevestigd hebben, vinden dat eilandje blijkbaar erg fijn als rustplaats.. maar ze sch*ten de boel daarbij wel heel erg onder! Je kon er bijna geen stap zetten zónder in de ganzenkak te staan! Dus tússen het kijken naar de molens en de watervogels door, werd er toch ook wel heel veel naar de grond gekeken hehe..amo 50.jpgamo 51.jpgamo 52.jpgamo 54.jpg

Futen vinden het ook fijn in de Molenwaard.. we zagen er zwemmen en we zagen er broeden..amo 53.jpgamo 55.jpg

.. en later zagen we er eentje een speedboot nadoen hahaha..amo 57.jpg

Maar uiteindelijk kwam het bruggetje terug het vasteland op weer in zicht, dus het water weer over..amo 56.jpgamo 57a.jpgamo 58.jpgamo 59.jpg

.. dat is vlakbij de twééde museummolen, dit is de molen die al heel lang te bezichtigen wás, tegenwoordig kost het echter wel een veel flinker bedrag om binnen te komen, dan toen ik nog wel eens naar binnen ging..! Het houdt de Japanse en Amerikaanse toeristen, die ook deze dag weer in grote getale aanwezig waren, niet tegen..amo 60.jpg

We zagen weer grote groepen toeristen rondgeleid worden, met de daarvoor tegenwoordig zo populaire audiofoons om de nek en in de oren.. dat is ook iets nieuws in Kinderdijk, die gegidste rondleidingen.. allemaal dingen die geld in het laatje brengen en da's nodig.. het onderhoud van die molens kost enorm veel geld hè. Wij waren nu zo'n beetje aan het einde van de molengang aangekomen.. dus ik keek nog eens om voor een laatste fotootje van de molens. Maar we waren nog niet terug in café De Klok.. we moesten nog een stukje. Dat laatste stukje zet ik voor morgen onder de planknop, want aangezien het morgen hier in Nederland Vaderdag is en ik m'n vader nog heb en vriendlief zíjn vader nog heeft (beiden zijn ruim 86jaar oud!), gaan we daar natuurlijk even naartoe.

FIJN WEEKENDDD!!!

amo 61.jpg

08:16 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

Goede morgen Mizz. Weer mooie molenfoto's, jammer dat het een bewolkte dag was, maar toch zijn ze goed gelukt.

Gepost door: Haba | 17-06-17

t moet toch wel indrukwekkend zijn al die molens samen te zien, prachtig

Gepost door: fotorantje | 17-06-17

Ze vinden het hier wel interessant die molens maar hoeveel was het dan om daar binnen is te bezichtigen?

Gepost door: Patrick | 17-06-17

@ Haba..
Het was wel lekker wandelweer.. maar ja.. het zonnetje erbij is toch altijd net wat leuker hè.

@ fotorantje..
Tuurlijk.. zeker als je ze voor het eerst ziet staan in het landschap!

@ Patrick..
Ik zag dat museummolen de Blokweer €8 voor volwassenen is.. en de andere bezoekmolen €6,50. Maar ik las nu op internet dat je online tickets kunt kopen voor 'Kinderdijk', die kosten €6,50 en dan staat er ook nog ergens dat je dan €1,50 korting krijgt, maar ik weet niet of die €6,50 al met die korting is of niet. In ieder geval mag je met dat ticket gratis in allebei die bezoekmolens plús ook nog het bezoekerscentrum Het Wisgemaal. Dan is het eigenlijk allemaal niet meer zo duur hè. Niks duurder dan de drie en een halve euro die ik ooit betaalde voor die ene molen.
Denk je eraan er eens heen te gaan? :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-06-17

Elke keer weer prachtig om te zien, MizzD !
Koester de 'Vaders' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-06-17

Dit was echt een mooi blogje naar mijn hart want ja ik ken het hier door en door. Het is voor mij een deel uit mijn jeugd. En ja de ganzen horen hier ook thuis net als de andere dieren die hier ook mogen wonen. En de zon kan niet altijd schijnen maar pittige wandelingen zijn ook wel goed voor het lijnen. Helaas kan ik niet zo ver meer gaan lopen. Maar ik heb ene voordeel. ik hoef nooit een kaartje te kopen. Ik kan heerlijk altijd als ik wil rond struinen daar. Altijd een happening om hier weer te zijn. Fijne Vaderdag voor jou en je vriend.

Gepost door: Tine | 17-06-17

De beroemde molengang wil nogal eens erg druk zijn met toeristen van ver weg, maar jullie paadje zal dat niet zo zijn.
Dat was de taak ook van de molens, de polder leeg malen in de boezems.
Je beertje op je rugtas heeft er ook wel plezier in. Hans

Gepost door: Hans | 17-06-17

@ Lies..
Ja hè!
En ja, dat doen we zéker hoor! :-)

@ Tine..
Volgens mij kan iedereen nog zonder kaartje daar rondlopen.. alleen als je dingen wilt bekijken van binnen, moet je wel een kaartje kopen.. én als je vlakbij wil parkeren.. dat is ook aardig duur.
'Goed voor het lijnen'..? vind je dat we dat nodig hebben? :-))) Misschien wél.. maar als je zo vaak wandelt als ik, val je daar echt niet van af. :-)

@ Hans..
Het eerste paadje was vrij rustig, maar de tocht eindigde langs dat molenpad waar alle toeristen ook lopen hè! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-06-17

Allereerst, wat fijn dat jullie beiden jullie vader nog hebben.

Voor iemand, zoals jij, die gek op molens is staat deze tocht altijd hoog op het lijstje om te doen neem ik aan. Ook bij regen?

Bij de tocht "Walk for Live" in Groningen hadden wij een rust bij een molen. Ik wilde een foto maken binnen in de molen maar er werd gezegd dat ik entreegeld moest betalen. Nu ik heb toen dus geen foto gemaakt. Je mocht wel in het verkoop gedeelte maar als je een foto wilde maken moest je betalen. Ik vond dat wel een beetje krom.

Gepost door: Noortje | 17-06-17

@ Noortje..
Ja, vriendlief heeft zelfs zijn béide ouders nog.. allebei dik in de 80.

Heb de tocht al in verschillende weersomstandigheden gedaan, maar volgens mij nog nooit echt in flinke regen.. beetje motregen wél. Maar nee.. als het hard zou regenen zou ik niet gaan.. het is hier maar een kwartiertje rijden vandaan.. kan altijd op een andere dag ook eens gaan hè.. heb ik met Axel wel vaker gedaan, eventjes een rondje molens.

Bij de Branderstocht in Schiedam en de Herfsttocht hier op Rotterdam-Zuid was de rust ook vaak in een molen.. heb er altijd gewoon foto's gemaakt, niemand die wat zei. Vind dat echt bijna zielig hoor, als ze daar je entreegeld voor willen laten betalen.. pfff. Niet slim ook.. het zou kunnen dat er mensen zijn die na het zien van jouw foto's denken: 'oh, we zouden ook eens naar die molen kunnen gaan', dan hebben ze weer extra inkomsten.. 't is gratis reclame!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-06-17

Hoi Mizzke!
Str**t brengt geluk hé, maar toch... happig zijn we er niet op hé! ;-)))
Leg jullie vadertjes maar eens goed in de watten! Ze verdienen het!
Groetjes!

Gepost door: lena | 18-06-17

86, waaw, zet de vaders inderdaad maar eens goed in de bloemetjes.

Toch wat prachtige zichten zet je hier neer van die unieke site.

Dames die maar in de weg blijven staan: bijzonder irritant.

Gepost door: pieterbie | 18-06-17

@ lena..
Str*nt en happig in één zin.. yuckkkk! hahahaha!
We gaan zo dadelijk al weg.. het wordt hartstikke warm hè, géén goed weer voor oudere mensen om veel visite te krijgen en dus drukker dan normaal!

@ pieterbie..
Zolang het óúdere dames zijn toch zeker wat jou betreft? :-PPP

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-06-17

haha eerder een kakwandeling dan een molenwandeling! Goed voor die Jappen, dat ze er maar eens goed intrappen. Sorry heb niet zo'n goede ervaringen met die groepen mensen uit Japan, ze zijn nogal dominant en onbeleefd of de wereld van hen is. Fijn dat jullie een leuke trip hadden en vandaag vader mogen vieren, dat deden wij vorige week alhoewel de mijne er al 27 jaar niet meer is..

Gepost door: Joke | 18-06-17

De commentaren zijn gesloten.