08-07-17

Moeilijk? neee.. plezierig hopelijk wél!

a 2.JPGJa, we zijn weer terug in de lage landen.. hoewel we nu ook weer niet echt in hóge landen geweest zijn hehe. Maar het was een hele fijne en mooie vakantie.. enorm veel gezien en.. vooral veel genoten dus!

En dat brengt me bij de vakantierebus, die hier de afgelopen weken het blog beheerste. Een niet erg moeilijke, als ik de reacties zo eens overlees. a 1.JPGMaar dat was ook niet echt de bedoeling.. het gaat er maar om dat jullie er plezier aan beleven en nog eens naar dit blogje komen kijken, als ik er zélf eventjes niet ben hè.. en dat déden jullie! Heel hartelijk dank daarvoor! Het verbaasde me te zien, dat dit blog ondanks mijn afwezigheid, nog steeds in het lijstje van meest bekeken blogs stond..! De rebus was dan weliswaar niet al te moeilijk, maar er zijn er toch veel mensen naar komen kijken.. om mee te puzzelen, óf wellicht om naar de foto's te kijken.. dat kan natuurlijk ook. Heb m'n best gedaan om wat fraaie bij elkaar te zoeken.. hoewel ik voor de rebus dus wel aan bepaalde onderwerpen vast zat. Of, zoals FOTORANTJE opmerkte in één van haar b 1.JPG(vele!) reacties, 'er komt hier van alles voorbij!'. Jawel.. zwammen midden in de zomer.. het moest maar hehe. Die woordjes beperken je gewoon wel wat in je fotokeuze. Maar vond zelf dat in b 2.JPGieder geval de allereerste opgave van mooie foto's voorzien was.. de schitterende klaprozen die ik nabij Collias in de Zuid-Franse Gardstreek ooit zag.. gecombineerd met een wandelfoto op het strand van Hoek van Holland.. de enige verbindende factor was die stralende zon daar aan de hemel.. en die moest je dan ook hebben voor de rebus! ZON werd ZOM.. niemand klaagde over het feit dat ik het eerste deel van volledige woord, dat met de ER van KERK dus ZOMER werd, verkeerd had afgekort. Het was niet expres gedaan om het moeilijker te maken hoor.. c 2.JPGhet was gewoon een kleine vergissing hahahahaa!

Voor de rest van het woord, dat ZOMERVAKANTIE diende te worden, gebruikte c 1.JPGik slechts twee opgaven.. te meer omdat van  VARKEN zo lekker makkelijk VAKAN gemaakt kan worden! Gelukkig had ik de nodige varkentjes in m'n fotoarchief.. die olijkerd kiekte ik bij een camping tijdens onze vakantie in het zuiden van Engeland een paar jaar geleden.. het stenen varkensbeeldje ook weer op wandel.
d 1.JPGVoor een lettergreep of woordje met een IE kan ik altijd terugvallen op de vele BIER-foto's die ik in de loop der jaren maakte.. d 2.JPGvriendlief is een liefhebber hè.. en hij stond er deze keer zelf ook eens bij hehe.

e 1.jpge 2.jpgMaar dat was pas het eerste woord van de hele zin.. door maar weer met de volgende woorden, waar eerst mijn VOET, jaren geleden veelvuldig vastgelegd omdat ik toen nog niet met mijn kop op het blog wilde hehe, f 1.JPGen vervolgens die brutale GEIT, die we tijdens de laatste klimvakantie tegenkwamen bij de rotsen hè, voor figureerden. Beide woordjes werden aangepast om er VOLGENS van te kunnen maken. f 2.JPG
g 2.jpgEn dan de bijtjes!! Willen jullie wel geloven dat ik dié fotootjes op de allerlaatste dag vóór de vakantie nog heb aangepast? g 1.jpgIk had twee prachtige fotootjes.. eentje met een oranje klaproosje en eentje met de Chinese roos, beiden uit eigen tuin, met een beestje erop, al helemaal klaarstaan.. maar bij nadere inspectie bleken dat hommels te zijn!! Dat kon ik toch niet maken hè.. een hommel is geen BIJ.. en je kunt van BIJ wel MIJ maken, maar van hommel niet! hahahaa! Gelukkig zaten er ook een paar hele duidelijke bijenfoto's in m'n tuinmapje.. pfjewww!

h 1.JPGNet zoals met de kerkenfotootjes, h 2.JPGdie ik bij elke rebus zowat wel gebruik omdat ik er veel van heb en het handige letters zijn, is ook een DEUR opzoeken in m'n fotomapjes geen probleem.. ik schreef dat laatst nog bij COR toen die ook een poorten- en deurenpostje had. Een mooie deur sla ik nooit over met de camera.. dus voor het woordje DE voor de rebus had ik er genoeg tot mijn beschikking. i 1.JPGEen KOOI daarentegen..! dat was even zoeken.. al maar goed dat we de laatste jaren elke keer voor m'n vaders verjaardag naar een dierentuin gaan met z'n allen hè! i 2.JPGNu had ik wel wat mooie kooien om uit te zoeken, maar in de meesten stond of vloog wel wat.. ik hoopte maar dat duidelijk was dat het om de kooi zélf ging.. want dat moest het woordje MOOI worden natuurlijk! Voor het j 1.JPGtweede deel van het volledige woord, dat MOOISTE moest zijn, besloot ik om fotootjes van een STER op te zoeken.. nog niet eenvoudig hoor! Maar gelukkig had ik búiten die ster in het plaveisel van een plein in Rome, ook nog een levende ster.. een zeester dus. Die zag ik op vakantie vorig jaar. En nee hoor.. jullie hoeven niet ongerust te zijn.. het beestje had, precies zoals HABA ook al uitlegde in haar reactie, echt alle vijf armen nog. Die ene zat onder dat wier.. dat witte was daar volgens mij ook een deeltje van.j 2a.jpg

k 1.jpg'WEK' schreef LIES onder de foto's van de WOLKEN.. en zette later haar joker in, want jawel.. het moest meervoud zijn, WEKEN dus, zoals velen meteen begrepen. k 2.jpgVond het zelf eigenlijk heel erg duidelijk méérdere wolkjes op beide foto's, maar zoals ik wel vaker geschreven heb.. als je zo'n puzzel maakt, kan je eigenlijk niet inschatten hoe moeilijk of makkelijk ie is, gewoon omdat jijzelf weet wat je bedoelt hè haha.

l 1.JPGVoor VAN gebruikte ik dus ZWAMmenfoto's, (gewoon hier in Rotterdam tijdens uitjes met Jaxon gekiekt) omdat ik die mooi vind hahahaa, zelfs midden in de zomer! l 2.JPGNee hoor.. je moet ook maar net op een ánder woordje komen, waar je 'van' van kunt maken natuurlijk,  als je geen 'herfstartikelen' in je zomerpuzzel wilt gebruiken. En daar kwam ik nu net niet op hehe. Een mooie zwam dan dus maar, m 1.JPGduidelijk te herkennen ook.. vooral als in de aanpassingstekst staat ZW = V.. dan weet je al dat er géén 'paddenstoel' bedoeld wordt hè! hahahaha!m 2.jpg
Voor HET was het het gemakkelijkste om een fotootje van een HERT te gebruiken en die had ik gelukkig ook, de eerste op wandel in Maassluis genomen, bij een kleine kinderboerderij en de tweede door de ruit van de bus in safaripark Beekse Bergen, ook weer tijdens zo'n dierentuindagje met de hele familie.

n 1.JPGHierna ook weer een dier, wat eigenlijk wel een beetje tegen mijn eigen regels is.. ik wil het graag altijd een beetje afwisselend houden hehe, n 2.JPGmaar ja.. zie mijn gezwam bij het woordje ZWAM.. dat ging hier namelijk ook voor op! kon gewoon geen ander woord bedenken zo gauw. In PAARD zat in ieder geval al een R.. dat was handig omdat het JAAR moest worden hè.

Eo 3.jpgn nu dacht iedereen dat dit de zin dan wel zou wezen, maar nee.. onze vakantie was nog niet helemaal om.. offe.. o 2.jpgeigenlijk wél, maar dat wist ik nog niet toen ik de puzzel maakte hehe. Bovendien heb je, als je van een kampeervakantie thuiskomt, altijd enorm veel werk te doen ( je zou bijna meteen weer naar vakantie verlangen hahaa) en leek het me beter om de rebus dan nog maar wat langer te maken. Met drie woorden, ik kreeg het voor elkaar om die in twee opgaven te stoppen. De BALLON, die het woordje ALLEEN moest worden, kwam dan ook nog eens prachtig precies uit op de 65e verjaardag van mijn grote broer.. hoe toepasselijk!
p 1.jpgp 2.jpgDe laatste opgave vond ikzelf eigenlijk het allermooiste gevonden van mezelf hehe. Dat je van MARGRIETEN in één keer MAAR GENIETEN kunt maken, ja, daar was ik wel érg tevreden over! komt niet vaak voor dat me dat lukt hehe.

Nou.. en dan werd de volledige zin, die niet per ongeluk een beetje raar van samenstelling is hè, anders kan je na twee woordjes de hele boel wel raden vind ik altijd, dus uiteindelijk zo:q oplossingsbalk vak rebus vol.jpg

animaatjes-smilies-17635.gifVond het ontzettend leuk om al jullie reacties te lezen.. de ene gewoon húp, de oplossing erop gooiend en de andere proberend er een toepasselijk zinnetje mee te maken.. of van álles schrijven behalve júist die oplossing..! hahaha echt grappig, al die verschillende manieren. En ik hoop dat jullie er dus veel plezier aan hebben beleefd.. dat maakt het samenstellen van zo'n puzzel voor mij méér dan de moeite.
Volgens PIETERBIE is het dan wel weer érg Hollands om door de gestegen portokosten geen prijzen meer beschikbaar te stellen.. tja.. animaatjes-smilies-03740.gifwat kan ik daarop zeggen? als de Belgen minder 'zuinig' zijn dan de Hollanders, dan wacht ik wel op een prijsvraag van hém.. met de prachtigste prijzen, die hij dan voor een godsvermogen naar jan en alleman op gaat sturen..! ik zal zéker mee doen dan!
Het moet ook voor de máákster van de puzzel leuk blijven hè maatje! als de portokosten het dubbele zijn geworden van de kosten van de kleinegeitjes (die ik doorgaans kocht), zijn het geen kléinegeitjes meer hè..! 0278.gif
animaatjes-smilies-20581.gifNeee, de prijs is het plezier dat jullie eraan gehad hebben.. náást de al genoemde en gelinkte puzzelaars deden ook JOKE, PATRICK, NOORTJE, LENA, HANS, TINE, ANNYTJE en GIDSJORIS mee volgens mij.. en ik hoop dan ook dat dat een 'grótegeitje' was, dat plezier! Ik dank jullie in ieder geval allemaal weer heel hartelijk.. en ga nu aan de slag met mijn vakantiefoto's, waarvan er hieronder één als voorproefje staat.. het was weer heerlijk dus.. animaatjes-smilies-09472.gifen ik ben benieuwd of jullie aan de hand van die foto kunnen raden waar wij uiteindelijk terecht kwamen om er onze vakantie te vieren..!

GROETJESSS!!!

vp.jpg

 

 

08:30 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

Geen idee waar ik die vakantiefoto moet situeren, maar ik vind het wel een super opener voor je vakantieverslag. Het spreekt mij enorm aan.

Ah, ok, nu begrijp ik de truuk met het laatste woord, je moet dat uiteentrekken. Moeilijk hoor :-)
Ben dit soort puzzels niet gewoon, ben sowieso geen puzzelaar.

Ik zou natuurlijk met plezier de portokosten betalen om de klieiniggeitjes op te sturen, maar ik geniet dan ook van een variabele verloning die gekoppeld is aan o.a. de financiële resultaten van bpost :-). Dus je zou kunnen stellen: hoe meer omzet ik genereer voor bpost, hoe meer ik verdien :-)
Zo zie je maar hoe de dingen soms werken.

Misschien moet ik inderdaad ook eens zoiets doen, maar zoals eerder gezegd: ik ben geen puzzelaar.

Gepost door: pieterbie | 08-07-17

@ pieterbie..
Naaah.. het is dus duidelijk niét ergens in de bergen hè..! hahahaa!

Hier zijn dat soort regelingen met PostNL er dus niet, in ieder geval niet voor míj..! Voor een pakketje naar België, al is het maar zo klein als een vingerhoedje, betaal je €9,31 (zonder Track&Trace) of 13 euro (mét T&T). Dat vind ik dus teveel.. vroeger ging het naar gewicht en betaalde je voor een vingerhoedje dus maar een euro of 2-3.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-07-17

Ik zal toch de zin nu maar eens volledig schrijven hé, zolang opgespaard: zomervakantie volgens mij de mooiste weken van het jaar alleen maar genieten.

Gepost door: Joke | 08-07-17

Voor mij gaat het bij het puzzelen niet om een prijsje maar ik wil graag de oplossing goed hebben. En ik had de puzzel goed.

Ik kom nooit in Frankrijk maar ik denk dat het Pointe du Raz in Bretange is.
Ik lees graag reisboeken en meen zo'n soort foto weleens gezien te hebben.

Gepost door: Noortje | 08-07-17

Fijn datj je zo hebt genoten van je vakantie
Die rebus van jou in kom er maar niet toe van die op te lossen dacht van deze keer mee te doen maar ja het mooie weer doet me minder online gaan en we zitten als een week bijna 2 zelfs zonder laptop

Gepost door: Merel | 08-07-17

@ Joke..
Jaa.. als je al die dagen meegepuzzeld hebt is het weleens leuk om de hele boel er eens op te gooien hè! :-)

@ Noortje..
't Was wél zaak om éérst te puzzelen en dán pas bij de reacties te kijken hè.. anders was er niet zo heel veel spannends aan. Maar ben blij dat je weer meedeed!

Goed gezien! ;-)

@ Merel..
Ooit komt het er nog weleens van hehe! Maar het geeft ook niet als je niét meepuzzelt hè! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-07-17

haha Joke moest haar ei kwijt

k vond het wel leuk dat je gaandeweg de reacties kon lezen, zo voelde je je niet alleen als je op bezoek kwam :-)

tuurlijk weet ik niet waar die rotsen liggen, t kan frankrijk zijn, t kan engeland zijn, spanje, portugal, ... :-)

Gepost door: fotorantje | 08-07-17

@ fotorantje..
Aaaach.. voelde je alleen als ik modereerde? Dan doe ik het nooit meer hoor! :-)))

Frankrijk natuurlijk.. wij zijn echt wel francofielen hé! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 08-07-17

Bretagne, zegt Google, MizzD.
Er staat ons moois te wachten...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 08-07-17

Welkom thuis.
Heb de vakantierebus redelijk goed gemaakt, maar kan het niet meer controleren.
Heb in mijn schoonmaak woede het briefje weg gegooid.
Maar de laatste foto maakt het helemaal weer goed. Hans

Gepost door: Hans | 08-07-17

@ Lies..
Gooh.. maar hoe google je dat?? :-) ('t is wel goed natuurlijk hehe)

@ Hans..
Maakt niet uit hè.. agge maar leut hèd gehad! ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-07-17

Ik vond het heel leuk om te puzzelen en ik had hem wel buiten die laatste die had ik afgekeken op de weblog;-)

Gepost door: Patrick | 08-07-17

puzzelen is niet direct mijn ding Mizzd

ik ben benieuwd hoe je vakantie verlopen is

en daar mag je gerust je tijd voor nemen

Gepost door: Willy | 08-07-17

@ Patrick..
Voor die laatste moest je wel de specifieke naam van de bloemen weten.. anders werd het inderdaad moeilijk.

@ Willy..
Ga ik zéker doen, m'n tijd ervoor nemen.. ik kan niet anders hahaha!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-07-17

Hoi Mizzke!
Het puzzelen vind ik altijd héél leuk, vooral die rebussen doe ik héél graag! Daar hoeft zeker geen prijs aan vast te hangen hoor want die kosten om pakketjes te versturen zijn veel duurder dan de pakketjes zelf!
Ik heb ervan genoten! En de reacties van mijn collega - lezers zijn af en toe goud waard! Nee, de reacties moet je niet meer modereren hoor! Dan is hier nog wat leven in huis!
Groetjes!

Gepost door: lena | 08-07-17

@ lena..
Hahaha, nee ik ga niet meer modereren.. het is zoals fotorantje ook al schreef in één van haar reacties.. zó serieus zijn jullie toch niet hè..! hahahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-07-17

Ik vond het een mooie puzzel maar geraakte er niet ver mee. Ik had een week de Luxemburgse familie op vakantie en dan de kleinzoons en ook nog een paar uitstappen zodat ik ook niet alle dagen op de pc zat.
Het ziet er naar uit volgens de foto dat je een zonnig vakantie had. Ben echt benieuwd.

Gepost door: magda | 08-07-17

@ magda..
Het hóéft ook niet hè, die puzzel.. is voor de mensen die daar lol aan beleven én om hier, zoals lena zegt, wat leven in de brouwerij te houden.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 09-07-17

Was een leuke rebus, compliment. Hans

Gepost door: Hans | 09-07-17

De commentaren zijn gesloten.