12-07-17

Zo mooi, zo mooi..

ab 00.jpgZoals ik al schreef, lopen er langs de kust van Bretagne heel wat mooie wandelpaden.. hele lange, maar gelukkig ook wat kortere. Vanaf Pointe du Raz kan je gewoon het rechte paadje terug naar de parkeerplaats nemen, maar leuker was natuurlijk het wandelpad een stukje langs de kust. Echt veel zouden we toch al niet wandelen deze vakantie, meer slenteren door al die prachtige steden en dorpjes. Dus we namen het er even van, we lieten de toch wel behoorlijk drukke kaap zelf achter ons..ab 01.jpgab 02.jpgab 03.jpgab 04.jpg

.. en gingen naar rechts het pad op. ab 05.jpgab 06.jpg

Met rechts dan natuurlijk uitzicht op zee..ab 07.jpg

.. en links op schitterende kleuren van heide en brem..ab 09.jpgab 08.jpg

Het was nog niet zo mooi als toen we hier ooit met Lennox waren.. tóén gingen we meestal eind augustus op zomervakantie en dan stond de heide echt op z'n allermooist. Maar vond het nu toch ook al genieten hoor..ab 10.jpgab 11.jpgab 12.jpgab 13.jpg

We wandelden op ons gemakje door tot aan een uitzichtpunt..ab 14.jpgab 16.jpg

.. waar een typisch bewerkt kruis voor stond..ab 15.jpg

Hierna ging het pad al snel richting de parkeerplaats en zeiden we de Pointe du Raz gedag hehe..ab 17.jpgab 18.jpg

Tijd om terug te rijden naar de camping. Dat was een mooie dag geweest.. en ook de volgende dag was het weer heel mooi weer en besloten we, na het ontbijt en de koffie, nóg een mooi toertje te maken.. dit keer ging het richting het zuiden, naar de kustplaats Concarneau. Hiervan wisten we beiden zeker dat we er nog nooit waren.. maar toen we er aankwamen vroeg ik me echt af waaróm eigenlijk niet? we waren hier in het verleden ook al dichtbij in de buurt geweest en ons Michelin kaartenboek gaf aan deze plaats twee sterretjes.. dat betekent dus dat het mooi en/of interessant is.. we laten ons hier vaak wel door leiden in onze keuze van welke plaatsen we gaan bezoeken. We hadden al snel een parkeerplaats gevonden.. aan het haventje..ab 19.jpgab 20.jpgab 21.jpg

Met op de achtergrond die stadsmuur.. daarbinnen was de 'oude stad'.. en daar hebben we praktisch alleen maar rondgelopen, want het was er echt leuk. We volgden dus de drie visjes hehe..ab 23.jpgab 22.jpg

.. en wierpen nog een blik op de markt in 'de nieuwe stad'..ab 24.jpg

..alvorens we door de poort de oude binnengingen..ab 25.jpgab 26.jpg

.. waarbij we wel eventjes dachten niet welkom te zijn..ab 27.jpg

.. hahahahaa! Meteen binnen de poort was een museum, maar dat bezochten we niet, er mogen nooit ergens honden in hè..ab 28.jpg

Nee, we wandelden lekker door, de mooie oude straatjes door. Ook hier was het weer druk natuurlijk.. echt toeristisch, maar het was nog láng geen dringen hoor..ab 29.jpg

Zag meteen al een apart uithangbordje, maar wat dat betreft kwam je hier tóch wel aan je trekken..ab 29a.jpgab 30.jpg

.. net als wat biscuitwinkeltjes betreft, Bretagne staat daar natuurlijk ook heel erg bekend om.. en we hebben er zéker ook geproefd hoor..ab 31.jpg

Langs een heel oude kapel ging het..ab 32a.jpgab 32b.jpg

.. waarna het straatje uitmondde in een klein pleintje, waar een fonteintje stond. Een andere hondenbaas liet er z'n hondje drinken, Jaxon had geen dorst, die moest eerder wat kwijt hehe..ab 33.jpgab 34.jpg

Gelukkig was aan het andere einde van het pleintje een klein parkje bij een kerk, ervoor was de afvaartsteiger van een rondvaartbootje..ab 35a.jpgab 35b.jpg

Vriendlief deed even een rondje door het park met Jax, die doet z'n behoefte nu eenmaal liever op een zachte ondergrond als aarde of gras.. des te beter want op de stoep mag ie het niet hè. Ik zag dat er vanaf een soort van openlucht theater een (steile!) trap de stadsmuur op ging.. natuurlijk beklom ik die.. je had er een leuk uitzicht op het parkje waar vriendlief met Jaxon was..ab 36a.jpg

.. als ook op de haven vanaf zee de stad in.. er kwam juist een wat ouder model zeilbootje binnen gevaren..ab 36b.jpg

Het bleek dat je een heel eind over die muur kon wandelen.. ab 36c.jpg

.. dus ik wachtte even op vriendlief, wist zeker dat hij dat ook wel leuk zou vinden. Zodra hij zich weer bij mij gevoegd had, liepen we inderdaad een stuk van die muur af. Vanaf hier ga ik morgen verder.. want behalve déze mooie middeleeuwse stad stonden er nóg een paar op ons program die dag.. veel te veel gezien om het allemaal maar in één postje te proppen hoor!

GROETJESSS!!!

ab 37.jpg

08:23 Gepost door mizzD | Commentaren (18)

Commentaren

wat een prachtige foto van Jax op de rotsen.
Prachtige beelden, zo lang geleden dat ik nog als toerist in Bretagne rondliep.

Gepost door: pieterbie | 12-07-17

@ pieterbie..
Wij zijn er toch al heel geregeld weer eens naar teruggegaan.. alledrie onze honden hebben het gezien! :-) Alleen jammer dat er daar maar weinig stranden zijn waar honden zijn toegelaten.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-07-17

Frankrijk is prachtig op jou foto's, en normaal zou ik het dit jaar ook ontdekken maar gelukkig kan ik het hier zien. Misschien moeten wij thuis ook is beginnen denken in investeren in een tent omdat we maar met zijn tweetjes meer zijn. Je bent zoveel vrijer om te gaan waar en vooral wanneer je wil.

Gepost door: Patrick | 12-07-17

@ Patrick..
Ja, wij zouden eigenlijk niet anders willen, maar het heeft ook wel z'n nadelen natuurlijk.. regendagen zijn bijvoorbeeld geen pretje. Maar als je je hele kampeeruitrusting al hebt zoals wij is het ook nog eens de goedkoopste vorm van verblijf.. we betaalden gemiddeld zo'n 12,50 euro per nacht.. de goedkoopste camping was 8,75, de duurste 16,50. Dat zijn dan wel kleine campings zonder amusement.. maar dat heb je zonder kinderen ook niet nodig.. ons vermaak zoeken we zelf wel.
Maar die kampeeruitrusting bestaat wel uit meer dan alleen een tent hè.. matjes, slaapzakken, gasstelletje, keukengerei, tafel en stoeltjes, lampjes, enz... het kost nogal wat als je nog niks hebt. Vrienden van ons hebben sinds kort een camperbusje.. is hartstikke duur in aanschaf hier in NL, maar wel handig.. je komt de camping opgereden en stáát.. dat is met een tentje ook wel anders! :-) Maar zolang ik met mijn slechte rug nog in en uit die tent kan kruipen, blijven wij wel tentkamperen hoor. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-07-17

Jullie hebben wel een schitterend ommetje gemaakt. Prachtige foto's van Concarneau, herken er niets meer van haha. Met uithangbordjes kom je hier wel aan je trekken. Prachtig geniet van jullie wandelingen.

Gepost door: Joke | 12-07-17

Inderdaad, de kampeeruitrusting, daar kun je heel ver in gaan en dat weet ik van onze dochter die is ook zo avontuurlijk ingesteld maar als je er nog moet mee beginnen is echt wel duur. Maar op lange termijn loont het wel maar je moet er durven in investeren.

Gepost door: Patrick | 12-07-17

Je laat ons ook vandaag weer veel moois zien.
Ik kan me goed voorstellen dat Frankrijk jullie voorkeur heeft om naar toe te gaan. Door jouw postjes over jullie vakanties in Frankrijk zie ik hoe mooi Frankrijk is. Jammer dat manlief niet meer met de caravan naar het buitenland wil. Ik zou hem anders nog proberen om hem over te halen om eens naar Frankrijk te gaan (hoewel Frankrijk hem nooit getrokken heeft)

Gepost door: Noortje | 12-07-17

zo mooi daar op de kaap
en dan dat oude stadje ook

Gepost door: fotorantje | 12-07-17

Ik zou er zo terug naar toe willen gaan als ik die mooie foto's zie en dan zou ik véél foto's nemen om later " op mijn oude dag" nog eens naar te kijken :-) .Ik schreef het al indertijd was fotograferen duur en dan was je natuurlijk wat zuiniger met foto's maken. Het is er mooi en de sfeer is toch een stuk nonchalanter dan bij ons.

Gepost door: magda | 12-07-17

@ Joke..
Eigenlijk kán je daar alleen maar móóie ommetjes maken hè hehe.

@ Patrick..
Het is wel een gok.. veel mensen houden helemáál niet van kamperen.. als het tegenvalt heb je wel al die spullen al gekocht. Kan je niet eens een weekendje de tent en spullen van je dochter lenen? kunnen jullie eens uitproberen of het iets voor je is.

@ Noortje..
Frankrijk is vooral relaxt met de hond ook.. er zijn meer campings waar die welkom zijn dan niet. Maar we waren ook al wel in andere landen op vakantie hoor.. en eigenlijk is het overál wel mooi ook hehe.

@ magda..
Ja, de tijd dat ik het met 3 rolletjes = 108 foto's moest doen ligt gelukkig ver achter ons.. had nu meer dan 1450 foto's! ;-)

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 12-07-17

Een prachtige omgeving, zo mooi aan de zee.
De vuurtoren bij Pointe du Raz kom je nogal eens tegen op foto's tijdens zware stormen. Hans

Gepost door: Hans | 12-07-17

@ Hans..
Zó ziet het er uit als het heerlijk weer is dus! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-07-17

Ja nu maak je gemakkelijk foto's en degene die je niet goed vindt kun je eruit wippen. De driedaagse reis naar de Sallander heuvelrug bv.leverde me 600 foto's op !! Dat is een heel werk om die te sorteren. Ik werk dikwijls met de gsm binnen ( dan geen flits nodig) en de grote camera buiten . Die moet ik dan in volgorde zien te krijgen.!!! Ik doe het graag maar soms kom ik echt tijd tekort om blogjes te lezen ,hihihi!

Gepost door: magda | 12-07-17

@ magda..
Dat eruit wippen gaat me alleen nog niet zo goed af.. heb er dit keer zegge en schrijve 15 weggedaan.. maar die waren dan ook compleet onscherp hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-07-17

Hoi Mizzke!
Prachtig blauwe lucht en ook de zee is heel mooi blauw. Zo zie je het hier niet! Hier lijkt het water altijd grijs!
Groetjes!

Gepost door: lena | 12-07-17

Het heeft alle twee zijn charme wandelen langs dat paadje aan zer en een stadje
Leuk doorkijkertje die laatste foto

Gepost door: Merel | 12-07-17

@ lena..
Ze zéggen altijd dat de kleur van de zee bepaald wordt door de kleur van de lucht erboven, maar inderdaad.. op mooie dagen hiér is de zee ook nooit zo mooi blauw hè! :-)

@ Merel..
Ja, vandaar dat wij dat graag afwisselend dóén. :-)))

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-07-17

Een prachtige reis, MizzD.
Toffe uithangbordjes !
Dat zien uit de hoogte heb ik net gelezen. Is inderdaad speciaal, heel mooi.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 13-07-17

De commentaren zijn gesloten.