31-07-17

Weer zo'n roze wondertje..

kaartje.jpgIk schreef het eerder al (dacht ik toch?).. tijdens onze vakantie kreeg ik van zussie ardnas een smsje, dat zij, en ik dus ook hehe, weer oudtante geworden was van een lief klein versgeboren meisje! M'n nichtje, de dochter van m'n oudere zus, was op 4 juli bevallen van haar vierde (!) dochtertje. Ik had verwacht dat het misschien wel eerder geboren zou kunnen worden dan de uitgetelde 5 juli en had in Pont-Aven, toen wij daar een middagje waren hè, al een mooi felicitatiekaartje gekocht.. in het Frans dus hehe. Was achteraf niet nodig geweest, want we waren 5 juli thuis (om 6 juli de 65e verjaardag van grote broer mee te kunnen vieren hè) en ik had toen dus een Nederlands kaartje kunnen kopen. Maar een Franse is toch weer eens wat anders hè hahaha! Ik wachtte even af met sturen tot ik een geboortekaartje in de bus kreeg.. dat was deze schattige die hierbij staat.. heb 'm even gescand, maar omdat ik hier op het blog geen echte namen gebruik (behalve van de honden hehe) heb ik de naam die in dat roze hartje stond eventjes veranderd.. maar nemen jullie maar van mij aan dat het een hele mooie naam was hoor.. zoals alle achternichtjes en -neefjes van mij hele mooie namen kregen, ook de drie oudere meisjes van m'n nichtje hehe.bb 00.jpg

En toen had ik gedacht zaterdag de 15e juli even op kraamvisite te gaan.. maar toen ik smste of dat uitkwam, vroeg nichtje of ik zondag niet kon.. want zij ging zaterdag met het hele gezinnetje een dagje naar de Efteling..! zooo.. het was dus niet bepaald een zware bevalling geweest denkelijk.. als je 11 dagen erna al een hele dag in zo'n attractiepark kan gaan lopen..! Maar ik kon zondag gelukkig ook wel.. ik wist dat zussie ardnas (met háár hele gezinnetje) dan ook toevallig ging, maar dat was alleen maar gezelliger dan hè hehe.
En wat een schattig popje was dat kleine krumeltje dat daar zo lief lag te slapen toch weer..bb 01.jpg

'En zo'n lekker koppie haar' zou mijn moeder weer trots gezegd hebben hehe, want die hield daar van.. wij hadden als baby ook allemaal veel haar.. baby's met een kaal koppie zijn wij binnen de familie D niet echt gewend hoor!

Natuurlijk moesten alle tantes en omes het kleintje ook even vasthouden.. de tantes deden dat met meer plezier dan de omes.. vooral vriendlief hield de kleine scheet vast of het een échte scheet was hahahahaha! Maar ik vind het altijd wel leuk hoor..bb 02.jpg

En toen was er eentje héél erg nieuwsgierig naar dat levende knuffeltje in het vrouwtje haar armen.. bb 03.jpgJaxon stoof ineens op om het allemaal eens van wat dichterbij te gaan bekijken.. en wellicht ook eens zo'n gesokt voetje te proeven.. maar gelukkig had vriendlief hem aan de riem vast. We kennen 'm ondertussen.. hij is heel erg enthousiast over zulke hele kleine kindjes, maar ook veel te onbesuisd, dus we hadden 'm al niet los van de riem gedaan hehe. Beter voorkomen dan genezen hè! Ik weet niet of dat traantje in het ooghoekje van de kleine meid was, omdat ze Jaxon ook graag van dichterbij gezien had, of van de schrik.. of dat ze toch gewoon een beetje kou op dat oogje had hoor.. maar ik denk het laatste hehe..bb 04.jpg

En daarna deed ze wat al die kleintjes vaak doen als ze bij tante D zitten.. ze zette kracht.. kreeg er een rood hoofdje van.. en ik voelde, omdat haar kontje toen op m'n arm rustte, het één en ander in haar luier droppen hahahaa!..bb 05.jpg

Tijd voor een verschoninkje! Mama legde haar daar voor vast weer neer in de box, die nu nog als wieg dienst deed.. en zussie ardnas wilde even controleren of het echt weer een meisje was geloof ik hehe..bb 06.jpg

.. en dat was het hoor hahaha! baby.jpgMaar met het oog op de vele rare snuiters die het internet bezoeken, zet ik dáár geen foto's van! aangekleed is al riskant genoeg.. maar ja.. het is toch altijd zo schattig hè, zulke superkleine mensjes. Heb genoten van het kraambezoek.. en natuurlijk wens ik dit kleine meisje álle geluk van de wereld toe.. en ik hoop ook (voor álle kindjes) dat die wereld veilig genoeg blijft om gelukkig in op te groeien..!

1972.jpgOh.. en vandáág precies 45 jaar geleden zette mijn moeder een lief klein jongetje op de wereld.. en dús kan ik nu mijn kleine broer van harte feliciteren met dat feit! hehe. Het feest is al gevierd, dat deed ie in juni tegelijk met zijn dochtertje, maar broertje.. Van Harte hè! *smak*smak*smak*! maak er nog maar een mooie dag van!

GROETJESSS!!!

bb 07.jpg

 

08:15 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

Toch nog een groot gezin. Wij waren thuis met ook zoveel en dat kan best leuk zijn. Gefeliciteerd!

Gepost door: Patrick | 31-07-17

@ Patrick..
Groot? ik heb vier zussen en drie broers.. met 8 is pas echt een groot gezin hè hahaha! Maar inderdaad.. tegenwoordig is 4 al veel! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 31-07-17

Wat een roze wolk! Ja een groot gezin heb ik nooit gekend en 4 is tegenwoordig al aardig... Van harte proficiat!

Gepost door: Joke | 31-07-17

@ Joke..
Toen een vriendin van mij er een vierde bij kreeg, was dat in die tijd echt iets aparts.. maar tegenwoordig, met al die 'samengestelde' gezinnen van gescheiden mensen die al kinderen hadden, zijn er wel meer met wat meer kinderen dan slechts 2 hè.
Ik zal je gelukwensen doorgeven aan de trotse ouders! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 31-07-17

Goede middag Mizz. een lief klein meisje, feliciteer de ouders maar met hun nieuwe roze wolk :)

Gepost door: Haba | 31-07-17

@ Haba..
Zal ik zeker doen! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 31-07-17

Het roze wondertje heeft inderdaad al heel veel haar. Ik vind dat ook altijd mooier dan zo'n kaal hoofdje.
Misschien was Jaxon wel jaloers toen jij haar in je armen had.

Gepost door: Noortje | 31-07-17

@ Noortje..
Dat misschien ook wel een beetje, maar hij is meer nieuwsgierig naar wat het precies ís, zo'n klein bewegend knuffeltje hehe.. en sokken zijn ook nooit veilig voor hem, die vindt ie té leuk.. die van ons zelfs ook hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 31-07-17

niets mooier dan het nieuwe leven Mizzd

mijn felicitaties

Gepost door: Willy | 31-07-17

@ Willy..
Dat vind ik nou ook! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 31-07-17

Wat een schatje, MizzD !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 31-07-17

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je nichtje en met je grote broer.
Wat een droom baby is het, ze voelt zich op haar gemak bij je. Hans

Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Gepost door: Hans | 31-07-17

@ Lies..
Ja hè! :-)

@ Hans..
Het is m'n achternichtje hoor.. en m'n kléine broer die jarig was.. alleen plaatjes kijken mag hier altijd, maar dan kun je beter niet op details in gaan in je reaktie hè..! :-PPP :-)))

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 31-07-17

wat fantastisch, nieuwe leven in de familie: proficiat!

Gepost door: pieterbie | 01-08-17

achachach toch, wat een snoesje

Gepost door: fotorantje | 01-08-17

Nou zeg, ten eerste ik kijk niet alleen plaatjes, geeft altijd uitgebreide reacties.
Ik heb hier op gereageerd: "Was achteraf niet nodig geweest, want we waren 5 juli thuis (om 6 juli de 65e verjaardag van grote broer mee te kunnen vieren hè) en ik had toen dus een Nederlands kaartje kunnen kopen."
Ben je zelf niet in de war? Hans

Gepost door: Hans | 01-08-17

@ Hans..
Hihi.. nee ik wás niet in de war hoor.. m'n grote broer was inderdaad 6 juli jarig.. maar gísteren, op 31 juli dus, was m'n kléine broer jarig.. het staat er echt allemaal hoor.. maar ik kan me nu wel voorstellen dat het verwarrend was.. sorry!
Ik bedoelde het ook niet serieus hè.. anders zet ik er niet zoveel tonguitstekende smilies achter! ;-)

Gepost door: mizzD herself | 01-08-17

Die had ik even gemizzd de tonguitstekende smilies, gelukkig is het weer goed.
Was even erg verbaast en verwonderd. Hans

Gepost door: Hans | 01-08-17

@ Hans..
Aach, als je me beter zou kennen dan zou je weten dat ik het nooit slecht meen wat ik schrijf/zeg hoor.. ik heb alleen een beetje apart gevoel voor humor hehe. :-P

Gepost door: mizzD herself | 02-08-17

De commentaren zijn gesloten.