23-08-17

Samen is het leuker! :-)

ab 15.jpgIk was dus met Jaxon op wandel.. rond het crematorium/ begraafplaatscomplex hier in Rotterdam-zuid, een mooi groengebied waar we al hadden gezien, dat de natuur zich zo aan het einde van de zomer op begint te maken voor de herfst. We waren inmiddels al een uurtje onderweg.. het werd tijd om weer eens in de richting van huis te gaan wandelen.. dus namen we de eerste de beste brug over het water dat we de hele tijd aan onze rechterhand hadden gehad.. en kwamen aan de overkant tussen de volkstuinencomplexen terecht..ab 16a.jpg

Daar rechts op de oeverpunt zag ik weer van die blauwe metalen kanopeddels staan.. dat zijn wegwijzers voor een kanoroute die hier op zuid te doen is. Het heet 'De Blauwe Verbinding' en men kan nu al van het Zuiderpark naar het Zuidelijk Randpark (waar Jax en ik nu waren) peddelen (da's allebei in Rotterdam dus).. de bedoeling is dat de route helemaal doorgetrokken wordt naar het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht (waar bij beiden ook griendengebieden zijn, die laatste waren vriendlief, Jaxon en ik laatst nog eens hè!).. da's een aardig stukje varen hoor..ab 16b.jpg

Het water in de singel stond vrij laag vond ik.. ab 17.jpg

.. maar daar hadden de watervogels geen last van. Twee meerkoeten stonden op een nestje, gezellig saampjes.. maar eentje had die wandelaarster met dat fotocameraatje in de gaten en zwom snel weg..ab 22.jpgab 23.jpg

Ook hier weer kastanjes die al behoorlijk bruin werden..ab 18.jpgab 21.jpg

.. maar dus ook nog zomerbloemen, als deze kattenstaart..ab 20.jpgab 24.jpg

We wandelden hier tussen diverse volkstuincomplexen door.. met mooie namen als Phoenix en Zonnehof. Er tussendoor loopt een wandelpad, dat uitkomt in een park. Maar daar zag ik een paar jongelui die hun dogachtige honden los lieten lopen. op het grote veld, daar heb ik het nooit zo op, dus ik bleef het pad volgen, dat uiteindelijk langs de begraafplaats zou gaan..ab 26.jpg

Aparte besjes ineens op een kluitje achter een lantaarnpaal.. het zijn de besjes van de aronskelk, die in het voorjaar prachtig getekend blad heeft en in het najaar dus deze kale stokjes met een klontje knaloranje besjes aan de top hehe..ab 25.jpg

Ik zag ook nog wat leverkruid..ab 27.jpg

.. en Jaxon? tjaa.. die róók natuurlijk weer van alles hehe.. waarbij ie dan gewoon compleet over mooie kattenstaarten en alles loopt als ik niet oppas..ab 28a.jpgab 28b.jpg

Ook hier nog berenklauw.. het is er duidelijk de tijd voor..ab 29a.jpgab 29b.jpg

.. maar blijkbaar ook al voor besjes en verkleurend blad aan de struiken hè..ab 30.jpg

We gingen nu de volkstuintjes achter ons laten..ab 31.jpg

.. en wandelden langs de singel en voorlangs de begraafplaats..ab 32.jpgab 33.jpgab 34.jpg

.. het kleine paadje op dat vroeger naar een clubgebouwtje van de scouts leidde, maar tegenwoordig zit er wat anders in volgens een bordje op het hek. Ik keek meer naar de mooi groen aangelegde begraafplaats aan de andere kant van de singel..ab 34a.jpg

.. en de mooie rode besjes aan de meidoornstruiken..ab 35.jpg

En toen kwamen we bij de grote weg uit, die ook weer onder die oprit naar de rijksweg A15 door gaat..ab 36.jpg

Langs wat voetbalvelden gaat het hier, waar in de struiken rondom deze wilde clematis voor sterretjes in het groen zorgde hehe.ab 37.jpg.

In de verte zagen we nu het dijkje alweer, waar we een paar dagen daarvoor de schaapjes gezien hadden hè..ab 38.jpg

Jaxon sjokte ineens áchter me.. hij had al geroken wat ik dácht te zien.. jawel.. de schaapjes waren er nog stééds, alleen nu op een ander stuk van de dijk..ab 39.jpg

Oh oh.. nou ja.. eerlijk gezegd? ik was doodmoe hehe.. en Jaxon had volgens mij ook niet héél veel puf meer.. dus ik besloot toch het dijkje op te gaan hoor! Het is de kortste weg naar huis, ik ging de wandeling niet langer maken voor een paar schaapjes hehe. Aan het begin van de dijk stond deze opvallende fiets..ab 40.jpg

.. heel Rotterdam-zuid staat tegenwoordig vol met die fietsen.. het zijn een soort leen-fietsen en ik vond het wel interessant. Totdat ik begreep dat je je aan moet melden met je smartphone en ze dan zo ook van het slot kan krijgen.. ik heb helaas geen smartphone..! Het wordt denk ik toch eens tijd om me er eentje aan te schaffen hoor, heb er verder niet echt veel profijt van, maar blijkbaar kan een mens straks niet meer zonder als je niet allerlei handige zaken wilt missen.. pff!

De schaapjes graasden vredig..ab 42.jpg

.. Jaxon liep er cool langs..ab 43.jpg

Een enkel schaapje keek toch nog eens nieuwsgierig van achter een boom vandaan hehe..ab 44.jpg

Maar algauw waren die schapen stipjes achter ons.. ab 45.jpg

.. we wilden naar huis.. m'n voeten vooral hehe. Uiteindelijk hadden we over de tweede helft maar 45 minuten gedaan.. dus de hele wandeling nam 1 uur en drie kwartier in beslag. Géén 10km vrees ik..  behalve dat kleine stukje op de dijk had Jax me toch enthousiast voortgetrokken, dus lag het tempo vrij hoog, maar ik kan gewoon niet 10km in nog geen twee uur lopen, dat lukt me echt niet meer hoor, 4km per uur is m'n max tegenwoordig.
Nou ja.. tóch een hele mooie wandeling.. en om met de tekst van dat ene bruggetje in het Randpark nog eens te eindigen: 'doe ik het samen of alleen?'.. toch ook wel érg leuk om het sámen te doen hoor!

GROETJESSS!!!

ab 50.jpg

08:19 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

tussen al dat groen, vallen de besjes van de aronskelk wel erg op Mizzd...

en 1h 3/4 voor een wandeling is helemaal niet mis..

groeten

Gepost door: Willy | 23-08-17

@ Willy..
Oranje boven hè hahahaa.. dat valt altijd op! :-P
Nee.. het was zeker niet mis.. ik vóélde het ook hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-08-17

Dat is een vroege herfst daar al.

Gepost door: Patrick | 23-08-17

@ Patrick..
De natuur houdt zich nooit aan een kalender hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-08-17

Mooie kleurtjes, MizzD, die verschillende besjes ! De fietsen in Brugge zijn blauw, maar je moet ze wel nog lenen op een vaste plek, en ook daar terug brengen. Heel lieve slotfoto !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 23-08-17

Goede avond Mizz. In mijn tuin staan nu ook de besjes van de aronskelk oranje te gloeien in het groen. Ja een smartphone is soms wel handig moet ik zeggen. Ook om foto's mee te versturen en foto's te maken, dat doe ik ook regelmatig, als ik dus geen fototoestel bij me heb.
Ik ga eens een kop thee zetten, na een oppasdagje blijf ik dorstig :)

Gepost door: Haba | 23-08-17

@ Lies..
Hier mag je ze neerzetten waar je wilt geloof ik.. je ziet er steeds overal staan. Ik vraag me dan af hoe het werkt.. kom je uit het winkelcentrum en is er iemand met je fiets vandoor.. hoe kom je dán thuis?

@ Haba..
Het is het constante praten tegen zo'n kleintje hè.. ik had dat ook als ik weleens op een neefje of nichtje paste.. ben niet gewend zoveel te praten op een dag normaal gesproken. hoewel.. tegen die hond klets ik ook heel wat af hehe!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-08-17

@Misschien met een of andere code, MizzD, anders sta je daar, zonder fiets...
Bewoners van de binnenstad (Brugge) kunnen nu bv. parkeerticketjes kopen (voor gasten) aan verminderd tarief. Je parkeert dus met een code (alleen via sms!), voor een bepaalde duur.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 23-08-17

Nu inderdaad zo te zien op de foto was de puf er inderdaad ook bij Jaxon uit. Ik vind het trouwens wel een hele leuke foto. Een van de weinigen foto's dat we hem niet snuffelend zien.

Gepost door: Noortje | 23-08-17

Las laatst een bisar verhaal over een crematorium, een vrouw had een urn met de as van een hond ipv. van haar kind.
rond de stad vind je vaak volkstuinencomplexen, mooie paradijsjes.
Men zegt dat het veel regent maar de waterstand laat wat anders zien.
De kattenstaart kom ik hier ook regelmatig tegen, soms ook wel de aronskelk, aan de bessen te zien is de herfst in aantocht.
Als je het zelfde zou ruiken als Jaxon, had je net zo'n blij gevoel. :)
De leen fietsen doen me aan het witter fietsenplan denken. Hans

Gepost door: Hans | 23-08-17

@ Lies..
Ja, je zal 'm wel even kunnen reserveren op de één of andere manier neem ik aan..!
Met sms dingen regelen vind ik dan nog beter.. wie heeft er tegenwoordig helemaal nog geen gsm? ik heb er wel eentje, maar dan nog wel zo'n ouderwetse.. weinig smarts aan! haha!

@ Noortje..
Als de wandeling maar lang genoeg duurt loopt ie ineens toch áchter me in plaats van voor.. dán kan ik z'n koppie er inderdaad beter op krijgen. :-)

@ Hans..
Lijkt me sterk.. huisdieren hebben hun eigen crematoria .. vast een broodje aap. Ik moet zeggen dat ik wél eens op wandel rond de kinderboerderij een hoopje as heb zien liggen.. wist bijna zeker dat het geen zand was, want we hadden kort daarvoor de as van onze eerste hond in de duinen bij Ouddorp verstrooid, dus ik wist hoe dat as eruit ziet. Later die week las ik dat er een beervormige urn van een kindergrafje gestolen was vanuit de urnentuin in ons crematorium.. m'n maag draaide om, hoe kan iemand zó respectloos zijn??

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-08-17

De eerste tekenen van de herfst kleuren je dag ... ook hier zien we het stilaan gebeuren

Gepost door: Merel | 23-08-17

Toch een flinke wandeling vind ik ! En nog veel kleur ook in de natuur. Hier staat de aronskelk ook in volle pracht met die rode besjes, en de herfstanemonen bloeien volop , ook de gele dahlia's geven het niet op. Maar aan veel planten merk je toch al dat de herfst in zicht is. De esdoorns op straat verliezen al hopen bladeren, ofwel zijn ze ziek? Het wisselende weer zorgt er ook voor dat er veel ' beestjes" zich nestelen op de struiken. Ik zal verplicht zijn om te sproeien.

Gepost door: magda | 23-08-17

@ Merel..
De zomerse kleuren worden zachtjes aan vervangen door die van de herfst hè!

@ magda..
Ja.,best wel.. we zijn dan ook een beetje in training.. maar het valt nog niet mee hoor.. Jaxon is beresterk en trekt behoorlijk! :-)
Uitkijken met dat sproeien.. het weer zal er sowieso voor zorgen dat de beestjes minder worden denk ik.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-08-17

Mooie waterpartijen kwam je daar tegen, mooie reflectie in de tweede foto.
Die leenfietsen zijn daar ook in.
Hier in België hebben ze blijkbaar wat problemen met de verdere uitbouw van het concept.
Verkleurende blaadjes zie ik nog niet zo graag, veel te vroeg daar voor!

Gepost door: pieterbie | 24-08-17

prachtig toch die warme herfstkleuren
haha Jaxon heel stoer, doen alsof hij de schapen niet ziet

Gepost door: fotorantje | 24-08-17

ooh vergeet ik nog te zeggen
prachtige foto van jullie samen

Gepost door: fotorantje | 24-08-17

@ pieterbie..
Véél te vroeg..? we zijn al eind augustus hoor!

@ fotorantje..
Ja hij doet inderdaad heel cool gewoon of ie ze niet ziet hahahaa!
Het werd eens tijd voor een nieuw dubbelportretje.. die hier links boven in de zijkolom staat was alweer eventjes geleden hehe.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 24-08-17

Hé weer zo'n mooie foto van jullie samen! Prachtig!!! En weer schapen, waar vind jij die toch? Jij kan ze wel tellen 's avonds om in slaap te vallen. Heerlijk, de vlier, de aronskelk, de meidoorn, mooier wordt het niet.

Gepost door: Joke | 26-08-17

De commentaren zijn gesloten.