02-09-17

No Cure, No Way!

rb3.jpgHeb al een tijdje in heel bedekte termen in m'n postjes door laten schemeren dat er iets door m'n hoofd maalt de laatste tijd.. iets naars, waar ik afleiding voor nodig heb, anders werd ik gek van dat gemaal daar in m'n hoofd. Wilde er eigenlijk niets over schrijven hier op m'n blog.. omdat het niet mij persóónlijk treft. En met schrijven over de sores van anderen moet je voorzichtig zijn hè. Maar ik heb het nu zelf een klein beetje kunnen verwerken al en er is ook een goede reden om er nu wél over te schrijven.. niet tot in detail, want daar heeft uiteindelijk niemand wat mee te maken, maar als uitgangspunt voor iets anders.rb2.jpg

Het is zo dat ik de laatste jaren, elke keer als ik van een lieve vriendin, of van een ex-collega of een buurvrouw of familie van vrienden, hoorde dat zij te horen gekregen hadden dat ze (borst-)kanker hebben, me al vaak afvroeg waarom mijn enorm uitgebreide familie toch zoveel geluk had dat die pech aan ons voorbij ging. Het komt namelijk echt heel veel voor hè, in Nederland alleen al krijgen elk jaar zo'n 17.000 mensen die akelige boodschap. Niet dat er in onze familie helemáál geen borstkanker voorkwam.. mijn oma van vaders kant kreeg het op haar 60e (dat was in 1965).. maar de dokters waren er blijkbaar vroeg bij en hebben het adequaat behandeld, zodat zij (zij het dan met slechts één borst) toch nog 95 jaar oud mocht worden! Maar de rest van mijn grote familie ontsprong dus de dans.. tot nu toe.. een paar weekjes geleden sloeg het noodlot ineens keihard toe. Het overkwam namelijk niet één van de oudere familieleden (wat ook al vreselijk was geweest natuurlijk, daar niet van).. maar m'n nichtje van pas 35.. dat nichtje dat net een kleine maand daarvoor bevallen was van haar vierde dochtertje (ik postte nog over het kraambezoek dat ik er bracht), die kreeg begin augustus te horen dat die vreemde verdikking in haar borst niks met opgezette melkklieren of zo te maken had, maar een kankertumor is. Dat is pas met een rotklap van je roze wolk donderen hè.bed 3.jpg

We waren als familie echt in shock toen we het hoorden.. en zaten ook al zo'n beetje in zak en as meteen.. wie verwacht er nou zoiets? Maar als ik iéts van m'n lieve vriendin LUCRETIA, die zelf al 12 jaar (tevergeefs) met die rotziekte worstelt, heb geleerd, dan is het wel dat je (met z'n allen) positief moet blijven.. rb6.jpgniet gaan zitten doemdenken, sowieso niet te ver vooruit kijken, maar nichtje steunen als zij stap voor stap alle onderdelen van de behandeling moet ondergaan.. er voor haar zijn en als het kan zo af en toe eens voor wat afleiding zorgen. Het wordt een behoorlijk rottige klotetijd voor haar, dat is nu eenmaal zo, maar wij gaan van niks anders uit dan het allerbeste resultaat aan het einde van de rit.. volledige genezing! Dat gaat lukken.. dat MOET! Nichtje hoeft maar om zich heen en in dat wiegje te kijken om te weten waar ze het voor doet hè.kraambed.jpg

Feit is wel, en ook dát begreep ik van Lucretia, dat hoewel we voor steun en afleiding kunnen zorgen, nichtje zélf door alle chemokuren, operaties en eventuele bestralingen en/of verdere chemokuren heen zal moeten zien te komen.. daar kunnen wij alleen maar machteloos op toezien. Echter.. haar jongste broer houdt daar niet zo van.. van machteloos toezien.. en hij stuurde deze mail rond in de familie. Het is de letterlijke mail, ik heb 'm alleen wat aangepast, omdat ik op dit blog geen echte namen vermeld hè..

'Lieve allemaal,

Op woensdag 2 augustus voelde ik dat de grond onder mijn voeten wegzakte en mijn wereld instortte. Zoals jullie weten is dat de dag, dat mijn zusje te horen kreeg dat ze borstkanker heeft. We zijn erg geschrokken, maar net als zij vastberaden om te gaan vechten voor een positieve afloop, namelijk genezing. Het zal niet makkelijk gaan worden, voor niemand, maar zeker niet voor m'n zusje.

Ik wil niet machteloos toekijken hoe zij haar strijd levert tegen kanker, dus help ik haar net als iedereen waar ik kan. Maar ik wil ook een steentje bijdragen aan het onderzoek naar borstkanker, het voorkomen ervan, het genezen ervan, de revalidatie. Natuurlijk voor zus op de eerste plaats, maar ook voor alle 17.000 vrouwen die elk jaar de diagnose borstkanker krijgen. Dat is 1 op de 7 vrouwen in Nederland! Elke dag overlijden 9 mensen aan de gevolgen van borstkanker en daarom is borstkankeronderzoek zo belangrijk.

Daarom ga ik, voor m'n zusje, wandelen! Op zaterdag 16 september a.s. loop ik de Dam tot Dam wandeltocht. Ik ben ongetraind, dus het is een dag afzien, maar dat staat in schril contrast met hoe zusje moet afzien. Ik doe het voor haar.

Help mij mee!

!cid_image003_jpg@01D3142D.jpgIk heb een team aangemaakt, de Fastcat Runners, en iedereen is welkom om zich aan te sluiten. Inmiddels bestaat het team uit: m'n vrouw, m'n ouders, m'n broer en zijn vrouw, zusjes oudste twee dochtertjes en ikzelf. (stief-)Pa en ik lopen 27 kilometer (*ondertussen is nog een neef zo goed geweest zich bij ons aan te sluiten) en de rest loopt 10 kilometer. (*hier hebben ondertussen ook nog twee nichtjes, een neefje en een oom (mét zijn dochtertje) zich voor aangemeld.)

Ik zou het heel erg leuk vinden als je met ons meeloopt! Als je niet wil of kan lopen, dan zou ik het erg waarderen als je ons team, mij of één van mijn teamleden wil steunen door te doneren. Ik leg hieronder uit hoe je kan helpen:

Wil je doneren?

Steun jij mij om belangrijk wetenschappelijk onderzoek op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker mogelijk te maken?

Iedere donatie is welkom, groot of klein. Ga naar onze actiepagina: https://acties.pinkribbon.nl/team/fastcat-runners en klik op “Doneer nu”. Je mag een donatie doen aan het hele team of per teamlid.

!cid_image004_jpg@01D3142F.jpgWe hopen zoveel mogelijk geld op te halen en er een gezellige dag van te maken, als zusje zich goed voelt zal ze ons persoonlijk binnenhalen bij de finish!

Als je vragen hebt, hoor ik het graag. Misschien ben ik nog mensen vergeten, zou je dit alsjeblieft willen doorsturen?

Alvast heel erg bedankt!'

 

rb1.jpgEn oooh, wat had ik graag meegewandeld! Tjonge.. ik wilde die tocht al veel vaker eens doen.. en dan nu voor zo'n goed doel..! Maar zodra ik die datum zag, wist ik al dat ik onmogelijk kon gaan. Die datum, de 16e september, is namelijk een hele bekende datum voor vriendlief en mij, want het is de dag dat wij verkering kregen, 36 jaar geleden! En omdát het die dag is, had vriendlief aan mij gevraagd of hij op die dag aan een georganiseerde motortoerrit mee kon gaan doen. Die tocht deed hij samen met zijn neef vorig jaar ook en was heel erg bevallen. Maar ja.. het was dus dit jaar op 16 september..! En ik, toen nog onwetend van mijn neef z'n actie!, had erin toegestemd.. die verkeringsdag konden we altijd nog weleens vieren.. vriendlief werkt keihard het hele jaar, die moet ook af en toe wel eens een verzetje hebben hè. Dus hij had zich ingeschreven.. rb4.jpgen dat kostte nog aardig wat hoor, want daar is een maaltijd onderweg bij inbegrepen en een speciaal ontworpen T-shirt onder andere. Enfin.. te kostbaar om dat zomaar af te zeggen natuurlijk. En dan zit ik dus de hele dag met Jaxon.. en met een hond in zo'n druk bezochte wandeltocht als de Dam-tot-Damtocht meewandelen?.. neee, da's niet te doen.. ikzelf zou de uitdaging nog wel aan willen gaan, maar Jaxon kan daar zelf niet voor kiezen hè.. en ik wil dat beestje dat echt niet aandoen. Heb het nog wat uitgeprobeerd de afgelopen weken.. daar op die drukke Pasar Malam in Dordt bijvoorbeeld.. het was écht niks, zelfs niet voor 5 minuten, laat staan 10km. Nope.. ik kan gewoon niet mee wandelen, ik moet me er, met pijn in het hart, dat wel!, bij neerleggen. rb10.jpg

rb7.jpgMaarrrr.. ik kan dan natuurlijk wél proberen te zorgen dat het Fastcatrunners-team stevig gesponsord wordt! Heb zelf al een aardig bedragje gestort.. en ben nu zo brutaal om mijn blogvrienden te vragen dat ook te doen. Hóéft natuurlijk niet.. en het hoeft ook niet véél te zijn.. wat je maar kunt missen hè. Als je wat wilt en kunt geven, dan gaat dat heel eenvoudig door op DEZE LINK te klikken (óf die link in de mail van m'n neef).. dan kom je op de actiepagina van het team. Rechts zie je een doneerknop, als je die aanklikt wijst de rest zich vanzelf. Ik hoop alleen, dat móchten er mensen vanuit België wat willen doneren, dat dat dan ook soepeltjes gaat.. bij de Alpe d'Huzes-actie een paar jaar geleden werkte dat niet zo goed namelijk. Mocht dat nu weer zo zijn, laat mij het dan even weten via mail.. dan zoeken we naar een oplossing! Dat is tóén ook gelukt!normal_1d0331be042b8708a8c559aec04b1dc6a82b0333.jpg

rb8.jpgEven voor de duidelijkheid.. het sponsorgeld gaat níét naar de wandelaars hè.. zij hebben een goed doel gekozen waar ze voor willen wandelen en dat is, met het oog op de ziekte van nichtje, dus Pink Ribbon geworden.. een prachtig doel!
De wandelaars willen alleen maar zoveel mógelijk geld voor dit doel op proberen te halen.. en het lukt ze tot nu toe ook al heel goed! Ze hebben al twee keer hun streefbedrag verhoogd.. zóveel sponsors die wat willen bijdragen, dat er meer opgehaald wordt dan m'n neef ooit had kunnen dromen toen ie z'n actie startte geloof ik! Maar het kan NOOIT genoeg zijn natuurlijk.. voor het extra goede gevoel dat ze dan zullen hebben als ze hun uitdaging, de vele kilometers die ze ongetraind gaan wandelen, zullen aangaan. Én voor het goede doel.. des te meer geld voor dat oh zo belangrijke onderzoek naar borstkankerbed 2.jpg.. niet alleen (indirect) ten bate van m'n nichtje, maar voor ál die vrouwen (en zelfs ook mannen) die ooit die vreselijke diagnose te horen kregen of nog gaan krijgen, dat ze borstkanker hebben.. wie weet zijn wij dat zélf wel..? of je partner.. je moeder.. je dochter.. je zus.. je nichtje? Mijn nichtje is dat trouwens allemáál..! En dat kleine urretje dat ik hier op de arm heb, heeft haar mama nog heel lang erg hard nodig..!

Help mijn familieleden helpen en doneer.. mede namens m'n nichtje, het hele Fastcat Runners-team, Pink Ribbon en mijzelf alvast ontzettend hartelijk bedankt!

GROETJESSS!!!

kraamvisite.jpgrb9.jpg

08:29 Gepost door mizzD | Commentaren (21)

Commentaren

Je had me dat verdrietige nieuws al wel verteld maar toch lees ik met een brok in mijn keel je postje.

Wat een geweldige actie van je neef
Natuurlijk doneer ik ook een bijdrage. Andere jaren liep ik zelf de Dam tot Dam tocht en doneerde ik ook altijd al voor Pink Ribbon maar dit spreekt me natuurlijk nog veel meer aan om geld te doneren.

Ik wens je nichtje veel kracht toe om deze voor haar niet gemakkelijke tijd door te komen.

Gepost door: Noortje | 02-09-17

Dat is wel verschrikkelijk nieuws en hopelijk komt het allemaal goed maar ik denk van wel want ze staan tegenwoordig al ver in kankerbehandelingen. Zelf steun ik ook voor verschillende initiatieven hier voor een nog betere bestrijding van deze ziekte want het kan iedereen overkomen. Veel sterkte voor jou nicht en dat ze snel weer beter wordt.

Gepost door: Patrick | 02-09-17

het zal je maar overkomen Mizzd....

hopelijk komt alles goed, maar inmiddels is het een zware last die moeilijk te dragen is

hier worden ook grote acties opgezet als "kom op tegen anker" die ongeveer dezelfde doelstellingen heeft...

groeten

Gepost door: Willy | 02-09-17

Wat een naar bericht voor je nichtje, zo jong en pas weer een kleintje erbij, dat moet een harde klap zijn geweest.
Omdat ik zelf kanker heb, dan geen borstkanker in mijn geval, doneer ik al jaren geld voor kankeronderzoek. Niet alleen voor het roze lintje maar ook voor alle andere kleuren zoals het blauwe en zeker ook voor het limegroene lintje (dat laatste is het mijne). Ik vind dat alle soorten kanker gebaat moeten zijn bij gelddonaties en niet alleen maar één soort. Nu is het roze lintje het bekendste en daar gaan meestal ook de meeste donaties naar toe, vandaar dat ik het algemener wil houden, alle kanker moet de wereld uit !

Gepost door: Haba | 02-09-17

Pfff..., 'klote', MizzD...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 02-09-17

Dat is een nieuws dat in je eigen omgeving hoopt nooit te moeten horen. Het gebeurt toch. Het raakt de hele familie en je wilt helpen. Je nichtje zal een moeilijke tijd tegemoet gaan maar met de hulp van familie en de vele vrienden zal het haar zeker lukken. Ik wil ook een steentje bijdragen. Ik hoop dat de link werkt.

Gepost door: magda | 02-09-17

Ik laat je weten dat de overschrijving met een visakaart probleemloos is verlopen.

Gepost door: magda | 02-09-17

Wat een treurig verhaal. Het zal je maar overkomen. Ik draag mijn steentje bij hoor! Sterkte met alles.

Gepost door: Cor | 02-09-17

@ Noortje..
Fijn meid.. zullen ze super vinden! xxx

@ Patrick..
Dat is de juiste instelling van jou.. ervan uitgaan dat het gewoon goed gaat komen.. dat doen wíj ook!

@ Haba..
Tuurlijk moet álle kanker de wereld uit.. liever vandaag nog dan morgen.

@ magda..
Superbedankt meid..! ik heb al gezien dat het is aangekomen.
xxx

@ Cor..
Fantastisch, heel erg bedankt! xxx

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-09-17

wat een triest nieuws
steun en afleiding is allemaal goed maar zoals je zegt t is je nichtje die het harde werk zal moeten leveren
maar ze heeft een fantastische lieve broer dat die zo actie onderneemt en een grote familie die haar zal ondersteunen
k wens haar veel kracht om alle onderzoeken, behandelingen enz te doorstaan
ik kijk morgen even naar de link

Gepost door: fotorantje | 02-09-17

Onrust in het hoofd vraagt om afleiding, een logje kan er zeker bij helpen.
(borst-)kanker heb het van dichtbij meegemaakt en doet me nog zeer, ik zou zo'n vraag nooit aan een ander stellen.
Wens het een ander ook nooit toe, het is nu wel genoeg om te lezen. Hans

Gepost door: Hans | 02-09-17

Gedeelde vreugde, gedeelde smarten.
Ik wou eerst gewoon 'verdomme' schrijven, maar daar is niemand mee vooruit.
Heb zojuist de website bekeken van Pink Ribbon. Dit moeten we steunen!

Gepost door: Gidsjoris | 03-09-17

@ fotorantje..
Bedankt voor je lieve reactie meid!

@ Hans..
Welke vraag bedoel je? om te doneren? Och, het hóéft niet hè.. en wie niet vraagt, die niet krijgt.. er is blijkbaar nog steeds heel hard geld nodig om te zorgen dat via wetenschappelijk onderzoek die ziekte de wereld uit komt.. anders zouden er niet nog zoveel mensen mee moeten worstelen, zoals m'n nichtje nu dus onder andere.

@ Gidsjoris..
Wel.. 'verdomme' is zo'n beetje ook het eerste wat in míj opkwam toen ik het hoorde hoor! Maar inderdaad.. daar komt niemand mee vooruit.. hoop dat je ons gaat steunen!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 03-09-17

Ik zou persoonlijk nooit vragen waarom er geen borstkanker in een familie voor komt.
Ik heb het van heel dichtbij meegemaakt, ben een voorstander dat er geld komt voor onderzoek, maar dat neemt niet weg dat ik er nog steeds heel veel verdriet van heb. Hans

Gepost door: Hans | 03-09-17

Wat triest .... ga dadelijk eens klikken op de site
Ook mijn moeder en broer stierven aan die verschrikkelijke K. Ziekte

Ik mis je postje van zondag . Normaal sla je geen dag ove. Alles ok

Gepost door: Merel | 03-09-17

@ Hans..
Ah zo.. maar ik vraag dat ook niet.. ik vroeg het me alleen áf, da's wat anders. Voorál omdat m'n oma het dus ook gehad heeft ooit.. dan zit dat gen wel in de familie, maar blijkbaar is het -gelukkig!- niet erg dominant.
Kan me heel goed voorstellen dat je als het zo heel dichtbij kwam er nog veel verdriet van hebt.. ik heb dat al een tijdje om m'n lieve vriendin die uitbehandeld is.. en nu om m'n nichtje ,omdat zij eigenlijk op een roze wolkje zou moeten zitten nu met dat lieve kleintje in de wieg, in plaats van een rottige chemokuur en een zware operatie te ondergaan.
Dank dat je het even verduidelijkt hebt voor mij.. ik begreep het echt niet zo goed.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 03-09-17

@ Merel..
Oh tegelijk gereageerd..
Ik vond dit belangrijk genoeg om een dagje langer te laten staan.
En bovendien was ik best wel versleten van de hele dag door de stad slenteren.. even een rustdagje was wel eens fijn.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 03-09-17

Ot. no hard feelings, maar dan komen de emoties weer boven.
Maar ook ik hoop vurig dat die rot ziekte ooit de wereld uit is, het sloopt mensen, trekt gezinnen uit elkaar en vele andere die er omheen staan. Hans

Gepost door: Hans | 04-09-17

@ Hans..
Precies.. het is gewoon een waardeloze rotziekte die teveel slachtoffers maakt.. zowel de patiënten zelf als hun dierbaren.
Groetjes.

Gepost door: mizzD herself | 04-09-17

Bedankt dat je hier over schrijft.
Ik steun die organisatie al jaren sinds een goede vriendin, die ook door de ziekte getroffen werd, zich er voor inzet.
Ze doet er vanalles voor, oa jaarlijkse gesponsorde fietstocht, die ik dan ook met heel veel plezier sponsor.
Maar deze vreselijke ziekte kan geen aandacht genoeg krijgen, wat mij betreft.
Ik wens jouw familielid uiteraard het allerbeste en hoop dat ze deze nare ervaring gauw achter haar kan zetten.

Gepost door: pieterbie | 05-09-17

@..
Dank aan al degenen die hebben gedoneerd! Met mijn eigen donaties erbij werd er via blogland €225 gegeven voor dit fantastische doel.. iedereen van het team en Pink Ribbon vooral ook zijn er superblij mee en dankbaar voor! De kaap van €2500 als streefbedrag is inmiddels gepasseerd.. super!
Er kan nog altijd meer bij natuurlijk.. dus wíl je nog doneren, dan staat de link nog steeds ter beschikking bovenaan de linkerzijkolom!
xxx

Gepost door: mizzD herself | 10-09-17

De commentaren zijn gesloten.