17-09-17

Zilver! :-)

etiket s en c 2.jpgNee.. niet zilver in de betekenis van 'tweede prijs'. In dit geval is zilver gewoon de hoofdprijs hoor! Want precies 11 jaar en een dag nadat vriendlief míj die éérste zoen gaf (zie het postje van gisteren hè! hehe) gaven zussie ardnas en haar ventje elkaar die ene belangrijke zoen.. die het jawoord, dat ze elkaar zojuist gegeven hadden, bezegelde. En goede hoofdrekenaars weten dat dat nu 25 jaar geleden moet zijn geweest.. jawel.. mijn kleine zussie en haar allerliefste zijn vandaag het zilveren paar.. 25 jaar getrouwd en nog steeds gek op elkaar.
En samen een leuk leven opgebouwd en een gezinnetje gesticht.. met in 1993 hun eerste dochter, in 1998 de tweede en in 2003 hun zoon die het gezin compleet maakte (deze foto maakte ik van hen in de WinterEfteling van 2012). g.jpg

Reden voor een feestje.. want zó vaak maak je dat tegenwoordig toch niet meer mee volgens mij, dat mensen zo lang bij elkaar blijven! Die feestjes trouwens ook niet, want er zijn in de familie wel meer zilveren huwelijken geweest, maar die vierden de echtelieden dan meestal liever onder elkaar blijkbaar. De laatste die ik me kan herinneren was die van.. m'n ouders, 40 jaar geleden! Dat werd gewoon thuis gevierd, maar dat ging toen nog.. buiten m'n oma's en wat tantes en omes hadden we verder niet veel familie en de meeste van óns, de kinderen, hadden toen nog niet eens verkering.. als ik het me goed herinner alleen middelste broer! De rest volgde daarná al snel.. één zus trouwde zelfs op dezelfde datum als onze ouders (17 januari) het jaar erop.. dát huwelijk heeft de zilveren status echter nooit bereikt. Maar dat feestje van m'n ouders was dus heel gezellig gewoon in het ouderlijk huis.. er zijn nog wel wat fotootjes van..25jr pa en ma.jpg

c.jpgMaar zussie en zwagertje gaan dat dus óók doen, het feestje gewoon thuis vieren! Dát wordt iets meer een uitdaging.. s.jpgwant zussies huis is niks groter dan ons ouderlijk huis was, maar de familie is inmiddels wél redelijk uitgebreid..! Nog een geluk dat zwagertje (die van Duitse afkomst is) alleen z'n moeder in NL heeft wonen qua familie..!
Nu zal niet iedereen kunnen komen.. dat scheelt. En het zilveren paar heeft heel slim een grote waterdichte partytent gekocht, zodat de tuin ook ten volle benut kan worden. We gaan er maar gewoon een heel knus, maar vooral ook heel gezellig knalfeest van maken hè! Hopelijk zijn de familiewandelaars van de Dam tot Damtocht nog niet ál hun energie kwijt na die natte uitputtingsslag van gisteren..! Alle drie de kinderen van zussies gezinnetje hebben 'm meegewandeld.. maar aaach.. zij zijn nog jong hè.. die zouden dat wel hebben moeten kunnen hebben!kids.jpg

Dusss.. ik ben feesten vandaag.. lekker bruidstaart eten en nog zo het één en ander.. ik lees jullie morgen wel weer hè!

GROETJESSS!!!

zilverenpaar.jpgsenc1.jpgsenc 2.jpg

 

 

09:10 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

GefeLIESiteerd !
Geniet van het feest !

Gepost door: Lies | 17-09-17

@ Lies..
Gaat wel lukken! :-)))
Groetjesss!!!

Gepost door: mizzD herself | 17-09-17

Zoiets mag gevierd worden en nog het liefst met familie samen. Gefeliciteerd met hun zilveren jubileum!

Gepost door: Patrick | 17-09-17

@ Patrick..
Zeker weten! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-09-17

Goede middag Mizz. Gefeliciteerd met hun zilveren jubileum, een leuk feest gewenst.
Wij hebben wel met 40 jaar samen een feestje gehouden met kinderen en kleinkind, jammer genoeg hebben we maar 43 jaar samen gehad toen mijn man plotseling overleed, anders hadden we vast de vijftig jaar ook wel vol gemaakt denk ik.

Gepost door: Haba | 17-09-17

@ Haba..
Dat denk ik ook wel.. mijn ouders waren bijna 58 jaar getrouwd en hadden al plannen om hun 60e uitgebreid te vieren.. het mocht niet zo zijn, omdat mijn moeder volkomen onverwachts overleed eind 2009. Daarom vind ik dat je eigenlijk gewoon élk jaar samen moet vieren.. je weet toch nooit hoe het gaat in het leven hè.. ziekte of een ongeluk.. het kan allemaal zomaar ineens afgelopen wezen.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-09-17

Gezellig een feestje. Ja het is tegenwoordig wel een unicum als men het zo lang met elkaar uithoudt.
Jij bent er trouwens ook een voorbeeld van lazen we gisteren in je postje.
Felicitaties voor het zilveren paar en een gezellig feestje gewenst.

Gepost door: Noortje | 17-09-17

@ Noortje..
Ja, maar wij zijn niet getrouwd.. volgens mij scheelt dat.. hahahahahahhahahhaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-09-17

ooh weeral feest, dat zal een super dagje geweest zijn

Gepost door: fotorantje | 17-09-17

@ fotorantje..
Weeral? gisteren hebben we niks gevierd hoor? :-)
Weet je wat ik zo grappig vind? mijn ouders waren jonger toen die 25 jaar getrouwd waren als m'n zussie en zwager.. hoe komt het dan dat ik ze er toch veel ouder uit vind zien?? :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-09-17

Van harte gefeliciteerd met je zus en gezin, 25 jaar is niet niks.
En een goed excuus om een feest te vieren.
Nog vele gelukkige jaren gewenst. hans

Gepost door: Hans | 17-09-17

@ Hans..
Niet dat we er persé een excuus voor nodig hebben natuurlijk, maar inderdaad.. dit wás een goed excuus! haha!

@..
Iedereen bedankt namens m'n zussie en zwagertje voor de mooie wensen!

Gepost door: mizzD herself | 17-09-17

ja maar was wel een feestelijke dag hé :-)
dat vind ik ook, als je oude foto's bekijkt, dat mensen er toen vlugger oud uit zagen

Gepost door: fotorantje | 18-09-17

@ fotorantje..
Mensen kleedden zich vroeger ook snel 'ouder'.. m'n pa met zo'n hemd onder z'n overhemd hehe.. en die ouwelijke jurk van m'n moeder..! :-)

Gepost door: mizzD herself | 18-09-17

Een feestje is altijd gezellig om te doen :) Hans

Gepost door: Hans | 18-09-17

inderdaad reden voor een feestje, proficiat aan het paar!

OT: die met de donkere stem bracht inderdaad ook Hard Day's Night

Gepost door: pieterbie | 21-09-17

De commentaren zijn gesloten.