12-11-17

Zoekt, en gij zult vinden. :-)

aww 00.jpgIk was dus aan de wandel rondom Waalwijk.. een Winterserietocht georganiseerd door wsv. Waalwijk '82, die dus dit jaar hun 35-jarige jubileum vierden. Maar daarom organiseerden ze die Winterserie niet hoor.. dat doen ze al járen! En ik heb er al vele van gewandeld ook.. het is daar zo mooi in die omgeving. Én, zoals ik gisteren al schreef, er zijn ook vaak vliegenzwammen te vinden en die had ik dit jaar nog niet gezien. Maar tot nu toe was er zelfs daar in Waalwijk en omgeving nog geen eentje te spotten geweest.. helaas. Het ging nu echter pas echt goed het bos in, dus wie weet. Er waren al aardig wat zwammen en paddenstoelen te zien her en der..aww 01a.jpgaww 01b.jpgaww 01c.jpg

Maar zou ik helemáál geen vliegenzwam zien, toch wel de meest tot de verbeelding sprekende paddenstoel hè.. nou ja, zoals lena gisteren al bij de reacties schreef.. dan was het toch al dik de moeite waard geweest hoor.. zo'n zalige zonnige zondagochtend.. ik liep sowieso te genieten..aww 02.jpg

De geuren en kleuren van een herfstbos.. die zijn toch nergens mee te vergelijken hè. En het drama van een omhangende diva..aww 03.jpg

.. of van spotlights op de varens..aww 04.jpg

aww 05.jpg.. 't is bijna theater.. zalig toch hé. Moest hier en daar wel uitkijken waar ik liep, want het was dan nú wel heel mooi weer, maar de dagen ervoor was er wel het één en ander aan regen gevallen en dat was sommige van die paden daar niet ten goede gekomen! Nu lijkt het wel een beetje alsof ik hier op dit doorweekte pad liep te rennen, maar dat was echt niet zo hoor.. júíst niet.. voorzichtig m'n weg zoekend ging het daar, want ik had natuurlijk geen zin om te vallen!

Gelukkig niet gebeurd.. dus bleef het leuk..aww 06.jpgaww 07.jpg

Toen ik deze boomstam met oranje elfenbankjes fotografeerde..aww 08a.jpgaww 08b.jpg

aww 09a.jpg.. zag ik ineens pas, dat we aan de rand van het bos waren uitgekomen.. hier was de rust al! Dat zijn bij deze tochten altijd eigenwagen-rusten.. een caravan en partytent dus, waar vrijwilligers tegen kleine prijsjes koffie en soep schenken. aww 09b.jpgDe vaste vrijwilligster is al sinds jaar en dag een mevrouw die Tonny Goedhart heet en daarom is de rust hier omgedoopt tot de 'TonnyGoedhart-Pleisterplaats' hehe.. en ik heb haar, geconcentreerd bezig met het uitvoeren van haar belangrijkste taak (koffie inschenken) eens op de foto gezet.. zulke mensen verdienen een voetstuk hè, zónder kan zo'n vereniging niet draaien!

De tafels worden ook altijd gezellig gemaakt met bloemstukjes en er staan ook altijd mandjes met lekkers voor bij de koffie.. dit keer speculaasjes en ontbijtkoek.. ik ging lekker voor het laatste hoor! En ik nam er even m'n gemak van..aww 09c.jpg

Ik wist al wel, dat ik ná de pauze het bos even zou gaan verlaten.. en dat was ook zo. Naast het fiets/wandelpad waar ik verder wandelde, zag ik nog wel wat zwammen tussen de afgevallen bladeren oppiepen..aww 10a.jpgaww 10aa.jpg

.. soms moest je erg goed kijken om ze te kunnen ontdekken, zoals deze leuke gekrulde op en naast een boomstronk..aww 10b.jpg

Af en toe ging er een mooi pad naar rechts het bos weer in, maar helaas.. die moest ik niet inslaan..aww 10c.jpg

Het zou de tocht ook veel te lang maken voor mij hoor.. dat zag ik aan déze rood met witte paddenstoel..aww 11.jpg

.. haha geen vliegenzwam, maar wél handige zijn dat, die van de ANWB hè. Na nog weer een schitterende beukenlaan naar rechts het bos in..aww 12a.jpgaww 12b.jpg

.. kreeg ik bijna spijt dat mijn route alsmaar verder rechtdoor ging, het bos uit. Maar gelukkig.. daar was af en toe ook wel wat lekkers te zien..aww 13a.jpg

.. hahahaa ze liepen alleen véél te hard!! hahahaa! Hier langs deze weg trouwens, had ik ook weleens vliegenzwammen gezien.. half in de greppel ernaast. Daar zag ik nu wel wat roods..aww 14.jpg

.. maar dat was gewoon verkleurd blad.. ook wel mooi, maar niét wat ik zocht hè. Aan de ándere kant, in de berm tussen weg en paadje, waar Amerikaanse eiken stonden, daar had ik héél lang geleden zelfs weleens een heel kabouterdorp aan vliegenzwammen zien staan.. er stonden er toen wel dertig bij elkaar, van klein naar groot. Maar dat was maar één jaar geweest, daarna had ik ze er nooit meer gezien.. dus ik keek maar met een half oog naar de grond daar.. en toen..aww 15a.jpg

.. heyyyy.. daar stond er eentje! ik werd er meteen helemaal blij van hehe..aww 15b.jpgaww 15c.jpg

En na de volgende boom..aww 16a.jpg

.. nóg eentje, iets groter.. beetje gescheurd en met een gaatje erin, maar toch.. aww 16b.jpgaww 16c.jpg

Jippieeeee!! eindelijk dan toch een paar vliegenzwammen gescoord.. en niet eens op de plaatsen waar ik ze verwachtte! Zie je wel.. het is toch altijd bijna een zekerheidje dat je er daar ziet. Alleen dit keer wel maar bijzonder weinig.. of zouden er nog meer komen? ik moest nog een derde van de 10 kilometer ongeveer.. dus wie weet?

hb h.jpgVandaag zijn dus mijn middelste broer jarig en een lief klein achterneefje. Allebei natuurlijk van harte gefeliciteerd! *smak*smak*smak*!*smak*smak*smak*! Broer viert het altijd in kleine kring, alleen met de kinderen en kleinkinderen. Sinds hij (alweer lang geleden) voor zijn werk naar de Flevopolder verhuisd is, hb k.jpgdoet ie niet meer zo aan alle familieverjaardagen.. dat werd een beetje teveel heen en weer gereis met zo'n grote familie hè. Maar m'n neef en zijn vrouw vieren de 2e verjaardag van hun zoontje gezellig wél voor ons allemaal.. dus daar ga ik vanmiddag lekker taart eten.. en de kleine grote jongen verwennen met een kadootje. Dus dat wordt een leuke zondag vandaag voor mij.. ik hoop voor jullie óók!

GROETJESSS!!!

aww 17.jpg

 

 

06:57 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

Rood gekleurde bladeren en vliegenzwammen dan is het echt herfst. Ze staan mooi op de foto deze prachtige maar giftige paddenstoel.

Gepost door: Patrick | 12-11-17

Je zou meestappen voor het 'pleisteren', MizzD ! Lieve vrijwillgers, ze bestaan... Rood-met-wit..., dus toch, je bent vindingrijk (ANWB) ! Wahw..., je maakt mij zelfs blij ! Echt een mooie tocht !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-11-17

soms vind ik wel eens dingen zonder te zoeken Mizzd

fijne zondag

Gepost door: Willy | 12-11-17

@ Patrick..
Wat mij betreft zijn álle paddenstoelen giftig.. ik ga er in ieder geval nooit eentje zomaar meenemen om op te eten hoor! :-)

@ Lies..
Oh zeker.. het is er meestal echt gezellig bij die pleisterplaats, als ik zoals nu alleen ben, luister ik lekker mee naar de verhalen van anderen.. en als ik met de zussies ben zitten we ook altijd wel even te kletsen.. dan kan je er weer goed tegen voor de tweede helft van de tocht hè. En zo'n stukje koek gratis.. dat zie je echt niet zo vaak bij zo'n eenvoudige tocht, dus dat waardeer ik.

@ Willy..
Eigenlijk vind je het mééste als je er juist niet naar zoekt hehe! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-11-17

Goede morgen Mizz. Een boswachter vertelde mij eens dat die vliegenzwammen niet heel erg giftig zijn, maar wel hallucinaties veroorzaken, zodat sommige mensen ze meenemen om high van te worden. Misschien dat je er daarom niet erg veel van gezien hebt.
Ik laat bijna alles in de natuur lekker staan (alleen neem ik wel eens duindoorn mee om sap van te maken) Van paddenstoelen heb ik geen verstand alleen herken in cantharellen die eetbaar zijn. Als kind heb ik die wel geplukt en gegeten. Tegenwoordig laat ik alle paddenstoelen netjes staan.
Mooie wandeling weer en gefeliciteerd met de jarigen, ik ga zo de verjaardag van mijn kleinzoon even verlaat vieren, al heeft hij zijn cadeau al gehad toen hij woensdag echt jarig was. Maar ja dat kwam omdat ik op die dag op zijn kleine zusje kwam passen.

Gepost door: Haba | 12-11-17

@ Haba..
Ah jaaa.. als een boswachter al zulke verhalen gaat verspreiden.. dan zijn er straks echt helemaal geen vliegenzwammen meer te vinden hè! gratis drugs! :-)
Ja, ik laat ook alles staan hoor.. mijn moeder zei altijd al 'laten staan, anders zijn er straks niet meer'.. ze kreeg nu dan tóch, door die boswachter, gelijk! hahahaha! M'n vader gaf niet echt het goeie voorbeeld.. die nam altijd van álles mee om er thuis voor op tafel een mooi herfststuk mee te maken.. dat vond m'n moeder dan toch ook wel weer mooi.

Oooh ja.. dáár was je woensdag.. dat weekprogramma van jou zit nog niet echt in mijn systeem hehe. Maar ook een gezellige verjaarsvisite dan hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-11-17

Paddenstoelen zie je op de gekste plekken, soms midden in een woonwijk op een groot grasveld.
Wat leuk dat je als beloning toch vliegenzwammen hebt gezien.
De herfst geuren en kleuren vind ik wel fijn, zeker met frisse temperatuur.
De vereniging zorgt goed voor haar leden, zonder vrijwilligers staat Nederland stil. Hans
Nog gefeliciteerd met je broer achter neefje. Hans

Gepost door: Hans | 12-11-17

@ Hans..
Oh ja.. ik zag weleens een vliegenzwammetje zelfs zomaar in een perkje in de stad.. andere paddenstoelen zie ik zo vaak in bewoond gebied.. ze trekken zich niks aan van waar hun sporen terecht komen.. maar komen gewoon op hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-11-17

@Ze waren inderdaad onderweg voor een concert, MizzD. Foto's van gisteren, Wapenstilstand.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-11-17

@ Lies..
Ah zo, ik dacht het al wel.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-11-17

Bij de wandeltochten van de FLAL hebben ze er ook altijd een wagenrust bij. Soms in het bos maar de laatste keer bij de tocht die ik liep bij bewoners achter in hun tuin. Ik vind een wagenrust altijd wel gezellig. De vrijwilligers die er staan maken het juist zo anders ďan een rust in een café of zo.
Mooie foto's van het bos in de herfst.
De taart zal best wel gesmaakt hebben neem ik aan.

Gepost door: Noortje | 12-11-17

taraaa daar was ie dan, jazeker als je die ziet spring je een gat in de lucht!
mooie wandeling, landelijk en in het bos, heerlijk
gefeliciteerd aan de jarigen

Gepost door: fotorantje | 13-11-17

@ Noortje..
Ja, ik vind het ook altijd extra gezellig, die wagenrusten.. en het is ook altijd veel goedkoper dan in een café.. de koffie kost maar een euro, de soep 1,50 en je komt niet in de verleiding taart bij je koffie te nemen, want dat is er niet! hahahhaaa!

@ fotorantje..
Je hart maakt een sprongetje als je er eentje ziet hè, zo leuk altijd. Ik wandel daarna altijd nét wat lichtvoetiger verder hehe.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-11-17

zou ook eens in een herfstbos moeten geraken, maar de realiteit is dat de tijd mij er gewoon voor ontbreekt.
Momenteel werk ik ten minste 6/7, in de realiteit is het meer 6,5/7.
Dus er blijft zelfs weinig over voor huishoudelijk e.d., laat staan herfstbos.
Maar in die 0,5/7 zit er gelukkig wel een strandwandeling met Vinyl. Momenteel noodgedwongen teruggeschroefd van 2 keer per week naar 1 keer, maar laat ons hopen dat de goede tijden nog terugkeren.

Gepost door: pieterbie | 14-11-17

@ pieterbie..
Dat soort dingen doe je jezelf aan.. werkdruk is te voorkomen door gewoon minder te werken. Eens zien als je er ziek van wordt.. dan draait de boel zónder jou ook gewoon door hoor.. maar jij zit dan met de gebakken peren. Tijd voor verandering? :-P

Gepost door: mizzD herself | 14-11-17

De commentaren zijn gesloten.