05-12-17

De blijde dag.. :-)

sint 01.jpg5 december, 5 december, ja dat is de blijde dag hehe! Nou jaaa.. blíj.. tegenwoordig door dat ge-o.h. over dat zwart van Piet toch een stúk minder hoor! Maar in aanvulling op het liedje van gisteren.. nu dan de uitslag van de pietenrebus die hier de afgelopen week het blog opvrolijkte. Het was een makkie natuurlijk.. sommige dingen moet je niet te moeilijk over doen.. en al zéker niet als je er pas op het laatste moment aan denkt iets in elkaar te gaan flantsen. Het is een beetje zoals met Sinterklaassurprises.. als je er de tijd voor neemt, maak je met papier maché geweldig mooie dingen, bijna zonde voor de ontvanger om het kapot te maken om het kadootje eruit te halen hahahaha! Maar schrik je op 3 december, omdat je nog helemaal niks gemaakt had, dan moet het iets eenvoudigs zijn hè. Kan het ook nog wel leuk zijn.. ik vond de rebus in ieder geval weer heel erg leuk om te máken.

Dit is de oplossing..pietrebus oplossing 1.jpgpietrebus oplossing 2.jpg

 

piet z.jpg.. easy hè.. maar ik sta daar dus wél helemaal achter! niks zo mooi als die diepzwarte toet bij al die glimmende kleurtjes van pak en muts (al heeft dit mooi egaal donkerbruin ook wel wat.. maar het klópt dus niet.. het is zwárt in de schoorsteen!)! Ik denk dat iedereen die mee gepuzzeld heeft het zo ongeveer wel gevonden zal hebben.. 41.gifmaar in ieder geval bedankt weer voor het meespelen.. hoop dat jullie het leuk vonden hoor! En hopelijk bracht het jullie ook een beetje meer in Sinterklaassfeer!
Vriendlief en ik doen daar al tijden niet meer aan, aan Sinterklaas, maar ik vind de sfeer een beetje opsnuiven, op de blogs en in de winkelstraten bijvoorbeeld, wél erg leuk. En omdat ik afgelopen zaterdag nog wat dingen moest kopen, ging ik eens naar de winkelstraat hier niet zo ver vandaan.. zo vlak voor het Sinterklaasfeest zou daar toch wel íets van sfeer te genieten zijn zeker..? Nou.. ik kwam letterlijk en Shivering.jpgfiguurlijk van een kouwe kermis thuis! Ik was de straat nog niet uit, of m'n oren leken wel bevroren.. sjee, wist helemaal niet dat het zó koud was! Het was wel goed mistig.. maar gelukkig niet glad. Láter vertelde vriendlief me pas, dat hij 's morgens vroeg op weg naar de bakker wél een paar keer bijna op z'n plaat gegaan was..!
Nou ja.. zó koud ineens, da's echt niet prettig.. en toen ik dan ook zag bij de tramhalte die ik passeerde, dat de tram al over een minuutje of 2 zou komen, besloot ik die maar eens te nemen. Het is maar twee haltes, maar toch.. wilde geen kou vatten hoor!
sint 02.jpg

In de tramhalte hing al een mooie reclameposter van de Bijenkorf..sint 03.jpg

.. kreeg echt zin om te gaan winkelen.. maar bij ons daar in dat winkelstraatje is geen Bijenkorf, die is in het centrum, maar dáár ging ik niet helemaal heen. De tram bracht me naar de Boulevard-Zuid, zoals deze winkelstraat hier, nogal pompeus, heet..sint 04.jpg

En was het er gezellig en feestelijk verlicht? kijk zelf maar..sint 05.jpg

NIKS! nauwelijks versierde etalages, zelfs geen kerstetalages..! Maar het was ook stom van mij om dat hier te verwachten.. de meer omringende woonwijken van deze winkelstraat staan er bekend om dat er erg veel moslims wonen.. die vieren natuurlijk geen van beide feesten! Veel van de winkels zijn ook door moslim-ondernemers overgenomen.. die hebben geen boodschap dus aan Sinterklaas of Kerst.. hoeven ook geen sfeer te maken om hun klanten in deze periode binnen te trekken, want die zegt het dus óók niks.. tja. Vroeger zorgde de winkeliersvereniging voor lichtjes aan de overkapping.. en dan waren er al stukjes onverlicht van zaken die daar niet aan mee wilden doen. Nu was het helemáál weg..slechts in de bomen waren lichtjes opgehangen.. maar aan deze kant van de weg staan er daar niet zoveel meer van, aangezien hier dus een trambaan richting het centrum is aangelegd een aantal jaren geleden..sint 06.jpg

.. ze vielen nog niet echt heel erg op zo midden op de dag! Aan de andere kant is nog een mooie brede middenberm met grote bomen, ook vol met lichtjes..sint 07a.jpg

Bij de viswinkel kwam ik mezelf weer eens tegen hahahaha..sint 08.jpg

En bij de winkels aan déze kant zag ik zowaar ook nog wat met sintjes en pietjes versierde etalages.. onder andere bij een nieuwe zaak die poffertjes en pannenkoeken verkocht.. die had ik nog niet eerder gezien..sint 09b.jpgsint 09a.jpg

Het was er bar stil binnen.. en ik vond het er ook niet echt sfeervol eruit zien.. benieuwd hoelang die daar kunnen blijven zitten. Dat is de ellende toch wel voor die kleine winkelcentra.. er staan veel zaken leeg.. door de crisis en de webwinkels in de beginne en ook nu dat redelijk opgelost lijkt te zijn, gaan de consumenten toch liever naar het centrum waar alle grote zaken ook zitten. De ondernemers hier keken  dan ook met lede ogen toe toen die animaatjes-sinterklaas-92088.giftramverbinding aangelegd werd.. dat maakte het voor de mensen nóg eenvoudiger maar gewoon door te rijden hè! Het is de dood in de pot voor praktisch alle detaillisten hier. Maar dat sommige er toch nog steeds een boterham kunnen verdienen én er het beste van blijven maken, bleek even verder toen ik bij de sportzaak, die hier al zit zolang als ik hier woon, een echte Sinterklaas zag staan! Zwarte Piet kwam even later ook naar buiten, maar de kou begon in m'n handen te kruipen blijkbaar, want de foto die ik van hen tweeën nam, was echt compleet onscherp. Sint staat op déze echter nog heel redelijk.. net als de vrolijk versierde etalage..sint 10.jpg

Het was echt superkoud.. ik liep snel nog even naar de snoepwinkel om wat lekkers voor mijn scheet te gaan kopen, als Sint-verrassing hehe, maar nam daarna toch al heel snel de tram terug naar huis.. niet te doen, ik ben aan zulke kou echt nog niet gewend hoor! Gelukkig werd het de volgende dag toch alweer wat beter qua temperatuur.. toen zijn vriendlief en ik met Jaxon een mooie stadswandeling gaan maken in een klein stadje, dat we alleen van de grote buitensportzaak daar kenden.. het was best verrassend! Ik ga er binnenkort wat van laten zien. En voor iedereen die het Sinterklaasfeest nog gaat vieren.. enorm veel plezier gewenst!

GROETJESSS!!!

sint 12.jpg

06:15 Gepost door mizzD | Commentaren (20)

Commentaren

Goede morgen Mizz. dat gaat vast een smakelijke kant op met de sintviering bij jou. Wij vieren het feest pas zondag a.s. omdat er eerder geen dag was dat iedereen kon komen en met zijn allen samen is het toch een stuk gezelliger. We trekken altijd lootjes zodat het niet te kostbaar gaat worden.
Maar de kleinkinderen krijgen van oma altijd iets meer natuurlijk :)
Fijne dinsdag gewenst.

Gepost door: Haba | 05-12-17

Ik had de oplossing! Op de placemat geschreven of hoe noemen jullie dat. Inderdaad redelijk makkelijk alleen die wimpel was moeilijk. Ja een heel gedoe met die pieten. Binnenkort verbieden ze zelfs zwarte chocolade figuurtjes.

Gepost door: Patrick | 05-12-17

Laat ik nu de puzzel fout hebben! En jij zegt dat deze gemakkelijk was ha,ha. Ik heb een fout gemaakt bij staart. Zonder nadenken daar het woordje is ingevuld.

Wij hebben Sint zaterdag al gevierd. Ik vier Sint nog steeds samen met manlief maar we hebben dan ook nog geschenken die door anderen al bij ons gebracht zijn. Wij vieren het anders altijd op 5 december maar nu ga ik deze dag naar Venetië met een paar vriendinnen.

Gepost door: Noortje | 05-12-17

@ Haba..
Zolang je kleine meisje dat nog niet door heeft, dat het ná Sinterklaas is, kan dat nog wel hè.. maar hoe verkoop je het de volgende jaren aan haar? :-)))
Wij deden dat vroeger ook.. lootjes trekken en dan voor iemand een surprise en gedichtje maken. Was echt wat voor mij, deed het graag, maar er waren er méér die het maar een klus vonden en dat kwam de sfeer niet ten goede.. dus zijn we er op een gegeven moment maar mee gestopt. Jammer hè. Mijn moeder bleef inderdaad de kleinkinderen wel wat geven natuurlijk.. véél wat! ;-)

@ Patrick..
Chapeau! :-)
Donkere chocolade verbieden? ja.. zou best eens kunnen.. net zo belachelijk! :-) 't Zou voor vriendlief wel vervelend zijn.. die is gék op donkere chocolade, vandaar die pure letter! :-)

@ Noortje..
Haha.. tja, een foutje is wel zó gemaakt natuurlijk! Maar je had toch weer meegedaan en hopelijk vond je het leuk.
Nee, saampjes Sinterklaas vieren, dat hebben we toch nog nooit gedaan hoor, daarvoor vind ik het té veel een kinderfeest. Alleen wat lekkers zoals een letter of wat bij de koffie.. dat doen we altijd wel.
Ah, dus je gaat vandaag vertrekken.. geniet ervan hè!! ooit één keertje een dagje in Venetië geweest (als onderdeel van een reis naar Zuid-Oostenrijk) en het is er fantastisch mooi! En vooral een tochtje in zo'n gondel doen hè! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 05-12-17

ja k had het gevonden, dus lekker makkelijk haha
zielig toch geen speciale kerstverlichting
hier heeft de burgemeester het winterverlichting genoemd, kan niemand een probleem mee hebben, behalve misschien de mensen die liever hebben dat het zomer is :-D
over de zwarte pieten hier heeft niemand moeilijk gedaan, ik heb er toch niks over gehoord, en k zag bij de aankomst dat tussen de massa genoeg gekleurde mensen met kindjes stonden die het net zo leuk vonden als al de bleke kindjes, dus die zijn goed geïntegreerd :-)

Gepost door: fotorantje | 05-12-17

Manlief en ik blijven nog steeds Kind vandaar dat we nog steeds Sinterklaas vieren,ha,ha.

Gepost door: Noortje | 05-12-17

@ fotorantje..
Ja, winterversiering is een goeie.. maar ik denk dat ze er het geld gewoon niet voor uit willen geven en het kost toch wel wat, zoiets. En als de klanten toch wel komen, zit het blijkbaar niet in hun ondernemersgenen om de boel iets gezelliger te maken in deze periode hè.
Het is maar een heel select groepje dat het zich in hun hoofd gezet heeft dat het discriminatie is.. het gros van de mensen hier, óók de donkere mensen, zien die Pietfiguur echt niet als negroïde. Maar dat kleine groepje groeit (niemand laat zich graag voor racist uitmaken en dús besluiten er steeds meer dat Piet inderdaad niet meer kan) en is zeer hardnekkig.. Zwarte Piet gaat hier echt nog wel verdwijnen vrees ik, hoe belachelijk ik dat zelf ook vind.

@ Noortje..
Beter kind dan kinds hè! :-PPP

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 05-12-17

in een deel van Vlaanderen, vieren we op 11 november Sint-Maarten...

de enige echte Sint trouwens..

het Sinterklaas gebeuren gaat daarom ook aan mij voorbij..

prettige dag

Gepost door: Willy | 05-12-17

@ Willy..
Hahahahaa.. waarom? waarom is dat de enige echte Sint? :-))) ik weet niet zo veel van Sint Maarten, alleen van wat ik op de blog van anny uit Ieper lees. Maar Sint Nicolaas is voor mij toch de enige echte Sint hoor! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 05-12-17

Willy heeft een beetje gelijk hoor, MizzD. Sint Maarten was de echte kindervriend, maar Sint Nicolaas is achteraf met alle eer gaan lopen. Pfff, de valspeler. Met z'n stomme mandarijntjes... Hij kwam niet eens uit Spanje, maar uit Turkije.

Gepost door: Fluwijn | 05-12-17

@ Fluwijn..
Nou.. als Zwarte Piet straks helemaal niet meer mag en Sinterklaas is niet de echte, dan schaffen we die hele boel meteen maar af..! :-( Hier krijgen we trouwens geen mandarijntjes van de Sint.. maar ongezond lekkers.. nóg een reden om er maar mee te stoppen zeker? :-(
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 05-12-17

Het is en blijft een leuk kinderfeest, heb er met de kinderen mooie herinneringen aan.
De winkelstraten worden al weer omgetoverd in de kerstsfeer.
Boulevard-Zuid is zeker een beetje donker, geen echte feestsfeer zo op het eerste gezicht.
Toch maar een rondje maken als het avond is.
Doorgaande wegen en weinig parkeerplekken vind het winkelend publiek niet prettig. Hans

Gepost door: Hans | 05-12-17

@ Hans..
Ja, dat drukke verkeer draagt ook niet echt bij aan een leuke sfeer in zo'n straat nee.. daar heb je gelijk in. Het is teveel een doorgaande weg ook.. niet alles wat er rijdt moet er ook zíjn. Te weinig parkeerplek zal het niet zijn... er is aan het ene einde van de straat een grote parkeergarage. Ik denk dat ik volgend keer ook liever naar het centrum ga.. of naar Zuidplein! ;-)
Groetjessss!

Gepost door: mizzD herself | 05-12-17

Na alle letterlijke en figuurlijke kou, is je Sint-fotootje een warmpje, MizzD.
Rebus had een paar 'moeilijke' voor mij, moet kunnen.
Heel onverwacht heeft de Sint hier een chocolaatje achtergelaten..., nu nog zoeken wie de helper van de Sint wel was. Superlieve attentie !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 05-12-17

@ Lies..
Aha.. ik was het niet, maar ik wilde dat ik eraan gedacht had, want je hebt het verdiend! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 05-12-17

Ik wil niks anders dan 'zwarte' chocolade. en ik ben echt geen racist hoor:-)

Gepost door: Patrick | 05-12-17

@ Patrick..
Mjaaa.. ik vind dat toch wel zielig voor de witte hoor..! :-PPP

Gepost door: mizzD herself | 06-12-17

@;-)
Nog niet gevonden...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 06-12-17

@ Lies..
Denk dat het misschien wel van de échte komt! :-)

Gepost door: mizzD herself | 06-12-17

ze zouden toch iets kunnen doen qua versiering, moslims of geen moslims.

Gepost door: pieterbie | 17-12-17

De commentaren zijn gesloten.