19-12-17

Wie wat bewaart..

ak 00.jpgTja.. als je dan, zoals ik, een paar dagen niet naar buiten kunt, heb je ook maar weinig blogstuff om over te schrijven.. en dat is niks voor mij hè hehe als ik op ben, wil ik bloggen ook. Gelukkig had ik nog iets achter de hand.. niet voor het geval ik ziek zou worden hoor, want dat weet je van tevoren niet natuurlijk. Nee, ik was eind november al eens naar de kerstshow in het tuincentrum in een naburige gemeente wezen kijken. Eigenlijk vind ik dat je vóór de Goede Sint het land uit is, nog niks aan Kerst moet willen doen hehe.. maar ja.. als je dan zo'n kortingsbon in de bus krijgt voor lekkere apfelstrüdel bij je koffie daar in het restaurant van dat tuincentrum.. en die bon verloopt op 30 november, dan móét je wel hè hahaha. En dan bewaar ik de foto's van m'n bezoekje wel voor later, ná 5 december.. en nu komt dat goed uit, want: heb ik toch nog wat te posten!

ak 00a.jpgEn best wel mooi en leuk ook hoor.. ze hadden er daar in Rhoon weer iets geweldigs van gemaakt! Met meteen al een mooie Kever voor de deur en leuke beeldjes en aparte plantenpotjes.. her en der waren er zogenaamde 'fotomomentje'-plekjes, waarvan ik eerst dacht dat er wellicht af en toe een kerstman of zo zou gaan zitten, om de mensen er hun kinderen bij te kunnen laten fotograferen.. later begreep ik pas dat je er gewoon selfies bij kon maken hahahahaa! Dát heb ik uiteindelijk niet eens gedaan hahaha niet gedacht van mij hè.. ik vond gewoon alle kerstdingetjes leuker om op de foto te zetten dan mezelf..ak 01b.jpgak 01c.jpgak 01a.jpg

Op weg dus maar.. door de poort hehe..ak 02.jpg

De eerste ruimte was gevuld met allerlei versierselen van natuurlijke materialen.. sommige vond ik leuk..ak 03a.jpgak 03b.jpg

(..kijk, kon ik ook eens vogeltjes mooi op de foto zetten, zonder dat ze wegvlogen.. alleen zijn het wel geen echte zoals FOTORANTJE zo mooi kan hehe..).. andere vond ik minder interessant, zoals deze takkenboompjes..ak 04.jpg

In een kratjeskast ontdekte ik een favorietje..ak 05a.jpg

.. hihi..misschien iets voor in m'n tuin? ze hadden hele grote ook hoor..

ak 05b.jpgNu kwam ik in de buurt van de grote maquettes van kerstdorpjes.. dat is waar je voor naar de Intratuin-Kerstshow hier heen gaat hoor.. ze maken er daar altijd zó'n werk van.. en dat was dit jaar niet minder! en het allerleukste vond ik nog wel, dat het geheel aangekleed was met nóg een favorietje van mij.. molens!..ak 06a.jpgak 06b.jpg

En toen was het kijken en bewonderen.. zóveel te zien, nauwelijks allemaal goed te tonen hoor.. kerkje.. schaatsbaantje.. en ook mini-molens natuurlijk..ak 07a.jpgak 07b.jpgak 07c.jpgak 07d.jpg

Er was nu ook een kaasmarktje.. en natuurlijk ook een oliebollenkrampje..

ak 08a.jpgak 08b.jpgHet leuke van dit soort opstellingen vind ik, is, dat hoewel het allemaal lekker nostalgisch is, men ook niet schroomt gewoon moderne onderdelen toe te voegen als dat bijdraagt aan de kerstsfeer van het geheel.. zo zag ik ook een met kerstlichtjes versierde zendmast tussen alle oude molentjes..ak 09a.jpg

.. maar het kán wel ook gewoon lekker ouderwets..ak 09b.jpg

In nog weer een grote 'molen' was nog een aparte opstelling van een 'straatje' of zo, maar die vond ik eigenlijk niet zo heel speciaal..ak 10a.jpgak 10b.jpg

Geef mij dan maar liever de skischansen.. zóveel aan te zien! dit was nog maar de kleinste..ak 11.jpg

Ik laat er morgen nog meer zien.. en dan hebben we de kerstmaquettes gehad, maar er was nog véél meer kerstversiering natuurlijk.. ik heb er aardig wat fotootjes geschoten eerdat ik op die koffie met apfelstrüdel afging hoor hahaha!

GROETJESSS!!!

ak 12.jpg

10:10 Gepost door mizzD | Commentaren (18)

Commentaren

Ik ben nog nooit naar de kerstshow van het tuincentrum geweest maaar nu ik jouw foto's zie is het zeker de moeite waard.
En die koffie met apfelstrüdel met een kortingsbon is natuurlijk ook wel een leuke aanbieding.
Als er geen kerstshow is kijk ik in het tuincentrum zo wie zo mijn ogen al uit.
Ik zie er altijd hele mooie dingen maar ik vind het meestal veel te prijzig.

Gepost door: Noortje | 19-12-17

@ Noortje..
Ja, het is vaak ook erg prijzig.. je moet er geen dingetjes gaan kopen die ze bij de Action ook hebben, want dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Máár.. ik vind dat ze er vaak ook wel heel erg originele dingetjes hebben.. en daar heb ik dan wel wat geld voor over. Je weet dat de planten en bollen er gewoon A-klasse zijn en kwaliteit kost wat. Maar veel koop ik er nooit hoor. Ik kocht er nu alleen wat kerstballetjes, niet veel, alleen een paar die ik érg leuk vond. Én ik kocht er een paar kleine geitjes om mee te nemen naar Brugge, voor m'n lieve vriendinnen daar. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-12-17

Daar staat een klein fortuin aan kerstversiering bijeen verzameld, MizzD. Als men in zo'n tuincentrum nog niet in kerststemming komt, dan komt men dat nergens.

Gepost door: Fluwijn | 19-12-17

wauw, ze hebben er hun werk van gemaakt zeg
de vogeltjes bleven mooi stil zitten zie ik :-)

Gepost door: fotorantje | 19-12-17

@ Fluwijn..
Ik vermoed dat die kerstdorpjes wel aardig wat bij elkaar kosten ja.. je kunt dat in je eigen huiskamer nooit zo groot en zoveel bij elkaar krijgen denk ik, zonder een fortuin kwijt te zijn.. ik ben dar dan ook nooit aan begonnen.. drie huisjes op een rijtje heeft het niet echt voor mij hehe. Kan je beter dáár gaan kijken hè.. zó leuk om te zien! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-12-17

@ fotorantje..
Ja, dat doen ze daar altijd hehe.. vandaar dat het sowieso de moeite is om er even heen te rijden. En ook al koop je niks, de mensen zijn er heel voorkomend, je mag fotograferen zoveel als je wilt.. ze gaan telkens netjes even uit je beeld ook hahahaa!

Ja.. dié vogeltjes wel hè.. dóódstil! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-12-17

Goede middag Mizz. Leuk altijd die 'kersttuincentra' ;) ik kijk er ook graag rond, al is het maar om ideetjes op te doen voor de kerstversiering. Net nog even mijn ramen gelapt, de zon scheen en dan zie je gelijk dat er een half strand op vastgeplakt zit. Nou ja ik had het pas vrijdag willen doen, maar gebeurd is gebeurd nietwaar?
Ik wens je nog een fijne middag en avond toe vandaag.

Gepost door: Haba | 19-12-17

Altijd de moeite zo een kerstmarkt maar het mag niet te druk zijn vind ik.

Gepost door: Patrick | 19-12-17

@ Haba..
Haha.. het halve strand erop vastgeplakt? ben ik blij dat ik niet zo dicht bij zee woon hahaha! oh.. maar hier zal het wel fijnstof zijn wat erop geplakt zit zeker? dan kun je beter zand hebben..! :-/

@ Patrick..
Het was geen kerstmárkt hè, maar een kerstshow.. en nee, het was gelukkig niet druk toen ik er was.. maar er zijn natuurlijk áltijd wel meer mensen.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 19-12-17

Hoi Mizzke!
Die aardige geitjes hangen al héél mooi te wezen hoor! Goed gevonden van je!
In zo'n tuincentrum kan je wel altijd originele ideetjes opdoen qua decoratie. Maar dan koop ik ook liever in Action of zo!
Groetjes!

Gepost door: lena | 19-12-17

Wie wat bewaard heeft nog wat.
Ik schuif ook wel met logjes, net hoe het uitkomt.
Eerste wat ik dacht was: "wat een mooie kever".
Zo'n warm lokkertje laat je ook niet makkelijk liggen.
De trollen zijn wel grappig, tuincentra maken er altijd wel werk van.
Zo is de zendmast van Lopik toch dit jaar verlicht ook al is het miniatuur.
Een leuke kerst serie heb je gemaakt. Hans

Gepost door: Hans | 19-12-17

@ Lena..
Stuur eens een fotootje! hehe.
't Is best prijzig.. maar je hoeft niks te kopen en de boel alleen maar bekijken is gratis hè! Wij deden het bij jou daar ook al eens hè, met je ouders er ook nog bij! :-)

@ Hans..
Ja, nu geef je m'n posttitel voor morgen weg hahaha!
Classic cars zijn altijd de moeite! :-)
Is die in het echt niét meer verlicht dan die zendmast? hahahaa dan is het dus tóch ook nostalgisch..! ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-12-17

voor elk wat wils Mizzd..

tuincentra heb ik niet gedaan, wel enkele kerstmarkten bezocht...

maar het blijft een commercieel gebeuren

groeten

Gepost door: willy | 19-12-17

@ willy..
Tuurlijk is dat een commercieel gebeuren.. wat is dat tegenwoordig niét? Maar er is nergens een koopverplichting hè.. kijken is gratis! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-12-17

Als dat de voorwaarde is, MizzD..., 'k zou mij ook laten verleiden. Heel herkenbaar logje, 'k was in Intratuin hier enkele kilometers verderop (met kaasmarktje, oliebollenkraampje...).
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 19-12-17

@ Lies..
Hihi.. 't was niet alléén daarvoor hoor.. maar ik wilde tóch wel al gaan kijken en dan is koffie met lekkers voor een schappelijk prijsje natuurlijk altijd meegenomen. ;-)
Oh ja? dan waren die kaasmarkt en oliebollenkraampje écht nieuw, als die overál in de spotlights staan.. dacht het al! Ik kende alleen andere oliebollenkraampjes. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 20-12-17

Was geheel onbewust dat ik je posttitel heb verraden.
Er is bliksem in de verlichting geslagen en dat was niet te herstellen, dus het is donker in Lopik.

Gepost door: Hans | 20-12-17

ja, voor de gratis koffie en appelstrudel, daar moet je het voor doen :-)
Idd dankbare plaats om wat foto's te schieten.

Gepost door: pieterbie | 17-01-18

De commentaren zijn gesloten.