13-02-18

Toch nog weer wat om..

aa 00.jpgHet gaat gelukkig al wat beter met de 'ribbetjes' (volgens mij heb jij trek in gemarineerde, van de barbecue, hè lena?? tongue-out).. kan eindelijk m'n bh weer aan en ben al een klein stukje wezen wandelen buiten.. wel nog zónder Jaxon.. dat ga ik strakjes eens proberen. Als het niét lukt, ben ik snel weer thuis en kan ik vriendlief bellen toch maar weer wat vroeger naar huis te komen. Moet zeggen dat het buiten lopen wat eng was.. heb me wel héél erg op alle stoeptegels lopen focussen hahahaha bang als ik was om wéér zomaar over een opstaand randje te struikelen! Heb nog eens goed naar de plek gekeken waar ik vorige week viel en het enige dat ik kan verzinnen waarom ik daar gevallen ben, is dat ik wellicht met m'n linkervoet op het aflopende stukje gestapt ben. Er is daar namelijk een kleine afrit waar de stoep ook naartoe afloopt.. en als ik met dát been lager stond, moest ik m'n rechtervoet hóger optillen om goed uit te komen. Wat ik dus niet deed.. en: boenk! surprised Nou ja.. whatever.. het gaat dus al beter.. en nu ga ik verder met het verslag van m'n wandelingetje vorige week dinsdag.. we waren uitgekomen bij het paadje rondom de oude hoeve, de Beukenhoeve.. in het water daar loopt die kanoroute, waar we dus al wat van die leuke blauwe bordjes van hadden gezien..aa 00a.jpg

Het was echt heel mooi weer die dag.. aa 01.jpg

.. maar wél flink koud.. ik was dus getooid met mijn lekkere warme fleecemuts en -handschoenen..aa 02.jpg

.. en Jax had z'n bontjas natuurlijk aan hahaha! Een meeuw testte het ijs voor ons hehe..aa 03.jpg

De eerste grote wilg die we passeerden leek een stukje te missen..aa 04.jpg

.. maar als ik 'm vergelijk met de foto van vorig jaar lijkt dat toch mee te vallen.. er was toen al het één en ander aan zijtakken af..aa 04a.jpg

(we liepen de route vorig jaar andersom) Ik zag echter in de verte een flinke stapel hout liggen.. blijkbaar waren er hier toch ook wat bomen om gegaan met die storm in januari?..aa 05a.jpgaa 05b.jpg

Maar nee, het werd al snel duidelijk dat de twééde wilg, die naast het bruggetje naar het volkstuinencomplex aan de andere kant van het water, zeker wél een paar flinke zijtakken kwijtgeraakt was..aa 05c.jpg

.. en de rest van de boom was meteen ook maar gesnoeid geloof ik.. om er dit zielige hoopje wilg van te maken..

aa 06a.jpgaa 06b.jpgOh oh wat zonde.. als je de foto's van vorig jaar ernaast zet, zie je pas goed wat een prachtige wilg het was..

aa 06c.jpgaa 06d.jpgNou, volgend jaar nog eens langslopen hè.. want wilgen komen vaak best wel weer aardig terug hoor.. het is nú alleen even een wel héél stom gezicht! Voorbij de enorme hoop boomsnoeisel..aa 07.jpg

.. vervolgden we onze weg verder langs de mooie waterpartij..aa 08a.jpgaa 08b.jpg

Er kwamen alwéér een paar watervogels hoopvol aangezwommen..

aa 08c.jpg.. maar zodra ze Jaxon in de gaten kregen, dropen ze algauw weer af. Morgen het laatste stukje van deze wandeling.. of nee.. morgen is natuurlijk een speciale dag.. daar verzin ik nog iets anders voor. Het staartje van deze wandeling komt dan donderdag wel!

GROETJESSS!!!

aa 09.jpg

07:00 Gepost door mizzD | Commentaren (11)

Commentaren

Oei, gekneusde ribben na een val, ik weet hoe dat voelt. Tien jaar geleden brak ik twee ribben door van een ladder te vallen. En nu voelt die plek aan mijn linkerzij nog steeds pijnlijk aan.
Hopelijk is het voor jou niet zo erg en geneest het snel zodat jij en Jaxon gauw weer fikse en mooie wandelingen kunnen maken, zoals deze wandeling er ongetwijfeld één was.

Gepost door: Fluwijn | 13-02-18

@ Fluwijn..
Als ik de huisarts mag geloven duurt het genezen van gebroken ribben 4 tot 6 weken.. en die van gekneusde maar anderhalf.. maar aan beiden valt niet veel te doen en moet vanzelf over gaan. Ik hoop niet dat ik er zó lang last van ga houden hoor, maar ik hoor al van diverse kanten dat dat wel kán.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 13-02-18

Ja zo een boom zonder takken is toch ook maar niks. Kunnen ze hem beter meteen helemaal wegdoen en een andere zetten.

Gepost door: Patrick | 13-02-18

een pijnlijke zaak Mizzd

van harte beterschap gewenst

groeten

Gepost door: willy | 13-02-18

@ Patrick..
Het is geen gezicht hè.. maar die treurwilgen worden tegenwoordig altijd zo stom gesnoeid, ook als ze géén stormschade hebben. En blijkbaar groeien ze dan toch weer aardig terug in een paar jaar. Dus er helemáál uithalen zou ook wel weer zonde zijn.

@ willy..
Het gaat dus alweer beter.. ben net met Jaxon weggeweest en zolang die hond geen vriendjes tegenkomt, gaat het goed. ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-02-18

gelukkig toch al wat beter
dat is pas een 'treur'wilg
zou Jaxon de koude niet voelen? k vraag mij dat dikwijls af bij andere dieren ook
maar dan zie ik dat de kippen in het park toch ook wel het hoekje met zon uitkiezen, die zullen ook wel het verschil voelen

Gepost door: fotorantje | 13-02-18

@ fotorantje..
Ik weet het niet.. aan Jax merk ik niet dat ie het koud heeft.. wél dat ie het warm heeft tijdens hete zomerdagen. Hij wil ook niet minder graag naar buiten als het koud is.. z'n vacht is in de winter wel iets anders (dikkere ondervacht) dan in de zomer, anders zouden die honden ook niet ruien in voor- en najaar hè.
Interessante gedachte wel.. of dieren het koud kunnen hebben :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-02-18

Wij hebben hier echt geen fleece muts en handschoenen nodig. We lagen vandaag weer eens een goed uurtje op het strand . Ik heb gezegd dat ik ook nog een keer in zee wil zwemmen maar of ik dat waar maak durf ik toch niet met zekerheid te zeggen. De Russen zwemmen wel in zee maar die vinden het hier echt warm zij zijn natuurlijk veel meer kou gewend dan wij.

Gepost door: Noortje | 13-02-18

'Incognito', MizzD !
Geniet van 'Valentijn' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 13-02-18

@ Noortje..
Nu het weer meer dan 5graden boven 0 is geworden draag ik ook geen muts en handschoenen meer hoor.. maar we liggen hier niet aan een zwembad hahahaa! Benieuwd of je de zee nog in gaat! ;-)

@ Lies..
Hmm.. die begint al slecht, want ik heb vanavond alwéér pech.. miste na het eten een vullinkje uit een ondertand! Morgen hopelijk meteen laten vullen.. is een rotgevoel!
Het mag nu weleens stoppen met de pech voor mij!!

Groetjesss!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-02-18

oei, ik stond er niet echt bij stil dat gekneusde ribben voor een praktisch vestimentair probleem kunnen zorgen bij vrouwen.
Blij voor je dat dat in elk geval al achter de rug is.

Nu nog helemaal genezen de ribbetjes.

Heel mooi licht had je om deze reeks foto's te maken.

Gepost door: pieterbie | 27-02-18

De commentaren zijn gesloten.