08-03-18

Auto-perspectief.. :-)

az 62.jpgAchter de toren stond op de parkeerplaats onze oranje koets dus op ons te wachten.. tijd om weer eens naar huis te gaan, na een mooie middag met ons drietjes in het prachtige plaatsje Zierikzee. Maar, zoals gisteren al geschreven.. we gingen richting Rotterdam-Zuid met een klein omweggetje. Beetje langs de kust, hoewel je die meestal niet kunt zien hoor.. er liggen altijd sowieso duinen voor. Maar het mooie Zeeuwse platteland ( en ná de Brouwersdam dus de Zuid-Hollandse) vonden we toch ook al de moeite.. best veel moois te zien. Heb geprobeerd op een kaartje te laten zien hoe we gereden zijn..az 62a.jpg

En meteen al veel spektakel in de lucht, waar de hele rit steeds wel érgens vliegende ganzen te zien waren. Hier best dichtbij..az 63.jpg

Er doemde vlak langs de weg een molen op.. bij welk plaatsje die hoorde weet ik niet hoor.. wél dat de plaatsjes hier soms grappige namen hebben, als Schuddebeurs, Ellemeet en Moriaanshoofd..az 64a.jpg

(dat laatste gehucht zal waarschijnlijk binnenkort wel alleen 'Hoofd' heten zeker? als je het in het licht van die hele commotie rond de negerzoenen en zwarte piet bekijkt..? undecided)az 64b.jpg

Ook grappig.. ik kiekte die waterplas, maar had stomtoevallig er ook nog een reiger op..az 65.jpg

Deze kudde schaapjes nam ik expres op de foto.. maar het was wel een beetje tegen de zon in.. en aan de verkeerde kant van de auto eigenlijk hahaha..az 66.jpg

En toen nam vriendlief een verkeerde afslag en moesten we keren. Gelukkig was er een kleine pechstrook waar dat lukte.. anders hadden we die héle lange polderweg een stuk verder uit moeten rijden..! Die strook was net voor een brugje en daar stond het Zeeuwse wapen op..az 67.jpg

Alweer een molen, nu wat meer in de verte.. een mooie witte..az 68.jpg

En toen kwamen we wat dichter bij de Grevelingen.. we zagen in ieder geval een wat groter water met daarin allerlei spul.. mosselbanken?..az 69.jpg

De Brouwersdam volgde toen al snel.. dat is maar een smalle strook land waar de weg over gaat zagen we ook op het scherm van de navigatie..az 70.jpgaz 71.jpg

De rest van de weg werd toen algauw meer bekend.. toen we eenmaal Ouddorp gepasseerd waren hè.. hier komen we al járen om lekkere strandwandelingen te maken. Dát zat er nu echt niet meer in.. we keken alleen nog naar weer flinke zwermen ganzen in de lucht..az 72.jpgaz 72a.jpg

.. en we gingen verder regelrecht naar huis nu.. waar voetbalstadion de Kuip leegstroomde ( na alwéér een nederlaag!) en dus ook onze wijk waar door de supporters altijd veel geparkeerd wordt.. dat kwam mooi uit.

Heerlijke middag was het weer.. en afgelopen zondag, de 4e maart, bleek het weer ook nog heel erg mee te vallen.. na de sneeuw en gladdigheid van de dag ervoor, scheen het zonnetje en zijn we weer met z'n drietjes op pad gegaan. Dit maal de natuur in.. dat mag ook weleens hè.. ik ga morgen wat van laten zien en er de komende dagen wat postjes van onder de planknop zetten.. hebben jullie ook nog wat te lezen als ik met m'n zussen de hort op ben hè!

GROETJESSS!!!

az 73.jpg

 

 

07:10 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

mooi tochtje

toch wel benieuwd waar de zussen het onveilig zullen gaan maken :-)

Gepost door: fotorantje | 08-03-18

Ik ben gek op je foto met die in een V-vorm vliegende ganzen. De V van 'vorst' zeiden mensen vroeger, want als de ganzen kwamen werd het winter. Tegenwoordig zijn er in de zomer ook veel ganzen het meest bij jullie in Nederland en minder in Belgie. Vooral graslanden is hun favoriete plek om te grazen.
Ach Mizzd je doet me heimwee krijgen naar dat land van U, er is zoveel moois te beleven dat wij er naast wonen en helaas noch niet kennen.
Veel wandelplezier vandaag, hier is het een zonnige dag aan het worden, hopelijk blijft het niet alleen achter glas maar ook buiten, zodat Jaxon kan genieten.

Gepost door: greta | 08-03-18

@ fotorantje..
Het is dit keer niet naar België! :-)

@ greta..
Ik dacht eerlijk gezegd dat de ganzen nu aan het terugkomen waren.. maar inderdaad.. ze zijn er tegenwoordig het hele jaar.. hele akkers vol zie je bij Puttershoek en Willemstad die kanten op.. en inderdaad ook veel op graslanden.
Ik vrees dat het hier vandaag niet van wandelen zal komen voor mij.. enorme last weer van m'n knie.. ik durf het niet verder te forceren met het oog op het komende weekend, waar ik toch érg graag mobiel zal zijn. Dus vriendlief komt wat vroeger naar huis om Jaxon uit te laten. Maar hier is het echt niet zonnig.. het regent dat het giet, dus dat is voor mij dan een geluk bij een ongeluk. :-/

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-18

Een andere terugweg nemen is toch beter als je de tijd er voor hebt maar het lijkt dat die korter is dan de heenweg.

Gepost door: Patrick | 08-03-18

Goede middag Mizz. Ga je weer horten met je zussen? Ik heb nog eens goed gekeken naar mijn foto van de Kuiperspoort, maar ik zie alleen links twee bloempotten staan en nergens pompoenen. Maar ik zal het eens een een kennisje van me vragen, die woont daar in het huis rechts, waar de zon op staat.
Je routekaartje is mijn aardig bekend, vroeger reed ik vaak 'via de eilanden' als ik naar mijn zus in De Bilt ging. Maar nu ga ik meestal via Breda, iets langer maar meestal sneller.
Wat de ganzen betreft, die geven heel veel overlast voor boeren, zodra het gewas boven de grond komt gaan die vogels gelijk grazen. Nu daar zijn de mensen die van de akkerbouw moeten leven echt niet blij van geworden. Steeds vaker worden er ook stukken prima landbouwgrond in zogenaamd natuurgebied omgevormd. (muggenkweekplaatsen, straks komt de Zeeuwse ziekte = malaria ook weer terug)
Zeker op Schouwen -Duiveland zijn veel inwoners niet blij met het onder water zetten van zoveel land dat met bloed, zweet en tranen na 1953 weer teruggewonnen is.
Met mij gaat het langzaam vooruit, al was ik te optimistisch toen ik mijn wekelijkse boodschappen ging halen. Ik stond in de winkel gewoon te wiebelen op mijn benen. Maar snel mijn hoofd goed naar beneden (zgn diep in mijn kar kijken) zodat ik weer wat stabieler was. Dus 100% ben ik nog niet .
Ik wens je een fijne rest van de donderdag toe.

Gepost door: Haba | 08-03-18

@ Patrick..
Misschien in afstand, maar op de heenweg zijn het veel snelwegen waar je harder mag rijden.

@ Haba..
Verhip ja.. het zijn bloempotten.. wat gek, ik had die pompoenen daar blijkbaar nog steeds op m'n netvlies hahahaa! (ik maak me een beetje zorgen over m'n knie, die weer steeds meer pijn doet.. voorál natuurlijk met het oog op het komende weekend.. blijkbaar ben ik er met m'n hoofd daardoor wat minder bij)
Ja.. ik las al over chefkoks die willen dat er meer met ganzenvlees gekookt gaat worden, aangezien die beesten zo af en toe wel afgeschoten móéten worden, zoveel zijn het er.. en als je ze dan tóch schiet, kan er beter maar iets nuttigs mee gedaan worden. Voor jou als vegetariër én dierenliefhebster waarschijnlijk ook geen goeie oplossing haha.. maar ik denk wel dat er bij overlast iéts gedaan moet worden.. en soms zijn die oplossingen wat minder leuk.
De Brouwersdam wordt ook weer voor een flink stuk open gezet zag ik toevallig gisteren op tv.. omdat de kwaliteit van het water in het Grevelingenmeer hard achteruit gaat. Men zegt dat de veiligheid niet in het geding komt, en dat hoop ik van harte.
Fijn dat je weer opknapt.. na een flinke griep ben je altijd nog wel wat slapjes hè.. komt wel weer goed met een weekje.. of twee. ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-18

Hoi Mizzke!
Mooie afsluiter van jullie wandeling!
Hopelijk blijft je knie je niet teveel last bezorgen want hoe maak je anders een stad (of land?) onveilig met je zussen als je maar half uit de voeten kan hé! Gelukkig werkt de kwebbel altijd goed! ;-pp
Groetjes!

Gepost door: lena | 08-03-18

Dat is wel echt een probleem MizzD. Weet je wat ik je al lang moest schrijven, weet ik van iemand die in Schotland woont, en de naam Lennox, zoals Uw vroeger hondje zegt hij is een Schotse naam of woord voor de olm (iep)dus een boomsoort. Maar olmen planten ze daar aan omdat het een waardevolle stadsboom is.
Vreemd hoe ik daar nu over hoorde, en onmiddelijk aan je vriendje Lennox moest denken! En van harte een heel goeie reis gewenst!

Gepost door: greta | 08-03-18

Door zeeland kun je altijd wel leuk toertochten maken.
Ja, straatnamen moeten worden aangepast, vind men, dus de dorpjes volgen vast.
Dacht dat men het Grevelingenmeer ging verbinden met de zee, is nu dood water aan het worden.Hans

Gepost door: Hans | 08-03-18

@ lena..
Tja.. gáán doe ik sowieso.. maar als die knie tegenwerkt, zal ik m'n eigen plan wel trekken denk ik.. het lijkt me weer te worden voor véél konditorei's te bezoeken dan..! ;-) Komt wel goed hoor. Vandaag en morgen laat vriendlief Jaxon uit.. en ik denk dat dat al enorm scheelt. Ik heb steeds een overbelaste band door het getrek van die hond, van het me schrap zetten.. in de weekends gaat het dan meestal weer goed.. en de maandag vaak ook nog.. maar de week duurt eigenlijk te lang om er helemaal vanaf te komen. En gisteren heb ik het denk ik weer een beetje té veel geforceerd.. :-/
Al maar goed dat de kwebbels altijd goed werken hehe.

@ greta..
We hadden Lennox naar die zangeres, Annie Lennox, van de band Eurythmics, genoemd, dus we wisten wel dat het een familienaam was ook. Maar ik zag de naam ook enkele keren in boeken van Agatha Christie langskomen als voornaam. Weet niet of het echt een Schótse naam is, maar een Brítse zéker.
Dat het 'olm' betekent wist ik dan weer niet.. wel leuk om te weten hoor.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-18

@ Hans..
Oh tegelijk gereageerd..
Ja, dat las ik ook in de krant (en zag het op het Journaal), van dat Grevelingenmeer.. daar komt een gat van 30 meter voor in de Brouwersdam. Hopelijk is dat dan nog veilig.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-18

ja oke, maar op die snelwegen zie je ook niet zo veel he. ik bedoel maar dat je dan beter die korte tragere weg neemt dan die snelle lange.

Gepost door: Patrick | 08-03-18

Bij de Brouwersdam moet ik altijd aan zeehonden denken want die kun je er spotten. Ik heb ze daar ook vaak gezien.

Wat vervelend dat je zo'n last van knie hebt vooral omdat je het a.s. weekend met je zussen op stap gaat.

Gepost door: Noortje | 08-03-18

Koddige plaatsnamen, MizzD. Een molen blijft het doen hé.
Geniet van 'de hort op' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 08-03-18

@ Patrick..
Ja, als je de weg heen en weer ook nog wilt genieten.. maar meestal proberen we ergens toch zo snel mogelijk te komen op zo'n middagje. :-)

@ Noortje..
Die heb ik helaas niet gezien. :-) kon waarschijnlijk ook niet vanuit de auto, zo voorbijrijdend.

Ja ik baal er ook wel van, maar ja. Och, we zullen wel zien hoor.

@ Lies..
Grappig hè.. zulke namen.. het waren er dan ook nog een paar zo bij elkaar hehe.
Gaat lukken!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-03-18

Het is inderdaad te hopen dat het Grevelingenmeer veilig blijft, het is er zomers bom vol met toeristen.

Gepost door: Hans | 09-03-18

Post een commentaar