10-03-18

Verstopt paars en opvallend zwart..

at 00.jpgWe waren nu op de kopse kant van de Tenellaplas uitgekomen, op onze wandeling door dat mooie duingebied daar tussen Rockanje en Oostvoorne, vriendlief Jaxon en ik.. vorige week zondagmiddag. Het zonnetje scheen, het was niet koud meer, maar hier en daar lag er nog een plukje sneeuw op het gras en er lag nog wel een laagje ijs op het water. Het is een drukbezocht wandelgebied hier.. dus echt rustig wandelen is het niet. En er was zo te zien een speurtocht voor kinderen uitgezet door de mensen van het Bezoekerscentrum, want we zagen diverse gezinnen met hun kindertjes met vragenpapieren rondlopen.. nou, leuk toch? Het is een groot genoeg gebied dat je toch wel op sommige momenten wat rustiger wandelt hoor. En kinderen dingen bijbrengen over de natuur.. da's toch het mooiste dat er is? hopelijk blijven ze dan hun hele leven er goed en voorzichtig mee omgaan hè!at 00a.jpg

Vriendlief had Jaxon toch van het ijs gekregen hehe..at 01.jpgat 02.jpg

.. en we wandelden op het pad verder.. ernaast stonden verstopt in het gras heel veel groene krokusjes..

at 03.jpgat 04.jpg.. bijna niet te zien hè met dat zonnetje erop? ik nam een close-upje..at 04a.jpg

Toen er een Y-splitsing kwam, besloot Jaxon een andere kant op te gaan..at 05a.jpg

.. maar voordat dat lastig werd (met die lijn haha), kreeg ie door dat we rechtdoor gingen en kwam gezellig mee.. het leverde hem een goedkeurend klopje van de baas op hehe..at 05b.jpg

We gingen de Tenellaplas zelf nu echt wel achter ons laten..at 06.jpgat 07a.jpg

.. en nog steeds krokusjes verstopt in het gras..at 07b.jpgat 07c.jpg

Hierna werd het landschap, dat toch even wat bosachtiger geworden was, met ook hier nog afgebroken takken en af en toe een zwam eraan..at 09.jpgat 10.jpg

.. en het nieskruid (een wilde helleborussoort) die slap hing van de vorst van de nacht ervoor..at 08.jpg

.. weer wat opener..at 11a.jpgat 11b.jpgat 11c.jpg

En toen zagen we ze.. die gitzwarte vlekken daar in de verte..at 12a.jpg

.. dat is één van de soorten grazers, die de boel hier open hóúden.. Galloway-koeien. Gelukkig lagen ze ver van het pad, lekker rustig te herkauwen.. ik hou die enorme beesten toch graag wat meer op afstand.. dat wordt ook aangeraden, maar ja, soms liggen ze midden op de paden en dan moet je er toch weleens wat dichter langs hè. En ik heb nu de laatste tijd tóch al een paar keer gelezen in de krant van mensen die aangevallen werden, ook al deden ze niks bijzonders.. en daarbij flinke 'schade' opliepen. Dus die dooddoener van 'die beesten doen je niks als je ze met rust laat' gaat toch niet altijd op..! Maar dat het prachtige beesten zijn om te zien staat natuurlijk wel vast.. en op veilige afstand maakte ik dan ook wel wat fotootjes hehe..at 12b.jpgat 12c.jpgat 12d.jpgat 12e.jpgat 12f.jpg

Jaxon was er heel braaf en dapper gewoon langs gewandeld.. wat 'm wéér een goedkeurend klopje van de baas opleverde hehe.. hij is blijkbaar minder bang van koeien als Axel was..at 13.jpg

Goh.. nog maar net op weg en al zoveel gezien! We wandelden verder en zagen de maretakbollen in de bomen..at 14.jpg

.. er kwam van lieverlee wat meer bewolking in de lucht, maar dat leverde geen problemen op hoor, het bleef nog steeds goed weer. En wij wandelden nog een flink eindje door.. dus er komen nog wat postjes.

GROETJESSS!!!

at 15.jpg

 

07:42 Gepost door mizzD | Commentaren (8)

Commentaren

Goede morgen Mizz. dit gebied ken ik wel van vroeger, wanneer we bij een tante in Rotterdam logeerden, gingen we daar wel eens naar toe. Weer leuk al die krokusjes in het gras, dat betekent toch dat de lente er echt aan gaat komen.
Fijne zaterdag gewenst.

Gepost door: Haba | 10-03-18

Met die koeien zou ik ook wel voorzichtig zijn. Je ziet ze vaak in die natuurgebieden in Nederland, vaak van die bruine met lange haren maar wij gingen er meestal sneller dan wandeltempo voorbij:-)

Gepost door: Patrick | 10-03-18

Ik loop ook altijd graag een stukje om als ik zulk soort koeien in een natuurgebied zie waar ik bij een wandeltocht door moet.

Ik ben benieuwd wat Jaxon zou zeggen welke tocht hij leuker vond deze of die in Zierikzee.

Gepost door: Noortje | 10-03-18

Drie keer opnieuw begonnen, MizzD, maar 't lukt me niet om fotootjes te zien..., alleen tekst. 'k Probeer dus morgen, of vanavond later nog eens...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 10-03-18

'k Ben hier weer, nu lukt het wel !
Omgaan met de natuur..., MizzD, laat ons het beste hopen... Die koeien zijn ook mij maatjes niet... Die maretakken doen me aan Kerst denken...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 10-03-18

Rockanje ook bekend voor mij, maar dan inverband met werk.
Voor kinderen is de natuur heel belangrijk.
Laat de vroege krokusjes en lentebloemen maar bloeien.
Nou nieskruid ken ik niet, maar heeft dus niets met niezen te maken.
Deze Galloway-koeien hebben het zo te zien wel goed. Hans

Gepost door: Hans | 10-03-18

wauw al die krokusjes in 'het wild'
prachtig gebied
die koetjes, de rust zelve precies
heel mooie foto's!

Gepost door: fotorantje | 11-03-18

@ Haba..
Ja die krokusjes geven niet alleen weer kleur maar ook altijd een beetje hoop hè.. dat het goede weer er weer aan zit te komen hehe.

@ Patrick..
Die bruine, die Schotse hooglanders, die zie je wel vaker vind ik.. en die hebben dan nog van die enorm lange hoorns.. daar ga ik zéker niet dicht aan voorbij..! zo'n beest hoeft niet eens kwaad te willen om je bij een verkeerde beweging net als je langs loopt al te spiesen!

@ Noortje..
Ik ben gewend van toen met Axel om er een flink eindje omheen te lopen, anders kreeg ik die hond niet mee. Maar voor mezelf hoefde het dus ook al niet hoor.
Hahaaa.. Jax vond déze tocht vast veel leuker hahaha!

@ Lies..
Ik heb dat de laatste tijd ook een paar keer gehad.. op m'n eigen blog zelfs! Maar als ik dan het reactievenster opende, openden de foto's meteen ook. Ben blij dat je het allemaal toch nog hebt kunnen zien hoor.

@ Hans..
Ja vind ik ook, laat die kids maar lekker hun opdrachten zoeken en leren midden in de natuur.. kan alleen maar goed zijn.
Die Nederlandse namen van planten hebben vaak wel iets te maken met waar ze goed voor zijn of zo.. dus het kán wel iets met niezen te maken hebben hoor. Dít hier is trouwens het stinkend nieskruid.. de bloemen schijnen nogal een onaangename geur af te geven als je ze aanraakt!

@ fotorantje..
Ja, die koeien lagen er gelukkig heerlijk rustig bij.. zelfs die ene die stond, ging gauw liggen toen wij langskwamen hehe.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-03-18

Post een commentaar