04-04-18

Beginnersfoutje..

ab 00.jpg't Weer zat in ieder geval heel erg mee, die zondag.. een mooi zonnetje.. waar het eigenlijk wel wat meer wisselvallig voorspeld was! Precies het omgekeerde van de afgelopen Paasdagen eigenlijk.. tóén hebben we in de drup in het bos bij de Rucphense heide gewandeld, vriendlief, Jaxon en ik. Ook wel leuk hoor, jullie gaan er hier nog wel van zien.. maar er was maar weinig Paasgevoel bij hehe. Dat was die zondag dat we voor m'n zwagers 60e verjaardagsfeessie door Dordt liepen te wandelen wel anders! Toen we daar bij de Roobrug waren, met zicht dus op de Grote Kerk en op het 'Huis met de kopjes' op de hoek van de Nieuwe Haven en 't Vlak..ab 01.jpg

.. was het daar aan de kant van Aardappelmarkt, in een paar 'voortuintjes' ( echt veel tuin was het niet hehe), met wat voorjaarsbloemetjes leuk paserig gemaakt.. zelfs de fiets stond er goed bij hahaa..ab 02a.jpgab 02b.jpg

En toen zag ik bij één van de huizen daar nog een grappig heel klein bronsje..ab 03.jpg

ab 04.jpgEr stond een jaartal op.. 2014.. blijkbaar stelt het het gezin voor dat daar woont.. ik vond het erg leuk gedaan, die personalisering van het huis.. zelfs de hond mocht meedoen hè! haha!
Maar ik moest rennen.,. want van dit alles zag onze gidse van de dag niks hoor.. zij was in razende vaart naar het Scheffersplein aan het lopen.. met de rest van de groep in haar kielzog. Nu is de omgeving van de Varkensmarkt waar we daarvoor overheen kwamen, heel veel nieuwbouw.. tja.. in de zestiger en zeventiger jaren zijn ze in Dordrecht erg voortvarend met de sloopbal te keer gegaan in de oude binnenstad hoor. Alles moest mooier en beter.. en heel veel oog voor het verleden en het behouden ervan was er toen niet bij de opvolgende stadsbesturen. Dat is later wel goed gekomen gelukkig, maar toen was er al een hoop gewoon weg. Bij latere opgravingen zijn er wel de nodige spullen gevonden die nog steeds in een vitrine in de doorgang bij de Waag tentoongesteld staan. Ik maakte er in het voorbijgaan nog een fotootje van. Maar de rest was al op het Scheffersplein.. toen ik ze wilde volgen, kwam juist de paardentram met de rest van de familie ook weer bij het plein aan..ab 05a.jpgab 05b.jpgab 05c.jpg

De eersten die eruit stapten..ab 05d.jpgab 05e.jpg

.. konden toen nog even meeluisteren met onze gidse die het nodige vertelde over Ary Scheffer, de Dordtse schilder die hier een standbeeld heeft..ab 06a.jpg

Het plein heet alleen eigenlijk wel níét Scheffersplein.. zo heet het alleen in de volksmond, omdat dat beeld daar dus staat. In feite is dit plein een brug, de Voorstraathaven loopt er onderdoor. De straatnaam is officieel Tolbrugstraat landzijde ( er is ook nog een Tolbrugstraat waterzijde.. ze worden door de Wijnstraat gescheiden)ab 06b.jpg

Nou.. de gidse kreeg een hartelijk applaus na afloop van dit laatste praatje bij het standbeeld.. en nadat de mooie paarden van de paardentram nog even goed bewonderd waren door iedereen die dat wilde..ab 07.jpg

.. werd er terug koers gezet naar de Munt, want daar is tegenwoordig een lunchroom en daar zouden we even een broodje gaan eten. Door de mooie poort waar hier al eerder een foto van stond, naar de hoofdingang..

ab 08a.jpgab 08b.jpg(neeflief werkte even mee aan een fotografisch grapje haha)ab 08c.jpgab 08d.jpg

Het was een mooie locatie voor zoiets als een lunchroom.. en de ruimte was leuk gedecoreerd met allerlei paas-achtigs..ab 09a.jpgab 09aa.jpg

ab 09.jpgDe jarige was even wat bedrukt.. het was de eerste keer dat er zoiets voor een groep gedaan werd in het restaurant en het zou eigenlijk in buffetvorm zijn. Maar de ijverige jonge mensen hadden de tafels in een vierkant gezet.. gezellig, allemaal bij elkaar, maar praktisch wel onmogelijk voor de mensen die aan de muurkanten zaten, om van hun plaats op te staan om naar een buffet te lopen!.. dan moesten er steeds heel veel mensen óók opstaan..! Nu werd dan maar besloten de boel op schalen op de tafels te zetten.. dat moest snel geïmproviseerd worden, maar aaach.. het ging best goed hoor! En het wás gezellig, dat sowieso.. er werd spontaan een 'lang zal ie leven!' in gezet en de jarige juichte zelf van harte mee bij het 'hoera hoera hoeraaa!' haha..ab 09c.jpgab 09b.jpg

ab 10.jpgTot slot nam ie nog even het woord.. om te zeggen dat wie er nog wat van de broodjes mee wilde nemen, dat gerust kon doen.. er konden zakjes verstrekt worden door de bediening. Er waren wat mensen van ver gekomen hè, dus diegene die later nog een paar uur in de auto moesten namen zéker nog wat broodjes mee. Én de jubilaris keek uit (zo zei hij) naar de 'persoonlijke herinneringen aan de jarige'- gedichten en foto's-map, die dus door grote zus bij elkaar verzameld waren bij ab 10b.jpgDordts Genoegen eerder die dag. Moet zeggen dat de bijdragen van zijn vrienden en collega's wellicht groter waren dan die van mij.. wat heb je voor herinneringen aan een zwager, die bovendien nog niet zo héél lang in de familie is hè.. maar ik had m'n best gedaan.. net als de rest van de familie. Dus hij zal er zijn lees- en kijkwerk aan gehad hebben haha. 

Nu werd het tijd om ons eens richting het museum in het Hof te gaan begeven.. 'Het Hof van Nederland' heet dat museum, dat vooral over de stad, maar ook over het 'ontstaan' van Nederland gaat, nadat op deze historische plek (het Hof van Dordrecht dus, echt in de ruimte waar nu dus het museum is) de Eerste Vrije Statenvergadering gehouden werd in 1572.
Maar eerst ging ik in de Munt nog even naar de wc.. en bewonderde ik de leuke ruimte nog eens wat beter.. er was een schattig zitje bij de ingang..
ab 13a.jpgab 13b.jpg

Tijd om op te stappen..ab 11.jpgab 12.jpg

.. niet iedereen ging mee naar het museum.. de mensen met kleine kindjes zagen het niet zitten, want voor die hele kleintjes is het niet echt interessant. En er waren mensen die voor deze dag ook al andere afspraken hadden en niet het héle programma mee konden doen (sommige hadden de ochtendwandeling niet mee kunnen maken en kwamen juist alleen 's middags). Maar het was nog een aardig ploegje dat uiteindelijk naar het Hof ging wandelen.. dat er die zondagmiddag wel érg rustig bij lag..ab 15.jpg

We werden dan ook in verschillende groepen ingedeeld, want ook hier werden we gegidst. Dat vond ik wel interessanter dan tijdens die wandeling, lennox.jpgwant ik zag het museum nog maar één keer en zo'n gids kan er natuurlijk heel veel over vertellen. Hoe dat ging en wat we zagen, dat komt morgen in een laatste postje. Nu moet ik zo eerst naar het Maasstadziekenhuis om mee te doen aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker (da's tweejaarlijks hier).. en dan later vandaag naar de fysiotherapeute voor een behandeling aan m'n knie.. beetje 'medisch' dagje.. maar hopelijk allemaal 'for the best' hè!
En dat dan allemaal op 4 april.. de 'verjaardag' van onze allereerste braverd Lennox.. die helaas maar 10 jaar mocht worden en we op 11 april 2001 in moesten laten slapen. Ik sta er echt niet elke dag meer bij stil, maar die data zitten nog steeds wel in m'n hart gegrift hoor.

GROETJESSS!!!

ab 30.jpg

07:03 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

Hoi Mizzke!
Ik zie het helemaal voor me hoe je daar achter de groep gerend komt omdat je je eigen leuke dingetjes op de foto zette, zoals dat gepersonaliseerde huis! ;-)))
Succes vandaag met je medisch dagje!
Onze lieverds houden altijd een speciaal plaatsje in ons hart hé!
Groetjes!

Gepost door: lena | 04-04-18

@ lena..
Hahaa ja nou ja.. ik kon beter wat door lopen met die knie dan dat geslenter de hele tijd.. dus ik had eigenlijk tijd zat voor die foto's hoor. :-)

Heb de borstfoto's net achter de rug.. pfjewww.. het viel niet mee deze keer! :-/

Lennox was de allerbraafste, Axel de eigenwijste en Jaxon is de ondeugendste.. maar die lijkt toch al een beetje meer op Len dan op Ax vind ik. Allemaal even lief hehe.. en om nooit te vergeten inderdaad.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-04-18

Heb een hele boel bijgelezen. Jullie hebben weer veel beleefd! En wat een bende :-). Een medisch dagje had ik ook. Scan sinussen en voedingsdeskundige. Die sinussen krijgen een vervolg. 4 van de acht ontstoken. NKO specialist in mei. Borstonderzoek doe ik ook om de 2 jaar. En hoe is de knie?

Gepost door: Joke | 04-04-18

@ Joke..
Oei.. beterschap met die sinussen dan! Een voedingsdeskundige? die zou ik misschien ook wel kunnen gebruiken..! ;-)

De knie gaat al beter eerlijk gezegd.. maar dat komt elke keer terug en daarom ga ik vanmiddag weer naar fysio.. zij is ook m'n podologe en ik ga ook weer nieuwe zooltjes krijgen. M'n rechterbeen schijnt 3 graden af te wijken.. en dat zal wringen in die knie, omdat ik per stap van de hiel naar m'n voorvoet een soort van draai moet maken dan. Met oefeningen en die nieuwe zooltjes, en waarschijnlijk ook het dragen van een kniebrace, zou het moeten beteren. Die brace heb ik inmiddels gekocht, maar zit bijzónder oncomfortabel.. ik ga vanmiddag meteen vragen of dat wel goed past.. qua maat zou dat moeten, maar elk been is toch anders hè.
Borstonderzoek is hier landelijk en gratis, elke twee jaar vanaf je 50e tot aan je 75e. Beetje laat vind ik eigenlijk, maar blijkbaar komt het in die leeftijdscategorie toch het meeste voor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-04-18

Altijd plezant met de schotels op tafel. Buffet is ook wel leuk, een volgende keer dan maar.
Succes met die knie, hopelijk blijft het niet te lang duren...

Gepost door: Zielspiegel | 04-04-18

@ Gidsjoris..
Ja.. de mensen moeten er nog een beetje in komen daar.. zal wel goed gaan komen hoor. Héél vriendelijke lui, dus zoiets reken je ze dan niet aan hè.

Dank je. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 04-04-18

Misschien is het voor sommigen wel iets te zwaar om de hele dag te doen. Dat van het buffet is zo wel goed opgelost vind ik wel.

Gepost door: Patrick | 04-04-18

een goed gevulde dag was dat ter ere van de jarige, na een rondleiding nu nog een museumbezoek
jakkes die borstcontrole, doe ik ook om de twee jaar voor het bevolkingsonderzoek, zo pijnlijk dat pletten, daar mogen ze ook eens een andere methode voor verzinnen
hopelijk komt het goed met de knie

Gepost door: fotorantje | 04-04-18

dat standbeeld van Ary Scheffer herinner ik me nog goed Mizzd

wel een goed gevulde dag, hebben jullie er van gemaakt

succes vandaag

Gepost door: willy | 04-04-18

Leuk en gezellig, zo'n uitstap met de hele familie. Dat doen niet zoveel families jullie na.
De gidse had haar applaus wel verdiend.
Hopelijk valt het allemaal best mee met dat medisch dagje.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-04-18

@ Patrick..
Ja, voor jonge kindjes is het natuurlijk al snel teveel hè.. die doen nog een slaapje op de dag.

@ fotorantje..
Ja, het was een heel dagprogramma hoor.. heel leuk!
Het pletten was inderdaad geen pletje hahaha.. het is voor een goede zaak, maar ik had nog niet eerder zo'n onervaren stel verpleegkundigen.. bij de laatste foto stond er een stukje niet op.. moest dat alléén nog onder die pletter.. auw auw auw! Lucretia zei altijd al dat er een alternatief voor is, zij had die al meegemaakt in het UZ Gent.. een véél patiëntvriendelijker apparaat.. maar die dingen kosten geld hè! :-/
Heb nieuwe schoenen, nieuwe zolen en een kniebrace.. we gaan ervoor hoor! :-)

@ Fluwijn..
Nou.. als het allemaal gratis is.. heb je algauw een stelletje Hollanders enthousiast natuurlijk hahahahahaha!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-04-18

Al bij al een leuke 'feest'dag, MizzD !
Hopelijk is je 'medisch dagje' goed verlopen.
Data kunnen inderdaad 'gegrift' staan...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-04-18

@ Lies..
Het ene al wat minder dan het andere.. qua je er goed bij voelen hehe. Heb een hele fijne massage van m'n knie gehad.. dat voelde echt wel goed. Het getrek en geduw aan twee andere prominente lichaamsdelen was wat minder..! ;-)

Ja Lies.. sommige data zijn gewoon niet te vergeten.. ik besteed er niet altíjd meer aandacht aan hier op m'n blog, maar in gedachten gaat zo'n dag nooit onopgemerkt voorbij.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-04-18

@Niet te beschrijven, MizzD, hoe lief/attent je, elke keer weer(!), bent. Een 'sorry' in vetjes omdat ik dat helemaal niet ben...
Lie(f)s, x.
Die mammo, 'k zie daar ook elke keer tegenop...

Gepost door: Lies | 04-04-18

Wandelen in de regen is wel te doen, met zon is alles vrolijker.
Tuinieren kun je op de vierkante meter.
Leuk bronzen beeldje in de gevel.
Wel verdiend dat de gidse de handen op elkaar kreeg.
bij de munt zat je goed, je kunt er improviseren.
Het is nog steeds een gezellig boel, maar hoop dat de medische kant van het logje goed verlopen. Hans

Gepost door: Hans | 04-04-18

Wat een feestelijke dag.Best vermoeiend voor groot en klein maar iets wat je nadien graag herinnert.
ik hoop dat het medisch luik voor jou meegevallen is. Het is toch altijd spannend wat je te horen zal krijgen.

Gepost door: magda | 04-04-18

@ Lies..
Maar meid toch! helemaal niet nodig.. jij bent zéker zo lief en attent!

Ik zag er eigenlijk nooit tegenop.. maar na vandaag wellicht wél.. 't was niks leuk. Maar ja..

@ Hans..
Bij de Munt ga ik zéker nog eens een broodje eten.. ik denk dat het er individueel eten er nóg leuker is. ;-)

@ magda..
Als ik geen last van m'n knie gehad had was ik wellicht óók wel vermoeid geweest. Het was toch twee keer slenteren hè.. eerst door de stad en daarna door het museum. Éígenlijk hadden we 's ochtends gaan varen.. een rondvaart met de Dordtevaer.. maar er was een brug in renovatie en toen kon de boort niet varen.. helaas! Had graag weleens gevaren.. dat heb ik nog nooit gedaan in Dordt!

Binnen twee weken de uitslag hè.. we zullen wel zien.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-04-18

Hopelijk is de uitslag van het borstonderzoek goed. Altijd toch wel spannend vind ik altijd.
Ook wel goed dat je fysiotherapie voor je knie krijgt want dan kijkt er toch steeds iemand naar die er verstand van heeft en krijg je er hopelijk wat minder last van.
Zo'n feestje met de hele familie is toch wel gezellig vooral als het een grote familie is want dan spreek je elkaar nog eens.

Gepost door: Noortje | 04-04-18

@ Noortje..
Had er deze keer voor het eerst een beetje eng gevoel bij.. misschien omdat ik dit jaar al allemaal van die pechjes heb gehad.. hoop niet dat de voorzienigheid vond dat het nu tijd werd voor een flinke pech! :-/

Gaat best goed met die knie nu.. en heb gisteren een goeie massage gekregen. Volgens de fysiotherapeute is mijn knie nog láng niet aan vervanging toe.. stelde me wel gerust hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 05-04-18

Post een commentaar