10-04-18

Ik maak dit zeker nog even af..

ei 00.jpgWat je begint, dat maak je af.. dus het verslag over de wandeling over de Rucphense heide, die vriendlief en ik samen met Jaxon op Paasmaandag deden, daar volgt hier nu het vervolg nog van.. misschien nog wel twee.

Áfgelopen zondag waren we met z'n drietjes in Gent.. een soort van 'ter nagedachtenis'-wandeling, voor m'n toffe vriendin die me die fantastische stad leerde kennen. Of ik daar nog een verslag van maak op dit Hollandse Nieuwe!-blog is nog maar de vraag.. gent.jpgik vrees dat alles wat ik hier nu nog doe, verloren moeite zal zijn, omdat het toch verloren gaat. Want een enorm blog als dit verhuizen, mét alle foto's in al die 4450 postjes.. ik denk dat dat nauwelijks kan slagen. En al zéker niet in een uur, zoals de (nu nog) blogprovider claimt.. misschien als het een nog kleine blog is met nauwelijks iets erop en dan nog met een supersnelle verbinding, maar niet met dat van mij hoor.. wij hebben nog niet eens glasvezel..!

Maar ja.. ik heb voorlopig nog geen tijd (en zéker nog geen zin!) om me al met die verhuizing bezig te houden.. want ik wil dat wel samen met vriendlief doen en die werkt nu eenmaal overdag hehe. En al die tijd met m'n duimen gaan zitten draaien, terwijl ik leuke dingen te laten zien heb..? Neueueu.. ik ga het maar zien als een krant denk ik.. 's morgens brengt ie belangrijk nieuws en 's avonds schil je de aardappels erop hè. Maar dan is ie tóch al gelezen.
Nou ja
.. ik schreef het al vaker.. we zullen wel zien hè.. wie weet gebeurt er een wonder haha (I don't count on that!).. maar we gaan voorlopig nog maar eens verder.. rustig een stukje wandelen bij Rucphen, een klein stadje vlakbij Roosendaal, dat bekend staat om z'n mooie heidegebied, maar daaromheen is het ook lekker bossig.. en we gingen nu een stukje dat bos in dus.. het was meteen al een beetje hindernisbaan hehe..ei 01a.jpgei 01b.jpg

Jaxon had daar natuurlijk geen moeite mee.. ik iets meer, want het was er nogal drassig onder, dus uitkijken geblazen voor deze wandelaarster die nogal snel valt hehe. En dan leidde vriendlief me ook nog af door ineens te zeggen: 'kijk, daar is de zon!'. Euhmmm..ei 02.jpg

.. nou, ik zag het niet hoor! Ik zag wel mooie felgroene nieuwe sparretjes..ei 03a.jpgei 03b.jpg

Jax was ondertussen vriendjes tegen gekomen en darde er enthousiast omheen zoals hij altijd doet, beetje speels en beetje bang hehe..ei 04.jpg

Zó fijn, dat aanlijngebod daar.. kom je tenminste niet per ongeluk loslopende honden tegen  en staan alle honden onder controle hè. En wat dacht je van het tegenkomen van dit soort paden..?..ei 05.jpg

.. nú kon vriendlief Jaxon daar tenminste netjes omheen leiden hehe..ei 06.jpg

Het is duidelijk een gemengd bos.. niet alleen maar naaldbomen, maar hier ook veel loof-.. de Amerikaanse eik had wat vruchten achter gelaten op de grond..ei 07.jpg

Gek genoeg leken we al snel weer bij het bospad uit te gaan komen, waar de parkeerplaats voor de auto's aan is..ei 08.jpg

En terwijl ik nog wat elfenbankjes vastlegde..ei 09.jpgei 09a.jpg

.. en ook nog een knalgeel trilzwammetje..ei 10.jpg

.. (net een verfrommelde eidooier.. toch nog een béétje Paasachtig hè haha) was vriendlief al doorgelopen, langs de dik bebladerde berm..ei 11.jpg

.. en inderdaad die parking waar de auto stond. Hij wierp nog eens een blik op die routekaart die daar stond.. en zag dat we eigenlijk verkeerd begonnen waren met die blauwe route.. vandaar dat de afstand die we deden nog lang geen 4,5km was.. daardoor waren we dan ook veel te snel weer terug. We wandelden nu dan maar door naar de juiste startlocatie.. een paar bospaden aan het grotere pad verder..ei 12.jpg

.. en startten opnieuw. Langs een compleet afgebroken den..ei 13.jpg

Bij een volgende boom viel het me op dat die stam zo'n grove bast had..ei 14.jpg

Uiteindelijk kwamen we weer bij het brede pad uit dat evenwijdig aan de heide liep.. en dan zouden we verderop weer op dezelfde route komen als we al gewandeld hadden. Dat vonden we niet zo leuk.. en dus gingen we vanaf dat punt nu maar de rode paaltjes volgen hehe..ei 15.jpg

Het was in eerste instantie afwisselend.. langs een parkachtig stukje..ei 16.jpg

.. en daarna kwamen we langs een militair kamp.. daar zijn er hier, aangezien het een militair oefenterrein is hè, die heide, wel meer van in het gebied..ei 17a.jpgei 17b.jpgei 18.jpg

En ja hoor.. even later kwam er alweer eentje in het zicht..ei 19.jpg

Maar het was beter dan het tussenliggende stuk, dat voornamelijk langs een weggetje ging.. als je een boswandeling gaat maken, loop je niet zo graag naast een asfaltweggetje, waar dan ook nog auto's op rijden hè (ook al waren dat er niet veel).. gelukkig was het laatste stuk van de route ook weer bijna helemaal in het bos.. ik ga het morgen laten zien.

GROETJESSS!!!

ei 20.jpg

 

 

 

07:14 Gepost door mizzD | Commentaren (17)

Commentaren

t is spannend afwachten voor de skynetters
wat komen moet zal komen
en hopelijk gaat het vlot! ik duim

zo'n trilzwammetje is precies een lampionnetje

Gepost door: fotorantje | 10-04-18

@ fotorantje..
Voorlopig komen m'n bange voorgevoelens wel uit.. bij Emmy is de migratie al mislukt.
Maar ik kan alleen maar m'n best doen, wat ik met bloggen ook altijd gedaan heb hè. Voorlopig heb ik er echter echt nog geen tijd voor.. straks met de meivakantie zet ik de boel wel even stil (tegen m'n gewoonte in hè haha) en dan kunnen we meteen proberen te verhuizen en opnieuw te starten ergens. Of dat dan met of zonder het oude blog in m'n archief is, dat zien we dan wel.

Er was maar één struik waar er diverse van die trilzwammetjes op zaten.. allemaal vrij klein. Ik nam diverse foto's en er was er maar eentje gelukt. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-04-18

Leuk voor Jaxon om eens vrienden tegen te komen:-) wat de blogs betreft vraag ik me af of je wel alles hoeft over te zetten? misschien kan je er altijd terug gaan lezen maar niks meer posten of gaat skynet zelf alles verwijderen.

Gepost door: Patrick | 10-04-18

@ Patrick..
Ja, hij vindt dat altijd wel spannend maar ook heel erg leuk hehe.. vandaar dat ie zo rond loopt te rennen. :-)

Heb jij die mail niet gekregen? ze stoppen er helemaal mee hè... 31 mei gaat de boel al offline voor de lezers, maar dan kan je als blogger nog wel op je admin. Maar na 29 juni gaat alles gewoon helemaal weg.. er blijft niks staan.. was dat maar waar! Daar ben ik eigenlijk altijd vanuit gegaan, dat als ik ooit zou stoppen, je de boel nog gewoon online kon terug gaan lezen. Maar het gaat dus echt helemaal weg bij Skynet.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-04-18

Goede middag Mizz. Je kunt misschien de oude logjes in een archief van jezelf zetten, maar als alles weggaat zou ik alleen de belangrijkste ergens neerzetten.
Mooie wandeling en ja met een boswandeling, heb je liever geen asfaltweg om langs te lopen.

Gepost door: Haba | 10-04-18

@ Haba..
Ik ga in ieder geval wat gedichtjes (van eigen hand) die ik nog niet zelf opgeslagen had, downloaden.. voor de rest is het echt wel wéken werk om alles met de hand één voor één op te slaan, dus dat gaat 't niet meer worden.
Heb natuurlijk zelf álle foto's nog wel, dat is geen probleem.

Het had niet langer moeten duren langs dat weggetje.. anders hadden we onze eigen route maar gemaakt denk ik. ;-) Risicovol daar, dat wel.. weet nog dat we er eens wandelden toen Jax nog heel jong was en toen verdwaalden we.. heeft dat beestje echt wel úren met ons mee moeten lopen.. was niet echt de bedoeling! Hij zou het nu beter kunnen.. ik niét! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-04-18

@..
Ik zie net dat het Emmy tóch gelukt is.. haar héle blog is verhuisd naar Wordpress! dat biedt perspectieven! Ik begin te hopen nu hoor, dat het mij ook lukt.. misschien met een beetje hulp van Emmy?? :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-04-18

in 1 uurtje

alsof het niets is Mizzd..

ik vrees dat je voor zo'n blog, net zoals voor de mijne, in de betalende versie terecht komt.

blogspot lijkt me eenvoudiger, maar daar kan je uw blog niet in importeren

Gepost door: willy | 10-04-18

Jouw dagboek blijft bewaard daar (Wordpress), MizzD, net als het onze. 't Zal alleen ietsje langer duren (voor jou) om van start te gaan. Positief bekijken !
Moerasjes, een eidooier(!), en heel veel mooi bos !
Lie(f)s.
@Wie is Emmy... ?

Gepost door: Lies | 10-04-18

@ willy..
Tja.. moet dat eerst nog zien!
Betalend? daar weet ik niks vanaf hoor.. dat zie ik dan wel. Maar als het niet te veel is, wil ik best wat betalen.. elke hobby kost geld.. de 12 gratis jaren waren meegenomen! ;-)

@ Lies..
Ja, na de eerste schrik ga ik er gewoon proberen het beste van te maken. Ik heb het blog eigenlijk nooit gemaakt voor de eeuwigheid (heb ook geen kleinkinderen die het later wellicht nog eens zouden willen lezen).. maar ja.. het was wél heel veel werk natuurlijk.. wel zonde als het helemaal zou verdwijnen.
Emmy, van emmy's babbelhoekje.. één van de oudgedienden op de skynetblogs.. ze staat hiernaast in m'n linkenlijstje.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-04-18

Zonder Jaxon geen wandeling.
Je kunt het altijd proberen om je blog te verhuizen, zou inderdaad jammer zijn als alles verloren gaat.
Wandelen geeft ruimte in je hoofd.
Bos is zeker gemend, loof doet het wel goed op de natte grond.
De twee routes waren en moeite waard heel afwisselend. Hans

Gepost door: Hans | 10-04-18

@Dat is mooi gelukt (bij Emmy), MizzD ! 'k Zet wellicht ook de stap, maar 'k wil daarvoor 'in the mood' zijn. Even geduld dus.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 10-04-18

@ Hans..
Nouu.. ik máákte wel wandelingen zónder Jaxon ook hoor.. maar de laatste tijd nog maar weinig haha!

Ik ga het zéker proberen hoor.. zou inderdaad zonde zijn, maar ik ga ook niet depressief worden als het niet lukt.. heb me al bij het ergste neergelegd, kan het alleen maar meevallen hehe.

Ja, die twee routes combineren was best leuk ja.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-04-18

Na lange tijd heb ik vandaag ook weer eens voor een groot deel in een bos gewandeld.
In Wezuperbrug was de vriendinnen wandeltocht. Wij namen er met zijn achten aan deel. Het was voor een goed doel en net zal vorig jaar weer voor de stichting ALS.
Het was echt heel lekker zonnig wandelweer en heel gezellig met elkaar. Er komt binnenkort wel een verslag van op mijn blog.

Gepost door: Noortje | 10-04-18

Mooie boswandeling MizzD, waar Jaxon duidelijk in z'n nopjes was.
Stoppen ze ermee bij skynetblogs ? Laten die zomaar hun bloggers in de steek ? Vind ik niet kunnen hoor.
Is het de bedoeling dat deze hele blog verhuist naar Wordpress ?
Oei oei oei... dat wordt een zware klus.
Als dat maar goed komt. Ik wens u alvast veel moed en duim voor een goede afloop.

Gepost door: Fluwijn | 10-04-18

@ Noortje..
Het was vandaag beter weer dan met Pasen hè.. we waren alleen maar naar een bos gegaan om wat meer droog te kunnen lopen onder de bomen.. vind het bos anders in de herfst wel wat interessanter en mooier. :-)
Maar voor zo'n goed doel is het sowieso fijn om te wandelen hè.. en al zeker met een stel vriendinnen.. gezellig!

@ Fluwijn..
Tjaa.. ik vind het ook niet kunnen.. maar ze doen het gewoon.. en wij, die waar ze al die tijd flink wat reclamegelden voor hebben gevangen, zitten met de brokken. Ze zéggen dat je hele blog verhuisd kan worden.. en Emmy is het ook al gelukt. Maar ik als digibeetje heb er toch een zwaar hoofd in. We zullen wel zien hè.. áls het lukt ben ik binnenkort wellicht een medeWP-er voor jou. :-)

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 10-04-18

Dat ben ik met je eens je blog verhuizen moet niet ten koste van je gezondheid gaan.

Gepost door: Hans | 11-04-18

Post een commentaar