16-04-18

Kan ik het hier nog afronden?

as 00.jpgIk neem veel risico, ik weet het.. maar als ik me iets voorgenomen heb, zoals het afronden van de wandeling in Gent ter nagedachtenis aan één van de tofste vriendinnen die ik ooit had, dan zal ik dat altijd proberen uit te voeren. Net zoals ik me voorgenomen heb deze week te gaan verhuizen naar Wordpress.. zodra vriendlief me daarbij kan helpen ga ik het zéker proberen. Of ik daar dan ook daadwerkelijk verder ga bloggen is een tweede.. dat moet ik eerst nog zien.

as 01a.jpgMaar die wandeling in Gent, daar wilde ik m'n Skynet-tijd graag mee afronden.. het was immers door Skynet dat ik Lucretia, en dús ook Gent, leerde kennen.. het leek me maar toepasselijk om daar hier dan mee te besluiten. En we zagen die dag dan ook nog zúlke mooie dingen aan streetart allemaal.. een echte aanrader om er ook eens speciaal een rondje voor te gaan wandelen daar hoor! Moet je het alleen niet doen als ik hehe.. want ik liep dus geregeld verkeerd.. die ene keer, ná die lekkere maar oh zo dure wafel bij Max was het wel héél erg.. we kwamen zelfs bij het monument voor de gebroeders Van Eyck uit 1913, naast de St. Baafs uit..as 01b.jpg

.. en daarachter het ándere kasteel van Gent, het Duivelsteen..as 02a.jpgas 02b.jpg

Niet zo erg natuurlijk.. had vriendlief dat ook eens gezien. Ikzelf was hier ooit met Lucretia samen nog verder gewandeld, naar de St. Pieterabdij en de Wasbar.. maar zó ver zouden wij die zondag niet gaan hoor..as 03.jpg

Wij liepen terug richting het Belfort.. en hier op dit stukje had ikzelf nog niet eens gelopen volgens mij.. ik zag in ieder geval prachtige gevels.. en een ijzeren hein haha..as 04.jpgas 05a.jpgas 05b.jpgas 06.jpg

Enfin.. we zetten de pas erin en ik nam de eerste foto pas weer op de St. Michielshelling.. op dit punt was ooit de eerste foto van Lucretia en mij samen gemaakt, dus dat mocht in deze wandeling niet ontbreken hehe..as 07.jpg

Vriendlief en Jaxon vonden het ook een heel mooi uitzicht..as 07a.jpg

Het oude postkantoor op de hoek..as 07b.jpg

Aan de metalen delen van de brug ook hier die vermaledijde liefdesslotjes.. wat zijn mensen toch origineel hè..as 08a.jpgas 08b.jpg

Enfin.. we wandelden de brug over..as 09.jpgas 10.jpg

.. aangezien ik op ons routekaartje daar aan de andere kant ook weer stipjes zag staan waar streetart moest zijn. Achteraf had ik helemaal misgekeken.. er waren er net vóór de brug.. maar ook een wel voorbij de brug, maar dan wel verderweg. Ik had die stipjes door elkaar gehaald. We konden dan ook eerst niks van streetart vinden.. ah ja, ik zag wel andere mooie en/of grappige dingen natuurlijk..as 11.jpg

as 11a.jpgas 12.jpgas 12b.jpgas 12c.jpg.. maar vriendlief vindt streetart interessanter dan oude gevels en deuren hehe.. en die nam de kaart toen maar eens over.. ik denk dat ie het te warm kreeg om alsmaar te lopen zoeken hahaha..as 13.jpg

En jawel hoor.. hij leidde ons zó naar een klein straatje waar echt een schitterende muurschildering te bewonderen was..as 14a.jpgas 14b.jpgas 14c.jpg

Allemaal portretten van mensen uit diverse culturen en ook diverse leeftijden.. heel mooi levensecht..as 14d.jpgas 14e.jpgas 14f.jpg

We gingen dezelfde weg terug het straatje weer uit..as 14g.jpg

.. en toen viel het me op.. had die donkere vrouw nou echt een kleine geitje in haar armen??..as 15.jpg

Sjjjjj.. terwijl ik lu'ke voor onze 10-jarige vriendschap vorig jaar een geitje schonk, dat dan via Oxfam-Novib aan een boerin in een arm land gegeven zou worden om een beter bestaan op te bouwen..! ik denk dat Lucretia écht meewandelde hoor!

Die straat uit volgde er eentje met heel veel mooie bakstenen gebouwen (ook een zwak van mij hè)..as 16a.jpg

.. er hingen aan een draad over de straat allemaal schoenen..as 16b.jpg

En toen had vriendlief alwéér een muurschildering gevonden.. een hele andere, maar ook weer erg leuk en fleurig.. as 17a.jpg

Aan het einde van dat straat moest er nóg eentje zijn.. we gingen natuurlijk verder op zoek. Maar ik ga nu eerst eventjes kijken of dít postje er zonder problemen nog op komt.. als dat zo is, ga ik morgen nog even verder, want er resten nog behoorlijk wat foto's.

GROETJESSS!!!

as 17b.jpg

 

15:34 Gepost door mizzD | Commentaren (22)

Commentaren

Hopelijk is het mogelijk dat je jullie bezoek aan Gent nog helemaal kan afronden bij Skynet.
Er zijn werkelijk mooi muurschilderingen bij zeg en wat bijzonder dat die vrouw een geitje in haar armen hield. Het kan niet anders dan dat Lucretia meewandelden.

Zulke draden met schoenen die zie je tijdens de vierdaagse in Nijmegen ook in verschillende straten.

Ik hoop wel dat je blijft bloggen hoor want ik zou het echt missen!

Gepost door: Noortje | 16-04-18

@ Noortje..
Dat zou ik zelf wel heel graag doen, dat hier nog even af maken.. maar ik heb nog wel veel foto's, dus ik weet echt niet of dat nog gaat lukken.

Wat een toeval hè.. bijna ongelofelijk! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 16-04-18

dit zijn wel hele andere muurschilderingen. prachtig!

Gepost door: Patrick | 16-04-18

owja, ik hoop wel dat het lukt met die nieuwe blog. zoals is al zei op mijn blog ben ik ook aan het testen wat het beste is.

Gepost door: Patrick | 16-04-18

mooie foto's!
prachtige muurschilderingen

vandaag een fluitje van een cent om hier binnen te komen
in het weekend was het wat anders, maar vast waren velen toen bezig met overzetten

Gepost door: fotorantje | 16-04-18

@ Patrick..
Dat is één van de leuke dingen eraan.. er zijn zoveel verschillende stijlen te zien daar!

Ik hoop dat je iets naar je zin vindt.. ik zag dat die WP-blogs inderdaad betalend zijn als je plug-ins wilt.. dat zullen die schaakbordjes van jou zijn hè. Maar dat is maar €4 per jaar als ik het goed heb begrepen.. da's toch niet zoveel?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-04-18

@ fotorantje..
Ja.. halverwege gisterenavond was het ineens geen enkel probleem meer om in te loggen.. zal wel zoiets geweest zijn.. krijgen we dat élk weekend..! :-/
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-04-18

nee dat is helemaal niet zoveel, zelfs bijna gratis maar ik weet dat ik plug ins helemaal niet nodig heb om commentaar te geven over een partij. ik weet wel dat een 'niet' schaker er eigenlijk geen boodschap aan heeft aan die plug ins om te kijken hoe het ging omdat een niet schaker gewoon niet weet waar het eigenlijk om gaat.
Jou blog daarentegen gaat over wandelen, reizen en foto's, dat is heel wat gevarieerder. Daarom vind ik die ook leuk, want dat zou ik ook wel willen doen.

Gepost door: Patrick | 16-04-18

Al met al een mooie wandeling en veel foto's van Gent waar ik nog niet langs ben gekomen. Ik denk binnenkort met een vriendin ook nog eens naar Gent te gaan.
Die slotjes , is me dat toch een gedoe. Beseffen die mensen niet dat ze op die manier mooie dingen vernielen!
Hopelijk zie ik je terug op Wordpress!! Ik kan me niet voorstellen dat jij niet meer zou bloggen :-)

Gepost door: magda | 16-04-18

@ Patrick..
Ah maar jij moet op jóúw blog wél doen wat jij zélf leuk vindt natuurlijk hè. Enfin.. jij zult dat zelf wel goed uit kunnen zoeken, wat je wilt gaan doen. Een blog mét schaken en daarnaast verder nog dingen die je bezig houden kan natuurlijk óók nog! ;-)

@ magda..
Ik vond het eerst nog leuk, die slotjes.. maar mensen doen elkaar zo na altijd hè.. en dan wordt het wel heel erg te gek. Het kost de steden veel geld om de boel weer weg te halen.. en wat te denken van al die sleuteltjes in het water..? lijkt me ook niet echt gezond!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-04-18

Je laatste (of bijna laatste) logje is écht een ode aan Lu'ke, MizzD. Prachtige muurschildering ! Wahw... !
Lie(f)s.
@'k Ben ook nog niet wegwijs, maar 'join the club' !

Gepost door: Lies | 16-04-18

@Net nog reacties hierboven gelezen, MizzD, en op z'n Hollands, ik betaal niets !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-04-18

@ Lies..
Ik heb nog steeds geen haast.. en al zeker niet als er hier nog een beetje normaal te posten valt. Bovendien is het nu vriendliefs vaste sportavondje hahaha!
Nee.. ik maak dit verslag nog af.. en ondertussen gaan we ons erover buigen. Het zal uitzoeken worden en zo.. en dat wil ik niet voor dit verslag.. dat moet er nog even goed op komen.
Ik ben ook niet van plan om te gaan betalen hoor.. maar Patrick wilde van die plug-ins.. en dat kost blijkbaar wél wat.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-04-18

Hallo MizzD,
ik ben misschien wat te snel overgeschakeld naar Wordpress vandaag. Ik heb op al mijn skynetlblogs een export gedaan. De downloads zijn gewone tekstfiles waar ik precies niets mee kan doen. Verder heb ik dan bij al mijn Skynetblogs een redirect gedaan, en nu kan ik precies nergens meer aan. Als ik een blog aanklik schakelt hij direct over naar wordpress.
Ik kan wel eventueel al mijn logjes en foto's een voor een naar Wordpress kopieren, maar het zijn er zo ontzettend veel. Lies heeft het blijkbaar netjes voor mekaar.
Enfin, je bent altijd welkom op http/gidsjoris.wordpress.com.
Groetjes en succes, Joris

Gepost door: Gidsjoris | 16-04-18

Je staat wel vierkant achter je beslissingen, dat siert je.
Er zijn er veel overgestapt op WP.
Samen met vriendlief gaat het helemaal lukken.
Tijdens de wandeling komen er heel veel mooie herinneringen bij je boven.
De liefdesslotjes vind ik niet origineel, ze tasten eerder de brug aan. Hans

Ot. Je verzoekje ligt op de muzikale Bank voor de volgende show.
De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Gepost door: Hans | 16-04-18

@ Gidsjoris..
Dat is nu precies waarom ik er de tijd voor wil nemen.. ik druk altijd precies op de verkeerde knopjes in m'n zenuwen en dan zit je met de gebakken peren hè. Maar die html-files zetten weer om in logjes als je ze op je nieuwe blog download dacht ik hoor! En als je ze voor jezelf wil bewaren dan moet je op het internet even een tool zoeken waarmee je html terug om kan zetten naar Word.. ik ben wel een digibeetje maar met logisch nadenken kom je ook een eind. ;-)
Probeer nou maar met het stappenplan dat je van skynet kreeg ( had je dat mailtje nou uiteindelijk nog ontvangen?) je oude blog naar je nieuwe te verhuizen.. je zult zien dat dat wel zal in orde komt dan.

@ Hans..
Ik vind het fijner om netjes af te sluiten.. heb me hier 12 jaar erg thuis gevoeld en ik verhuis nu eenmaal niet graag. Het is dat het móét..
Nee, die slotjes waren na de eerste al niet origineel meer.. en bij de 1000.000ste wordt het al echt vervelend. Hoeveel miljoenen zouden er wereldwijd al aan de diverse bruggen hangen..? :-/

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-04-18

Jij houdt je altijd aan je woord en wij kunnen weer op skynet voorlopig, dus we kunnen blijven meewandelen. Bekendere plekjes voor mij maar jij hebt oog voor detail, dingen waar ik al 100 keer aan voorbij gelopen ben en niet zag. Aan het water is het daar mooi geworden. Zat er twee jaar terug ook met mijn nicht. Lekker er naast een tafeltje en heerlijk genieten van een fijne lunch. Er zitten zéér mooie muurschilderingen tussen. Wat is dat genieten!

Gepost door: Joke | 17-04-18

@ Joke..
Ja, als het zo'n ellende gebleven was als afgelopen week en weekend, was ik wel gedwongen geweest om sneller ermee te stoppen hier.. dat was geen doen toen hè. Het moet wel leuk blijven. :-)
Gent is en blijft schitterend.. echt een zalige en vooral ook veelzijdige stad vind ik.. deze streetart-route is daar een mooi voorbeeld van.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-04-18

Voor mij zijn het vertrouwde beelden, al moet ik zeggen dat ik in Gent wel eens de streetart achteloos voorbij loop. De muur met de schitterende portretten, bijvoorbeeld, heb ik nog niet gezien.
Het is hier dezer dagen wel spannend op de skynetblogs. Ik vind het eigenlijk ongehoord wat skynet de bloggers aandoet.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-04-18

@ Fluwijn..
Dat was dan ook een heel klein straatje in een buurt waar ikzelf ook nog nooit eerder was (maar jij misschien wel ;-) ).

Tjaa.. ze hébben wel een heel uitgebreid stappenplan toegestuurd, waarmee het overstappen naar Wordpress gemakkelijk zou moeten gaan.. maar ze schrijven dan wél weer dat dat maar een uurtje duurt.. terwijl het voor sommige blogs wel 24 uur duurde.. en ik ga voor míjn blog uit van méérdere dagen..! Maar het zou moeten kunnen lukken.. we zullen wel zien.
Ze verdienden nu na die 15 jaar te weinig zeker met die blogs.. tja.. niks is voor de eeuwigheid.. behalve de dood natuurlijk. ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-04-18

@Heel rustig, MizzD, en het stappenplan volgen, ook al duurt het enkel dagen. Pc 'niet' uit zetten, downloads gewoon laten staan waar ze staan. Het lukt je vast !
Lie(f)s.
Morgen probeer ik weer een logje. Hopelijk vind ik hoe het moet (in minder dan 7 keren, hahaaa...).

Gepost door: Lies | 17-04-18

jammer, maar Skynet is nu super snel, verhuizen is nooit leuk.
Weet het niet maar er hangen heel wat slotje aan bruggen, ook van waar de liefde al voorbij is.

Gepost door: Hans | 17-04-18

Post een commentaar