27-04-09

Typical Dutch wheels...de fiets!

GoodMorngiCowChicksOnBicycleAch...de fiets! Dáár kan ik een hele blog over volschrijven denk ik...ik zal het een beetje moeten beperken! Knipogen
Ik heb er altijd eentje gehad...vanaf m'n zesde, toen ik m'n allereerste kreeg...uiteraard weer een rode!!  Met dit fietsje ben ik nog een paar keer de wijde wereld in willen trekken: als er iets me thuis niet zinde, pakte ik een grote zakdoek waar ik wat rommeltjes instopte, knoopte die als een soort van knapzak aan de zware fietspomp ( had ik van Swiebertje op de tv hè), deed het geheel onder de klem van m'n bagagedragertje en ging er vandoor! Om meestal na een klein half uurtje ( als ik het zolang vol hield!!) afgekoeld weer terug te komen natuurlijk hahahaha! Stoer Moet dat nog vaak horen hoor! Tong uitsteken
Vóórdat we een eigen fiets kregen, zaten wij als kleintjes natuurlijk bij m'n vader of bij grote broer achterop de fiets met uitstapjes...mijn moeder heeft nooit kunnen fietsen, ze heeft het ooit één keer geprobeerd en reed finaal over een grote balk die op straat lag...daarna heeft ze nooit meer gedurfd!!
naar papendrechtse strandje1a


Gek genoeg heb ik momenteel geen fiets meer...had de mijne uitgeleend aan m'n zussie, omdat ik er toch nooit meer op zat ( ik kan met een hond niet fietsen hoor, dus ik loop alles!)...en die is gepikt bij het station helaas! Nou ja...dat was niet de eerste keer dat er een fiets van me gepikt werd...bij ons allereerste huisje werd ie van voor de deur meegenomen...op slot en al! Tja...dat is Rotterdam hè...een fiets verzekeren kost hier bakken meer dan elders in het land...denk dat alleen Amsterdam nog duurder is wat dat betreft! hahahaha! Hebberig

Na m'n rode fietsje ( een echte kinderfiets ) kreeg ik voor m'n 11e verjaardag een lichtgroene vouwfiets! Nu ook weer heel erg in, omdat die zo gemakkelijk mee in het openbaar vervoer kunnen hè! Toendertijd was het gewoon alleen maar 'in'...ik denk niet dat dat scharnier midden op het frame ooit opengeklapt is geweest! Tong uitsteken Maar...het stuur en zadel waren heel gemakkelijk steeds wat hoger te zetten en dús kon ie lang mee! Jammergenoeg bleek de voorvork een keer ineens ook te kunnen vouwen...dat kostte me een buiteling en een zwaar gekneusde pols! Én ik had er ooit eens twee lekke banden in één keer mee...twéé!! Doodmoe kwam ik thuis, het huis zat vol visite, want m'n moeder was jarig en in plaats van medeleven kreeg ik alleen maar dikke grijnzen...tja, dat was weer mijn geluk.. dat ik twee lekke banden rijd op 1 april hè! Tong uitsteken

47Hierna had ik nog even een donkerblauwe damesfiets ( jippie! toch nog wat blauws op deze blauwe maandag! haha!), waarop ik elke dag naar school fietste en toen ging ik in 1979 met zussie heaven een weekje van jeugdherberg naar jeugdherberg fietsen op de Veluwe...de Jeugdherbergencentrale bestond dat jaar 50 jaar en dan kon je een pakket kopen: 7 overnachtingen met lunchpakketten, een tas, een Kodak fototoestel én...een fiets! Het waren enorm lelijke glimmende blauwe met veel chroom en rammelkasten bovendien...kortom: ze vielen tegen! Onbeslist Maar gelukkig bleken het vervangertjes...de échte fietsen zouden we halverwege de week krijgen. Het pakket was zó'n succes gebleken, dat er fietsen bijbesteld hadden moeten worden. We waren blij toen we de goede in ontvangst mochten nemen...de vervangertjes waren echt in die paar dagen al compleet uit elkaar aan het vallen! De goeie waren olijfgroen...mooie stevige damesfietsen..heb er nog een paar jaar mee gedaan...totdat ie dus daar bij ons allereerste huisje gejat werd...jammer!
heaven met fiets zussie onderweg...
ik met fietsen..en ik ook, hier bijna weer thuis hè! En thuis poseerden we nog eventjes samen met onze fietsen!
met de fietsen weer thuis

En natuurlijk kocht ik toen ik 16 werd een brommer...had er stevig voor gespaard en mijn ouders legden er nog wat bij en ik kocht een gele Batavus GoGo...en van mijn oudste broer kreeg ik de (verplichte) valhelm erbij! En die had ik gelukkig op toen ik eens geen voorrang kreeg van een stadsbus, waar ik het wél had moeten krijgen...heb toen van héééél dichtbij een busbumper gezien...en toen ging het licht uit...hersenschudding en een verzwikte enkel...nou, viel mee! En de schade aan de brommer gelukkig ook! Heb helaas geen foto kunnen vinden van die brommer...maar wél nog van fietsen tijdens het pinksterweekend van 1987, toen vriendlief en ik, samen met mijn jongste broertje en oudste neefje een kampeerweekendje doorbrachtien op..alweer de Veluwe! Met de auto gewoon hoor...maar we huurden bij de camping fietsen om natuurpark de Hoge Veluwe te verkennen...
pampel 1987..was hartstikke leuk! Deze foto maakte m'n broertje, van vriendlief met neefje achterop en mij dus!

Heb nog een paar fietsen versleten daarna...allemaal zilverkleurige toevallig! Tótdat we in 1991 Lennox kregen en ik nooit meer op een zadel zat...zoals gezegd...ik kan niet fietsen met een hond! We hebben het nog weleens geprobeerd, maar setters zijn daar ook niet echt honden voor geloof ik...te snel afgeleid! Knipogen

FIJNE MAANDAG ALLEMAAL!!!

wa2

08:00 Gepost door mizzD | Commentaren (10)