30-12-11

Een persoonlijk terugblikje op 2011

2011 kalender.jpgHet wordt bijna traditie dat ik zo in de laatste dagen van het jaar een persoonlijk jaaroverzicht maak, maar dit jaar lukte het me maar niet om er aan te beginnen om de één of andere reden. Nu dacht ik ook wel snel klaar te kunnen zijn, want oppervlakkig nadenkend leek het me een vrij rustig jaar geweest te zijn. Maar toen ik heel eventjes in m'n fotomappen en in m'n blogarchief ging neuzen, kwam er toch weer heel wat boven water! Oei..dat lukte me nooit meer om allemaal nog te gaan bundelen! Dus wordt dit een vrij beknopt overzichtje..hoewel..jullie kennen mij..echt kort van stof ben ik nooit hè..zéker niet als ik uit de losse pols schrijf! hahahahaa!

brand5_2.jpgHet jaar begon zoals altijd met vuurwerk..op 1 januari, maar afgelopen jaar helaas ook nog een paar dagen later, toen het Moerdijkse Chemipack ontplofte en in brand vloog..het halve Eiland van Dordrecht en de Hoekse Waard kregen de kwalijke rookpluim over zich heen..later uiteraard werd de boel gesust, het zou allemaal zo kwalijk niet geweest zijn, maar reken maar dat er heel wat mensen zich zorgen hebben gemaakt en nóg doen over wat ze die dag en nacht ingeademd hebben!

maasstad ziekenhuis 005.JPGgalstenen 002.JPGHierna volgde een jaar met allerlei hoogte/ en laagtepuntjes..zoals elk jaar eigenlijk is..gelukkig waren dit jaar de laagtepuntjes niet echt onoverkomelijk. Zo ging in februari eindelijk die dwarsliggende galblaas van mij eruit..het kostte me eigenlijk langer om hiervan te herstellen dan ik gedacht had, dat viel een beetje tegen, maar boy..ben ik blij dat het ding eruit is, voelde me hierna meteen ontzettend opknappen! Een dikke maand later moest hondenvriendje Axel ook onder het mes..ietwat onverwachter..er bleken wat enge knobbels in de buurt van zijn ribben te zitten..gelukkig bleken die niet wat we vreesden dat het zou zijn en híj was algauw weer het ventje..wél met een bloot borstje voor een paar maanden..dat viel míj nou weer een beetje tegen, dat dat haar dáár maar zo langzaam weer aangroeide..deed het dat op zijn oren en voetjes maar!! hahahaha!Axel 003.JPG
zieke axel 002.JPGBen wel geschrokken toen ie halverwege het jaar ( met een tussenpose van een paar maanden hoor)  twee keer ineens omviel..als had ie een soort van epilepsie-aanval. Weinig aan te doen en gelukkig ( afkloppen!!!) bleef het tot nu toe slechts bij die twee keer..ik ga me er voorlopig geen ál te grote zorgen om maken.

dollebrouwers uitstapje 090111 117.JPGDe enige echt grote tegenvaller op gezondheidsgebied was het vreselijke nieuws dat ik halverwege het jaar van lieve vriendin LUCRETIA kreeg..dat het monster dat haar lichaam al twee keer teisterde nóg niet getemd bleek, 't is zelfs niet meer té temmen..echt wel een reuze tegenslag waar ik even behoorlijk van slag door was. Maar ik volg haar positieve instelling en we proberen gewoon zoveel mogelijk van het leven te genieten hè..met leuke uitstapjes..geplande..zoals die helemaal begin januari al, naar de brouwerij van de Dolle Brouwers in Esen..dollebrouwers uitstapje 090111 007.JPG

..fantastische dag was dat, met de mannen er ook bij en eerst nog naar het strand!

dagje antwerpen 210511 042.JPGEn later in het jaar een dagje Antwerpen met de Brugse zusjes erbij, waarvan JIENTJE als gidse optrad..ook een superdagje!dagje antwerpen 210511 123.JPG

dagje antwerpen 210511 194.JPGdagje lochristi-oostakker 022.JPGCupcake KAATJE werd ook nog bezocht en haar maaksels gekeurd hehe..alweer een pareltje aan de ketting!
En onverwachtse uitjes zijn er soms zelfs ook hehe..bijkletsen bij luke 015.JPG

Axel gaat tegenwoordig gezellig mee soms..en zelfs vriendlief liet zich dat uitje naar de brouwerij niet ontzeggen hehe..en zo kan ik dan eigenlijk ook niet meer van blogontmoetingen spreken, we kennen elkaar al langer dan vandaag nu..het zijn gewoon uitstapjes met vrienden geworden hè.

dagje leuven 270811 257.JPGMaarrr...er wás wél nog een echte blogontmoeting..zo eentje waarbij ik een dagje leuven 270811 247.JPGmooie stad ging bekijken waar ik nog nooit was  (Leuven in dit geval, schitterende stad) en daarbij meteen iemand leerde kennen die ik alleen van de blogs kende..MS dus.. én Slow..en ook dat was een dagje om in te lijsten en zeker voor herhaling vatbaar.stadhuis.jpg

dagje bij lena 019.JPGEn zo zijn we dan eigenlijk al aan de hoogtepuntjes van het jaar begonnen zonder dat ik er erg in had hahahaa! Want ja..die uitstapjes...dat zijn echt wel steeds weer hoogtepuntjes in m'n jaar hoor..ik kijk daar heel erg naar uit..beetje té soms..ben nogal een stresskipje hè, dus ook voor leuke dingendagje bij lena 046.JPG maak ik me vaak zenuwachtig hahahaha maar het gaat steeds beter! Nog niet zolang geleden had ik nog een superleuk dagje met lena in Brugge en zijn we haar moeder gaan overvallen met een verrassingsbezoekje...dáár was ik echt niet zenuwachtig voor hoor..dat vond ik alleen maar heel erg leuk..en dat was duidelijk wederzijds hahahah!

barcelona 749.JPGHet superhoogtepunt wat de uitstapjes betreft lijkt me duidelijk:  de citytrip naar Barcelona met lucretia!!! dat werd iets om echt nooit meer te vergeten..zo mooi..overweldigend! en zulk goed gezelschap! Iets om járen steeds nog aan terug te denken!barcelona 400.JPGbarcelona 566.JPG

Maar ik deed nog meer dit jaar behalve uitstapjes..vakantie houden haha! Heerlijk relaxte korte en wat langere vakanties met vriendlief en Axel, soms vergezeld van vrienden..we hebben er duidelijk weer van genoten en het ervan genomen dit jaar..soms waren we bij elkaar een halve maand weg door alle vakanties die kort op elkaar volgden hahahahaa!pasen venerey les laumes 2011 103.JPG

Pasen in noord-Frankrijk..

meivakantie buis les baronnies 2011 307.JPG..de meivakantie in Buis-les-Baronnies..(hehe relaxter kan het niet hoor!)..

hemelvaartsweekend 2011 reims en troyes 045.JPG..Pinksterweekend in Reims..

zomervakantie jura 2011 465.JPG..de zomervakantie eind juni in de Jura met al die prachtige watervallen..zomervakantie jura 2011 434a.jpg

..de herfstvakantie in zuid-Frankrijk..heerlijk allemaal!Herfstvakantie Bédoin 12221011 075.JPG

En er waren wat mij betreft nog hele andere hoogtepuntjes..het Bollenprojectje dat ik hield hier op de blogs..heb ik heel erg leuk gevonden..3187506810.jpg

feest vsmc 041.JPG..en het Breugheliaanse feest van vriendliefs werk hehe...en hem trots te zien zijn op zijn nieuwe motorfiets..nieuwe motor 001.JPG

..te merken dat ie geniet van z'n baan in de windmolenindustrie..P1010011.JPG

..maar ook het in het huwelijk treden van m'n oudste zus met haar ventje in april vond ik een hoogtepunt hoor..bruiloft.jpg

..én het vrijgezellenfeest voor haar dat voornamelijk bestond uit een mooie wandeling door de plaats waar het huwelijk voltrokken zou worden..Schiedam dus..vrijgezellenparty 160411 016.JPG

En dan komen we als vanzelf bij het wandelen terecht..wat ik nog steeds graag doe. Ik heb het even geteld..ik denk dat ik dit jaar zo'n 25 georganiseerde wandeltochten deed..en bijna allemaal even mooi! rhoonse griendentocht 300111 092.JPGkippenloop katwijk 110611 046.JPGherfstkleurentocht boxtel 301011 078.JPG
nieuwjaarstocht nkbv 160111 025.JPGDe Nieuwjaarswandeling viel een beetje in het water doordat vriendlief, die de auto nog moest gaan parkeren, de aansluiting met de rest van de wandelgroep (inclusief Axel en ik!) miste..we liepen elkaar de hele tijd mis in dat grote duinengebied op Voorne rond de Tenellaplas! hahahahaa!

grenswandeling meerle 270311 067.JPG

Maar het wandelen met de zussies blijft leuk..soms wandelden we eens met wat meer familie bij elkaar..oliebollentocht crooswijk 111211 140.JPG

..konijnenland250911 009.JPGen heel leuk vond ik ook dat vriendlief en ik wat vaker sámen met Axel gingen wandelen op de vrije zondagen..dat deden we door onze verschillende hobbies niet zo vaak meer en die draad werd afgelopen jaar dan toch weer eens opgepakt..leukkk!

Ook m'n hernieuwde kennismaking met de Gorzen in Ridderkerk, waar ik met Lennox wekelijks kwam, maar dat ik met Axel nauwelijks bezocht, was aangenaam..ik ga er nu geregeld weer eens een rondje doen..en Axel vindt het daar ook echt heel leuk..ridderkerk 027.JPG

Ik wandelde afgelopen jaar zelfs met m'n twee oude schoolvriendinnen door hun woonomgeving..héél gezellig!wandeling mooi papendrecht 090611 041.JPG

wereldhaventocht 2011 095.JPGEnfin..wandelen blijft wel m'n hobby..ook al is het aantal kilometers wel wat afgenomen de laatste tijd..tochten van 15km of meer komen niet zo vaak meer voor, maar dat geeft niet..het ging voor mij altijd al meer om de sfeer tijdens zo'n tocht, het er gezellig en sportief eens uit zijn op de zondagmorgen, dan om het presteren..en menigeen zal 10 kilometer wandelen ook nog presteren vinden hè..alles is relatief natuurlijk!
In 2012 wandelen we gewoon lekker door..hopelijk ook nog lang met Axel!

online_blog.jpgBloggen.. dat is ook nog steeds wel een hobby..maar zoals wel eerder al gezegd in de loop van het afgelopen jaar..niet meer zo fanatiek als het ooit was. Ik beleef er nog steeds plezier aan mijn dagelijkse leven, mijn wandelingen en mijn vakanties hier in schrift en foto's vast te leggen..om voor mezelf te bewaren, maar ook zodat jullie ervan mee kunnen genieten..ik deel graag hehe! Zolang dat plezier er nog is, zal dit blog blijven bestaan..gewoon zoals het is en altijd al geweest is..als een kijkdoos waar iedereen, zich bekend makend of anoniem, naar binnen mag gluren. Ik heb niks te verbergen..hoef niks te deleten, ben zoals ik ben..en misschien staat dat niet iedereen aan..wel, er is totaal geen enkele verplichting om hier te komen lezen hè..wie het niet bevalt, die mag gewoon wegblijven! haha! Maar ieder ander is en zal altijd van harte welkom blijven hier op het HollandseNieuwe-blog..ook in het nieuwe jaar dat nu bijna gaat beginnen..misschien al begonnen ís als jullie eindelijk klaar zijn met het lezen van dit 'beknopte' jaaroverzichtje van mij hahahahaa!

ALLEMAAL VEEL BLOGPLEZIER IN 2012 GEWENST!!!

nieuw blogjaar.jpg

13:07 Gepost door mizzD | Commentaren (15)