24-12-11

Bijna..ik hoor de belletjes al!

Julelys2520289729.gifJa..het is de 24e december.. Kerstavond vanavond en voor jullie zo'n beetje het belangrijkste deel van Kerstmis heb ik begrepen...met de pakjes en een uitgebreide maaltijd en zo. Voor ons Nederlanders niet hoor..slechts het katholieke deel gaat vanavond laat, om 12 uur,  naar de mis..maar voor het overgrote deel van de bevolking is het hier morgen pas echt Kerst! En ook de tweede Kerstdag wordt, in tegenstelling tot bij jullie, gevierd. Nu veranderen dat soort dingen voortdurend..de commercie vindt 2 dagen de winkels dicht een beetje teveel van het goede...en op tweede kerstdag waren altijd al veel zaken als meubelzaken en bouwmarkten open. En nu kun je zelfs op éérste kerstdag al gewoon naar de supermarkt in sommige steden! Ik vind dat echt niks..het haalt toch een beetje de jeu van die dagen als alles maar gewoon open is hoor.

klaar voor kerst 001.JPGIn ieder geval..ik zal echt niet naar een winkel gaan het komende kerstweekend..alles is in huis en ik vind kerst gewoon een tijd van rustig relaxen en genieten van elkaar en de sfeer in huis. De boom staat al vanaf afgelopen maandag ( de lichtjes deden het probleemloos! jippie!)..helaas is er één bal gesneuveld..en nog wel eentje die ik heel mooi vond en die ik ook al 30 jaar had..een doorzichtige geheel rode glazen bal..jammer. Maar gelukkig had ik dit jaar een paar nieuwe gekocht..die hartjes, die hier gisteren al op m'n blog stonden hehe..klaar voor kerst 018.JPG

..en..jawel..rood met witte stippen paddestoeltjes! Hier zie je de nieuwe, op een knijpertje, vlak voor eentje die ik ook al 30 jaar heb, die met dat witte steeltje die er achter hangt..klaar voor kerst 020.JPG

..ik ben zuinig op m'n kerstballen hoor..daarom ook dat ik de pest in heb over die ene hahahaa!
M'n vogeltjes, die ik vorig jaar kocht, zitten ook dit jaar weer gezellig samen op een takje..klaar voor kerst 027.JPG

Ja..de versiering in onze kerstboom is altijd overwegend rood geweest, rood is voor mij dé kleur van de kerst..zelfs een 'axeltje' mocht er alleen maar in omdat ie een rood strikje droeg hahaha!klaar voor kerst 029.JPG

Van lieverlee heb ik de rest van de versieringen in huis aangebracht de afgelopen week. En nee MAGDA..toch géén kerststukjes met gesnaaide takken hahahaha ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt en toen had ik er ook geen plaats meer voor..ik zag bij de plantenhal waar ik m'n kerstster voor op de eettafel kocht ( nou ja..het zijn er eigenlijk vier, want ze hadden alleen nog maar kleintjes hehe)..klaar voor kerst 009.JPG

..ook hele aparte azalea's..namelijk met twee verschillende kleuren bloemen erin! Ik kocht een wit/rode voor op de salontafel en toen was ik lekker in één keer klaar hehe.klaar voor kerst 014.JPG

klaar voor kerst 015.JPGNou ja..klaar...ik moet nog gaan bakken..een tulband en een appeltaart..lekker! Dat doe ik vandaag..en dat is wel zo'n beetje ít..klaar, ready, laat die Kerstmis maar komen hoor!

rond getal pepino.jpgOooh ja...vergeet ik nog haast...bijna niet te geloven maar echt waar..ik ving van de week toch nóg eens zo'n rond getalletje..en niet bij mezelf dit keer, maar bij PEPINO! jaja..en omdat het bijna kerst is en dat is toch de tijd van geven en niet van nemen, laat ik de mogelijkheid voor466000 pepino.jpg mezelf een hunk te mogen plaatsen als jachttrofee aan me voorbij gaan en plaats ik een mooi kerstplaatje voor hém...want de kabouterman, die doet het toch ook maar hè..al zó lang aan het bloggen en ondertussen ook nog eens de kleinkinderen opvangen, die bovendien groter worden en dan hulp nodig hebben bij het huiswerk maken..ik geef het je te doen hoor! En pepino en zijn pepinette, die doen dat dus gewoon..petje af! De blog wordt niet meer zo regelmatig ge-upt als ooit, maar dat geeft niks...first things first hè..zo hoort dat en die kids zijn véél belangrijker! Maar gelukkig draait de blog nog wél..ik hoop nog lang hoor pepino!

Btw..die geruchten over het paard van Sinterklaas waar jij het pas nog over had, dat die met pensioen zou zijn..die kloppen hoor...ik heb 'm met m'n eigen ogen pas gezien..bij de manege hier vlakbij stond ie..dus mee terug op de stoomboot is ie zéker niet! hahahaa!waterplas smeetsland 001.JPG

compkm.gifMorgen alleen m'n kerstwensen voor jullie hier op m'n blog..verder wordt het een dag van rustig wakker worden en later op de dag wellicht een heerlijke strandwandeling gaan maken, voordat we ons aan de kerstdis gaan zetten. En die dis zal wel uit drie gangen gaan bestaan, maar aangezien ik geen goeie kok ben, wordt dat ook maar heel eenvoudig allemaal hoor..maar wél allemaal dingen die wij heel lekker vinden..en daar gaat het om hè!

Hele fijne dagen allemaal en maak er mooie dagen van!

GROETJESSS!!!

klaar voor kerst 006.JPG

11:26 Gepost door mizzD | Commentaren (15)