26-05-17

Allemaal geiten en één ouwe bok! :-)

flor 20.jpgEindelijk waren we dan bij de rust aangekomen, van de 5km-route van onze wandeltocht rondom Zoetermeer afgelopen zondagochtend. En 'wij'.. dat waren zussie ardnas en haar twee dochters, grote broer en schone zus en ik. Niet zo'n héél grote groep als ik gewend ben van deze tocht, waar altijd wel wat familie D-leden aan mee willen doen, maar blijkbaar kwam het dit jaar niet zo goed uit voor die en gene. Maar zo met z'n zessen was het ook wel heel gezellig hoor.. maar bijna een heel uur over een halve 5km-tocht..?? dat is wel heel erg lang.. we hadden echt niet veel extra gelopen door verkeerd te lopen.. maar we hadden in het begin wél niet zo snel doorgelopen als normaal, omdat we dus dáchten dat we verkeerd liepen.. dat zal misschien een verklaring kunnen zijn voor de al verlopen tijd. Maar ik was eigenlijk ook best wel aan een pauze toe (wat ik op een 5-, soms zelfs niet eens op een 10!, km-route nodig heb), dus ik vroeg het me af hoor. Nu liep ik wel op m'n hagelnieuwe schoenen, dus dat ik m'n voeten zou voelen, had ik van tevoren wel bedacht hehe.
Maar, zoals ik gisteren al schreef, gingen we toch wel even van die rust gebruik maken en dus liepen we door de nieuwe speeltuin heen, waar ik het gebouw erg grappig gemetseld vond..
flor 21.jpg

Voor de kinderboerderij moesten we een bruggetje over..flor 22.jpg

En ja hoor.. zodra ik er een voet zette, kreeg ik van de kalkoen alweer 'the ass'..flor 23a.jpg

Nou ja.. wél een hele mooie kont zo hè haha.. kon de eigenaar ervan gelukkig ook nog van een ietwat betere kant kieken..flor 23b.jpg

Grote broer en schone zus waren op zoek gegaan naar de toiletten, zussie stond met haar dochters te zwijmelen bij de konijnen en de cavia's (daar zijn zij helemaal weg van tegenwoordig hehe).. en ik wandelde dan ook maar eens een stal in.. het bleek die van de geitjes..flor 24a.jpg

Er waren ook echte kleinegeitjes bij hehe..flor 24b.jpg

Zoals die berggeit in Zuid-Frankrijk, bleken ook deze behoorlijk nieuwsgierig.. en zo te zien zit dat klimmen bij élke geit gewoon in het bloed hehe..flor 24c.jpgflor 24d.jpgflor 25.jpg

Ik ging weer naar buiten en op een bankje zitten, even wat drinken uit m'n rugzak.. algauw kreeg ik gezelschap van deze hippe jongen met z'n punkhaar..flor 26.jpg

.. hehe. Ook m'n wandelgezelschap zocht het bankje op en zo keken we gezamenlijk naar de mooie dikbevederde kippen die rond onze voeten kwamen scharrelen..flor 27a.jpgflor 27b.jpg

Oh ja.. en dit was natuurlijk die 'ouwe bok' uit m'n posttitel hè hahahaa..flor 28.jpg

.. m'n grote broer wordt deze zomer al 65.. oh oh, nu voel ik mezelf ook al oud ineens hoor hehe!
Ineens was er drukte bij de stallen.. maar daar zaten we te ver voor vandaan om goede foto's te kunnen nemen.. van de geitjes, die naar buiten mochten en in volle vaart van de stal naar de weide renden..flor 29.jpg

Dan nog maar een fotootje van m'n nichtjes die in de cavia-aaihoek zaten hehe..flor 30.jpg

Die geitjes zagen we later nog wel staan grazen, op het gras bij de speeltuin..flor 31.jpg

Dat was toen we weer eens verder waren gegaan met onze wandeltocht hè, de rust had lang genoeg geduurd. Dit stukje waar we nu wandelden was een soort van groen park tussen wat hoogbouw in.. ik herkende het van die keer dat ik deze tocht met Axel deed.. hij poseerde toen bij dat olifantenbeeldje dat hier op het gras stond.. maar daar kwamen we dit keer niet echt langs. Wél nog langs andere beeldjes, zoals deze bijzonder grappige bij een school..flor 32a.jpg

Bukkende figuren.. maar wél zonder hoofden! Van een afstandje zag het er ook maar raar uit..flor 32b.jpg

.. sjee, als ik nu ook al van kúnst 'the ass' ga krijgen hè..!! pff hahahaha!
Die zondag was het zulk mooi zonnig weer dat de madeliefjes wél allemaal openstonden.. er stonden er hier genoeg in het gras..flor 33.jpg

Als ook nog meer kunst.. ook wel weer typische. Kijk.. dat dit spelende kinderen voor moet stellen zie ik ook wel..flor 34a.jpg

.. maar wat stelt dít in hemelsnaam voor???.. ik vroeg me echt af wat déze twee aan het doen waren hoor hahahahahaa..flor 34b.jpg

Nog een prachtig bloeiende boom tussen de flats..flor 35.jpg

.. en toen volgden we het paadje dat ons tussen de flats uit weer wat meer het groen in zou leiden. Dat is het leuke aan deze tocht.. hoewel je steeds heel erg in de buurt van de stad Zoetermeer blijft, krijgen ze het voor elkaar je bijna constant door het groen te laten wandelen.. zelfs als je dus maar de 5km-route loopt.. of nou jaaa.. op papiér was het 5,2km.. maar eerlijk gezegd? zo lang als wij erover deden zou het me niet verbazen dat het toch wel ietsje meer was hoor! Morgen het laatste stukje!

GROETJESSS!!!

flor 36.jpg

 

08:56 Gepost door mizzD | Commentaren (14)