26-08-17

Krooshond..? ;-)

ak 00.jpgWe waren dus op wandel, namen deel aan de Wandeldag voor KIKA, vanuit de camping Bos Park in Bilthoven, m'n zussie ardnas, haar oudste dochter en ik.. en in tegenstelling tot die keer dat ik deze tocht eens alleen wandelde, werd er dit keer niet verdwaald. Gelukkig maar, want die Biltse duinen is een vrij groot bos.. je zou echt wel compleet kwijt kunnen raken daar hoor! Maar ik had toch het idee, dat er na die vorige keer geklaagd was over de bepijling, want die was dit keer echt wel wat beter. Zelfs op het stuk dat we van die bestaande routepaaltjes moesten volgen, stond nu hier en daar 'KIKA' met een pijl erbij op palen geschreven, zoals op dit fotootje hiernaast ook laat zien (je moest wel goed kijken!). Bij dit bordje verlieten we trouwens die parkeerplaats, waar ik de vorige keer m'n route weer op had kunnen pakken.. dus ik kwam weer op wat meer bekend terrein terecht.. het eerste stukje nog wel bossig..ak 01.jpgak 02.jpg

.. waar behalve dus vele paddenstoeltjes ook nog wat zomerbloeiers te vinden waren, zoals deze guldenroede ofwel solidago.. een mooie bloem die ikzelf ook al jaren in m'n tuin heb..ak 03.jpg

Maar we zaten nu toch wel een beetje aan de rand van het bos hoor..

ak 04.jpgEr waren hier ook wat meer andere wandelaars, hondenuitlaters ook. Achter ons liep een jong stelletje, dat hun vrolijke jonge zwarte labradoedel los liet lopen.. ze liep gezellig rond ons heen te darren. Maar toen kwam er dat vennetje.. bedekt met kroos. We hadden inmiddels wel door gekregen dat de hond Amy heette.. en toen dat vennetje in zicht kwam, werd Amy met ietwat paniek in de stem teruggeroepen..! aaah, wat jammer nou.. ze wilde vast wel heel graag zwemmen in dat 'lekkere' water hahahahaa..ak 05.jpg

We hadden er wel lol om.. ook om weer mijn verre van stiekeme over-de-schoudergrelfies hahahaa..ak 06.jpg

Op de hoek van het pad stond een compleet door midden gebarsten boom.. beetje lastig te zien door de vlekken die de zon op m'n lens maakte..ak 07.jpg

Jaa.. het was echt superweer hoor, de zon scheen steeds uitbundiger..ak 08.jpgak 09a.jpgak 09b.jpg

We kwamen nog weer een bankje tegen met een mooi weids uitzicht, maar we gingen geen rust meer houden..ak 10.jpgak 11.jpg

.. de tocht zou nu toch wel een beetje op z'n eind moeten gaan lopen.. we waren na die ene pauze toch alweer een uur aan het lopen..ak 12.jpg

En jawel.. daar kwam een bordje voor de manege waar we in het begin van de tocht ook langsgekomen waren..ak 13.jpg

'De Molshoop'? ik denk bij paarden toch meestal eerder aan andere 'hopen' hoor hahahaaa! Hier ook info over het gebied waar we gewandeld hadden..ak 14.jpg

Nadat ik in een afgezaagde boomstronk nog al die ieniemienie paddenstoeltjes gekiekt had..ak 15.jpg

.. kwamen we daadwerkelijk weer langs die manege.. het hek was me de eerste keer dat we hier langskwamen ook al opgevallen, maar ik zag nu pas dat het allemaal paardenhoofden waren..ak 16a.jpg

.. een echt paardenhoofd lachte me erom uit geloof ik hahahaha..ak 16b.jpg

Nu volgde de beukenlaan die ik me van twee jaar geleden ook nog herinnerde, toen bloeiden er echter nog geen springbalsemienen.. ak 17.jpgak 18a.jpg

Tussen de bomen was het een paddenstoelenparadijs..ak 18b.jpg

.. met als toppunt een enorme hoeveelheid witte koraalzwammetjes.. je kon het wel een koraalrif op het droge noemen hehe!ak 19a.jpgak 19b.jpg

Zelfs zussie ging ervoor op de knieën hehe..ak 19c.jpg

Nu kwam de finish echt al in zicht.. we wandelden al een heel stuk langs de omheining rondom de camping waar de startlocatie was, toen ik eindelijk eens een BMW zag die ík zelfs leuk vond..ak 20.jpg

.. volgens zussie omdat het ook de enige BMW was die ik zou kunnen betálen..! hahahahahaaa! nee hoor.. ik zou er nog geen willen hebben als ze me hem gratis gaven! hahahaha!
Nog wat vuurdoornbessen getracht te kieken, maar de zon was echt op haar hoogtepunt nu..ak 21.jpg

Dan nog maar de watertoren die vlak voor de camping boven de bomen uittorende..ak 22.jpg

En toen was het kwart voor 1 en konden we ons afmelden in de campingkantine. ak 23.jpgEerlijk gezegd? niks te vroeg voor mij.. vond het een zalige wandeling, maar m'n voeten zijn de laatste tijd weer behoorlijk pijnlijk, zelfs als ik kortere afstanden dan 10km wandel.. en ik was dan ook blij dat ik er af kon hoor! Maar was ook wel blij dat ik het toch weer eens gedaan had.. voor een wandelfanaat als ik moeten er zo af en toe toch weer eens wat méér kilometers onder de voeten door.. of die nou pijnlijk zijn of niet! En gelukkig waren ze dinsdag ook weer goed hersteld.. geen blijvende schade of zo hoor. Dus óp naar een volgende wandeling.. het moest zo leuk en mooi maar niet zijn hè! Of voor zo'n goed doel..! Dat hield ik me ook wel voor ogen.. die kindjes zijn er vaak véél slechter aan toe dan ik met alleen maar zere voeten..!

GROETJESSS!!!

ak 25.jpg

08:05 Gepost door mizzD | Commentaren (9)