25-08-17

Natte kont! :-)

ab 00.jpgWe waren dus op wandel in de Biltse duinen, zussie ardnas, haar oudste dochter en ik. Daar werd afgelopen zondag de Wandeldag voor KIKA georganiseerd en da's een heel goed doel om voor te kunnen wandelen hè. Later tijdens onze 10km-route zouden we dit soort bestaande routepaaltjes moeten gaan volgen.. ik wist nog dat die niet bepaald heel erg duidelijk waren, aangezien ik een paar jaar geleden deze tocht ook al eens liep (in m'n eentje toen) en een paar keer flink verdwaald was..! Maar voorlopig konden we nog de zwart met gele pijlen van de organiserende wandelvereniging volgen.. die leken dit keer ook wat duidelijker opgehangen te zijn. Of dat echt zo wás of dat het maar leek, omdat we nu met drie ze in de gaten konden houden..? In ieder geval is het echt een geweldig mooi bosgebied..ab 01a.jpgab 01b.jpgab 01c.jpg

.. en toen we dus alweer langs wat zandduinen kwamen, nam ik eens een grelfie met die vlakte als achtergrond..ab 02.jpg

.. die je natuurlijk niet al te goed ziet met die koppen ervoor hahahaa! Maar we stonden er zelf in ieder geval wel goed op hè. En het is weer eens wat anders dan al die paddenstoelen.. maar ook die konden nog steeds niet aan mijn camera ontkomen, vooral niet als ze zo mooi opvallend geel zijn..ab 03.jpg

We kwamen ook nog langs wat bramenstruiken, maar ik denk dat die niet veel zon krijgen daar..ab 04.jpg

.. ieniemienie-braampjes hè! Zo af en toe moesten we over een ruiterpad.. ik heb het daar nooit zo erg op, want het zand is vaak wat muller en bovendien kom ik niet graag paarden van zó dichtbij tegen hehe. Maar gelukkig waren er op dit pad in ieder geval geen paarden te zien..ab 05.jpgab 07.jpg

.. zelfs geen knollen hahahaha.. wél paddenstoelen.. uiteraard.. het gele koraalzwammetje was een voorbode van nog veel meer koraalzwammetjes die we tijdens deze tocht tegen zouden komen..ab 06.jpgab 08.jpg

Maar zoals ik gisteren al schreef waren we nu al zo'n beetje een uur aan het wandelen.. tijd voor een rustpauze hoor! ab 09.jpgHelaas zijn er bij deze tocht geen rusten voorzien, maar dat wist ik en ik had erop gerekend door wat te eten en te drinken in m'n rugzak te stoppen. Het was nu alleen een kwestie van een bankje zien te vinden om even van de voeten te kunnen. En ook dat lukte.. het bankje bleek alleen van onbehandeld hout of zo.. het was doornat! Zussie en nichtje hadden hun jas om op te zitten.. maar ik had helemaal geen jas meegenomen. Alles wat ik had was een piepklein handdoekje.. daar wis ik meestal het zweet mee van m'n gezicht als ik weer eens een opvlieger heb hehe. Dan dát maar onder m'n kont gelegd.. het was niet echt toereikend hehe.. maar we zaten en dat vond ik het belangrijkste.Na een kwartiertje of zo ( jaja.. we hielden niet echt een hele lánge pauze hoor, maar het was genoeg) gingen we weer eens verder.. ik met een ietwat vochtige bips hahaha! Ik zou het wel weer droog lopen hoor.. en bovendien merkte ik er niet veel van, want ik had afleiding genoeg daar in dat mooie bos..ab 10.jpgab 12a.jpgab 12b.jpg

En kijk eens.. zó vind ik paardjes wél leuk om tegen te komen.. veilig achter een draad en op een afstandje hehe..ab 11.jpg

.. prachtige paarden trouwens!
Inmiddels waren we nu die bestaande routepaaltjes aan het volgen.. en jawel.. dat was iets moeilijker, want die stonden vaak een stukje voorbíj de bochten in de paden.. onhandig! Zo was ik de vorige keer ook de weg kwijtgeraakt! Maar dit keer ging het heel goed.. we letten alle drie goed op en nichtje volgde daarnaast nog de route op onze routebeschrijving. Soms herkende ik nog wel iets van de vorige keer.. en toen we op een bepaald pad liepen..ab 13.jpg

.. wist ik bijna zeker dat we een paar hele grote oranje gekleurde zwammen tegen zouden komen.. en inderdaad..ab 14a.jpgab 14.jpg

ab 15.jpgHierna herkende ik helemaal niks meer.. logisch.. ik had deze lus in de route helemaal niet gewandeld de vorige keer, omdat ik dus verdwaald was en de mensen aan wie ik toen de weg vroeg naar een parkeerplaats aan de rand van het bos, bleken me naar een verkeerde te hebben gestuurd. Hiervandaan kon ik de route wel weer oppikken, maar dat kwam, omdat die parkeerplaats láter aangedaan diende te worden! hahaha niks van geweten de vorige keer.. ik vónd toen al dat ik nogal snel gelopen had over 10km.. 't zijn er waarschijnlijk maar 8 geweest..! hahahaha!

Tussen de bomen ontwaarden we een grote kuil in de grond.. zou het een bominslag uit WO II geweest kunnen zijn? wie weet?..ab 16.jpg

Ik was niet de enige die steeds die kabouterhuisjes aan het fotograferen was hè hehe..ab 17a.jpgab 17b.jpg

De ooroperatie van m'n nichtje is trouwens goed verlopen (moest jullie allen bedanken voor de beterschapswensen), maar voorlopig zal ze dit niet meer kunnen doen.. je mag na zo'n ingreep 3 weken niet bukken!Ontzettend veel verschillende paddenstoeltjes en zwammen overal hè.. je kon er gewoon niet naast kijken..ab 18.jpgab 19.jpgab 20.jpg

Het was gewoon een zalige wandelochtend.. zo blij dat we onze oren niet naar dat weerbericht hebben laten hangen..ab 21.jpg

De foto's hebben niet veel toelichting nodig eigenlijk hè..ab 22.jpgab 23.jpgab 24.jpg

.. bos zoals een bos hoort te zijn!ab 25.jpgab 26.jpgab 27.jpgab 28.jpg

ab.jpgIk bewaar het laatste stukje van de wandeling voor morgen, aangezien vriendlief, Jaxon en ik het weekend de mooie bossen rondom Sy weer eens gaan bezoeken.. heb ik wat om onder de planknop te zetten, zodat hier nog wat te lezen valt als wij weg zijn hè! Het is een beetje een speciaal weekend.. nog niét ons verkeringsdag-weekend.. dat is eigenlijk pas in september. Maar eventueel, als er in september onverhoopt geen goed weekend mocht komen, hebben we dít in ieder geval al gehad. En toepasselijker.. er zou er eentje jarig geweest zijn komende zondag.. en die gaan we meteen even gedag zeggen hè! Enfin.. het lijkt dus heel mooi weer te worden en wij gaan ervan genieten.. dat doen we in de Ardennen namelijk altijd! Ik hoop dat jullie ook een heel mooi weekend zullen hebben!

GROETJESSS!!!

ab 30.jpg

 

 

08:20 Gepost door mizzD | Commentaren (16)