24-10-17

Uitgepuzzeld..

amo 00.jpgTjonge.. wat een heerlijke twee weken vakantie hebben wij, vriendlief, Jaxon en ik, achter de rug! Niks dan zon kregen we te zien.. met zalige temperaturen. Een tweetal nachtjes waaide het alleen wel flink (en daar ben ik helemaal niet dol op) maar overdag blééf het goed.. bijna niet te geloven eigenlijk hoor.. kan me de tijd niet meer heugen dat we in de herfstvakantie niet minstens één regendagje erbij hadden. De klimmers hadden er deze tweede week zelfs een beetje last van.. geen enkele dag om de vingertoppen 'verplicht' bij te laten komen? het hakte erin hehe. Maar ze gingen er natuurlijk niet over klagen hahaha! Ik ga de komende dagen (weken?) uiteraard heel uitgebreid verslag doen over deze mooie herfstvakantie aan de voet van de Mont St. Victoire. Voorlopig moeten jullie het eventjes doen met de paar fotootjes ervan die ik bij dit postje plaats als een soort van voorproefje hè.amo 01.jpg

Want nú ga ik alle fanatieke puzzelaars, die zich deze afgelopen twee weken geamuseerd hebben met de koppelwoordenpuzzel die ik op m'n blog gezet had, allereerst even SUPER bedanken voor het meespelen. Maar ook met de oplossingen van de opgaven hen verlossen van alle denkrimpels die ze ongetwijfeld van sommige daarvan opgelopen hebben hehe. Ja, ik denk dat het gros van die opgaven een eitje was voor de meeste van de puzzelaars, maar ik zou mizzD niet zijn, als ik niet ook wat gemenigheidjes ingebouwd zou hebben, waardoor het toch niet ál te gemakkelijk werd. Er waren een paar 'typische' woorden bij.. niet zo voor de handliggende, als 'straatmadeliefjes', 'nachtspiegel' en 'ezelsbruggetje'. Sommige foto's waren wellicht ook niet zo héél erg duidelijk wat betreft het woord dat gezocht moest worden.. zoals de wandelstokjes die van de roos een 'stokroos' maakten of de groene beboste berghelling, waarmee ik trachtte 'natuur' uit te drukken , wat dan met het 'lijk' eronder tot 'natuurlijk' kon worden gevormd. En dan was er natuurlijk de kwestie van de letters.. die verrekte IJ bijvoorbeeld (meteen al in de eerste opgave die 'bladwijzer' moest worden), waarvan ik toch écht vind dat het maar één letter is hahahahahaha! amo 02.jpg

Zodoende was het niet écht een kwestie van simpelweg letters tellen en invullen.. maar ik denk dat iedereen het zinnetje wel had kunnen vinden.. ook al miste je een paar lettertjes door een moeilijke opgave. Zussie heaven stuurde dat zinnetje al als oplossing in vóór de laatste twee opdrachten op het blog gestaan hadden.. nou jaaaa zeg! In de reacties las ik ook al snel goede oplossingszinnetjes van LENA en LIES.amo 04.jpg

Ik ga nu laten zien welk zinnetje dat was en hoe het gevonden kon worden.. aan de hand van de opgave-fotootjes..FOTO 1.jpgFOTO 2.jpgFOTO 3.jpgFOTO 4.jpg

FOTO 5.jpgoplossingsbalkje ingevuld.jpg

 

 

 

'tWasmakkelijkalsjehetweethè!haha! Ik wil de vasthoudende puzzelaars als NOORTJE, PATRICK, PIETERBIE, FOTORANTJE en LENA en LIES dus.. en verder wie ook maar zo af en toe en/of anoniem heeft mee gepuzzeld.. echt heel hartelijk bedanken.. zonder deelnemers is het veel minder leuk om al het werk dat het maken van zo'n puzzel met zich meebrengt te doen hoor! Ik heb er wel altijd veel plezier aan, aan dat maken en ik hoop altijd maar dat jullie dat met het oplossen ervan ook zullen hebben. Als ik de vele reacties zo lees is dat wel gelukt denk ik! Dus.. tot een volgende??

GROETJESSS!!!

amo 05.jpg

08:20 Gepost door mizzD | Commentaren (20)