27-11-17

Nooit genoeg!

buurt 00.jpgNee.. de foto's van gisteren, in Lokeren, daar moet nog even op gewacht worden hoor. Ik heb dit postje óók zaterdag nog onder de planknop gezet. Was wel niet van plan héél erg laat thuis te gaan komen na het feessie van LUCRETIA en haar man, maar dan ga ik daarna natuurlijk niet meteen naar de pc-kamer boven en laat vriendlief de rest van de avond ook niet nog eens in z'n uppie zitten hè, da's niet zo gezellig hehe. Nope.. die foto's moeten nog gedownload en uitgezocht.. nu eerst nog maar weer eens een herfstig wandelingetje van Jaxon en mij, als herfstmens krijg ik daarvan nooit genoeg hehe. Deze deden we afgelopen donderdag, toen het ook weer een heel redelijk mooi dagje was. We hadden bovendien de tijd, dus opteerden we voor een rondje om de kinderboerderij.. da's altijd mooi in de herfst.. ik keek alweer uit naar de 'vuurwerkstruiken' in het kleine bruggetjesparkje waar we eerst doorheen zouden komen dan en ook naar het beukenlaantje achter de kinderboerderij die ik altijd geweldig mooi vind in deze tijd van het jaar. Ik vreesde wel dat we ietsjes te laat hiervoor zouden zijn.. het hard zo hard gewaaid die nacht ervoor.. voor hetzelfde geld lagen alle blaadjes al op de grond hè. Net als die hier bij de ginkgo-boom, die aan het eind van één van de straten hier staat en die prachtig knalgeel was geworden. De blaadjes ervan zijn net kleine waaiertjes hè, heel herkenbaar..buurt 00a.jpg

't Zou Jaxon aan z'n gat roesten hehe.. hem interesseert die kleur natuurlijk helemaal niet.. hij gaat voor de luchtjes.. of ie ze nou opzoekt of produceert hahahaa! Maar ik geniet daar dus wel van, van die mooie kleuren allemaal.. óók die van de lucht die mooi blauw met witte wolkjes was..buurt 01.jpg

Algauw waren we in het bruggetjesparkje aangekomen.. natuurlijk had Jax het te druk om netjes te poseren..buurt 02a.jpgbuurt 02b.jpgbuurt 03.jpg

Ik kiekte de weerspiegelende sloot aan de ene kant van het bruggetje..buurt 04.jpg

Jaxon schoot weer snel langs me heen aan de andere.. gelukkig wilde een meerkoetje in het water wél voor me poseren hehe..buurt 05a.jpgbuurt 06b.jpg

We wandelden het kleine parkje helemaal door..buurt 07.jpgbuurt 08.jpg

.. en daar waren al de eerste 'vuurwerk'struiken.. deze zijn altijd wat later verkleurd dan die andere verderop, aangezien deze niet zoveel zon krijgen..buurt 09a.jpg

Het zijn zuurbesstruikjes hè.. 'berberis' met de officiële naam.. in de zomer saai groen óf (iets minder saai) donkerrood, er zitten gemene prikkels aan.. ze worden vaak als haag gebruikt en als er dan gesnoeid is, kan ik er met Jaxon maar beter niet langs wandelen.. geheid dat dat beestje dan op een gegeven moment met zijn pootje omhoog staat.. omdat er zo'n stekel in zit..! Maar in de herfst verschijnen er allerlei kleurtjes op, van knalgroen tot geel tot oranje tot knalrood tot donkerrood.. ik vind het echt prachtig..buurt 09b.jpg

Voorbij de wit-stammige berkenboompjes naast de speelweide..buurt 10.jpg

.. staan dan die andere die eerder al zo mooi bloeide.. buurt 11a.jpgbuurt 11b.jpgbuurt 11d.jpg

.. ik was daar in september al eens langs gewandeld om er foto's van te maken. Die waren nu inderdaad wel over hun hoogtepunt heen.. er hadden zich besjes gevormd.. ieniemienie langwerpige rode besjes..buurt 11c.jpg

Toch nog steeds mooi hè.. heel wat mooier dan de bonte viburnum die ik in september hier ietsjes verder ook nog kiekte.. die had nu al totáál geen blaadjes meer..buurt 12a.jpgbuurt 12b.jpg

Jax en ik kwamen nu langs de uitvalsbasis van de Dierenambulance.. ik kiekte nog wat gele blaadjes die te veel in de zon gehangen hadden, want ze hadden allemaal sproetjes hahahaa..buurt 13.jpg

Hierna staken we de grote doorgaande weg daar over, om in het groen rondom de kinderboerderij uit te gaan komen straks. Dat begint met dit paadje..buurt 14a.jpg

Soms zie ik op bevriende blogjes ook zulke mooie paadjes.. die leiden dan meestal een domein in.. en krijg je ineens zicht op één of ander prachtig oud kasteeltje..! Nouuu.. hier is het wat minder poëtisch allemaal hoor.. eerder prozaïsch hahaha.. want rechts achter de boompjes is gewoon een heel drukke weg..buurt 14b.jpgbuurt 15.jpg

.. en links doemt wel wat op, maar het is géén kasteeltje.. maar een verzorgingsflat hehe..buurt 16a.jpgbuurt 16b.jpg

Maar aaach.. je moet tevreden zijn met wat je hebt hè.. en dit is toch prachtig geel?buurt 17.jpg

Ik wandel er dan ook nog héél geregeld met de hond doorheen.. en alweer heel wat jaartjes dus ook. Er zijn mensen die vlak bij zo'n domein wonen en er nog nooit doorheen gewandeld hebben.. laat staan het kasteeltje ooit hebben gezien..! Omdat ze dat niet kunnen.. of omdat ze het veel te druk hebben met andere zaken. Ik tel dus mijn zegeningen hoor.. en geniet gewoon van het weinige dat we hier hebben hehe.. da's toch al mooi genoeg..buurt 18.jpg

Zpiet c.jpgo.. morgen wandelen we dan om de kinderboerderij heen en vervolgens door het beukenlaantje.. gaan we eens zien of het nog wat was hè! En dan ga ik zo dadelijk ook eens werk maken van die foto's van gisteren. Het was een leuke dag, dat kan ik alvast wel vertellen. Ik was al eens eerder in Lokeren geweest, maar ik wist er toch niet al te veel meer van. Én ik zag nu ook dingen die ik nog niet eerder zag.. altijd leuk hè. De 'hoofdattractie' was natuurlijk m'n lieve vriendin weer eens te zien. Vandaag is voor haar D-day zoals ze op haar blog schreef.. ik hoop echt van harteduim7.gif dat het nog een beetje meevalt voor haar, wat de scans hebben laten zien.. ik duim daarvoor!

GROETJESSS!!!

buurt 19.jpg

 

 

 

 

06:10 Gepost door mizzD | Commentaren (18)