26-11-17

.. ruik ik nou draadjesvlees? :-P

baer 12.jpgIk was dus met Jaxon in het Van Baerleplantsoen in Dordrecht aan het wandelen, toen ik door wegwerkzaamheden het park waar ik naartoe onderweg was, niet kon bereiken. Het was een aardig alternatiefje hoor.. want het was best laat geworden, doordat ik vriendlief weg had moeten brengen naar de s.s. Rotterdam voor zijn jaarlijkse werkoverleg daar. En ik wilde dus nog bij m'n pa op visite.. echt veel tijd voor een flinke wandeling had ik dus niet meer gehad. En dit was een mooi groen, maar wel ook vrij kort rondje hehe.. kwam dus prima uit. We hadden de halve vijver nu gehad.. een overzichtsfotootje over de hele lengte van de vijver van déze kant werd vrij donker, omdat dat tegen de zon in was. Jax en ik wandelden langs het hekje daar daar in de bocht aan de rand van de vijver was neergezet.. dat stond er vroeger nog niet hoor, toen ik hier als kind altijd langskwam, als we met ons gezinnetje bij opa en oma op visite gingen (meestal op zondag hehe), die hier toen vlakbij woonden. De zwaan (een jonkie aan de kleur van z'n veren te zien) was constant onder water aan het 'grazen'.. maar keek heel eventjes nieuwsgierig op naar die twee vreemde bezoekers..baer 13a.jpg

.. hij begreep algauw dat een fototoestel géén brood is.. en 'graasde' weer verder..baer 13b.jpg

Maar ik vermoedde dat Jaxon wél echt brood geroken had.. die was ineens zó nieuwsgierig naar iets in de struiken áchter het hekje..baer 14.jpg

Ik trok 'm maar mee.. wilde niet weten wat daar allemaal lag hehe. En omdat ik nu de zon tegen had, besloot ik niet langs de vijver te blijven lopen, maar toch eens te gaan kijken of m'n oma's huisje er nog stond, daar achter de Hugo de Grootlaan. Dus we staken deze over..baer 15.jpg

.. ik kiekte nog deze pluimen van pampagras in één van de voortuinen.. die vind ik altijd mooi..baer 16.jpg

En algauw moesten we een zijstraatje in. Bij het huis waar ze vroeger een ren vol kippen hadden, waar ik en m'n broertjes en zusjes altijd even moesten kijken, was er geen kip meer te zien hehe. Wél zat ervóór, op straat, een zwart katje dat zo te zien geen angst voor honden had.. want hij bleef rustigjes zitten, toen die sch*tebroek van mij voorzichtig dichterbij kwam..baer 17.jpg

Na deze prachtige verkleurde beukhaag.. bijna te knallend van kleur hè..baer 18.jpg

.. sloegen we dan naar links 'oma's straatje' in..baer 19a.jpg

.. ik wist bijna zeker dat het nummer 14 geweest was, maar de tuin zag er natuurlijk nu heel anders uit, dus ik twijfelde. Maar gelukkig heb ik toevallig nog een oud fotootje van dat raam aan de voorzijde.. daar staan oma, zussie heaven en ik op, die is gemaakt toen zussie en ik eens bij oma logeerden (en draadjesvlees aten dus hehe). En helemaal links staat nummer 12.. dat was dus het bovenhuis ernaast (oma had een benedenwoninkje).. nummer 14 klopte dus.. ik heb het goeie huis op de foto gezet hehe..baer 19c.jpgbaer 19b.jpg

Ik liep de straat helemaal uit..baer 20.jpg

.. en volgde toen deze tegels hehe..baer 21.jpg

Zodoende kwam ik weer bij de vijver uit.. baer 22.jpgbaer 24.jpg

.. we liepen nu terug naar de auto, Jaxon voorop. En diens koppie krijg je er dus alleen maar op als ie moet plassen hehe, dan staat ie even stil.. baer 23.jpgbaer 24a.jpg

peer.jpgHet had lang genoeg geduurd.. pa wachtte met de thee. En dit postje heb ik ook niet vandaag gemaakt.. het stond onder de planknop, want vandaag moet ik alweer ergens heen. Maar dit keer zónder hond. Ik word namelijk op een feest verwacht van hele lieve vrienden.. LUCRETIA en haar man namelijk ( deze laatste werd deze week 65 jaar!) en dat vindt in een restaurant in Lokeren plaats. Dus ik ben met de trein op weg naar Belgenland en heb thuis van internet nog een klein stadswandelingetjepiet b.jpg van Lokeren gevonden en uitgeprint.. want als ik ergens heen ga, wil ik er ook nog wat van zien natuurlijk. Het feest begint om een uur of 12.. dus tijd zat om een uurtje rond te kijken eerst. Het lijkt wel érg fris te worden vandaag.. oei. Ik zal tijdens het feest wel weer ontdooien zeker..? haha!
Enfin.. ik ga wel genieten hoor! altijd leuk.. een dagje uit én een feessie! Bovendien heb ik lu'ke al een tijdje niet gezien, dus het werd gewoon ook eens hoog tijd hehe. Van de wandeling zal ik natuurlijk wel wat fotootjes maken.. dus daar komt eerdaags wel een verslagje van hier. Weet nog niet of ik dan ook wat van het feest ga laten zien hoor, dat zie ik nog wel.

FIJNE DAG ALLEMAALLL!!!

baer 25.jpg

06:04 Gepost door mizzD | Commentaren (12)